Trener(i) FK Vojvodina

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
ElMaestro13

Re: Trener(i) FK Vojvodina

Post by ElMaestro13 »

lapo-lapo wrote: Wed Dec 25, 2024 10:49 pm Mislim da bi ga uprava vec smijenila da je imala tu namjeru, sada vec od toga nema nista. Jedino ukoliko ga disciplinski organi FSS-a suspenduju na vise mjeseci, onda ce iz kluba biti prinuđeni da mu daju otkaz. Dakle, kljucno je sta ce uraditi iz FSS-a, to ce onda Lalatovicu odrediti sudbinu na klupi Vojvodine.
Nije to tako jednostavno, doduše da se pitalo najuže rukovodstvo (čitaj: Zbiljić i Marko) bio bi smenjen još ono veče. Svakako, saopštenjem je uprava kupila vreme da se donese konačna odluka. U slučaju da ga smene, svakako pre toga treba rešiti raskid ugovora što zna da bude komplikovano i da potraje, takođe treba naći novog trenera što tek zna da potraje, i tako dalje...Ne mora ovo ćutanje ništa da znači, mada me lično vrlo buni ćutanje Radujka koji na sve ima šta da kaže, ali se na ovo ne oglašava. Inače, juče je bio u Kragujevcu na sastanku sa predstavnicima FSRZS, gde su između ostalog i čelnici Radničkog.
Savcic Luka

Post by Savcic Luka »

@Borčevac
Potpuno razumem tvoj kontekst na bazi kog pišeš. Medjutim ono što je poenta ovde je u širem postu izneo gospodinFKV. Moj rezime bio sledeći:
1. Tema je ponašanje našeg trenera i vrednsoti koje takvim ponašanjem propagira
2. Dudić je za nas nebitan u celoj priči, a Lalatu je uvek nebitno ko je sa suprotne strane (istorija postoji)
3. U konkretnom slučaju jedina “provokacija” ka našem treneru je bila vrlo benigna i nije smela da izazove ovo.
4. U celom sukobu nema i ne sme biti mesta za bilo kakvo nacionalno potkusurivanje jer prosto nije tema niti je bila dok je Lalatovoć nije potegao, i ne smemo dozvoliti da nas bilo ko uvuče na taj teren.
5. Držimo se isključivo teme pod brojem 1 jer to je naš obraz, a svako nek vodi računa o svom od Kragujevca do svih fudbalskih saveza.
Turija

Post by Turija »

Naravno da su Kragujevcani napravili ogromnu moralnu gresku sa tim vatrometom u zvanicnim danima zalosti u gradu Novom Sadu 3 dana, dok je u Republici Srbiji bio 1 (dan pre te utakmice). Poneli su ih novi reflektori i zaboravili da drugi tuguju.
Zvanicno za Republiku je prosao dan zalosti dan ranije 2.11. 2024, a oni su igrali tu utakmicu 3.11.2024. Iz saosecanja, bilo bi najbolje da se odlozilo celo kolo tog vikenda. Za nedostatak saosecanja moze se zameriti i drugima.

Ja ne znam kakav je zakon o upotrebi vatrometa, ali ovo kod nas je prevrsilo svaku meru. Razumem da je to trend u celom svetu, kad su neki veliki dogadjaji u pitanju, zbog vizuelnog efekta.
Medjutim, ko ima pravo, gde i kada da pusta vatromet? Da li treba prijava i odobrenje nadleznih organa, licenca za bezbedno pustanje vatrometa, u koje vreme, da li treba biti najavljen, jer pucnjava uznemirava i ljude i zivotinje? Pucnjava i vatromet nisu decija igracka da se rade bez ikakve obuke.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Борчевац

Post by Борчевац »

Мислим да сте и сами свјесни да ће Лалат тешко да добије суспензију, самим тим и отказ. Знате и сами чији је, и кога често велича. А њихови као што видите шта год да ураде у држави, нико низашта не одговара. Тако ће бити и са овим, максимално ће бити добра новчана казна и евентуално суспензија на пар утакмица.
Лалат је будала, и примио се на глупу прозивку од стране босанског Фергусона, и треба да буде кажњен. Али исто тако и овај што изиграва "жртву" треба да буде санкционисан, јер да није провоцирао, ништа се од овог свега не би ни десило.
ГосподинФКВ, је и сам рекао да се скандирање Ратку Младићу може подвести под провокацију Феђе, и то је тачно. Ипак ово је Србија, и он води Српски клуб, тако да скандирање генералу на српским трибинама и у Србији је нешто сасвим нормално. Није он у НС дошао као тренер Сарајева, па да је то схватио као провокацију-увреду. А њему ако смета нека да отказ, па нека иде у Федерацију да тренира неки клуб, а не да он по Србији изиграва некаквог шерифа...
ElMaestro13

Post by ElMaestro13 »

U civilizovanoj zemlji da bi neko za nešto bio kažnjen/sankcionisan, mora da postoji dokaz da je uradio to zbog čega bi trebalo da bude kažnjen. Pitati nekog u čemu je problem i da li ga je sramota, apsolutno nije kažnjivo. Ono što je uradio Lalatović i za šta postoje konkretni dokazi na snimcima, jeste kažnjivo. Ali očigleno neko ciljano želi da stavlja fokus na Feđu Dudića, a ne na dešavanja u Novom Sadu i time opravda Nenada Lalatovića.
Milan

Post by Milan »

To je jasno kao dan. Zato se uostalom i počelo sa spinom koji je uključio nacionalističku notu.

ElMaestro13 wrote: Thu Dec 26, 2024 12:53 am
lapo-lapo wrote: Wed Dec 25, 2024 10:49 pm Mislim da bi ga uprava vec smijenila da je imala tu namjeru, sada vec od toga nema nista. Jedino ukoliko ga disciplinski organi FSS-a suspenduju na vise mjeseci, onda ce iz kluba biti prinuđeni da mu daju otkaz. Dakle, kljucno je sta ce uraditi iz FSS-a, to ce onda Lalatovicu odrediti sudbinu na klupi Vojvodine.
Nije to tako jednostavno, doduše da se pitalo najuže rukovodstvo (čitaj: Zbiljić i Marko) bio bi smenjen još ono veče. Svakako, saopštenjem je uprava kupila vreme da se donese konačna odluka. U slučaju da ga smene, svakako pre toga treba rešiti raskid ugovora što zna da bude komplikovano i da potraje, takođe treba naći novog trenera što tek zna da potraje, i tako dalje...Ne mora ovo ćutanje ništa da znači, mada me lično vrlo buni ćutanje Radujka koji na sve ima šta da kaže, ali se na ovo ne oglašava. Inače, juče je bio u Kragujevcu na sastanku sa predstavnicima FSRZS, gde su između ostalog i čelnici Radničkog.

Ovo je zabrinjavajuće. Ko nam je onda “šire” rukovodstvo i ko zapravo donosi odluke u našem klubu?
POŠTO OBRAZ ???!!!
ElMaestro13

Post by ElMaestro13 »

Kao i u svakom klubu u Srbiji, kada su to "male" i redovne odluke donose ih ljudi iz kluba što je logično, ali čim se pojavi neka situacija od "većeg interesa", onda se pojavljuju i ljudi od interesa sa strane koji i nisu deo kluba, ali učestvuju u odluci. Da li neko misli da su primera radi odluke o transferima Lazara Jovanovića, Uroša Sremčevića, Uroša Kabića, donete od ljudi iz klubova (Vojvodine i Lučana)? Isto tako je i Lalatović očigledno čovek od "većeg interesa" u srpskom fudbalu.
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

Upravo to! @ElMaestro

@Borcevac
Tom logikom onda ni mi nemamo prava da se bunimo za njihovo skandiranja, zar ne? Ne skandiraju te stvari u utakmici sa Srbijom, niti su skandirali na tlu drzave Srbije. I mrznja prema nama je deo njihovog navijackog repertoara. Mi ih prilicno shvatamo kao uvrede, srpski portali pisu o tome redovno, i vredja nas, a i s pravom smo uvredjeni. Poenta je da su i jedna i druga stvar za osudu, samo sto mi nekako bas imamo tu naviku da osudimo ono iz tudjeg dvorista.

Mozemo da radimo na tome da stvaramo bolje drustvo za sebe i ljude oko sebe, a mozemo i da zavirujemo u tudje dvoriste, u svrhu pravdanja svojih postupaka, i teramo sve one (koji pritom zaradjuju i placaju porez ovoj drzavi) da idu odakle su dosli, ako im se ne svidja. Kojoj od te dve Srbije pripada Lalatovic?

Jos jedna stvar - govoriti nekome da moze slobodno da se vrati odakle je dosao, ako mu se nesto ne svidja, je vrlo vrrrrrrrlo klizav teren, pogotovo kada se upotrebi u kontekstu Vojvodine. Da ne spominjem to sto se ''izigravanje serifa'' svelo na to da je pitao Lalatovica kako ga nije sramota i okrznuo Milojevica vezano za to kako zvezda pobedjuje neke utakmice. A sta treba da radi? Da cuti na te stvari samo zato sto je ''stranac''? Izuzetno opasan narativ, koji se svakom narodu obio o glavu.

On zivi, radi i placa porez u ovom sistemu, i kao takav ima pravo da ukazuje na falinke u istom, jer je punopravni clan.
Savcic Luka

Post by Savcic Luka »

Fedja Dudić nije tema, ni za napad ni odbranu. Što više postova na temu njega to više zamagljujete poentu.
Tema se može širiti i horizontalno i vertikalno i vrlo smo svi podložni tome, jer svi imamo nešto što nas boli i svi imamo nešto da kažemi.
Medjutim, tako će se izgubiti suština, a to je ljudsko i pristojno ponašanje.

Pesme Borca treba sada pevati na svakoj utakmici jer su uradili nešto što mi nismo, ne pamtim. A ne da se pevaju pesme Borca kako bi Djavolima pokazali da smo mi kao veliki. :lala: :cheers:
CekamBoljeDane

Post by CekamBoljeDane »

Pozdrav svima :)

Evo neka ovo bude moj prvi post, citam forum vec jako dugo vremena i odlucih se da se pridružim u svakodnevno diskusiji na svaku temu, sobzirom da nam je svima u srcu Vosa. Naravno pratim sva desavanja iako trenutno nisam u Srbiji, pa sa zalom sto ne mogu uzivo da ispratim utakmice trudim se da ispratim svako kolo.
Ako ovo predstavljanje kratko mozda nije za ovaj topic neka neko od Admina prebaci i unapred se izvinjavam. :thankyou:

Zeleo bih i ja da se oglasim i pre svega podrzim odluku ljudi sa foruma da se vecina slozi oko poslednjih desavanja naseg nam sefa struke..
I veoma lep potez da se sastavi tekst i objavi na portale, i treba da se cuje misljenje ljudi sa foruma itekako!
Recicu jedno, i slozicu se sa vama, mislim da podhitno treba da se resimo Lalatovica, i ne vidim nikako ni jedan razlog zbog cega njegovo dovodjenje ce na duzi period doneti ista dobro, na stranu njegov privatan zivot, ponašanje i ispadi iako i to treba da se sagledava sobzirom da samim tim sto je sef struke treba da ima gospodsko ponašanje jer time predstavlja ne samo sebe nego i klub koji ga je tu postavio! A zna se ili bar se uvek znalo da smo mi bili uvek gospodski klub ili institucija za sve ostale..
Sto bi reklo iz jednog filma "Pa Vojvodina i nije klub Vojvodina je institucija!"
Elem ako zelimo da sacuvamo ono sto se sacuvati moze, i vratimo se ako je ikako moguce na neke zdrave i prave puteve i samim tim izaci iz mulja u kome se nalazimo, za to je potrebno itekako puno vremena sistemskog i zdravog rada.
Pocicu bar od sebe nikada nisam bio navijac rezultata, nego navijac onoga sto je Vojvodina, klub koji je uvek bio drugaciji od svih, uvek je imao identitet i nesto to po cemu se razlikovao od svih ostalih.
Nismo plasticni, imamo dusu i imamo srce odvajali smo se od kradje lopovluka otimanja bahatosti, i kada je i bilo situacija gde smo bili pogurani a bilo ih je retko, verujem da vecina vas odavde je uvek bila iskrena i ruku na srce priznala i rekla da to nije u redu!
To je jos jedna a ne mala razlika od milion po cemu se razlikujemo od svih! Bar jos uvek nadam se..

Malo sam oduzio, pa da se vratim na trenerski deo, ako zelimo da se vratimo na pravi put, ili cemo da nadjemo nekog kvalitetnog strucnjaka i dati mu konacno vremena i ostaviti ga da radim nadam se duzi vremenski period i dati mu da napravi zdravu pricu ili cemo se konstantno vrteti stalno u istom mulju i menjati trenere kao na traci i kao da nista vec iz proslih 15 - 20 godina nismo nista naucili.
Jednostavno nama instant resenje nece doneti nista, pa i da donese tu evropu instant resenje na temeljima loseg i ne sistemskog rada ce doneti posle toga opet rasulo i isti mulj i opet se vracamo na pocetak.
Mislim da sam i ja kao vecina vas bio za promenu Bandovica a sada kada vidim u kakvoj smo situaciji iskreno mislim da je to bila velika greska.
Sa Bandovicem smo poceli da pravimo konacno neke iskorake u svemu, pricamo o fudbalu pa samim tim je doneo nekih dosta novih stvari, ali eto rezultati su izostali i sa nekih par gresaka je dobio prvom prilikom otkaz, i sa Lalatovicem cemo tako lepo da se vratimo 5 koraka unazad da je pitanje kako cemo se uopste vratiti iz toga.
I ne vidim uopste sta to mi dobijamo njegovim dolaskom, i da ostvarimo to 3 mesto ne znam da li neko stvarno a nazalost ima ih na drugim mestima osim ovde, moze da poveruje da je on dobro resenje za nas klub.
Ako vec ne mozemo da nadjemo pravog trenera, onda treba da damo sansu na primer Kacaru i lepo potpisati ugovor i dati mu sve moguce i ostaviti ga minimum 3 godine da radi svoj posao kako treba, zdrave temelje sistemski rad i izgraditi nesto na zdravo na cemu mozemo da dogradjujemo kasnije i onda ocekivati neke rezultate!
Mi i da ostvarimo Evropu (kvalifikacije) opet u istoj necemo nista uraditi.. Sa ovakvim sistemom rada laznim obecanjima strucnjacima od kojih ocekujemo da sredjuju tudje dvoriste a ni svoje ne umeju da srede..
Malo sam oduzio i nemojte zameriti, delim sa vama istu tugu i svake sezone isto radovanje da cemo konacno nesto uraditi i svaki put ista prica i isti rezultat
Sto bi moja zena rekla, imas skoro 30 godina a nerviras se oko fudbala i Vojvodine, elem ta bolest koju mi posedujemo se ne moze objasniti a leka nema.
Ne razumem se toliko u trenere, par vas je postavljalo ovde neka resenja.
Eto najvise mi se dopala ideja Kacara, iako iskreno mislim da od toga nema nista, jer nije u interesu nikome iz kluba bar se nadam da gresim, da postavi neko zdravo i sistemsko resenje i ostavi ga na nekoliko godina.
Msm da treba isto dati sansu Gacinovicu, ne pratim toliko njegov rad, ali iskusan je sig veoma sa godinama a ako ima toliko zelju da radi sa Vojvodinom zasto da ne.
Ali nista instant resenje i nista na kratko vremena, to nam opet nece doneti nista dobro.
Pre bih prihvatio i da budemo 10 naredne 2 3 sezone, ali da se radi zdravo sistemski i stvara nesto ozbiljno, pa da nakon nekog vremena konacno krenemo da pravimo rezultate kakve zaslujuzemo!
Za Lalatovica necu nista vise govoriti, osim da sam itekako za da sto pre ode iz kluba i da se vise ne vraca, nista dobro nije doneo i ranije nece ni sada.
Izvinjavam se svima ako sam malo oduzio, i drago mi je da sam i ja sa ljudima koji iskreno vole i podrzavaju nasu Vosu.
Hvala adminima na prihvatanju mene kao novog clana, i da se nadamo da u Novoj Godini krecemo sa zdravim resenjima ako je to ikako moguce.
Svako dobro.
:lala: :lala: :thankyou: :cheers:
Turija

Post by Turija »

@CekamBoljeDane
Dobro nam dosao i dobro bi nam dosli bolji dani. :lala: :cheers:
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
VošaNS

Post by VošaNS »

https://sportske.net/vest/domaci-fudbal ... ica-537431

Meni se čini da od otkaza nema ništa...
Stojim u mestu gubim vreme
Čekam bolje dane, koji dolaze!
lapo-lapo

Post by lapo-lapo »

https://www.kurir.rs/sport/fudbal/95388 ... mpaign=int

Smesno mu je sto ga smenjuje 16 ljudi na forumu! :D
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

Najvise o svemu ovome govori to sto je nas preneo Danas i Sportklub, a ovaj rezimski pajac mora da se javlja Kuriru i to van dozvole kluba. :mrgreen:
Mare_Liman

Post by Mare_Liman »

lapo-lapo wrote: Thu Dec 26, 2024 7:55 pm https://www.kurir.rs/sport/fudbal/95388 ... mpaign=int

Smesno mu je sto ga smenjuje 16 ljudi na forumu! :D
Каква неправда, није рачунао Макија као 17.ог који се због њега повука са форума... :roll:
"Војводина је на једној страни, а сви остали су на другој, тако је увек било и тако ће заувек остати."
Post Reply