ice wrote:Razumem ja to, ali ja sam stavio akcenat na to da su pojedine ekipe van Beograda baš pošteno mešetarile (prednjačio je Metalac) , pa se nekima to obilo o glavu.Ko je Napretku kriv što su ispali do oni sami?Jeste, kriva je i Zvezda jer je pustila BSK, ali i oni su pustili Partizan, Zvezdu u Beogradu i pogotovo Spartak.Mislili su da im ti bodovi neće biti potrebni.Voleo bih i ja da Kruševac ima superligaša, ali da to bude jak tim koji neće redovno puštati blizance u zavisnosti od dogovora.Pa to misle i sami Kruševljani.I njima je muka od toga, nisam ja to izmislio.Ne možemo u ligi nikoga dekretom ostaviti, a Napredak je inače tako i ušao posle odustajanja Apatina svojevremeno.
Inače, Napredak i recimo Radnički Niš su mi drage ekipe jer su njihovi navijači realni i ne vole blizance.Ali postoje neki drugi klubovi čiji se navijači ponašaju sasvim drugačije i iz kojih izbija mržnja prema Vojvodini i svim vojvođanskim klubovima.Draži su im blizanci na primer.To su one sitne duše kojima je bitnije da recimo budu ispred nas pa makar se nikada ne usudili da budu prvi ili drugi.I nikada, pa bio i smak sveta to i neće biti.Ali jedan Radnički iz Niša će recimo možda i 50 godina biti u totalnom mraku, ali će jednoga dana biti i prvi.A Jagodina na primer to NIKADA neće biti, pa makar bila treća 50 godina zaredom.
Tako da već sada možemo da čitamo i neke komentare kako su za sve ovo što se dešava u ligi krivi Vojvođani (a ne beogradske vlastodržačke strukture iz saveza) , iako je fudbal u ovom delu zemlje u najvećoj dubiozi.
E na te stvari ja mislim.Meni će sto puta biti draži u Superligi jedan Čukarički nego Jagodina, Metalac, Hajduk iz Kule ili onaj nekadašnji Sartid, pa sad i ovu nakazu od Šumadije Radničkog što pripremaju.A Napretku želim da se što pre vrati u Superligu, tu mu je i mesto.
Naravno u svoj ovoj priči i mi navijači Vojvodine znamo i šta se sve dešava loše i u našem klubu, ali to je već posebna priča.
Da pojasnim situaciju u Kragujevcu. Vidim da 95% ljudi koji prate domaci fudbal nije upucena u to sta se radi u Kragujevcu.
Stvar je jednostavna:
U Kragujevcu se desilo
gasenje kluba (KFK Radnicki) zbog dugova od blizu milion evra (najveci deo prema PIO fondu), a drugi klub (Sumadija 1903) je
promenio ime na skupstini u Sumadija Radnicki 1923, pa je tako zrtvovan na kratko. Sada ce se taj klub (bivsa Sumadsija 1903, a sadasnji Sumadija Radnicki 1923) zvati Radnicki (rupa u zakonu), Erdoglija (koja je promenila ime u Sumadija Erdoglija i prihvatila mladje selekcije tog kluba) ce postati Sumadija 1903 i
tako ce ponovo postojati i Radnicki i Sumadija 1903, a Erdoglije (koja se sada zove Sumadija Erdoglija) vise nece biti (ona je zrtvovana za stalno), umesto da nema Radnickog zbog dugova. Znaci iskoriscene rupe u zakonu i to je to.
Da su uradili
fuziju Radnickog i Sumadije 1903, fuzionisali bi se i dugovi, pa tako nista ne bi dobili time.