Transferi
- gospodinFKV
Re: Transferi
Mislim da ono sta ElMaestro hoce da kaze je da nam je potrebniji napadac Mitrovicevih karakteristika, nego napadac poput Firmina. Neko koga ce ekipa da ''nosi'' u defanzivi i neko ko je vise namenjen za direktnu/''vertikalniju'' igru. Da sedi na grbaci stopera i ceka lopte. Problem koji ja vidim tu su apsolutno neupotrebljivi centarsutevi, kojih po utakmici imamo nedopustivo mnogo.
+1gospodinFKV wrote: ↑Tue Aug 13, 2024 10:52 am Mislim da ono sta ElMaestro hoce da kaze je da nam je potrebniji napadac Mitrovicevih karakteristika, nego napadac poput Firmina. Neko koga ce ekipa da ''nosi'' u defanzivi i neko ko je vise namenjen za direktnu/''vertikalniju'' igru. Da sedi na grbaci stopera i ceka lopte. Problem koji ja vidim tu su apsolutno neupotrebljivi centarsutevi, kojih po utakmici imamo nedopustivo mnogo.
Za takav tip napadača treba imati dobar centaršut, to mi nemamo, a i nismo imali u skorije vreme.
Stojim u mestu gubim vreme
Čekam bolje dane, koji dolaze!
Čekam bolje dane, koji dolaze!
Zanimljivo, složiću se sa ElMaestrom i opservacijom... Ali to što si naveo nije lako naći a da ičemu valja... Mi bismo Badamosija rastrgli ovde. Čovek ulazi u šanse ali mu je tehnika bolno slaba. On bi bio dobar za naše poljane koliko-toliko, slično kao u Čukaričkom plus-minus dva gola, ali bi u Evropi bio kanta. Ubili bi ga kvalitetni defanzivci do nivoa da bi bio nevidljiv. Generalno nedostaje kvalitetnih špiceva. Ne samo u Srbiji. Ono što sam dodatno primetio je da postoji veliki jaz između drugih i prvih liga, pa i kod nas, što je posebno vidljivo u kupu, gde drugoligaši imaju ozbiljnih problema da prime manje od 5 golova, nebitan je superligaš protiv kojeg igraju. Zato nisam za tog Slovenca, trpanje po slovenačkoj drugoj ligi nema gotovo nikakvu težinu, nažalost... Mislim da je napravljen veliki propust sa Deleom, da je novac mogao biti uložen kvalitetnije, ali je jasno da je on samo neko SNS prebijanje i muljanje sa kintom. Dečko deluje da zna fudbal, ali da ne želi da ga igra ovde i nije mu za zameriti. Bilo je takvih glava u Srbiji, poslednje vreme mi onaj Adetundži iz Čuke, što je rasturio zvezdu, često padne na pamet. Eno ga na Kosovu igra fudbal... Oni su jadni ljudi više žrtve trgovine ljudima nego fudbaleri. Verovatno razmišljaju šta im je koji k*rac trebalo da dolaze na Balkan... Nama se sezonama nudi Džon Meri i on je verovatno jedini baš kvalitetan špic kojeg možemo dohvatiti ovako kao low-hanging fruit. I to ne našom zaslugom. Tako da dolazimo do paradoksa da mi od pljuvanog Ivanovića zapravo sada nemamo bolju opciju. Ako se plasiramo u Evropu, špic nam ne treba. Ako se ne plasiramo u Evropu, špic nam ne treba. Sve i da Ivanović bude prodat. To treba da bude sledeći veliki ispit Kuntića i skauta, da u narednih 6 meseci nađu špica za Evropu. Mi ove naše poljane na jesen moramo preorati i s postojećim kadrom, a onda na zimu dovesti pravo pojačanje. Za ovaj evropski ciklus je već jako kasno za takve akcije. O Romaniću i sličnim likovima neću trošiti reči, nesuvislo je.
Ipak ono što svi zaboravljate je da se približava kraj prelaznog roka, a to je period kad naša "struka" voli da nas iznenadi sa 3-4 imena mimo svake logike i dobrog poslovanja. Tako da čekamo.
Ipak ono što svi zaboravljate je da se približava kraj prelaznog roka, a to je period kad naša "struka" voli da nas iznenadi sa 3-4 imena mimo svake logike i dobrog poslovanja. Tako da čekamo.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
-
Da, apsolutno sam na to mislio. Sad je očgledno trend da se od napadača traži dobra igra u polju, presing i tako dalje što je skroz u redu, ali ti nekad prosto treba i razbijač u 16m. Badamosi će da uđe u 6 šansi, u 4 će da izgleda verovatno kao amater, ali će da postigne dva gola. Što se Slovenca tiče slažem se da druga liga Slovenije nema nikakvu težinu, ali je on u prvoj ligi Slovenije prošlu zimu takođe dominirao i to u jednoj vrlo skromnoj ekipi. Inače na zimu će se sigurno pojaviti kvalitetna opcija u inostranstvu, ali ako je potrebo rešiti do septembra napadača i do kraja ovog prelaznog, ne vidim neka ekstremno kvalitetna rešenja za realne pare.gospodinFKV wrote: ↑Tue Aug 13, 2024 10:52 am Mislim da ono sta ElMaestro hoce da kaze je da nam je potrebniji napadac Mitrovicevih karakteristika, nego napadac poput Firmina. Neko koga ce ekipa da ''nosi'' u defanzivi i neko ko je vise namenjen za direktnu/''vertikalniju'' igru. Da sedi na grbaci stopera i ceka lopte. Problem koji ja vidim tu su apsolutno neupotrebljivi centarsutevi, kojih po utakmici imamo nedopustivo mnogo.
Zadnjih 25 kola u nasoj ligi Badamosi 2 gola ma dajte bre ljudi covek je beskoristan a jos plus i stranac iovako nam 90 posto ekipe jako malo trci pa cisto to da utpotpunimo sa igracem koji trci jos manje od ovih trenutnih mnogo stojimo nema kretnje bez lopte, sa loptom protivnicki igraci brzi nego nasi bez lopte recimo gomila napada TSCa je bila 4 na 4 ,4 na 5 itd tek u par slucajeva sam video da imamo u odbrani vise od 5 igraca veznjaci nam setkaju po terenu krila boli ona stvar da se vrate a Badamosi bi se savrseno uklopio u to posto mu je radijus kretanja jos manji od igraca koje trenutno imamo
Kvalitetni napadaci su deficitarni u svetu fudbala. Mi nemamo taj luksuz nazalost da dovedemo igraca koji ce garantovano dati 15+ golova. Mozemo samo dovesti nekog za koga nas moze usrati da smo uboli, tj dobro se uklopio i davao golove. Ali isto tako postoji rizik da ce biti tezak promasaj.
Evo jedan moj predlog , citao sam o ovom decku
https://www.transfermarkt.com/janis-ant ... ler/538974
Mlad igrac, EU pasos. Nekad talenat, bio u mladjim kategorijama Tuluza.
Otisao u Italiju, 5-6 miliona su ga platili u Speziji i Sassuolu, ali nije se snasao. Visio za pozajmicama, nikako da pronadje pravu formu. Po svemu sudeci, opet ce negde na pozajmicu. Za otkup naravno nemamo para, ali moj je utisak da bi kod nas mogao da eksplodira na pozajmici. Deluje brz i okretan, a stoperima u nasaoj ligi ne leze takvi napadaci. Taman dok se Aleksa ne oporavi.
Evo jedan moj predlog , citao sam o ovom decku
https://www.transfermarkt.com/janis-ant ... ler/538974
Mlad igrac, EU pasos. Nekad talenat, bio u mladjim kategorijama Tuluza.
Otisao u Italiju, 5-6 miliona su ga platili u Speziji i Sassuolu, ali nije se snasao. Visio za pozajmicama, nikako da pronadje pravu formu. Po svemu sudeci, opet ce negde na pozajmicu. Za otkup naravno nemamo para, ali moj je utisak da bi kod nas mogao da eksplodira na pozajmici. Deluje brz i okretan, a stoperima u nasaoj ligi ne leze takvi napadaci. Taman dok se Aleksa ne oporavi.
Prodati pet igrača. Bilo kojih pet(ni za kim me nece biti zao), i platiti jednog poštenog centarfora.
Mada bi ja pustio i Bolingija da proba... nema sta da izgubimo.
Mada bi ja pustio i Bolingija da proba... nema sta da izgubimo.
@Rabba видим да си експлицитно против Романића па ако можеш да напишеш због чега? Нисам га гледао осим притов нас, све што знам јесте статистика коју има.
Исто тако ако има неко ко је за њега да напише због чега.
Исто тако ако има неко ко је за њега да напише због чега.
- Red Marquis
- Moderator
Kad bi birao pet da ih se rešim i nešto zaradim...
Uroš Nikolić, Preletanović, Guram, Vukan i Radulovć.
Io odio Belgrado
od tih 5 igraca jedino za Radulovica mozemo uzeti neke pare za igrace od oko 30 godina a koji su u nasoj ligi uzeti lovu je magija,moze ali jedino ako bas ima dobru sezonu... I da Poletanovic je daleko od nasih trenutno najgorih fudbalera na terenuRed Marquis wrote: ↑Tue Aug 13, 2024 1:16 pm Kad bi birao pet da ih se rešim i nešto zaradim...
Ako me pecaš na bivšeg igrača cigana, napecaćeš me. Pored toga, 26 godina, 125 utamica i 10 golova(nikad više od 4 u svim takmičenjima u jednoj sezoni i 10 asistencija(od čega čak 6 u sezoni 2019/20) u Grčkoj kao krilo. Sa ekipama redovan u plejautu.
Železničar kao ciganska filijala a i tamo gde mogu da se veštački pumpaju brojke 8 golova i 4 asistencije na 36 utakmica. Nemojte da se zezamo...
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
-
Romanić nije igrač za Vojvodinu, onda prebaciš Delea u špica i to ti je manje-više isto, a finansijski mnogo isplativije nego da dovodiš ovog. Vojvodini treba igrač kao Badamosi ili slično, da stalno bude fizički prisutan i opasan u 16m, a iz toga će da se izrode golovi, penali, i tako dalje. Fali fizičko prisustvo igrača u završnici i to je ono što hoću da kažem, Da Vojvodina ima u veznom redu igrača kao što je Kovač iz Čuke da trkački uvek stigne u 16m u napadu, onda bi stvari bile drugačije. Ali takvog nema. Inače Romanićeva statistika je totalno irelevantna.
-
Znam da je tema transferi, a ne "zelje i pozdravi" ali mislim da nam u napadu treba "razbijac". Fizicki jak a psihicki gladan golova.
Dugo sam ziveo u Rusiji pa sam manje-vise upoznat njihovom ligom.
Zapao mi je za oko Mohamed Konate iz Ahmata...inace od nedavno je slobodan igrac. Mislim da nam je potreban takav profil igraca...nikako Romanic.
Dugo sam ziveo u Rusiji pa sam manje-vise upoznat njihovom ligom.
Zapao mi je za oko Mohamed Konate iz Ahmata...inace od nedavno je slobodan igrac. Mislim da nam je potreban takav profil igraca...nikako Romanic.
- gospodinFKV
Kao sto se vec pisalo, probao bih Delea u spic, prosto jer fizickim karakteristikama to moze biti. Treba nam neko jak, fokusiran na jedan zadatak, ne preterano pametan, ergo neko ko ce zadatku pristupiti bez nekog filozofiranja. ''Run, Forrest! Stop, Forrest!'' varijanta. Lopta u kazneni, borba za poziciju i sut. Lopta u prostor, lagani sprint, sut. Vertikalna kretnja, stoperi na ledjima.
Dele jeste imao nekoliko prilicno jezivih situacija pred golom, ali smatram da iz trenutne pozicije jako tesko ulazi u sanse. Dajte mu 4-5 sansi po mecu, izborice se za golove.
Dele jeste imao nekoliko prilicno jezivih situacija pred golom, ali smatram da iz trenutne pozicije jako tesko ulazi u sanse. Dajte mu 4-5 sansi po mecu, izborice se za golove.
Po meni Dele nema mentalitet za špica. Ona reakcija glavom protiv TSC-a gde je bio sam kao duh je na nivou amatera.
Plus šansa protiv Ajaksa gde je imao priliku da preokrene rezultat i da bira da li će da centrira ili šutira, a on pokušao nešto između i poslao loptu u gol aut.
Rekao sam i kada je došao da sam gledao snimak njegovih golova i asistencija i da mi većina deluje kao proizvod puke sreće i loših reakcija protivnika, a ne kao produkt njegovog fudbalskog umeća i sposobnosti.
Čim protiv jačih ekipa njegov kvalitet mora da se pokaže na delu on je nevidljiv, pa i štetan.
Nikakav napredak u odnosu na Kembela, a Kembel je verovatno bio i jeftiniji, a uz to je bio brz i imao je neki doprinos u napadu.
Plus šansa protiv Ajaksa gde je imao priliku da preokrene rezultat i da bira da li će da centrira ili šutira, a on pokušao nešto između i poslao loptu u gol aut.
Rekao sam i kada je došao da sam gledao snimak njegovih golova i asistencija i da mi većina deluje kao proizvod puke sreće i loših reakcija protivnika, a ne kao produkt njegovog fudbalskog umeća i sposobnosti.
Čim protiv jačih ekipa njegov kvalitet mora da se pokaže na delu on je nevidljiv, pa i štetan.
Nikakav napredak u odnosu na Kembela, a Kembel je verovatno bio i jeftiniji, a uz to je bio brz i imao je neki doprinos u napadu.