Odnos članova kluba prema Voši

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
VošaNS
Posts: 896
Joined: Tue May 23, 2023 12:44 pm

Re: Odnos članova kluba prema Voši

Post by VošaNS »



Brz oporavak Čume :cheers:

Edit: Zakasnio sam za sekundu.
hvylarn
Posts: 442
Joined: Thu Jan 20, 2022 10:54 am

Re: Odnos članova kluba prema Voši

Post by hvylarn »

Šta je sa Čumićem?
User avatar
Deep Purple
Posts: 4021
Joined: Thu Aug 13, 2020 11:42 am

Re: Odnos članova kluba prema Voši

Post by Deep Purple »

Image
User avatar
gospodinFKV
Posts: 4883
Joined: Sun Apr 01, 2012 1:06 pm
Location: gde treba

Re: Odnos članova kluba prema Voši

Post by gospodinFKV »

Bice on okej.
Jak je kao zemlja.
ssnigd
Posts: 3439
Joined: Wed May 02, 2007 5:46 pm
Location: NS

Re: Odnos članova kluba prema Voši

Post by ssnigd »

Kakva steta za momka.
Drzi se Nikola i vrati se jos jaci!!!
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9940
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Re: Odnos članova kluba prema Voši

Post by Voja »

Deep Purple wrote: Tue Feb 13, 2024 4:17 pm Image
Eto, to je onaj odnos forum - igrac kome treba da se tezi, da postoji uzajamno postovanje i respekt i poverenje. Od igraca se jos samo trazi da uvek da svoj maksimum i nikad ovde nece biti uzet na zub. Iz ove prepiske se zaista mnogo toga moze videti, nauciti... i zaista je puno srce kada se vidi i oseti ta uzajamna ljubav i postovanje. Nidzo znaj da smo svi uz tebe, a karijera je takva, bude i lepih, ali i teskih momenata. Jednom im je zajednicko - PROCI CE!!! I kad ponovo stanes na noge, znaj da smo tu da te pratimo, bodrimo, navijamo i proslavljamo golove :cheers:
Image
User avatar
Uvek sa tobom
Posts: 1460
Joined: Wed Jun 24, 2009 12:05 pm

Re: Odnos članova kluba prema Voši

Post by Uvek sa tobom »

Брз опоравак и повратак на терен Никола !
УВЕК МИ СМО БИЛИ УЗ ТЕБЕ . . .
hvylarn
Posts: 442
Joined: Thu Jan 20, 2022 10:54 am

Re: Odnos članova kluba prema Voši

Post by hvylarn »

Sranje, taman mu karijera još jednom krenula uzlaznom putanjom. Nadam se da će izaći još jači i brz oporavak!
User avatar
Rabba
Moderator
Posts: 4071
Joined: Tue Aug 16, 2005 2:59 pm
Location: Novi Sad

Re: Odnos članova kluba prema Voši

Post by Rabba »

Kako napisaše iz tvog sadašnjeg kluba, sve će biti dobro, drži se Čume!
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
User avatar
Turija
Posts: 10833
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Re: Odnos članova kluba prema Voši

Post by Turija »

Uspesan oporavak i povratak na teren :cheers:
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
User avatar
slanina
Posts: 817
Joined: Wed Jul 13, 2005 12:04 am

Re: Odnos članova kluba prema Voši

Post by slanina »

https://sportklub.n1info.rs/skener/topi ... a-ne-bih-p
Topić za SK: Nikada ne bih potpisao za Zvezdu ili Partizan


Srpski fudbeler Mirko Topić jedan je od najboljih igrača portugalskog prvoligaša Famalikaoa u dosadašnjem delu sezone – 23-godišnji defanzivni vezista u vrhu je u brojnim kategorijama, relevantnim za njegovu poziciju. Za Sport klub govorio je o dosadašnjoj karijeri, aktuelnoj sezoni, periodu u Vojvodini, zašto se ugleda na Novaka Đokovića i zbog čega nikada ne bi potpisao za Zvezdu i Partizan.

Autor: Dragan Čiča

Svako ko iole prati fudbal primetio je talenat Mirka Topića još kada je sa 18 godina debitovao za Vojvodinu. Sa odličnim fizičkim predispozicajama vrlo brzo je pokazao i druge kvalitete. Siguran u posedu lopte, jak u duelima, odličan pod pritiskom već kao tinejdžer postao je ključni igrač Novosadskog superligaša za koji je pre odlaska u Portugal odigrao 113 utakmica i postigao 4 gola- Prelazak u ambiciozni Famalikao je korak napred, a Topić je vrlo brzo stekao status jednog od najvažnijih igrača ekipe.

“Svaka promena donosi nešto novo, na neki način strah od nepoznatog, ne znaš šta te čeka, ne znaš da li vrediš i da li si spreman da igraš na tom nivou. Kada sam dolazio u Famalikao pitao sam se da li ću moći da im pariram u brzini, kakvi su oni sa loptom, da li tu pripadam, ali već posle dve nedelje treninga kada shvatite kako tu funkcionišu stvari i koji su zahtevi i vrlo lako sam se adaptirao. Naravno, postoje detalji koji prave razliku i zbog kojih ustvari igrač ide na viši nivo. Ja sam ovde doveden kao veliko pojačanje i očekivao sam da ću zaigrati od prvog kola. Ipak u početku sam uglavnom dobijao šansu sa klupe i donekle sam bio iznenađen jer sam se i tokom priprema uverio da mogu imam bitnu ulogu u timu. Nije me to demoralisalo, radio sam maksimalno posvećeno i uskoro počeo redovno da igram i postao standardan”, otkriva rođeni Novosađanin kako je protekao period adaptacije.

Pored izuzetne fizičke spremnonsti, Topića krasi dobro iznošenje lopte, odlično pozicioniranje i čitanje igre. Trener ekipe Žoao Pedro Sousa, svojevremeno dugogodišnji asistent Marku Silvi, odmah je prepoznao da je srpski igrač otporan i na stres i da uživa u ulozi koja mu je namenjena.

“Ovde sam se prvi put susreo sa nekim taktičkim stvarima koje nisam radio u Vojvodini. Nisu to bili neki posebni zahtevi, ali za mene su bili novi, ali brzo sam se navikao i ušao u šablon. Odlično razumem trenera, odgovara mi ovaj sistem sa dva zadnja vezna, imam dovoljno slobode u igri da idem i napred. Gotovo na svakom meču ulazim u šanse i nadam se uskoro i prvom golu. U Vojvodini sam promenio nekoliko trenera, prošao sve i svašta. Bilo je i lepih i manje lepih momenata. Trudio sam se da od svakog trenera nešto naučim. Kada sam dobio šansu kao mlad, odmah sam počeo da igram utakmice po devedeset minuta. U srbiji, posebno u velikom klubu kao što je Vojvodina uvek postoji tenzija i pritisak, ali i takve stvari učine da očvrsneš i jačaš karakter. Konkrento sada u Famalikaou trener ima veliko poverenje u mene jer se ponašam odgovorno i disciplinovano, a baš te stvari sam pokupio u srpskom fudbalu”, ističe visoki vezista.

ps
Nekadašnji mladi srpski reprezentativac, koji je odigrao jedan meč i za “A” tim pokazuje izuzetnu radnu etiku i posvećenost i izdavaja sportistu na kog se ugleda.

“To je Novak Đoković. Obožavam da gledam njegove intervjue i da slušam njegova razmišljanja. Ne krijem da pokušavam da kopiram neke stvari koje mogu da primenim u mom sportu. Disciplina, radna etika, trening i posvećenost mi daju samopouzdanje, Kada znam da sam i na treningu dao maksimum, osećam se bolje. Kada to preneseš na takmičarske mečeve, onda nemaš za čim da žališ”, jasan je Topić koji vidi još prostora za napredak.

“Posle nekolko meseci igranja i rada ovde osetim po sebi da sam napredovao u svim segmentima igre, ključnim za moju poziciju, čak i fizički, a po tome sam se uvek izdvajao. Najvažnije mi je da, a to osećam, još ima prostora da usavršim svoju igru i to me raduje. Rad na sebi je nešto što kod mene nikada ne prestaje. Bitno je da si mentalno spreman, posvećen i da hoćeš da vodiš računa o detaljima, jer oni na kraju prave razliku da li si prosečan ili vrhunski igrač”, samouvereno tvrdi Mirko kojem ne nedostaje ni samopouzdanja ni ambicija.

“Premijer liga je krajnji cilj za svakog mladog igrača. Od liga petice ne bih voleo da igram u Francuskoj, a u perspektivi sebe vidim u Italiji ili Nemačkoj. Pre toga, verujem da će mi Famalikao za početak biti korak ka nekom od portugalskih velikana jer sada kada sam video i doživeo taj ambijent, imam ogromnu želju da zaigram za neki od klubova velike trojke”, ne krije Topić i u nastavku opisuje utakmice protiv vodećih klubova u zemlji.

Mirko TopićGuliver Images
“Benfika, Porto i Sporting su priča za sebe u svakom smislu i iznad svih u zemlji. Lično, najteže mi je bilo da igram protiv Porta jer su izuzetno agresivni, imaju trenera koji izvlači maksimum iz igrača, vrlo su borbeni i na taj stav, pored kvaliteta, dobijaju utakmice. Imao sam priliku da u mesec dana dva puta igram protiv Benfike na Lužu i bio sam iznenađen koliko sam opušten bio i bez treme na terenu. Ambijent učini da se prepustiš, uživaš i odigraš najbolje što možeš jer zbog takvih utakmica treniraš, radiš, trudiš se da dosegneš određeni nivo. Od svih igrača u ova tri kluba, na mene je najbolji utisak ostavio Pote iz Sportinga. Fanstastičan igrač. Igra kao osmica ili desetka, a ima impresivan broj golova, rešenja su mu nepredvidiva, sve vidi. Moram da istaknem i mog saigrača Zajdu Jusufa, uz kojeg svakodnevno napredujem na treningu jer je fizički dominantan i moćan u svakom smislu. Mnogo mi znači kada na treningu protiv njega osvojim loptu ili je sačuvam u igri jer to onda to isto mogu da ponovim ba utakmicama, a nema mnogo tako kvalitetnih zadnjih veznih u ligi poput njega”, kaže Mirko, koji je u svim takmičenjima ove sezone za Famalikao odigrao 22 meča.

Klub sa severa Portugala, između Porta i Brage jedan je od najbolje organizovanih u zemlji. Daleko od borbe za opstanak, sa malim izgeldima da se bori za Evropu, ali sagovornik Sport kluba u smatra da će u budučnosti to biti realnost.

“Politika kluba je da se dovode mladi i talentovani igrači kojima je Famalikao odskočna daska. Klub generalno pravi veoma dobre transfere i prihodi su sve veći. Samim tim rastu i ambicije. Mislim da će Famalikao za nekoliko godina biti konkurentan u borbi za visok plasman zbog te finansijske moći. Nedavno je Brazilac Otavio prodat Portu za 12 miliona evra. Pre njega na početku sezone Ivan Haime, prošle sezone najboji mladi igrač lige, još ranije klub je zaradio veliki novac na transferu Manuela Ugartea. Ove godine klub je od prodaje igrača zaradio čistih 25 miliona evra”, pojašnjava momak koji je na početku sezone potpisao četvorogišnji ugovor sa klubom.

Dok je igrao u mlađim kategorijama Vojvodine saigrači su za Mirka Topića govorili da je na protivničkoj polovini Pol Pogba, a kada se ekipa brani Nemanja Matić. On priznaje da voli visoke igrače i da je izučavao i poteze Busketsa, Jaje Turea, Patrike Vijere, kao i ofanzivnivnijih vezista, poput Džerarda i Lamparda.


Dok je bio u srpskom fudbalu imao je ponude i Crvene zvezde i Partizana, ali izričito tvrdi da nikada, iz poštovanja prema Vojvodini, ne bi prešao u nekog od večitih rivala.

“Bilo je interesovanja i konkretnih ponuda sa obe strane Topčiderskog brda, ali ja sam prelazak iz Vojvodine u Zvezdu ili Partizan doživljavao kao izdaju. Mnogo igrača pre mene je otišlo iz Vojvodine u inostranstvo i napravilo karijeru, možda je lakše iz Beograda realizovati transfer van zemlje jer si češće prisutan u Evropi, ali ja kao Novosađanin koji je u Vojvodini od desete godine to nikad ne bih mogao da uradim”, obrazlaže Topić koji ima mlađeg, jednako talentovanog brata, koji je 2008. godište.

Dobre igre u kontinuitetu, konstantan napredak i afirmacija na velikoj sceni, logično, dovode Mirka pred vrata državnog tima. Godina je Evropskog prvenstva, nada li se “šestica” Famalikaoa pozivu u reprezentaciju Srbije?

“Poziv u reprezentaciju i nastup na Evropskom prvenstvu bi bila kruna moja karijere. Logično je da razmišljam o tome, ali nisam opterećen. Svestan sam da još nisam u nekom velikom klubu, ali znam i da predano radim i siguran da moje igre neće proći nezapaženo. Ubeđen sam da ću jednog dana i biti pozvan, ali kada, to je teško reći”, realan je Mirko Topić u razgovoru za Sport klub.

Svojim poimanjem fudbala, zrelim razmišljanjem, konsantnim usavršavanjem nema sumnje da je Mirko Topić predodređen za velika dela.

Ukoliko su vam njegove partije prošle ispod radara, na kanalima Sport kluba možete da pratite utakmice portugalske lige.

:klanjanje:

Verujem da će ga uskoro uzeti neki od tri portugalska velikana i naš budući reprezentativac.
100 gb storage

https://degoo.com/g/dyz98u0" onclick="window.open(this.href);return false;
1892
Posts: 1094
Joined: Fri Jan 28, 2005 3:34 pm
Location: Novi Sad

Re: Odnos članova kluba prema Voši

Post by 1892 »

Odličan momak.
Ps nisam znao da ima mlađeg brata koji igra fudbal.
Come on you Reds!
Cane
Posts: 1108
Joined: Fri Jul 07, 2017 9:16 am

Re: Odnos članova kluba prema Voši

Post by Cane »

Bravo Tope!
Ovako se postavljaju standardi u svakom mogućem pogledu.
User avatar
Mare_Liman
Posts: 1189
Joined: Fri Jun 16, 2023 8:21 pm
Location: Лиман III

Re: Odnos članova kluba prema Voši

Post by Mare_Liman »

1892 wrote: Wed Feb 14, 2024 12:02 pm Odličan momak.
Ps nisam znao da ima mlađeg brata koji igra fudbal.
Капитен за 2008. годиште, игра на позицији штопера, мада својим карактеристикама лако може и да покрије братову позицију
"Војводина је на једној страни, а сви остали су на другој, тако је увек било и тако ће заувек остати."
User avatar
Turija
Posts: 10833
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Re: Odnos članova kluba prema Voši

Post by Turija »

Cane wrote: Wed Feb 14, 2024 12:14 pm Bravo Tope!
Ovako se postavljaju standardi u svakom mogućem pogledu.
Veliko hvala Topicu. :thankyou:
Cini za Vosu i kad nije u njoj. :lala:
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Post Reply