Kup Srbije 2023/2024

Locked
Kafa

Re: Finale Kupa: VOJVODINA - c.z. 21. maj u 20.15h

Post by Kafa »

https://en.m.wikipedia.org/wiki/2024%E2 ... nce_League
League stage
(36 teams)
  • 5 winners from the play-off round (Champions path)
  • 19 winners from the play-off round (League path)
  • 12 teams eliminated from Europa League play-off round
Deep Purple

Post by Deep Purple »

Kakva slobodna prodaja za zapad ljudi to će se deliti “prijateljskom” linijom a samo će objaviti kako je rasprodato i tjt.
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Prelivanje u kvalifikacijama ostaje do daljnjeg, kako je lepo i napisano. Treće mesto u grupi Lige šampiona više ne vodi u Ligu Evrope, kao što treće mesto u Ligi Evrope više ne vodi u u Llgu konferencije. Cela poenta, odavno se o ovome priča.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
kuzma liman

Post by kuzma liman »

Rabba wrote: Thu May 16, 2024 12:38 pm Prelivanje u kvalifikacijama ostaje do daljnjeg, kako je lepo i napisano. Treće mesto u grupi Lige šampiona više ne vodi u Ligu Evrope, kao što treće mesto u Ligi Evrope više ne vodi u u Llgu konferencije. Cela poenta, odavno se o ovome priča.
Spremi se za jos veci sok.

Po novom broj klubova u LS se povecava sa 32 na 36.
Vise nema 8 grupa gde igra svako sa svakim vec je jedna jedinstvena tabela
Svaki klub igra 8 utakmica sa 8 razlicitih ekipa (jos uvek nisam shvatio po kom osnovu ce biti zrebani parovi)

U ligi evrope je identicna situacija

dok u ligi konferencija broj ucesnika je isto 36 ali se igra 6 meceva sa 6 razlicitih protivnika .
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Cirkus.

Najbolje je bilo kako je i originalno zamisljeno - kup sampiona u kojem ucestvuju sampioni - SVI sampioni, i niko osim sampiona, zatim kup pobednika kupova u kome ucestvuju SVI osvajaci nacionalnih kupova i niko osim njih, i onda na volju vam za trece kup takmicenje tu slobodno pravite cirkus.

Ono sto je fudbal napravilo najpopularnijim sportom na svetu je njegova demokraticnost, otvorenost za sve slojeve stanovnistva bez obzira da li si crn, beo, iz Nemacke ili iz Urugvaja, da li si sin bankara, zavarivaca ili luckog radnika, na terenu su svi bili isti i imali podjednake sanse i samo je od njih i njihove vestine s loptom zavisilo. Ali jbg novac i sila bas sve hoce da kupe i insistiraju da se takmicenja namestaju tako da sve ide njima na ruku a da se protivnici saplicu na svakom koraku da slucajno ne bi doslo do nekog iznenadjenja pa nedajboze sirotinja pobedi.

Ali kad se ugadja najbogatijima i namesta da imaju u startu prednost nad sirotinjom rajom onda mora da se zavrsi u cirkusu. A barem mi u Srbiji vidimo kuda takva politika vodi na duge staze - prazni stadioni, opsti pad kvaliteta i farsa od takmicenja.

Jer publika ce doci da gleda mecku od 100 miliona dolara kako igra jednom-dvaput pre nego sto joj dosadi i nadje sebi drugu zabavu. Ako nema pravog takmicenja nema ni strasti na kojoj je fudbal zapravo stvoren i od koje zivi. A bez toga nema sledece generacije ni igraca ni navijaca - limun ce se cediti dok ne bude potpuno iscedjen i gotovo...
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
torrente

Post by torrente »

Ljudi kako do karata...Jbt.meni je Ns na 80 km,a sljakam skoro ceo dan ...kako da uzmem karte,treba mi 3 kom...
moja familija je došla u Vojvodinu pre žaba...
LIMAN

Post by LIMAN »

torrente wrote: Thu May 16, 2024 3:42 pm Ljudi kako do karata...Jbt.meni je Ns na 80 km,a sljakam skoro ceo dan ...kako da uzmem karte,treba mi 3 kom...
Mozda direkt u Loznici na dan utakmice?
Mislim da su popunjene prijave za finale, jedino jos ako imas sezonsku, a i to upitno da li ces dobiti, jedino ako otkaze neko ko se prijavio.
Само храбро до нове победе, але...
Maki

Post by Maki »

Radoye wrote: Thu May 16, 2024 3:17 pm Cirkus.

Najbolje je bilo kako je i originalno zamisljeno - kup sampiona u kojem ucestvuju sampioni - SVI sampioni, i niko osim sampiona, zatim kup pobednika kupova u kome ucestvuju SVI osvajaci nacionalnih kupova i niko osim njih, i onda na volju vam za trece kup takmicenje tu slobodno pravite cirkus.

Ono sto je fudbal napravilo najpopularnijim sportom na svetu je njegova demokraticnost, otvorenost za sve slojeve stanovnistva bez obzira da li si crn, beo, iz Nemacke ili iz Urugvaja, da li si sin bankara, zavarivaca ili luckog radnika, na terenu su svi bili isti i imali podjednake sanse i samo je od njih i njihove vestine s loptom zavisilo. Ali jbg novac i sila bas sve hoce da kupe i insistiraju da se takmicenja namestaju tako da sve ide njima na ruku a da se protivnici saplicu na svakom koraku da slucajno ne bi doslo do nekog iznenadjenja pa nedajboze sirotinja pobedi.

Ali kad se ugadja najbogatijima i namesta da imaju u startu prednost nad sirotinjom rajom onda mora da se zavrsi u cirkusu. A barem mi u Srbiji vidimo kuda takva politika vodi na duge staze - prazni stadioni, opsti pad kvaliteta i farsa od takmicenja.

Jer publika ce doci da gleda mecku od 100 miliona dolara kako igra jednom-dvaput pre nego sto joj dosadi i nadje sebi drugu zabavu. Ako nema pravog takmicenja nema ni strasti na kojoj je fudbal zapravo stvoren i od koje zivi. A bez toga nema sledece generacije ni igraca ni navijaca - limun ce se cediti dok ne bude potpuno iscedjen i gotovo...
+1
Savršen post. :cheers:
To se zove džentrifikacija fudbala. Priču još držimo mi širom sveta koji podržavamo lokalne klubove bez obzira na sve.
slanobarac

Post by slanobarac »

LIMAN wrote: Thu May 16, 2024 4:10 pm
torrente wrote: Thu May 16, 2024 3:42 pm Ljudi kako do karata...Jbt.meni je Ns na 80 km,a sljakam skoro ceo dan ...kako da uzmem karte,treba mi 3 kom...
Mozda direkt u Loznici na dan utakmice?
Mislim da su popunjene prijave za finale, jedino jos ako imas sezonsku, a i to upitno da li ces dobiti, jedino ako otkaze neko ko se prijavio.
Kako popunjene prijave????!!!
Dolaze ljudi iz dijaspore, mora se ostaviti i za njih.
Uprava se ne oglašava a 5 dana do finala.
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
Saki

Post by Saki »

Možda da pitaš na instagramu u privatnoj poruci. Sigurno će ti dati odgovor, a možda ti i rezervišu te 3 karte, ako ih još uvek ima.
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

cigani u kombinovanom sastavu protiv Napretka, odmaraju se za finale. Ako je Vojina teorija tacna to znaci da ce da ih odvalimo u utorak :mrgreen:
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
SrpskaAtina

Post by SrpskaAtina »

Jel se zna za karte nešto ? Rekli su u šopu da će u četvrtak biti ...
Saki

Post by Saki »

SrpskaAtina wrote: Thu May 16, 2024 7:24 pm Jel se zna za karte nešto ? Rekli su u šopu da će u četvrtak biti ...
Bila su moja 2 prijatelja da vide šta se dešava pošto ih niko nije zvao ceo dan. Rekli su im da će ipak dodela biti sutra (petak).
Cane

Post by Cane »

I meni je rečeno da će se karte deliti od sutra.
SrpskaAtina

Post by SrpskaAtina »

Saki wrote: Thu May 16, 2024 8:18 pm
SrpskaAtina wrote: Thu May 16, 2024 7:24 pm Jel se zna za karte nešto ? Rekli su u šopu da će u četvrtak biti ...
Bila su moja 2 prijatelja da vide šta se dešava pošto ih niko nije zvao ceo dan. Rekli su im da će ipak dodela biti sutra (petak).
Zahvaljujem !
Locked