Marketing kluba

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Deep Purple

Re: Marketing kluba

Post by Deep Purple »

Ja moram samo još jedan komentar u vezi dresa da dam, mi smo napravili original dres kao prvu garnituru nije rađen po katalogu, 80% klubova iz ozbiljnijih liga su od Jome dobili dresove po katalogu.

Da se ja pitam mi smo trebali isti dres kao Anderleht iz kataloga da uzmemo i kraj priče a ne nešto drugačije da se pokušava kada kod nas to jednostavno ne prolazi i tjt.

Image
djoks

Post by djoks »

Deep Purple wrote: Sun Jul 21, 2024 3:16 pm Ja moram samo još jedan komentar u vezi dresa da dam, mi smo napravili original dres kao prvu garnituru nije rađen po katalogu, 80% klubova iz ozbiljnijih liga su od Jome dobili dresove po katalogu.

Da se ja pitam mi smo trebali isti dres kao Anderleht iz kataloga da uzmemo i kraj priče a ne nešto drugačije da se pokušava kada kod nas to jednostavno ne prolazi i tjt.

Image
Само да су рукави супротних бојани тјт
Pera Centar

Post by Pera Centar »

Radoye wrote: Sun Jul 21, 2024 5:21 am
Milan wrote: Fri Jul 19, 2024 11:55 pm Image
Ovo nisu dresovi Vojvodine.
Nisu, ovo je bas odbojno.
Kao sve zanemarivanje tradicije FK Vojvodina.
1892

Post by 1892 »

Deep Purple wrote: Sun Jul 21, 2024 3:16 pm

Image
Nema potrebe da relativizuješ stvari. Nije problem da se uradi nešto drugačije a ispadne sjajno. Recimo da su prošlogodišnji dresovi primer toga. Ovo je užasno ( i to je blaga reč ). Prvi odnosno domaći dres treba da prati standardnu formu ( kao i kod većine klubova u svetu ), Eksperimenti se vrše obično sa rezervnom ili trećom garniturom.
Najjadnije od svega je sto ( kako kažeš ) ovo nije iz kataloga, što dalje implicira da je ovo neko naš dizajnirao i odobrio.
Come on you Reds!
Cane

Post by Cane »

@Deep
Koliko vidim ovde se više od 90% ljudi uopšte ne razumeju u proces dizajniranja dresova, ideju, simboliku i ostalo tako da neke stvari čini mi se objašnjavaš u prazno. Evo ja prvi nisam stručan za tu materiju i zato se jako čuvam da bilo kome "držim lekcije" ali neki drugi ni najmanje ne pate od tog problema što se vidi iz sadržaja pojedinih komentara.
Retki, poput kolege koji je po sopstvenim rečima učestvovao u dizajniranju nekih dresova, su izneli ono što bi se moglo nazvati stručnim mišljenjem i to je stvarno vredelo pročitati, a ogromna većina nas ostalih piše u bukvalnom smislu svašta.
Pored ostalog, primedbe tipa da će zbog drugačije orijentacije boja na dresu koji će biti aktuelan jednu sezonu nestati identitet kluba su nešto što zaslužuje poseban aplauz :D
No dobro, forum valjda zato i služi i treba ljudi da pišu ono što im je u mislima ili na srcu, ali ipak najbolje od svega je da ta mišljenja ne treba da obavezuju baš nikoga. Sreća da je tako :)
Deep Purple

Post by Deep Purple »

1892 wrote: Sun Jul 21, 2024 3:46 pm
Deep Purple wrote: Sun Jul 21, 2024 3:16 pm

Image
Nema potrebe da relativizuješ stvari. Nije problem da se uradi nešto drugačije a ispadne sjajno. Recimo da su prošlogodišnji dresovi primer toga. Ovo je užasno ( i to je blaga reč ). Prvi odnosno domaći dres treba da prati standardnu formu ( kao i kod većine klubova u svetu ), Eksperimenti se vrše obično sa rezervnom ili trećom garniturom.
Najjadnije od svega je sto ( kako kažeš ) ovo nije iz kataloga, što dalje implicira da je ovo neko naš dizajnirao i odobrio.
Meni je jedino krivo što nisu uradili boje kao na grbu, mislim da bi bolje ispalo kao što je i @stexman nekada predlagao.

Ma u pravu si da je neobično i da ovaj dres nije nešto na šta smo navikli samo mi je neverovatno da se digla tolika buka jer su eto hteli da urade nešto kao onaj zlatni dres samo obrnuto, ovim možemo samo da dovedemo te ljude koji rade i osmišljavaju dresove da jednostavno pozovu Jomu, Diadorru ili koga već i kažu pošaljite nam najobičnije belo-crvene dresove i tjt.

Ili vidimo kako Slavia uradi pa kopiramo a umeli smo i to sa Umbrom ako se ne varam :mrgreen:

Jednostavno ne kažem tradicija i istorija nas vezuje uz Slaviu ali ne moramo ići u krajnost iz godine u godinu samo to kažem.

Mislim i nama su naši klasični dresovi najlepši i za mene jedna od najlepših kombinacija u fudbalskoj istoriji samo nekada mora nešto i malko drugačije da se proba.

Meni maxbet jednostavno kvari dres.
Last edited by Deep Purple on Sun Jul 21, 2024 4:23 pm, edited 1 time in total.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Кад смо већ код Славије Праг. :D
Image

Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

Puma > Joma
Zvezda na srcu > koji će nam plava zvezda
Pola pola kako treba > Krivo nakrivo ko i sam klub
Jedan sponzor napred > Sise siromašne, a mi čak dva

4:0
Io odio Belgrado
Deep Purple

Post by Deep Purple »

Grbavica.021* wrote: Sun Jul 21, 2024 4:16 pm Кад смо већ код Славије Праг. :D
Image

Eto kopiraju Spartu po gostujućim dresovima :mrgreen:
Red Marquis wrote: Sun Jul 21, 2024 4:46 pm Puma > Joma
Zvezda na srcu > koji će nam plava zvezda
Pola pola kako treba > Krivo nakrivo ko i sam klub
Jedan sponzor napred > Sise siromašne, a mi čak dva

4:0
Naš grb je lepši od samo te zvezde. 3:1 :mrgreen:

Mada kakve dresove pravi Puma u poslednjih par godina, može ovo vrlo lako i 2:2 da bude :D

Šalu na stranu nisam stvarno ništa loše mislio oko dresa, niti mi je namera da provociram samo jednostavno ne vidim ništa loše da se proba jedne godine drugačije pa da se sledeće sezone vrati tradicionalna varijanta, ideja nije bila generalno loša, zamislili su da urade kontra varijatnu onih zlatnih ali eto nije ispalo po nama kako treba.
Last edited by Deep Purple on Sun Jul 21, 2024 4:52 pm, edited 1 time in total.
Milan

Post by Milan »

Cane wrote: Sun Jul 21, 2024 4:04 pm @Deep
Koliko vidim ovde se više od 90% ljudi uopšte ne razumeju u proces dizajniranja dresova, ideju, simboliku i ostalo tako da neke stvari čini mi se objašnjavaš u prazno. Evo ja prvi nisam stručan za tu materiju i zato se jako čuvam da bilo kome "držim lekcije" ali neki drugi ni najmanje ne pate od tog problema što se vidi iz sadržaja pojedinih komentara.
Retki, poput kolege koji je po sopstvenim rečima učestvovao u dizajniranju nekih dresova, su izneli ono što bi se moglo nazvati stručnim mišljenjem i to je stvarno vredelo pročitati, a ogromna većina nas ostalih piše u bukvalnom smislu svašta.
Pored ostalog, primedbe tipa da će zbog drugačije orijentacije boja na dresu koji će biti aktuelan jednu sezonu nestati identitet kluba su nešto što zaslužuje poseban aplauz :D
No dobro, forum valjda zato i služi i treba ljudi da pišu ono što im je u mislima ili na srcu, ali ipak najbolje od svega je da ta mišljenja ne treba da obavezuju baš nikoga. Sreća da je tako :)

90% ljudi se izjasnilo da je dres loš i tačka. Da ne treba možda da komentarišu samo oni koji su završili dizajn? Ne treba apsolutno nikakva stručnost da bi neko napisao za dres da li mu je lep ili ne. Pogotovo što se dresovi ne prave za umetnike, već za navijače, te je valjda primarni cilj da se njima dopadnu.

Pisao si ovde kao odgovor na to da ljudima liči dres na Proleterov i još neke iz nižih liga, a da tebe baš podseća na Monako i da je to bolja asocijacija. Dres Vojvodine ne treba da podseća ni na jedan od tih! To je poenta. Dovoljno je unikatan da ne moramo nikog da kopiramo. A u prošlosti se pokazalo da se mogu napraviti zanimljive varijacije, a da se ne odstupa od esencije.

Kao što je mnogo njih već pomenulo - ovakve egzibicije su za rezervne garniture, a ne primarni komplet. Pa ni jedan ekscentrični Bata nije pravio ovakva sranja, već je bio dovoljno oštrouman, pa smo imali Golden Boys kojih se i danas rado sećamo.

Elem, svako ima pravo na svoje mišljenje, ali ne i da nipodaštava ono koje je ogromna većina iznela.
POŠTO OBRAZ ???!!!
Istocno stajanje

Post by Istocno stajanje »

Drago mi je da smo se skoro svi slozili da je dres cist promasaj. Nisu se slozili samo oni koji uvek brane upravu ma kakvu glupost napravili.
Kao sto rece @021, sutra ce hteti da promene ime kluba. I opet bi se nasao neko da opravda to.
Uprava napolje!
Karlsson

Post by Karlsson »

Meni prvom su prethodni dresovi mnogo lepši, ali sada napadati nekoga zato što ima različit ukus je smešno. Da ne upotrebim jači izraz.
Nisam siguran da li je problem u osobi koja ima različit ukus ili u osobi koja u tome vidi nešto loše.
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

Karlsson wrote: Sun Jul 21, 2024 7:18 pm Meni prvom su prethodni dresovi mnogo lepši, ali sada napadati nekoga zato što ima različit ukus je smešno. Da ne upotrebim jači izraz.
Nisam siguran da li je problem u osobi koja ima različit ukus ili u osobi koja u tome vidi nešto loše.
Zamena teza. Problem je jer većina nas ovde unapred ko će da brani ovo kao što brani i sve ostalo.
Io odio Belgrado
Karlsson

Post by Karlsson »

Red Marquis wrote: Sun Jul 21, 2024 7:53 pm
Karlsson wrote: Sun Jul 21, 2024 7:18 pm Meni prvom su prethodni dresovi mnogo lepši, ali sada napadati nekoga zato što ima različit ukus je smešno. Da ne upotrebim jači izraz.
Zamena teza. Problem je jer većina nas ovde unapred ko će da brani ovo kao što brani i sve ostalo.
Može takođe da se kaže da se unapred zna i ko će pljuvati.
Simica

Post by Simica »

Sad kad vidim dresove na terenu, uopšte mi ne izgledaju loše, čak šta više. Upečatljivi, jedinstveni,....malo bodu oči silni sponzori, ali valjda tako mora.
Post Reply