ŽRK Vojvodina

Nije fudbal, ali i oni nose ime Vojvodina!
Grbavica.021*

Re: ŽRK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

СУПЕРЛИГА ЗА РУКОМЕТАШИЦЕ: Новосађанкама није било спаса

Рукометашице Војводине савладале су Младост у Новој Пазови са 29:26 у последњем колу плеј-аута Суперлиге Србије, али им ипак следи селидба у ранг испод.
Разлог је што су конкурентске екипе уписале победе на домаћем терену, па се тако Раднички са Вошом сели у Суперлигу Б, док ће се Напредак са Румом борити за опстанак у елити.

У редовима Новосађанки истакле су се Наташа Ћетковић са десет погодака и чувар мреже Ана Булатовић са 14 интервенција. С друге стране истакла се Николета Лазаревић са седам погодака.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

НЕ МЕЊА БОЈЕ; АНА ВУЧЕТИЋ ОСТАЈЕ У ДРЕСУ ВОЈВОДИНЕ: Ова сезона је била солидна, следећа ће бити боља

Ко­шар­ка­ши­це Вој­во­ди­не окре­ну­ле су но­ви лист у ми­ну­лој се­зо­ни. На­кон не­ко­ли­ко го­ди­на, Алек­сан­дар Јо­ва­но­вић на­пу­стио је клу­пу ти­ма, а за­ме­ни­ла га је На­та­ша Ан­ђе­лић.
На­ја­вље­но је да бу­џет не­ће би­ти исти, да ће ам­би­ци­је би­ти не­што дру­га­чи­је, али све то ни­је оме­ло цр­ве­но-бе­ле да Пр­ву ли­гу за­вр­ше на пе­тој по­зи­ци­ји. Јед­на од нај­за­слу­жни­јих за то би­ла је Ана Ву­че­тић, ко­ја је са­гла­сна с тим да је старт се­зо­не ути­цао на то да Но­во­са­ђан­ке не бу­ду још бо­ље пла­си­ра­не.

Оче­ки­ва­но, би­ло је по­треб­но вре­ме, ка­ко би ства­ри „ле­гле“.

По­че­так и ни­је био баш сја­јан, али, што смо ви­ше тре­ни­ра­ли за­јед­но, и ре­зул­тат је био све бо­љи. Та­ко­ђе, ни рас­по­ред ни­је био ни­ма­ло лак на са­мом по­чет­ку, што је у том мо­мен­ту ути­ца­ло на сам по­ло­жај на та­бе­ли. Сте­кли смо по­ве­ре­ње јед­не у дру­ге и на­пра­ви­ле до­бру ат­мос­фе­ру, што се по­ка­за­ло кроз бо­љу игру на те­ре­ну и по­пра­вља­ње по­зи­ци­је на та­бе­ли. На­рав­но, има­ли смо и не­ко­ли­ко утак­ми­ца на ко­ји­ма смо мо­гли би­ти до­ста бо­ље, али оста­је нам да то ис­пра­ви­мо у на­ред­ној се­зо­ни – ре­кла је Ана.

Не­што мла­ђи са­став у од­но­су на прет­ход­не се­зо­не, зна­чио је и осци­ла­ци­је, што су ко­шар­ка­ши­це Вој­во­ди­не успе­шно пре­ва­зи­шле. Та­ква си­ту­а­ци­ја би­ће до­дат­ни мо­тив за пред­сто­је­ћи пе­ри­од.

Ни­смо има­ли кон­ти­ну­и­тет у игри то­ком це­ле утак­ми­це, што нас је ко­шта­ло не­ко­ли­ко пу­та. Де­ша­ва­ло се то да за­поч­не­мо од­лич­но, а да он­да, у кључ­ним мо­мен­ти­ма, до­не­се­мо ло­ше од­лу­ке и од­ре­а­гу­је­мо бр­зо­пле­то. Об­зи­ром на то да је еки­па би­ла ја­ко мла­да, та­кве ства­ри су нор­мал­не. Ути­ца­ло је то и на стил игре. Са­мим тим што смо млад са­став, ка­рак­те­ри­стич­но за то је­сте бр­за игра с до­ста тр­ча­ња и отва­ра­ња кон­тра­на­па­да, што ме­ни и од­го­ва­ра.

Ана је има­ла че­твр­ту нај­ве­ћу ми­ну­та­жу у цр­ве­но-бе­лом дре­су и про­сеч­но бе­ле­жи­ла шест по­е­на по утак­ми­ци. Ка­да не иде но­си­о­це игре, би­ла је она на ко­ју се но­во­сад­ски тим осла­њао.

Кад са­гле­дам чи­та­ву се­зо­ну, би­ла је со­лид­на, али на­рав­но да по­сто­ји до­ста ства­ри на ко­ји­ма ћу ра­ди­ти то­ком ле­та, ка­ко би сле­де­ћа би­ла још бо­ља. Пре све­га, тру­ди­ла сам се да бу­дем тим­ски играч и успех еки­пе ста­ви­ла сам на пр­во ме­сто.

Бу­дућ­ност је ја­сна што се ти­че ка­ри­је­ре Ву­че­ти­ће­ве, ко­ја ће и у на­ред­ном пе­ри­о­ду да бра­ни бо­је истог ти­ма.

Оста­јем и на­ред­не се­зо­не у Вој­во­ди­ни и је­два че­кам по­че­так пр­вен­ства. Би­ће ми част да и да­ље но­сим цр­ве­но-бе­ли дрес – за­кљу­чи­ла је Ана Ву­че­тић.
rykerfcv

Post by rykerfcv »

Grbavica.021* wrote: Mon Jun 10, 2024 8:20 pm НЕ МЕЊА БОЈЕ; АНА ВУЧЕТИЋ ОСТАЈЕ У ДРЕСУ ВОЈВОДИНЕ: Ова сезона је била солидна, следећа ће бити боља

Ко­шар­ка­ши­це Вој­во­ди­не окре­ну­ле су но­ви лист у ми­ну­лој се­зо­ни. На­кон не­ко­ли­ко го­ди­на, Алек­сан­дар Јо­ва­но­вић на­пу­стио је клу­пу ти­ма, а за­ме­ни­ла га је На­та­ша Ан­ђе­лић.
На­ја­вље­но је да бу­џет не­ће би­ти исти, да ће ам­би­ци­је би­ти не­што дру­га­чи­је, али све то ни­је оме­ло цр­ве­но-бе­ле да Пр­ву ли­гу за­вр­ше на пе­тој по­зи­ци­ји. Јед­на од нај­за­слу­жни­јих за то би­ла је Ана Ву­че­тић, ко­ја је са­гла­сна с тим да је старт се­зо­не ути­цао на то да Но­во­са­ђан­ке не бу­ду још бо­ље пла­си­ра­не.

По­че­так и ни­је био баш сја­јан, али, што смо ви­ше тре­ни­ра­ли за­јед­но, и ре­зул­тат је био све бо­љи. Та­ко­ђе, ни рас­по­ред ни­је био ни­ма­ло лак на са­мом по­чет­ку, што је у том мо­мен­ту ути­ца­ло на сам по­ло­жај на та­бе­ли. Сте­кли смо по­ве­ре­ње јед­не у дру­ге и на­пра­ви­ле до­бру ат­мос­фе­ру, што се по­ка­за­ло кроз бо­љу игру на те­ре­ну и по­пра­вља­ње по­зи­ци­је на та­бе­ли. На­рав­но, има­ли смо и не­ко­ли­ко утак­ми­ца на ко­ји­ма смо мо­гли би­ти до­ста бо­ље, али оста­је нам да то ис­пра­ви­мо у на­ред­ној се­зо­ни – ре­кла је Ана.

Не­што мла­ђи са­став у од­но­су на прет­ход­не се­зо­не, зна­чио је и осци­ла­ци­је, што су ко­шар­ка­ши­це Вој­во­ди­не успе­шно пре­ва­зи­шле. Та­ква си­ту­а­ци­ја би­ће до­дат­ни мо­тив за пред­сто­је­ћи пе­ри­од.

Ни­смо има­ли кон­ти­ну­и­тет у игри то­ком це­ле утак­ми­це, што нас је ко­шта­ло не­ко­ли­ко пу­та. Де­ша­ва­ло се то да за­поч­не­мо од­лич­но, а да он­да, у кључ­ним мо­мен­ти­ма, до­не­се­мо ло­ше од­лу­ке и од­ре­а­гу­је­мо бр­зо­пле­то. Об­зи­ром на то да је еки­па би­ла ја­ко мла­да, та­кве ства­ри су нор­мал­не. Ути­ца­ло је то и на стил игре. Са­мим тим што смо млад са­став, ка­рак­те­ри­стич­но за то је­сте бр­за игра с до­ста тр­ча­ња и отва­ра­ња кон­тра­на­па­да, што ме­ни и од­го­ва­ра.

Ана је има­ла че­твр­ту нај­ве­ћу ми­ну­та­жу у цр­ве­но-бе­лом дре­су и про­сеч­но бе­ле­жи­ла шест по­е­на по утак­ми­ци. Ка­да не иде но­си­о­це игре, би­ла је она на ко­ју се но­во­сад­ски тим осла­њао.

Кад са­гле­дам чи­та­ву се­зо­ну, би­ла је со­лид­на, али на­рав­но да по­сто­ји до­ста ства­ри на ко­ји­ма ћу ра­ди­ти то­ком ле­та, ка­ко би сле­де­ћа би­ла још бо­ља. Пре све­га, тру­ди­ла сам се да бу­дем тим­ски играч и успех еки­пе ста­ви­ла сам на пр­во ме­сто.

Бу­дућ­ност је ја­сна што се ти­че ка­ри­је­ре Ву­че­ти­ће­ве, ко­ја ће и у на­ред­ном пе­ри­о­ду да бра­ни бо­је истог ти­ма.

Оста­јем и на­ред­не се­зо­не у Вој­во­ди­ни и је­два че­кам по­че­так пр­вен­ства. Би­ће ми част да и да­ље но­сим цр­ве­но-бе­ли дрес – за­кљу­чи­ла је Ана Ву­че­тић.
Pogresio si podforum Grbo.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

rykerfcv wrote: Tue Jun 11, 2024 12:26 am
Grbavica.021* wrote: Mon Jun 10, 2024 8:20 pm НЕ МЕЊА БОЈЕ; АНА ВУЧЕТИЋ ОСТАЈЕ У ДРЕСУ ВОЈВОДИНЕ: Ова сезона је била солидна, следећа ће бити боља

Pogresio si podforum Grbo.
Извињавам се моја грешка.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

РУКОМЕТАШИЦЕ ВОЈВОДИНЕ ПОЧЕЛЕ ПРИПРЕМЕ ЗА НОВУ СЕЗОНУ: Циљ јасан, повратак у елиту

https://www.dnevnik.rs/sport/rukomet/ru ... u-elitu-04
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

РУКОМЕТАШИЦЕ ВОЈВОДИНЕ СЕ ПРИПРЕМАЈУ ЗА Б СУПЕРЛИГУ: Само елита долази у обзир

Image

Ближи се почетак првенствених трка у рукомету, а клубови су почели с припремама како би спремно дочекали септембар и прве битке на терену. Иако рукометашице Војводине нису очекивале да ће се ове сезоне такмичити у Суперлиги Б, мораће добро да се намуче како би избориле повратак у елиту.
Екипа ће целокупне припреме да одради у хали у Новом Саду, претрпела је одређене промене, али је жеља тренера Игора Николића испоштована, па су део тима остале главне играчице у претходној сезони. Једна од њих је и Лана Мијаиловић која је нагласила да екипа већ сада има јасан циљ, а то је да се врати у Суперлигу.

Припреме теку по плану и ми, искусније, помажемо новим играчицама да се прилагоде. Радимо већ 10 дана и за сада смо се концентрисале на физичку припрему, али се, наравно, радујемо тренинзима с лоптом. Остаје жал што суперлигашки статус нисмо избориле прошле сезоне, иако смо биле веома близу. Имамо још месец дана да се спремимо, увидимо све грешке и добрим играма вратимо Војводину тамо где јој је и место, дакле - у елиту - поручила је Мијаиловићева.

Такмичење у Б Суперлиги за даме почиње 14. септембра, а Војводина је домаћин Темерину у првом колу.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

ЖРК ВОЈВОДИНА ВРАЋА ПРОВЕРЕНЕ ИГРАЧИЦЕ: Марија Ранисављевић за јачу бековску линију

Image

Рукометашице Војводине вредно се припремају за почетак сезоне у Б Суперлиги. Иако су у протеклим годинама навикле рукометну јавност на наступе у нашем најјачем такмичењу, прошле сезоне, с изузетно младим тимом, нису могле да се ухвате укоштац са искуснијим и бољим екипама.
Сада, када им је циљ повратак у елиту, Новосађанке ће бити јаче за десног бека Марију Ранисављевић, некада Дмитровић, која се после годину дана паузе враћа у матични клуб.

Ранисављевићева је, по повратку међу црвено-беле, говорила за наш лист и пренела утиске с припрема, као и о спортским циљевима које ће њене саиграчице и она имати у новој такмичарској години.

-За сада је све одлично, добро радимо и полако улазимо у завршну фазу припрема пред почетак првенствене трке. Није ми било тешко да се вратим у тренажни процес, пошто сам и за време паузе тренирала и одржавала форму. Свесна сам улоге које ћу имати, а то је да искуством погурам екипу ка успеху. Наравно, морам да будем опрезна због претходних повреда, али сигурна сам да ће све да буде добро - рекла је нова-стара играчица црвено-белих.

Када је реч о амбицијама за сезону која следи, Марија је јасна.

Желимо само повратак у Суперлигу, тамо где нам је и место. Када је стигао позив да се вратим, нисам се много двоумила. Искрена да будем, жељна сам утакмица и доказивања. надам се да ћу помоћи тиму да оствари амбиције - закључила је Марија Ранисављевић.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

ГОЛМАН ЖРК ВОЈВОДИНА ДУЊА ШАРАНЧИЋ О ПРЕДСТОЈЕЋОЈ СЕЗОНИ: Радом и квалитетом до уласка у виши ранг

Image

Рукометашице Војводине имале су турбулентну прошлу сезону у Суперлиги Србије, која је почела с плеј-оф амбицијама, а завршила се неславно, испадањем у нижи ранг. Младе Новосађанке нису могле да се изборе за опстанак у елити, али сада, учећи на грешкама, кују план како би се већ наредне године поново надметале с најбољим клубовима у земљи.

У јеку припрема, за наш лист говорила је голман Дуња Шаранчић, која је истакла да екипа вредно тренира.

Почетак сезоне све је ближи и ближи и једва чекамо знак за старт првенствене трке. Одиграле смо неколико пријатељских утакмица и виделе на чему смо, Сада су нам преостале две финалне недеље припрема, а онда нас очекује прва утакмица с Темерином. У њој одмах желимо да дамо до знања свим ривалкама да планирамо повратак у Суперлигу - рекла је Шаранчићева.

Важна ствар за Војводину је та да се тим није много мењао. Најискусније и најквалитетније играчице и ове сезоне ће играти у црвено-белом дресу. Поред тога, ради се и на појачањима, а једна од главних аквизиција је повратак десног бека Марије Ранисављевић, која ће много допринети организацији игре.

Сјајно је то што смо задржали окосницу екипе. Нисмо имале потребу да се уигравамо, добро се знамо и одмах смо могле да кренемо с конкретним радом. Наравно, помогле смо новим играчицама да се уклопе и атмосфера у тиму је одлична - потврдила је Подгоричанка Дуња Шаранчић.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

КАПИТЕН ЖРК ВОЈВОДИНА МИЛИЦА ГОЛУШИН ПРЕД НОВУ СЕЗОНУ: Циљ, повратак у елиту

Image

Рукометашице Војводине ове сезоне бориће се у другој по квалитету лиги у домаћем рукомету. Изабранице Игора Николића почеле су са тренинзима првих дана августа и сада обављају финалне припреме пред почетак сезоне, када ће у првом колу Б Суперлиге 14. септембра да угосте Темерин.

Тим је претрпео одређене промене, али је капитен Милица Голушин остала верна црвено-белом. Десно крило Новосађанки истакло је да припреме теку по плану.
За сада све иде како смо замислили. Имамо одличне услове за рад, одиграле смо неколико конторлних утакмица како би ушле у ритам пред почетак првенства којем се радујемо. Фокус нам је усмрене највише на физичку спрему како би у том аспекту биле доминантне и лакше се носиле са противницама. Основа свега је да се разумемо, помажемо и дружимо, пошто смо на то додале вредан рад сигурна сам да ћемо да бележимо добре резултате – рекла је Голушин.

Када је реч о саставу екипа је имала неколико промена, али су главне играчице остале у тиму.

Било је одређених промена, али нам неће бити потребно много времена да се уиграмо. Утисци су веома позитивни. Добар је баланс између искусних и младих играчица, а атмосфера је одлична, како на терену, тако и ван њега. Надамо се да ћемо ову енергију и јединство задржати до краја сезоне пошто је то кључ за успех – рекла је Голушин.

О амбицијама за наредну сезону је, како каже капитен екипе непотребно говорити.

Наш циљ за је повратак у суперлигашко друштво. Верујемо да наш квалитет оправдава ове амбиције, не само кроз индивидуалне способности, већ и кроз тимски дух који смо изградили. На нама је да наставимо са посвећеним радом и да напредујемо у сваком сегменту игре. Свесни смо изазова, али ако задржимо ниво преданости и мотивације, верујемо да ћемо остварити зацртани циљ – закључила је Голушин.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

РУКОМЕТАШИЦЕ ВОЈВОДИНЕ УСПЕШНЕ НА СТАРТУ Б СУПЕРЛИГЕ: Лана водила до победе

Image

Рукометашице Војводине победом су почеле такмичење у Б Суперлиги.
Новосађанке су у СЦ Слана бара савладале Темерин 28:21 (15:6). Црвено-беле су биле доминантне већим делом утакмице и нису имале проблема да упишу два бода. Највише су се истакле Лана Мијаиловић и Невена Тодоровска, као и Владислава Рогуља. Такође, тренер Игор Николић искористио је прилику да при осетном вођству у ватру баци младе снаге попут Лане Ливазовић и Иванке Нинков.
У наредном колу Новосађанке гостују ОРК Београду.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

РУКОМЕТАШИЦА НЕВЕНА ТОДОРОВСКИ О ТЕКУЋОЈ СЕЗОНИ: Драго ми је што сам и даље у Воши

Image

Рукометашице Војводине ове сезоне се такмиче у Б Суперлиги и циљ им је да се експресно врате у елиту домаћег рукомета.

У првом колу другог по снази такмичења су лако савладали Темеринке, а један од играчица која се истакла била је Невена Тодоровски која је прешла у редове Железничара, али ће играти и за црвено-беле на двојну регистрацију. Тодоровска је говорила за наш лист и истакла је да се радује изазовима на оба фронта.

Три године сам у Војводини, а од ове сезоне сам стигла у инђију и бранићу боје Железничара. сматрам да је ово одличан корак унапред за напредак. Одрадиле смо одличне пирпреме потом смо у Новом Саду савладале црвену звезду и освојиле суперкуп Србије, а сада је време за борбу у Суперлиги. Жеља ми је да имамо значајну минутажу у оба клуба и
да будем све боља и боља – јасна је Тодоровска.

Када је реч о амбицијама, Невена је јасна, само титуле долазе у обзир.
С Војводином сам три године и везана сам за клуб. Екипа има квалитет и жели одмахд а се врати у елиту. Наравно, потребно је да се изборимо за то и надам се да хоћемо. Што се тиче Железничара ситуација је јасна. Хоћемо титулу првака државе и да у Еврокупу догурамо што даље.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

РУКОМЕТАШИЦЕ ВОЈВОДИНЕ ПРАЗНИХ ШАКА У БЕОГРАДУ: Тамара Новосел и друштво без успеха у другом колу

Image

Рукометашице Војводине поражене су од ОРК Београда са 33:37 у другом колу Б Суперлиге.
Београђанке су нешто слабије кренуле, па су Новосађанке имале предност и успешно је одржавале у првих 20 минута. Уследио је период добре игре домаћих чија је предност полако расла. У последњем нападу у првом делу црвено-беле су из веома добро изграђене акције постигле погодак и наговестили бољу игру у наставку. Након првих 30 минута Београђанке су водиле са 19:15.

У другом делу Београђанке су биле константне и одбраниле су домаћи терен. Истина константно уз претњу од евентуалног егала, али су на крају ипак славиле и уписале нову победу. У победничком саставу истакле су се Милица Момчиловић 11 и Александра Милетић са једни мање. Код гошћи главну реч је водила Тамара Новоселс а 10 поодака, а пратиле су је Пена Граматова, Невена Тодоровски и Лана Мијаиловић.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Супер Б лига, 4.коло
Рума - Војводина 32:20 (18:12)
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

РУКОМЕТАШИЦЕ ВОЈВОДИНЕ УПИСАЛЕ ТРЕЋУ ПОБЕДУ У Б СУПЕРЛИГИ: Најбоље кад је најбитније

Image

Рукометашице Војводине биле су боље од Срема из Сремске Митровице са 24:21 (13:15) у петом колу Б Суперлиге.

Гошће из Срема су боље кренуле и одржавале су предност. Воша је додала гас и са неколико добрих одбрана и рализованих напада смањила заостатак. Срем је отишао на олувреме са два гола више, али је игра обе екипе наговестила још бољи други период.
Наставила се сјајна борба у другом полувремену у ком је виђена слична игра. Новосађанке су биле нешто конкретније и успеле су да славе. У одлучујућим моментима су биле прибраније постигле погодак у претпоследњем минуту за три гола разлике и тако уписале трећу победу у сезони.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

РУКОМЕТАШИЦА ТАМАРА НОВОСЕЛ О ТЕКУЋОЈ СЕЗОНИ У Б СУПЕРЛИГИ: Константно напредујемо

Рукометашице Војводине су прошле сезоне испале из Суперлиге након веома лошег основног дела такмичења и солидног плеј-аута.

Сада у Б Суперлиги имају добар старт и након пет мечева имају три победе и два пораза. тренутно су на трећој позицији на табели иза Београда и Руме.
Новосађанке поново имају младу екипу, а једна од бољих играчица је двадесетогодишња Тамара Новосел, која је у пет мечева постигла 24 поготка. Задовољна је почетком сезоне и очекује још бољи наставак.

Није нам било лако на почетку, било је потребно време да се упознамо уиграмо и сматрам да смо сада на добром путу. Напредујемо из утакмице у утакмицу и надам се да ћемо тек низати победе. Када је реч о мојој форми не могу да будем незадовољна. Играм солидно и помажем екипи. Наравно верујем да ћу пружати још боље партије и да ћу бити једна од заслужних за повратак у елиту – јасна је Тамара Новосел, која игра на позицији левог бека.
Када је реч о амбицијама, Тамара нема дилему.
Свеснe смо да има још много да се игра, али исто тако важно је да од првог кола имам јасан циљ и стремимо ка њему. Потребно је да останемо фокусиране, наставимо са добрим играма и не дозволимо да нам се нешто испречи на путу – рекла је Новоселова.
Post Reply