RK Vojvodina

Nije fudbal, ali i oni nose ime Vojvodina!
Grbavica.021*

Re: RK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

Веркић као вино, још две године у шампиону Израела

Image

Искусни чувар мреже до 2027. у Хапоел Ришону Ле Зиону

Не кажу случајно да су голмани као вино, што старији то бољи. Пример Светислава Веркића најбоље говори о тој фрази. Некадашњи репрезентативац Србије је прошлу сезону провео у Хапоел Ришон Ле Зиону. Дугодишњи чувар мреже Војводине је одличну годину крунисао титулом у Израелу, са 3:1 у финалној серији плеј-офа је побеђен Рамат Хашарон.

Израелски шампион је саопштио да је са Веркићем договорио нову двогодишњу сарадњу. Искусни чувар мреже неће још у пензију.
„Ова сезона је била толико сложена за нас да бисмо могли да снимимо документарну серију о њој. Борили смо се са повредама и није све ишло по плану, али на крају смо успели и донели шампионат кући. Уз осећај поноса, постоји и осећај горчине због Купа, али сада се окрећемо само напред, ка следећој сезони и свим могућим титулама“, рекао је Веркић.

Он каже да и даље ужива у овом спорту.
„Рукомет је цео мој живот. Уживам у сваком минуту на терену. Захваљујући посвећености и жртви успео сам да наставим да играм на високим нивоима чак и са 44 године. Имам привилегију да радим оно што највише волим. Докле год функционише - ту сам“, истакао је ветеран.

Веркић је променио велики број клубова у земљи и уностранству. У Србији је бранио боје Војводине, Југовића и црвене звезде играо је у Португалији, у Словачкој за Татран, Норвешкој, за немачки Мелсунген и Ајзенах...
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

ПРЕКАЉЕНИ РУКОМЕТНИ АС БОРИС ПУХОВСКИ О ОДЛАСКУ У ПЕНЗИЈУ: Повратак у домовину и одмор

Image

Мало који страни играч је оставио дубок траг у српском рукомету као нови пензионер Борис Пуховски. Сјајни белоруски леви бек је последње три године каријере провео у Војводини и исписао странице клупске историје.
Пуховски је стигао у Војводину 2022. године након што је дуго био лидер Мотора из Запорожја. У Српску Атину је стигао с педигреом једног од најбољих стрелаца Лиге шампиона и оправдао је уложено. Био је перјаница тима који је стигао до трофеја ЕХФ Купа, а упечатљиво је било то да је у тренуцима када је напад био на истеку управо он преузимао одговорност и постизао поготке.

Борис је истакао задовољство што је каријеру завршио у Новом Саду.

Једноставно сам осетио да је време за крај и да више не могу да играм на оном нивоу на ком желим. Имам 38 година и није било потребе да прелазим у клуб слабијег квалитета и покушам да подсетим на игре из претходних сезона. Срећан сам због свега што ми је рукомет дао, а посебно сам поносан на последње три сезоне у Војводини. Уживао сам играјући за овај велики клуб, а и моја породица је била задовољна животом овде и сигурно је да нам град и клуб остају у сјајном сећању – рекао је Белорус.

Када је реч о плановима после играчке каријере, Пуховски је рекао да су му приоритети одмор и пауза од рукомета, као и повратак у Белорусију.
Не бих ништа конкретно да говорим, али сада ми је најважније да се навикнем на живот у домовини пошто дуго нисмо живели код куће. Нисам још одлучио да ли желим да се бавим рукометом, али имам одређене идеје. Наравно ништа не могу сам и за почетак желим да стекнем конекције и видим на кога могу да рачунам. Имао сам каријеру дугу више од две деценије тако да је тренутно одмор на првом месту – рекао је Пуховски.

Увек спреман да се подреди тиму

Пуховски је најмању минутажу Вошином дресу имао управо у минулој сезони. Томе је кумовала повреда колена, а потом и прехлада и мучнина која га је на још две недеље одвојила од терена.
Било ми је потребно више времена него иначе да дођем до форме и то су тренери приметили. Нисам успео да се докажем и наметнем, али не жалим због тога. Искусан сам играч и у разговору са тренерима сам им јасно ставио до знања да хоћу да помгонем како год. Ако се носицои повреде бићу спреман да их заменим и изгураћу све на искуство. У последњој утакмици с партизаном су ме питали да ли желим да играм, али нисам осећао потребу да уђем. Опет кажем, ово су биле три предивне године у Војводини и ни за чим не жалим – поручио је леви бек који Вошиним навијачима остаје у добром сећању.

Трнавац поново црно-бели, Лучин остаје?

Војводину су за сада напустили Јовица Николић, Ахмед Сеса, Миха Кавчић, Фран Лучин и Андреј Трнавац, али због неочекиваног одласка Трнавца у партизан постоји шанса да Лучин остане у клубу. Ријечанин је након три године напустио Нови Сад, али и даље није сигурно да ли је та одлука коначна. Када је реч о српском репрезентативцу Андреју Трнавцу он се враћа међу црно-беле са којима је потписао двогодишњи уговор и који су платили обештећење Војводини. Сјајни чувар мреже је и прошле сезоне био близу повратка у Београд, али га је Воша тада задржала.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

НОВИ РУКОМЕТАШ ВОЈВОДИНЕ ВОЈИН ЧАБРИЛО ЗА ДНЕВНИК ПО ДОЛАСКУ У СРПСКУ АТИНУ: Жељан сам трофеја

Image

Рукометни клуб Војводина ове сезоне није наставила доминацију у домаћем првенству и након 11 година препустила је трон партизану. Управа клуба није седела скрштених руку и одмах је кренула у јачање тима како би у наредној сезони поново била она стара Воша. Најновије појачање је Војин Чабрило који долази из Феникса из Тулуза.

Талентовани леви бек рођен 2004. године је по доласку у Нови Сад истакао да му се и те како свидео концепт клуба и подмлађивања екипе.
Када је стигао позив Војводине нисам се много двоумио. Ово је одличан потез за моју каријеру и сигуран сам да у црвено-белом могу само да напредујем. Свидела ми се идеја клуба и пројекат подмлађивања у ком ћу свакако имати простора за игру. Посебан акценат ставио бих на дефанзиву пошто ћу овде моћи и те како да напредујем у одбрани учећи од Вуковљака и Пушице. Војводина је велики клуб и надам се да ће и за време мог времена о се освајати трофеје - јасан је Чабрило.

Нови леви бек Војводине се дотакао и времена проведеног у Француској.
Са 18 година сам дошао у Феникс и то је био велики корак за мене. Сада сам сигуран да нисам погрешио пошто сам сазрео као човек и играч и био сам спреман за нови корак у каријери. Усавршио сам одређене сегменте који нису били на високом нивоу и много тога лепог носим из Тулуза. Важно ми је и то што Војводина и Феникс имају сличан принцип игре па ми неће бити тешко да се навикнем на нову средину - поручио је Чабрило који је пре Феникса наступао за Црвенку.

Војинов брат Вељко минуле сезоне је био ведета панчевачког Динама и проглашен је за најкориснијег играча Суперлиге.

Војводину су претходно појачали: Марко Срдановић (РК Вардар), Коста Диздар (Југовић), Радован Маљевић (Раднички Крагујевац), Југа Еномото (Татабања)
Када је реч о одласцима Слану бару су напустили: Јовица Николић (Бурган), Ахмед Сеса (Вецлар), Андреј Трнавац (партизан), Борис Пуховски (пензија), Фран Лучин и Миха Кавчић.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

ЕКСКЛУЗИВНО: Рукометни клуб Војводина решио голманско питање - Филип Ивић пред потписом

Image

Рукометаши Војводине остали су у кратком року без два важна чувара мреже – Франа Лучина, коме је истекао уговор, и Андреја Трнавца, који је одлучио да се врати у партизан, иако му је сарадња са Новосађанима још трајала.

Ипак, руководство клуба брзо је реаговало и пронашло одговарајуће решење. Како Дневник ексклузивно сазнаје, на помолу је долазак искусног хрватског голмана Филипа Ивића, играча са богатим међународним искуством који би могао да постане ново заштитно лице међу стативама Војводине.

Филип Ивић је рођен 1992. године у Загребу, а прве озбиљне кораке у каријери направио је у редовима Загреба, где је врло млад постао први голман и дебитовао у Лиги шампиона. Његов таленат брзо је препознат и изван граница Хрватске, па је 2016. године потписао за пољски Виве Киелце, са којим је бележио запажене резултате и редовно освајао трофеје. После тога бранио је боје немачког Гумерсбаха, словеначког Цеља, француског Шамберија, као и македонског Еурофарм Пелистера. Поред богате клупске каријере, Ивић је наступао и за репрезентацију Хрватске, са којом је освојио бронзану медаљу на Светском првенству 2013. године.

Долазак оваквог голмана за Војводину би представљао прави погодак. Ивић поседује огромно искуство, смиреност и победнички менталитет. Његовим доласком клуб би не само попунио празнину на голу, већ би добио лидера на терену, особу од поверења у одлучујућим моментима и стабилност на којој се гради тим. У играчу који зна како се освајају трофеји, Војводина би добила голмана који не само да брани, већ и инспирише.

Уколико договор ускоро буде финализован, Филип Ивић ће обући дрес новосадске Војводине и постати један од кључних стубова екипе у наредној сезони. Његово име већ сада изазива поштовање, а све указује на то да је клуб на прагу да добије озбиљно појачање које ће унети сигурност и додатну снагу у борби за нове успехе.
Post Reply