Stadion "Karađorđe"

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
slanobarac

Re: Stadion "Karađorđe"

Post by slanobarac »

gospodinFKV wrote: Wed Feb 19, 2025 9:04 pm Jos kad se desila nesreca, pre nego sto se ispostavilo da ima zrtava, izrazio sam bojazan da ova kriminalna hobotnica bilo sta rekonstruise. Sad stojim iza toga jos vise. Dodje li do rekonstrukcije od strane ovih bolida, druzicemo se Vojvodina i ja preko malih ekrana. Sto je sigurno, sigurno je. :lala:
Ni to ti ništa ne garantuje. Možeš umreti od dosade. :wink:
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
Milan

Post by Milan »

Da li je još neko primetio loše stanje terena na utakmici protiv partizana? Meni je to baš privuklo pažnju. E sad, teren je mogao izgledati još gore (uživo ili preko TV-a) da ga naši vrli stručnjaci nisu farbali sprejom da ublaže vizuelni dojam nestručnog održavanja. Da, dobro ste čuli - farbali su teren u zeleno.

Meni je nešto u glavi da smo mi uz teren dobili i uslugu njegovog održavanja, ali nisam siguran. U svakom slučaju, ko god da je odgovoran je još jednom ogolio kako sve u našoj državi (ne)funkcioniše, a treba kao da pričamo o rekonstrukciji stadiona... :shock:
POŠTO OBRAZ ???!!!
Uvek sa tobom

Post by Uvek sa tobom »

Баш смо другар и ја коментарисали какве су то линије по терену :mrgreen:
Други долазе... одлазе... али ми смо УВЕК СА ТОБОМ !

УПРАВА НАПОЉЕ !
Cane

Post by Cane »

Evo malo edukacije iz biologije za one koji su izostali s nekih časova :mrgreen:

U periodu od oktobra pa do proleća nema vegetacije, ili da najprostije moguće kažem tada trava NE raste. A pošto se igralo skoro do kraja decembra i počelo ponovo u februaru to znači da je teren za to vreme bio samo "uništavan" igrom i nije postojao baš nikakav način da se pre početka vegetacije trava obnavlja. To je moguće samo pod laboratorijskim uslovima, što ni jedan stadion svakako nije.
Jedini način da se sačuva bi bio da za to vreme fudbal ne igra.
Evo ja upravo gledam i vrtim ove evropske utakmice i na masi terena se vidi isti taj problem. Ili je priroda ili niko ne vodi računa o održavanju :?
Tako da se ovo ipak (na žalost :D ) ne može staviti kao zamerka nikome jer ne postoji to održavanje koje će u našoj klimatskoj zoni naterati travu da raste u januaru.
A što se tiče tog farbanja ako ga je bilo, ni to nije naš izum i upravo se i radi da bi se vizuelno popravio utisak terena na kome je trava oštećena eksploatacijom u zimskim uslovima, a praksa je kod mnogih terena. Ko ne veruje neka bar malo izgugla i svašta se onda da naučiti.
Milan

Post by Milan »

Evo i ja sam gledao ovih dana masu utakmica gde su tereni izgledali kao da igraju na nekom drugom kontinentu i gde vegetacija nema tih problema. A pošto si i sam ovde postavljao informacije dobijene od igrača, pitaj ih za mišljenje stanja terena. A možeš pitati i za one na Vujadinu...
POŠTO OBRAZ ???!!!
VošaNS

Post by VošaNS »

Milan wrote: Fri Feb 21, 2025 12:19 am Evo i ja sam gledao ovih dana masu utakmica gde su tereni izgledali kao da igraju na nekom drugom kontinentu i gde vegetacija nema tih problema. A pošto si i sam ovde postavljao informacije dobijene od igrača, pitaj ih za mišljenje stanja terena. A možeš pitati i za one na Vujadinu...
Pa Korać kad je ovde odgovarao na pitanja rekao je da je negativno iznenadjen stanjem terena kako na stadionu tako i na Vujadinu. Na stadionu je teren novi, a po snimcima sa Vujadina tereni su još gori.
Stojim u mestu gubim vreme
Čekam bolje dane, koji dolaze!
Cane

Post by Cane »

Ne bi da pretvaramo baš u međusobnu polemiku, ali nije loše da malo i tako razgovaramo, forum je dobro mesto za to :)

Znači, nisam ja nigde rekao ni tvrdio da nam je teren u fenomenalnom i nikad boljem stanju.
Samo sam reagovao na omiljeni forumski narativ i tvrdnju da neko negde ne zna, ne ume, ne želi, ili šta već ... da radi svoj posao, ili čak da ga svesno i namerno sabotira i da je usled toga teren loš. Naprosto, u ovom konkretnom slučaju se ne radi o tome nego je uzrok u nečemu drugom i to sam pokušao objasniti jer ponešto malo znam o tome.

Kakva je situacija na drugim mestima teško je napamet govoriti, ali sam zaista u prenosima video dosta terena koji izgledaju slično ili još gore od našeg i prilično sam siguran da su uzroci isti. Postoje naravno i oni koji su u znatno boljem stanju ali da bi se govorilo o svakom od njih, pored klimatskog okruženja, vremensko temperaturnih prilika i drugih meteoroloških uslova koji tamo postoje, treba znati starost i vrstu zasada jer svaka ima svoje karakteristike, nivo ukorenjenosti te "hibridnosti" podloge itd, a svakako i stepen opterećenja terena, odnosno koliko se koristio.
Da ne bi sad, kao neki drugi, bajao napamet onda ja to i ne komentarišem i ne tvrdim ništa jer ne znam te detalje, a ovo što sam rekao važi za uslove na Karađorđu i stojim pri tome da je to ključni faktor trenutnog stanja terena našeg stadiona. Ko ga trenutno održava nisam siguran, znam kao i svi da je u medijima bilo objavljeno da će to raditi ona ista inostrana firma koja ga je i postavila, a ako je tako onda sumnjam da su baš tako nestručni ili nemarni pa su zbog svog neznanja i neodgovornosti pustili da teren propada. Ali ako neko ima drugačije informacije bilo bi sjajno da ih podeli s nama ovde.

Što se tiče utisaka, ako se desi da budem u prilici pitaću i nekog od igrača kako su trenutno zadovoljni terenima i napisaću šta kažu o tome. Za SC stvarno ne znam, nisam bio u prilici da vidim kako je tamo ali pretpostavljam da stanje mora biti lošije nego na Karađorđu jer su tamo tereni u svakodnevnoj upotrebi a usled različitih formi treninga opterećenje podloge je još i veće.
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

Treba uzeti u obzir jos jednu stvar, a to je cena terena. Mozda nas teren jeste skup za nase uslove, ali je pitanje da li je takav i za neke druge zemlje i timove.

Druga stvar, elitni stadioni imaju pokretne terene. Kad se ne koristi teren, pokrije se i skladisti u okruzenju koje je stabilnije i kroz nestabilno vreme.
Treci faktor, kao sto kaze Cane, vrlo verovatno je i vreme zasada.

Cetvrti faktor, za koji nemam dokaza, van empirijskih, je to sto je nama receno koliko kosta trava, na isti nacin na koji nam je receno koliko je kostala rekonstrukcija stanice, nacionalni stadion, expo,... :mafia:
Cane

Post by Cane »

Za one koji ne veruju da se trava farba još negde osim na Karađorđu, neka obrate pažnju na večerašnju utakmicu Reala i Atletika, odnosno na tragove koji su veoma dobro vidljivi na belim dresovima igrača Reala. Zanimljiva nijansa boje trave :D
Milan

Post by Milan »

Hajde samo da te zamolim da prestaneš već jednom da uopšteno govoriš o “nekim ljudima”. Upri lepo prstom i imenuj one na koje se odnose tvoji postovi. Da se više ne pravimo blesavi…
POŠTO OBRAZ ???!!!
Cane

Post by Cane »

Milan wrote: Wed Mar 05, 2025 1:45 pm Hajde samo da te zamolim da prestaneš već jednom da uopšteno govoriš o “nekim ljudima”. Upri lepo prstom i imenuj one na koje se odnose tvoji postovi. Da se više ne pravimo blesavi…
Radi se o tome da ja ne obraćam preterano pažnju na to ko je nešto pisao niti to pamtim kao primarno, nego pre svega sadržaj. Osim kad baš nekom odgovaram kao ovaj put tebi, pa tad aktiviram Reply.
Ne vidim da to ima bilo kakve veze s pravljenjem nekoga blesavim, niti imam takve namere.
U konkretnom slučaju stvarno nemam pojma ko je pisao o bojenju trave kao izumu onih s Karađorđa, a ako je to nekom baš tako važno neka vraća postove i traži ime autora.
Ali pošto vidim da ti toliko znači, obratiću pažnju da tebi direktno repliciram ako budem smatrao za potrebno. Znači, da pojednostavimo, ako toga nema onda se ne odnosi na tebe.
Milan

Post by Milan »

Znači mi. Divan si…
POŠTO OBRAZ ???!!!
Cane

Post by Cane »

Milan wrote: Wed Mar 05, 2025 6:29 pm Znači mi. Divan si…
Srce mi je puno.
Go west

Post by Go west »

Image
Milan

Post by Milan »

Zakasnelo...
POŠTO OBRAZ ???!!!
Post Reply