gospodinFKV wrote: ↑Wed Aug 07, 2024 8:53 am
Gojko Kacar: 17 godina
Danijel Aleksic: 16 godina
Dejan Zukic: 17 godina
Sergej: 18 godina
Vanja: 17 godina
Jovan Milosevic: 17 godina
Dusan Tadic: 17 godina
Srdjan Babic: 17 godina
Treba li da nastavim?
Ako ces tako, siguran sam da mozes jos veci niz sastaviti, gde su igraci prerano gurnuti u prvi tim kao talenti, pa su posle nestali, ili nikad mrdnuli iz ove lige
Iznenadjuje me od tebe ovaj post, jer sam zakljucio da si covek iz sporta, i rado citam tvoje postove gde neke strucne fudbalske stvari objasnjavas, veoma kvalitetno.
I kao takav, pretpostavljam da iz licnog iskustva znas koliko je osetljivo pitanje mladog igraca prebacivati iz jedne selekcije u drugu. To su stvari jako osetljive, i sa tim se oprezno radi, i to individualno za svakog igraca posebno.
Jedna sezona u omladinskoj ligi ce mu svakako olaksati taj prelazak u prvi tim. Ali opet, tu moraju biti strucni ljudi koji ce da procene kad je neko spreman za prvi tim.
Kod ovih stvari se uvek setim Hachima Mastoura iz Milana. Decko kao klinac bio ubedljivo najveci talenat na svetu. Emisije su pravljene zbog 'tog cuda od deteta'. Jednom su mu, kao je imao 14-15 godina, doveli Nejmara (koji je tad bio u najboljoj formi u karijeri) da igraju neke fudbalske tehnicke izazove, ne secam se tacno sta, i klinac razvalio Nejmara, pokazao neverovatnu tehniku.
Kasnije, ovi iz Milana trazili od italijanskog saveza da promene pravila da se pomeri granica godinu kada igrac moze debitovati za prvi tim. Ovi to nisu dozvolili valjda, pa su ipak cekali da napuni dovoljan broj godina, 16 ako se ne varam. Ubacili ga u prvi tim, preskocio decko neke mladje selekcije, jer je dominirao u svim uzrastima. I onda u prvom timu krece totalni raspad. Jednostavno nije sazreo, fizicki pre svega. Upropastili mu karijeru time jer su ga na silu gurali gde nije bilo vreme da se gura. Kasnije igrao sporednu ulogu nekim nizim evropskim ligama. Danas ima 26 godina, igra u Maroku negde. A bio potencijal da nadmasi Mesija i Ronalda.