KK Vojvodina

Nije fudbal, ali i oni nose ime Vojvodina!
ssnigd
Posts: 3439
Joined: Wed May 02, 2007 5:46 pm
Location: NS

Re: KK Vojvodina

Post by ssnigd »

Cestitke momcima, danas je pobedio bolji tim ipak.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
ДушанФ89
Posts: 106
Joined: Thu Nov 16, 2023 6:46 pm

Re: KK Vojvodina

Post by ДушанФ89 »

VošaNS wrote: Thu May 16, 2024 9:39 pm Hvala zeljko rebraca :shit: :shit:

Ako je po vama uspeh osvajanje KLS onda okej. Imali smo ubeeeeedljivo najveći budzet i jedva smo završili prvi. Da li je uspešna sezona se treba reći na kraju. Da smo ušli u Abu sezona bi bila skoro pa savršena, ovako ne.
А пре Ребраче редовно смо тукли Реал Мадрид, Ефес, ЦСКА, Олимпију Милано...а о близанцима и да не говоримо.
И одакле ти информација ко има колики буџет?
VošaNS
Posts: 896
Joined: Tue May 23, 2023 12:44 pm

Re: KK Vojvodina

Post by VošaNS »

jel rebraca i dalje peva da volim crno bele, zna li se šta?
smešno...
Duplof
Posts: 932
Joined: Fri Aug 12, 2022 10:48 am

Re: KK Vojvodina

Post by Duplof »

Momcima svaka čast na celoj sezoni, treba izgurati i odigrati 50+ mečeva, a danas je bolji tim prošao.
Jedem luka i slanine, navijač sam Vojvodine
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 2301
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: KK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

Rakovac wrote: Thu May 16, 2024 9:45 pm Bolje ABA 2 liga nego da gledam pun SPENS grobara i cigana.
+1
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 2301
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: KK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

КРАЈ ВОШИНОГ СНА Личне грешке "измасакрирале" Новосађане, Спартаку трофеј АБА 2 лиге и виши ранг

Image

У уводним минутима Војводина је успела оно што није у првом дуелу. Да изузетно агресивном одбраном, која је почињала од Бошка Бумбића наметне жељени ритам, из чега је Петар Ракићевић то користио на другој страни паркета.

Суботичани су се држали баш због те агресивности црвено-белих, која је у појединим моментима била прекомерна, тако да су домаћи извели неколико слободних бацања више. Ипак, задовољнији су били Новосађани после 10 минута игре, пошто су водили 22:20. Проблематично је било то што је гостујући састав имао чак 10 фаулова у првом периоду и постављало се питање како ће на такав начин моћи да контролишу сусрет у наставку.

Нису се судије либиле ни да поново примењују исти критеријум, са тим што је на старту друге деонице досуђено неколико дискутабилних фаулова Новосађанима, који су претходили још дискутабилнијој техничкој грешки тренеру Војводине Милошу Исаков-Ковачевићу. Нису се ту зауставили делиоци правде, већи су ван паркета послали и председника новосадског клуба, Жељка Ребрачу, док је у међувремену екипа Владимира Јовановића серијом 10:0 потпуно преокренула ток. Тако је Спартак на полувремену водио 39:36 и уз поен предности из првог дуела био на плус четири пред 20 минута одлуке.

Имала је Војводина проблеме и са организацијом напада, с обзиром на то да је после две четвртине имала 11 изгубљених лопти, да би се сличне потешкоће дешавале и у трећем периоду. Нису могли гости до коша скоро пет минута, а за то време ривал је повео девет разлике. Међутим, није се дао тим Исаков-Ковачевића, минијатуре Џереда Канингема биле су заслужне за то што су Новосађани пришли на само минус један. Завршница треће четвртине припала је домаћима, који су преко Филипа Барне одржавали суфицит, па се у последњих 10 минута ушло са плус четири за Спартак.

Суботичани су водили током комплетне четврте четвртине, највише због тога што је Војводина поново прерано испунила бонус и дозвољавала супарнику да са "пенала" контролише сусрет. То је на крају и пресудило. Упркос врхунској партији Канингема, Новосађани су поклекли и остали без сна, док је Спартак први пут у историји обезбедио пласман у АБА лигу.

Спартак – Војводина 80:74 (20:22, 19:14, 19:18, 22:20)
СУБОТИЦА: Хала „Дудова шума“, гледалаца: 3.000, судије: Пукл, Јовчић, Кардум.
СПАРТАК: Церовина 8, Цветковић, Милисављевић 7, Гордић 11, Радосављевић, Медаревић 7, Тејић 10, Лазић, Мареља, Соколовић 7, Мозли 9, Барна 21.
ВОЈВОДИНА: Канингем 28 (13/15 слободна бацања), Бањац 14, Недељков, Љубичић 1, Ракићевић 8, Заграђанин, Бумбић 8, Савић 6, Николић 2, Ашћерић, Џонсон 2, Вучетић 5.
Nevernik II
Posts: 469
Joined: Fri Jun 10, 2022 3:29 pm

Re: KK Vojvodina

Post by Nevernik II »

11 promašenih slobodnih bacanja. Jebiga, malko previše.
lapo-lapo
Posts: 253
Joined: Fri May 20, 2022 11:47 am

Re: KK Vojvodina

Post by lapo-lapo »

Bez obzira na poraz u finalu, svaka cast kosarkasima na svemu sto su uradili ove sesone.
vdn slaninar
Posts: 1043
Joined: Fri Mar 30, 2012 9:46 am

Re: KK Vojvodina

Post by vdn slaninar »

Добар баскет,момцима свака част,труд,све топ.Прошао је бољи,водили су цео меч,морали смо доћи са 5-10 поена разлике за нас да би се нечему надали.
Штета за пропуштену шансу,ал ето лепо ако живне кошарка.
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 2301
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: KK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

За још једну "експлозију" на Спенсу, Милоше

Image

Нови Сад само на један начин може да проструји кроз све и вапи за тим да га онај ко га кошаркашки најбоље познаје и у наредном периоду узме под своје и чува на сигурном.
Имали су кошаркаши Војводине ове сезоне прилику да се суоче са тим шта значи велика екипа у настајању. Драматичне утакмице, велике победе и квалитетне игре само су један део корпуса приче, усмерене ка томе да се кошаркашки анестезирани Нови Сад подигне на ноге и прохода.

Други део није за оне са слабим желуцем. Биће добро познатог "случаја Вршац" с почетка сезоне, биће и "случаја Ваљево", или оног суперлигашког с краја сезоне, када су усред плеј-офа АБА 2 лиге Новосађима заказане утакмице домаћег шампионата. Биће и подвале са Јадрана, када је одлучено да само један АБА 2 лигаш има шансу за виши ранг, иако се све време причало о другачијем сценарију.

На крају, десиће се и реванш у Суботици, са свим оним што је са собом носио, када је делиоце правде претворио у "ђавоље адвокате", тако да је учињено то да је Војводина у свакој од четвртина за два-три минута брзо улазила у бонус. Само што, по угледу на Кијану Ривса из истоименог филма, ови "правници" на крају нису имали унутрашњу потребу да грешке исправљају.

За разлику од претходних случајева, црвено-бели су овде стали. Судијска пиштаљка била је превише из простог разлога што се свирала пречесто. Све то била је сурова реалност за новосадски тим и доказ колико логистика игра улогу на највишим нивоима.

Кроц цео тај процес, од колектива који се бори да извуче живу главу и остане бар у КЛС, до једне степенице која је водила у АБА лигу, веома важну улогу имао је тренер Војводине Милош Исаков-Ковачевић. Како је растао тим, тако је растао и он сам и све је било створено да се историја испише у "Дудовој шуми". И то на онај препознатљив начин његове Војводине, најопасније када је сатерана уза зид, и када са отвореним чељустима прождире сваког ко пробуди њен инстинкт за преживљавање.

Баш то је учинио Спартак тријумфом у финалу. Новосадски тим се сада налази у дефанзиви свог вишегодишњег плана, уз неизвесност колики ће бити буџет за следећу сезону, због нејасно дефинисаних правила АБА лиге у будућности. Можда се највиши ранг поново затвори. Сада је изгледније да ће тако бити. Изгледније је да ће то утицати и на креирање састава, у којем неће бити неких који су ове сезоне носили црвено-бели дрес.

Али, мора бити оног ко њима командује.

Image
,,Од малих, до већих неправди, прошлих и оних које ће тек наступити..."

Абалигашка Војводина тешко може да се замисли без Исаков-Ковачевића, који је био ту и када су трибине Спенса биле празне у корона години. Доживео је да тај његов Спенс обори рекорд према броју гледалаца АБА 2 лиге и све захваљујући његовим способностима на кормилу, што ће посебно апострофирати после пораза од Спартака у финалу.

- Памтим Канингемов продор на 61:67, украдену лопту Ракићевића, затим Савићеву тројку и "експлозију" 6.000 људи. То памтим, мало сам субјективан, али то враћам увече - описао је млади стратег колико осећа дворану у којој је сазидао свој тренерски "си ви", приликом једне упечатљиве секвенце из прве утакмице борбе за титулу.

У тим речима, одзвањао је осећај задовољства због коначног буђења специфичне и летаргичне новосадске публике, у комбинацији са разочарањем због крајњег епилога и тога што посао није завршен.

Од "нуле" до 6.000 на трибинама, од борбе за опстанак, до борбе за трон. Од малих, до оних већих неправди, прошлих и оних које ће тек наступити. Од Вршца и Ваљева, до Суботице. Од муља српске кошарке, до перфиднијег и бахатијег неравноправног регионалног третмана.

Свакоме би ваљда било доста и свако би се на овај или онај начин заситио тога да константно буде на ветрометини, жртва несређених организација и правила такмичења, кошаркашког екосистема.

Међутим, други пут не постоји. Нови Сад само на тај начин може да проструји кроз све то и вапи за тим да га онај ко га кошаркашки најбоље познаје и у наредном периоду узме под своје и чува на сигурном.

И нико не гарантује да се опет неће десити да неки "ђавољи адвокат" покуша да се дрзне да утиче на тај пут.

Само што ће у овом случају бити још спремнији, јер је научио и себе и оне којима верује да је неправда само погон. Баш тај момак чија је изјава да ће у Нови Сад довести партизан и црвену звезду са подсмехом прихваћена, да би му неколико година касније Жељко Обрадовић стиснуо руку, не верујући шта му је са својом четом приређивао 35 минута.

Зато је потребно да остане. За абалигашку Војводину.
За још једну "експлозију" на Спенсу, Милоше.
User avatar
torrente
Posts: 512
Joined: Thu Aug 06, 2009 3:16 pm
Location: Srem bato

Re: KK Vojvodina

Post by torrente »

Previše srljanja je bilo ,vijali smo bezpotrebno rezultat i brzali,ali ...
Ne bi se složio sa dežurnim pesimistima da je bolje sto nismo usli jer bi gledao cigane i grobare u Ns-u...????!!!
jbg propustili smo sansu,ali ako ostane kostur ekipe idemo sl.godine da probamo opet!
moja familija je došla u Vojvodinu pre žaba...
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 2301
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: KK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

ВОШИНА СЕЗОНА За историју и памћење

Image

Мало је било онога што кошаркаши Војводине нису успели да ураде ове сезоне. Ове предуге сезоне. Кренули су из квалификација за АБА 2 лигу, након изузетно турбулентног лета и неизвесности око буџета, да би постепено повећавали амбиције и побољшавали квалитет игара.
И када је у једном моменту постало јасно да је борба за трофеје трка удвоје, не само што се подигао новосадски састав, већ и српска кошарка. Тако је финале АБА 2 лиге између Војводине и Спартака било никад праћеније, а у њему је ипак био бољи суботички тим и другом победом, овај пут од 80:74 у „Дудовој шуми“. Управо то је оно мало што екипи Милоша Исаков-Ковачевића није пошло за руком, после освајања првог места у Кошаркашкој лиги Србије и полуфинала Купа Радивоја Кораћа, чиме су свеукупно превазишли очекивања у веома успешној сезони.

Исаков-Ковачевић је одао признање војвођанском ривалу, који је, према његовим речима, позитивно утицао и на Новосађане.

Поносно се враћамо у наш град, а спортским ривалима се захваљујемо и морамо да признамо да све ово што Спартак ради је и нас повукло да будемо што бољи и нама омогућило да извучемо максимум и да видимо докле да дођемо. Ово је наш лимит и не треба да будемо незадовољни овим – рекао је млади стручњак.

С обзиром на то да Војводина није изборила АБА лигу, питање је – шта даље?

Сви сте упознати са петогодишњим планом који имамо и који треба да представља ово што смо већ постигли. Када уђете у малу салу, горе лево пише „ми смо једно, то је наша снага“ и докле год је тако, уопште се не бринем за клуб и небитно је ко ће бити у њему, Војводина ће само да иде горе и надам се да ће убрзо придружити Спартаку у АБА лиги. Ово ништа не мења, веома смо задовољни. Сигурно да је ово велики подстицај за све нас као клуб и појединце, али нама је Војводина изнад свега, имамо привилегију да носимо дрес и надам се да ћемо наставити то да радимо. Видећемо, крај је сезоне, иде анализа. Вероватно су наши играчи интересантни великом броју клубова у вишим ранговима, биће веома занимљиво како ће изгледати састав и која ће правила постојати.

И даље не постоје нејасноће око структуре регионалног такмичења наредне сезоне, што утиче на формирање финансијских могућности.

Не знам сад, да ли има баража, да ли нема, да ли је шест српских клубова ограничење, или седам, да ли ће се опет гласати... Не знам шта ће бити и морамо мало раније да сазнамо да бисмо видели да оформимо буџете. Свестан сам изазова организација целе лиге, уживали смо играјући балоне, као и у Суботици, било је дивно организовати наш балон у Новом Саду. Ово је ниво у којем се игра феноменална кошарка и која свима нама помаже да растемо и индивидуално, али као и организације, не би ли дошли тамо негде где сви стремимо, а надамо се да тај пут неће бити толико затворен у наредном периоду, што се нас тиче – јасан је био Исаков-Ковачевић.

Млади стратег један је од оних којима истиче уговор овог лета, заједно са најбољим играчем ове сезоне Џередом Канингемом, као и Зораном Николићем, али и другима, због чега се претпоставља да ће новосадски тим бити радикално промењен у наредном периоду. Колико, још увек је рано да се говори о томе.
fare
Posts: 2848
Joined: Fri Apr 06, 2012 11:32 pm
Location: LALIC

Re: KK Vojvodina

Post by fare »

Sve se plašim da će opet biti raspad sistema na početku da će se igrači dovoditi stihijski da će Miloš otići koji je glavni šraf ove Voše. Moramo zadržati Caningema, Nikolića, Džonsona, Ljubičića makar još 1 sezonu i Banjca i naravno Isakova mada znam da će to biti jako, jako teško :(
Nevernik II
Posts: 469
Joined: Fri Jun 10, 2022 3:29 pm

Re: KK Vojvodina

Post by Nevernik II »

Ne verujem da ćemo zadržati Kaningema, Nikolića. Oni su i dovedeni na zimu da bi osvojili ABA 1. Imaće ponude ozbiljnijih klubova od nas, jedino ako povećamo budžet pa im damo više para.

Trener treba da ostane pod obavezno.

Bila je ovo lepa prilika za prelaz u prvi rang, sledeće godine ako i osvojimo ABA 2 morali bi da igramo baraž sa nekim klubom iz Srbije, osim ako neki naš klub ne ispadne što ne verujem da će se desiti. Dakle, biće dosta teži put.

Sa druge strane, ne vidim neku konkurenciju u ABA 2 sledeće godine. Osim ako neki klub ne poludi i ne uloži gomilu novca odjednom. Sa malo ozbiljnijim budžetom mogli bi lako biti prvi.
User avatar
rykerfcv
Posts: 872
Joined: Thu Oct 06, 2022 8:50 pm

Re: KK Vojvodina

Post by rykerfcv »



Bravo za ovaj potez!
Нови Сад је наш,значи хвале се ал серу!
Post Reply