"A" reprezentacija i Vošini igrači u njoj
-
Jasno je da nam fali jedan klasican kreativac,prava desetka.U ovom trenutku mladi Filip Djuricic je jedini koji odgovara tom opisu,ali sve je to dzaba kada kod nas po obicaju mora prvo da se odradi celokupan radni staz u mladoj reprezentaciji,pa tek onda na red dolazi i A reprezentacija.Posto on ima 18 godina,moracemo da sacekamo jos koju godinu da on dobije sansu,bez obzira sto i sada moze da doprinese igri ovakve Srbije.Pre dve tri godine uzasno mi se svidjao kao igrac Nenad Krsticic,ali nazalost njega je zadesilo puno pehova po odlasku u Sampdoriju.Prvo se tesko povredio a zatim je usledio problem sa tumorom koji mogao da ga kosta zivota.Pobedio je sve zivotne probleme i nedavno se vratio na teren,ali je veliko pitanje da li ce biti nesto od njega posle tolikih pauza...
Ице зашто си ти толико за Клеа?
На основу чега он то треба да игра а Мрђа не?
Ни ја не волим Мрђу, али је човек био најбоЉи стрелац лиге. Знам да су све лопте ишле на њега и тако даЉе, али зар није таква ситуација сада и са Клеом у његовом клубу? Ја сам генерално против тога да игра неки странац за нас али би можда размислио када би тај играч био нека класа као што је нпр Видић. А не да одигра пар утакмица добро па да га одмах зовемо. Исто тако и сад Лазовић даје голове у Зениту, исто је тако Пантелић давао голове за Херту и Ајакс, али шта су они урадили у државном тиму? Још је онај Кежман показао највише од свих колики год да је шабан.
На основу чега он то треба да игра а Мрђа не?
Ни ја не волим Мрђу, али је човек био најбоЉи стрелац лиге. Знам да су све лопте ишле на њега и тако даЉе, али зар није таква ситуација сада и са Клеом у његовом клубу? Ја сам генерално против тога да игра неки странац за нас али би можда размислио када би тај играч био нека класа као што је нпр Видић. А не да одигра пар утакмица добро па да га одмах зовемо. Исто тако и сад Лазовић даје голове у Зениту, исто је тако Пантелић давао голове за Херту и Ајакс, али шта су они урадили у државном тиму? Још је онај Кежман показао највише од свих колики год да је шабан.
Dobru foru sam čuo za Subotića, da je Subotićev problem u prezimenu, to što utakmice ne igra subotom, pa zato kiksaVoja wrote:dolazimo do drugog zanimljivog momenta,opet glavna uloga Voja,opet njegova tvrdnja da Subotic nije za reprezentaciju,da ima obavezan kiks po mecu... videsmo....

- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
- Lala sa zapada
Ljudi, ne zelim da zvucim poput apatrida, ali ja sam skoro digao ruke od reprezentacije.
Predstava protiv Slovenije je do 80. minuta delovala gore i od doktorske disertacije Milovana Djorica. Aludiram na poraz od Rusije od 1-0 kada se nije znalo ko sta igra na terenu.
Juce sam po prvi put shvatio da moze gore i od Bata Djore.
Mozemo sada mi pricati kako Deki nema snage za vise od sat vremena i kako se sa njim u vezi otvara ogroman krater u sredini koji prottivnici koriste za kontre. Mozemo pricati o tome kako Lane ne zeli da doda loptu beku koji je protrcao pored njega i koji ima idealnu situaciju za centarsut.
Mozemo pricati kako su nam igraci u napadu na nivou nizih srpskih liga. Mozemo pricati i o mnogim kiksevima odbrambenih igraca koji su vedete u najbogatijim evropskim klubovima.
Moramo pogledati siru sliku, moramo se suociti sa istinom.
Mi nismo talentovana nacija za fudbal. Nas maksimum je odlazak na zavrsni turnir EP ili SP i treba da budemo zadovoljni kada se tamo ne obrukamo.
Sada slusamo price kako nasi igraci ne igraju sa poletom i vestinom koja ih je krasila u kvalifikacijama za SP .
Cekajte, govorimo o onim istim kvalifikacijama u kojima su nas Austrijanci nadigrali u Beogradu? O kvalifikacijama u kojima mi ne mozemo da sastavimo akciju protiv ocajnih Francuza koji igraju sa igracem manje ?
Da budem iskren, meni je vec muka od tih prica treba da igraju Mika, Zika i Tika.
Igrao je tokom ovih godina svaki moguci Zika i Mika i nasa igra i dalje ne lici na fudbal.
U proslosti, kada smo imali neki talenat , nasi timovi su uvek odlucivali da pritisnu dugme za samounistenje.
Setite se samo generacije Mijatovica i drugova .
Nikada necu zaboraviti reci mog caleta. Otisao je pred mundijal 1982. na stadion Vose da gleda nocni trening reprezentacije. Skupilo se na tribinama skoro 10.000 ljudi. Nasi igraci su se ceo trening zajebavali. Treneri im upute kritiku da bi mogli malo i da potrce, a igraci uz smejanje krenu u neku mini - verziju brzog hodanja.
Da smo normalna zemlja, odavno bi digli ruke od tih propaliteta i kompletnu paznju i resurse usmerili ka kosarkasima i razvoju individualnih sportista za olimpijade.
Predstava protiv Slovenije je do 80. minuta delovala gore i od doktorske disertacije Milovana Djorica. Aludiram na poraz od Rusije od 1-0 kada se nije znalo ko sta igra na terenu.
Juce sam po prvi put shvatio da moze gore i od Bata Djore.
Mozemo sada mi pricati kako Deki nema snage za vise od sat vremena i kako se sa njim u vezi otvara ogroman krater u sredini koji prottivnici koriste za kontre. Mozemo pricati o tome kako Lane ne zeli da doda loptu beku koji je protrcao pored njega i koji ima idealnu situaciju za centarsut.
Mozemo pricati kako su nam igraci u napadu na nivou nizih srpskih liga. Mozemo pricati i o mnogim kiksevima odbrambenih igraca koji su vedete u najbogatijim evropskim klubovima.
Moramo pogledati siru sliku, moramo se suociti sa istinom.
Mi nismo talentovana nacija za fudbal. Nas maksimum je odlazak na zavrsni turnir EP ili SP i treba da budemo zadovoljni kada se tamo ne obrukamo.
Sada slusamo price kako nasi igraci ne igraju sa poletom i vestinom koja ih je krasila u kvalifikacijama za SP .
Cekajte, govorimo o onim istim kvalifikacijama u kojima su nas Austrijanci nadigrali u Beogradu? O kvalifikacijama u kojima mi ne mozemo da sastavimo akciju protiv ocajnih Francuza koji igraju sa igracem manje ?
Da budem iskren, meni je vec muka od tih prica treba da igraju Mika, Zika i Tika.
Igrao je tokom ovih godina svaki moguci Zika i Mika i nasa igra i dalje ne lici na fudbal.
U proslosti, kada smo imali neki talenat , nasi timovi su uvek odlucivali da pritisnu dugme za samounistenje.
Setite se samo generacije Mijatovica i drugova .
Nikada necu zaboraviti reci mog caleta. Otisao je pred mundijal 1982. na stadion Vose da gleda nocni trening reprezentacije. Skupilo se na tribinama skoro 10.000 ljudi. Nasi igraci su se ceo trening zajebavali. Treneri im upute kritiku da bi mogli malo i da potrce, a igraci uz smejanje krenu u neku mini - verziju brzog hodanja.
Da smo normalna zemlja, odavno bi digli ruke od tih propaliteta i kompletnu paznju i resurse usmerili ka kosarkasima i razvoju individualnih sportista za olimpijade.
Samo je jedan Ronaldo i on igra za Corinthians
Apsolutno se slažem sa Lalom sa zapada,svaka mu je na mestu i 100% je u pravu,jedino bih dodao da bi sa fudbalskom reprezentacijom trebalo uraditi isto što i sa košarkaškom,ne pozivati više nadmene mamlaze,koji stvaraju negativnu atmosferu.Jarić i Rakočević se svađaju,doviđenja,nema nijednog više u timu.Ako pozovu Vidića,neće Kežmana.Napolje obojica!Vreme je za generalnu smenu,gde će novi nosioci biti recimo Ninković i Kačar
Jer nas su osnovala gospoda, a njih drugovi!
Možemo mi da igramo fudbal i to jako dobar fudbal za svetske standarde. Nismo baš elita kao Brazil, Argentina, Italija..., ali za Top 10 smo sigurno, jer smo talentoana nacija.
Poenta neostvarivanja reprezantativnog uspeha u fudbalu je nemanja stručnog i autorativnog selektora. Dok je Antić bio autoritet, bilo je i rezultata. Do god su igrači veće zvezde od selektora, neće biti ni rezultata. To što Lala kaža da su Mijat&co zajebavali Santrača na treningu je istina. Naši igrači dolaze na okupljanja reprezentacije da bi se odmorili od treninga, da bi se videli sa rodbinom, a bogami i švalerkama, da bi izlazili po splavovima i noćnim klubovima itd.
U košarci, odbojci, vaterpolu... kada se sprovedu ozbiljne pripreme sa reprezentativcima rezultat je neizostavan.
Poenta neostvarivanja reprezantativnog uspeha u fudbalu je nemanja stručnog i autorativnog selektora. Dok je Antić bio autoritet, bilo je i rezultata. Do god su igrači veće zvezde od selektora, neće biti ni rezultata. To što Lala kaža da su Mijat&co zajebavali Santrača na treningu je istina. Naši igrači dolaze na okupljanja reprezentacije da bi se odmorili od treninga, da bi se videli sa rodbinom, a bogami i švalerkama, da bi izlazili po splavovima i noćnim klubovima itd.
U košarci, odbojci, vaterpolu... kada se sprovedu ozbiljne pripreme sa reprezentativcima rezultat je neizostavan.
DAJ GOL!!!
- Lala sa zapada
Koji nas veznjak ili napadac konstantno igra u timovima iz engleske, spanske ili italijanske lige ? Laneta ne racunam jer je tek poceo, a bojim se da ce vrlo brzo zavrsiti na klupi. Ja ne postavljam visoke kriterijume, nije da mi nemamo igrace u Interu, Mancesteru ili Barseloni, mi nemamo igrace ni u prosecnim ekipama iz tih liga.tulip wrote:Možemo mi da igramo fudbal i to jako dobar fudbal za svetske standarde. Nismo baš elita kao Brazil, Argentina, Italija..., ali za Top 10 smo sigurno, jer smo talentoana nacija.
Problem jeste sto mi lose radimo sa kllincima od najranijih kategorija, ali to ne moze biti opravdanje. U istoriji fudbala je bilo mnostvo primera super igraca koji su dosli iz zemalja koje ne mozemo karakterisati kao fudbalske.
Uz duzno postovanje, da li mozes da mi objasnis na osnovu cega mi smatramo da nam je mesto u top 10 kada je svetski fudbal u pitanju ?
Na osnovu ispadanja u grupi na SP ? Na osnovu toga sto nam je trebala citava decenija da pobedimo jednu elitnu reprezentaciju ? Koji rezultat imamo na evropskom tlu da bi smatrali sebe top 10 reprezentacijom u Evropi? O svetskoj pozornici da ne govorim ...
Nama su puna usta nase super-talentovane fudbalske omladine. Onda nam ta super - talentovana omladina u najboljim fudbalskim godinama zavrsava u Grojter Firtu. Mi mozemo da se pohvalimo time sto imamo igraca koji je bio najbolji u belgijskoj ligi. Prvak Belgije nije mogao da izbaci partizan sa svim svojim rupama.
Da se ne lazemo, atmosfera u kosarkaskoj reprezentacija nikada nije bila idealna. Kada smo tokom 90-ih postizali najvece uspehe, Danilovic je samarao saigrace koji su bili rezerve. Znamo pricu sa Radmanovicem i bananom. Jaric i bentli itd. I danas u reprezentaciji imamo igrace koji se izmedju sebe ne mirisu.
Razlika izmedju kosarkasa i fudbalera se ogleda u tome sto su nam kosarkasi uvek bili talentovani i imali su kvalitet i hrabrost da na najvecim takmicenjima odluce mec u poslednjem momentu. Razlika je u tome sto ti kosarkasi nisu dozvolili da licne sujete pokvare takmicarske aspiracije. Nasa kosarka ima i jednog mudraca u vidu Dude Ivkovica.
Njegov kolega na klupi fudbalske selekcije ?
Covek koji je posle ispadanja u grupi ispoljio najgori vid samozaljubljenosti. Nigde ni reci samokriticnosti, jos je covek poceo da mase nekim papirima sa statistikom. Nesto tipa imali smo 580 uspesnih dodavanja i po tome smo u samom vrhu mundijalskog takmicenja. Ha ha, da covek ne poveruje.
Koliko je uspesnih dodavanja imala Barsa u revansu protiv Intera?
Kakav je bio rezultat tog meca ?
Lepo je Zelja postovao izlaganje trenera Lipija nakon debakla Italije na SP.
Samo je jedan Ronaldo i on igra za Corinthians
- Red Marquis
- Moderator
Samo da se nadovežem na Lalino izlaganje...kad 20 godina ne izbaciš nijednog kreativnog veznog igrača, tu mora da nešto ne valja u samom radu sa mlađima...
I to što imamo neka velika imena u velikim klubovima nije dovoljno jer uvek imamo nekoliko izuzetno nepokrivenih mesta (golmani, of.vezni, centarfori). Moramo nekako spustiti očekivanja ove nacije od fudbalera, to bi i njima olakšalo stvari. Tu smo gde i zaslužujemo otprilike.
I to što imamo neka velika imena u velikim klubovima nije dovoljno jer uvek imamo nekoliko izuzetno nepokrivenih mesta (golmani, of.vezni, centarfori). Moramo nekako spustiti očekivanja ove nacije od fudbalera, to bi i njima olakšalo stvari. Tu smo gde i zaslužujemo otprilike.
Io odio Belgrado
- Red Marquis
- Moderator
Nisam ni mislio na talente, njih je uvek bilo i biće, već na formirane igrače. Od Piksija nijedan. Čak bih rekao da ih agenti i slični manje guše nego treneri.ice wrote:Ali mi imamo takve kreativce, eto primera Melega kod nas.Neverovatno je šta sve zna taj momak sa loptom.Ima i u Partizanu i u još nekim klubovima takvih momaka.Stvar je u tome što će ih zli ljudi upropastiti i pre nego što izađu iz dečačko-momačkog doba.Plus još naravno loša struka (prvenstveno iz seniorske i omladinske konkurencije) koja će ih ubediti da su nešto što nisu i da treba da rade ono što inače ne bi trebalo.Red Marquis wrote:Samo da se nadovežem na Lalino izlaganje...kad 20 godina ne izbaciš nijednog kreativnog veznog igrača, tu mora da nešto ne valja u samom radu sa mlađima...
Io odio Belgrado