Mediji i FK Vojvodina

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Maki

Re: Mediji i FK Vojvodina

Post by Maki »

Nakon meča Mihajlović je rekao da mu je drago što je oproštajnu utakmicu odigrao u Novom Sadu, te da za to ima više razloga, a jedan od njih je i taj što ovaj grad "nosi u srcu".

"Prvi je što sam ovde počeo karijeru, drugi što mi u ovom gradu žive roditelji i brojna rodbina, treći što ovaj grad nosim u srcu", rekao je tada Miha.
https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Sport ... -Sadu.html
I član foruma Čeda Maras je igrao Mihinu oproštajnu utakmicu na Karađorđu 2007. pa nek kaže šta misli o predlogu. Voleo bih da čujem.

Moje mišljenje ja da je Miha uz Boškova jedino planetarno poznato ime ove igre, koje je branilo boje Starog kluba. Poznatije i od Toze i od Duće. To je za ponos i poštovanje. A to što smo mi mali i iskomplesirani, pa ne praštamo uspeh, samo dokazuje palanački duh grada iz koga Voša dolazi. Ne odričem se ni mnogo manjih izdajnika od Mihe, kao što znate. Pogotovo cenim povratnike, a Mihina oproštajna utakmica na Karađorđu je upravo povratak.
Turija

Post by Turija »

Spomenik treba da mu podignu u Sremskoj Kamenici.

To je okej i ima pravih razloga. Tamo mu zive roditelji, tamo je mnogo puta donirao Decije selo, sto je za svaku pohvalu i postovanje.Nema coveka koji to ne bi podrzao. Ja to postujem i podrzavam apsolutno.

@ Maki, ja mislim da nas forumas ceda maras, nije taj Cedo Maras na kojeg ti mislis? Medjutim, ne znam, samo pretpostavljam.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
MiSmoFKV!

Post by MiSmoFKV! »

Turija wrote: Wed Sep 18, 2024 4:31 pm Spomenik treba da mu podignu u Sremskoj Kamenici.

To je okej i ima pravih razloga. Tamo mu zive roditelji, tamo je mnogo puta donirao Decije selo, sto je za svaku pohvalu i postovanje.Nema coveka koji to ne bi podrzao. Ja to postujem i podrzavam apsolutno.
Ovo je i moje mišljenje. Svojom sportskom karijerom je zaslužio obeležje, ali ne blizu stadiona.

Imamo mi preče legende. Kojima pored stadiona treba staviti bistu.
CRD FCV

Post by CRD FCV »

PRO licenca izgubila smisao: I Vojvodina ima pokrivalicu
https://sportklub.n1info.rs/fudbal/srbi ... krivalicu/
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

VošaNS

Post by VošaNS »

Kup Radivoja Koraća se 2025. godine održava u Novom Sadu na Spesnu. Velika sramota za naš grad i ponižavanje Vojvodine. Tih par dana će po NAŠEM gradu šetati 10.000+ cigana i grobara :frown: Nadam se da će neko da zaustavi ovu komediju i premesti to negde drugde. Novi Sad to je naš grad!
Stojim u mestu gubim vreme
Čekam bolje dane, koji dolaze!
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Turija

Post by Turija »

Minja wrote: Fri Sep 27, 2024 3:09 pm
Maki wrote: Wed Sep 18, 2024 4:06 pm Poznatije i od Toze i od Duće. To je za ponos i poštovanje. A to što smo mi mali i iskomplesirani, pa ne praštamo uspeh, samo dokazuje palanački duh grada iz koga Voša dolazi.
Да ли је познатији неком Луиђију или Ерику или Јангу или Дитеру, па заболе ме... Сланинари имају неки свој лакмус папир за то ко треба а ко не.

Иначе, слажем се за тај паланачки дух али и уживам у њему :) То није паланачки већ провинцијски, може ту да се употреби и реч локални, регионални, аутономни, како год, такви смо какви смо, али та провинција не значи аутоматски да има негативан призвук. То су наметнуте форме које су бесмислене саме по себи. Михајловић не треба да добије било какву бисту на стадиону. Може, али као део неке колекције где би било много играча, овако, потпуно бесмислено. По критеријумима битности за титулу Чеди Марасу треба три бисте да праве :) Милош Шестић треба да добије 10 метара високу статуу. Пу, пу, да не чује зло обојица су и живи и здрави и да то тако и потраје. Имамо ми далеко нама битније играче за бисте и статуе од Михајловића. Лично, мислим да је он прилично далеко од врха те листе.

Михајловић је протрчао кроз Војводину, освојио је титулу, касније направио феноменалну каријеру, али ништа више од тога није било везано за ФКВ. Чак се сликао у дресу звезде на тврђави, ако се ја добро сећам. У мојим емоцијама везаним за ФКВ њега готова па и нема.
@Minja, od reci do reci se slazem sa napisanim. :lala:
Ako nesto dodam, samo cu pokvariti post.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
limanfkv

Post by limanfkv »

Dodacu ja - TEMPO.
0.0625
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

Sinisa Mihajlovic je legenda u globalu. Da li je legenda Vojvodine? Nije.

Bilo bi problematicno po nekoliko osnova.

Postoje zasluzniji i veci (u nasim ocima). Naseli bismo na taj jeftini populizam i time sve prethodno pomenute ostavili u prasini prolaska vremena. Eto, Miha je preminuo, pa cemo sada da jasemo taj talas jeftinih emocija generacije koja ga je gledala i koja ga pamti, jer su oni u ogromnoj vecini u odnosu na generacije koje su mogle da gledaju Boskova, Tozu i slicne. Dalje, ne znam da li svi mogu da se poistovete sa tom analogijom, ali Mihin odnos prema Vojvodini je kao kad znas da te neko voli i sve bi dao za tebe, ali ti prosto nemas tu varnicu. To ti je drugarica/drugar. Volis ih, ali znas u dubini duse da to nije to i da je tvoja ljubav negde drugde. Njegova je bila. U Beogradu. On se tako osecao prema Vojvodini. Voleo je on Vojvodinu, ali tako nekako, napola platonski, daleko manje i drugacije nego npr zvezdu.

Cak i ako uzmemo i to sve gurnemo sa strane, zajedno sa tim kakav je bio za zivota, mislim da je to i nepostovanje njega. Preminuo je i sad cemo zarad nekih jeftinih poena da se pravimo da je Miha bio jedan od nas, kada on to ocigledno nije. Slava mu i hvala - za svaki gol, za svaku lepu rec o klubu i gradu. Samo toliko. Kakva crna bista. Meni je i onaj mural na Limanu previse, pogotovo jer nije vezan za Mihu u Vojvodini, ali ajde.

Ja bih voleo da jednog dana, na nekom renoviranom Karadjordju imamo jedan veliki zid sa malim nisama i bisticama zasluznih igraca, kao atrakcija u okviru stadiona. Pa neka ih ima i nekoliko stotina na zidu. Tu bi za Mihajlovica bilo mesta.
Rakovac

Post by Rakovac »

Činjenice u vezi Siniše su sledeće :
Igrao je u šampionskoj generaciji Vojvodine i iako izuzetno mlad bio je jedan od ključnih igrača. Dalje, igrajući za Vojvodinu, na svakoj utakmici je pružao maksimum, nije se nikada štedeo. Čak, ko se seća a ja se vrlo dobro sećam, najviše je ginuo uvek baš protiv zvezde čiji je bio veliki navijač. Sećam se kada smo bili prvaci pa sledeće prvenstvo u drugom kolu smo u NS dobili zvezdu 2-1 a posle par dana smo igrali sa njima kup na marakani. Bio sam na toj kup utakmici na kojoj smo neslavno prošli, rezultat znam ali neću da ga napišem, bila je među zvezdašima neviđena mržnja prema Siniši zato što ih je u NS par dana ranije pokidao. I uvek je protiv njih kidao u našem dresu.
Ja sam mu to zapamtio i za mene je to ključna stvar kad se setim njega. I nekako mi je to glavno merilo ko je kakav kada je u našem dresu i šta u tom periodu pruža. Navijao za zvezdu, jebiga tamo odakle je došao svi su bili zvezdaši.
Svako neka ceni kako hoće.
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

Ma sve je to jasno. Nije kao ono :shit: , Lazetic, povlacio rucnu protiv ''svojih''. Osvojio je sampionsku titulu, i kada bismo pravili set bista sampionskih generacija, normalno je da bi je dobio, ali da li zbog svega pobrojanog zasluzuje da dobije prvi spomenik nakon Koste Hadzija? Budimo realni.
Rakovac

Post by Rakovac »

Po meni, sa manje uvažavanja prema Vojvodini se odnosio Jokanović koji je rođeni novosađanin nego Siniša. Zapravo, Siniša nikad nije ni rekao nešto loše o Vojvodini, za razliku od Jokana. On je bio samo deklarisani zvezdaš. Nije Siniša ni prošao našu omladinsku školu kao neki grešnici ( npr. mali Panta i Pankov) , pokupili ga direkt iz Borova onomad. Nije on bio ni iz Begeča kao Boškov ni sa salajke kao Toza. Došo momak tada skroz sa strane. Po meni ima kod njega dosta olakšavajućih okolnosti. Ali da je za "prvi red" legendi Vojvodine, ako ništa zbog one prve strane Tempa .
Cane

Post by Cane »

Naš stari drugar :? priča na razne teme ovde, a FKV je naravno nezaobilazna tema.
Ko nema strpljenja može da prebaci na 25:30 minut i pogleda.
Neću posebno komentarisati sadržinu ali svakako je zanimljivo pogledati.

Turija

Post by Turija »

@Cane
Nisam pogledao ceo intervju, ali mi se cini kao da je Lalat malo dosao k sebi - u svakom pogledu? Shvatio je da ga izjave, raznih vrsta, kostaju posla. Samo je pitanje koliko ce to trajati, jer nije jos potpuni reset napravio? Izgleda i sveziji na ovom snimku. Taman za te pomenute 3 godine. Videcemo da li posle njega ide raspad u Lucanima? Mada, tesko da ce Nesko tako nesto dozvoliti.
Post Reply