15. kolo: Crvena zvezda-Vojvodina 2:2

Vasa prognoza:

Gazenje crvene petokrake i bacanje u kantu za smece
54
73%
Remi
13
18%
Nase ponovno treskanje glavom o pod
7
9%

Total votes: 74

Milan

Post by Milan »

Kako se kretao rezultat, moramo biti zadovoljni, ali... Ne znam, meni i dalje stoji neki gorak ukus u ustima. Ovaj jad od ekipe se jednostavno morao lagano dobiti i ne znam koji je razlog pomalo bojažljivog ulaska u utakmicu. Kada smo se oslobodili nekih stega u glavi, jasno se videlo da smo za klasu bolji i da, za razliku od njih, imamo igru i u svakom trenutku znamo šta hoćemo sa loptom.

Njihov trener je na konferenciji izjavio kako je zvezda primila oba kiks gola. Važi...

A ovo je SIGURNO razlog zašto nismo pobedili:

budababa wrote:Čoveče, kaži da su ti Arkan i Lukić idoli, da voliš Piksija i Genija kao svog oca, da slaviš Bari kao svoj drugi rođendan, prijavi Ljutice Bogdana kao adresu prebivališta, ... Radi šta hoćeš, ali imaj toliko obraza i kaži da NE ŽELIŠ DA IGRAŠ PROTIV SVOJIH, jer nećeš dati svoj maksimum. Kaži to pre prvog sudijinog zvižduka, da ne igramo 10 protiv 12, jer to krši osnovna pravila fudbalske igre, jednostavno nije tako predviđeno. Budi toliko pošten i odj**i iz našeg kluba ako ne želiš da daješ svoj maksimum protiv svakog protivnika, bez obzira na ime. Možda će ti predsednik i uprava to istolerisati, ali mi sa tribina nećemo, to neka ti bude jasno.
:!: :!: :!:
POŠTO OBRAZ ???!!!
novosadjanin

Post by novosadjanin »

Skor sa ciganima sada je: 24 pobede, 31 neresena, 76 poraza.
Nisam zadovoljan jucerasnjom igrom. Zasluzni za to su sudija sa domacinskim kriterijumom, Lazetic koji nije hteo protiv svojih, ali i malokrvnost vecine nasih igraca koji nisu pokazali zelju i bezali su od konflikta sa suparnicima koji je neizbezan uz onakvo ponasanje ciganije. Poene sam dao igracima koji su pokazali zube i koji su ginuli za dres (Medojevic i Vulicevic), u njihovim ocima se videla zelja da se pruzi otpor... Glasao sam i za Brkica jer je odbranio sve sto se moglo odbraniti, za golove nije kriv. Abubakar bi dobio bod(ove) da nije bio sebican kod prvog gola, isto tako i Jao da je postigao treci. Treba pohvaliti jos Karana i rezerviste Tumbasevica i Kataija. Mojsov malo ispod nivoa na kom smo navikli od njega. Ilic, Smiljanic, Mitosevic i Merebasvili odigrali slabije. Mitoseviceva greska je slicna kao Medojeviceva prosle godine, sledeci put ce biti bolji... Lazetic katastrofa.
Rezultatom mozemo biti zadovoljni, s obzirom na to kakva je situacija bila sredinom drugog poluvremena. Vredan paznje je i detalj da smo u Beogradu prvi put protiv njih (koliko ja znam) imali veci posed lopte. Takodje, konacno gol glavom posle kornera!
Zaostajemo 8 bodova za partizanima. Da se igra posteno mozda bi i mogli da se necemu nadamo, ali ovako oni imaju zatvoreno 10ak utakmica i to je kraj. Sto se tice borbe za Evropu, odlicno stojimo. Glavni konkurenti Spartak i OFK su debelo zaostali, jedino se Rad jos drzi blizu, ali ni oni nece moci da ponove ovakvu polusezonu i uz to dolaze nam na Karadjordje na prolece.
Pohvale za trenera Milinkovica. Posle duzeg perioda jedan trener je izgurao celu polusezonu. Za pocetak mu zelim da izgura celu sezonu na klupi Vose.
Predstoji nam dugacka pauza. Prelazni rok u kome smo bar mirni da nasi igraci nece medju blizance. Pripreme... Na prolece polufinale kupa u kome nijedan od blizanaca nece dolaziti u NS. I jos jedna bitna stvar, jucerasnjim bodom smo na minimum sveli sansu da crveni blizanac u poslednjem kolu u nasoj kuci slavi titulu.
Sergej Milinković-Savić: "Navijač sam Vojvodine, Mislim da mi koji smo ponikli u Vojvodini ne treba da igramo za crvenu zvezdu i partizan".
ZmagoNS

Post by ZmagoNS »

Ne znam sta da napisem,posto je,moglo bi se reci,sve vec napisano...Samo sam hteo da se zahvalim Tumbasevicu sto postoji!!! On je klasa od igraca!!! Kakve dve utakmice,i protiv Partizana i sada protiv Zvezde,da je za nepoverovati...sa kojom lakocom je on oduzimao lopte,kreirao napade,ma pravio je budalama ceo vezni red Zvezde!!! :shock:
A za KoKanidju: Iskreno,ne pamtim kada se neki gol tako dugo i iskreno slavio,kao ovaj za 2-2,kao da se godinama nesto skupljalo u svima nama i eksplodiralo nakon drugog gola,jednostavno NEOPISIVO!!!
severozapad

Post by severozapad »

Mislim da je to što se čekalo bilo da mi pokažemo zube, da kad gubimo stignemo do preokreta ili makar tog polu-preokreta..vraćanja u život..jer ja stvarno ne pamtim kada smo mi stigli do tako nečega u skorije vreme..zadnje čega se sećam je generacija kada su krivokapić i bogdanović doneli 2-2 i naravno partizan-kačar 3-3..to su te utakmice : drž, ne daj, nismo lošiji od njih..i taj karakter navijači vole..i onda nam nije bitno pobeda/nerešeno/poraz...to mi tražimo u ovoj jadnoj ligi, ništa više..

Mada jedan trofejčić bi baš lepo legao :)
Владика
Administrator

Post by Владика »

uporan

Post by uporan »

Priznaj da si i ciganske golove postavio samo da bi se čuo komentar kako je Lazetić kod drugog gola ostavio igrača 8)
Elem, umesto što citiraš svoje sms-ove iz mojih postova bolje bi ti bilo da uradiš intervju sa npr. Lazetićem tokom pauze...
UH!
kowalski

Post by kowalski »

Samo polako, moramo nesto razumeti, Milosevic je rusen 10 godina, ovi otpaci rezima su 5 puta stariji, ali doci ce sve to na svoje... I da sutra Vosu kupi seik iz Mancester Sitija, protiv njih ne bi bilo lako. Sve pohvale nasim Afrikancima koje zabole paja za zvezdu i njenu "velicinu", mogli bi i ostali da se ugledaju na njih. Nasa prednost je sto idemo napred, a oni se vracaju u devedesete (neki i u 14. vek).

U poslednjem kolu prvenstva, bez obzira na stanje na tabeli, ovakvu zvezdu moramo ugaziti

Dopada mi se ciganski pokusaj simuliranja semafora sa nekim platnom i projektorom na jugu :lol:

I na kraju jao Jao, posle pete Abua, i dodavanja Kataia, ono bi bio gol prvenstva...

Hvala vodjama puta u tri bela kombija, organizacija perfektna :wink:
Image
Junior

Post by Junior »

Ne bi bilo lose da napravimo neku parolu za lazetica i okacimo je na zapad od prvog prolecnog kola (nesto tipa onog za Danija). Jednostavno ne zelim vise da ga gledam u dresu Vojvodine! Stoik je na svom forumu lepo primetio kako je laza par puta pogledao u nazad i tek kada je video da se Reljic dovoljno udaljio onda je kao potrcao za njim...

Sto se same utakmice tice,sve je vec receno. Moramo biti zadovoljni bodom,ipak smo bili u zaostatku od dva gola,na kraju ostaje zal za tim promasajem Antvija. Milinkovic mi deluje kao trener koji se moze duze zadrzati na klupi,svaka cast za izmene!

Na kraju,sve pohvale za Firmu! Ocekivao sam daleko manju brojnost,svaka cast i za navijanje i za koreografiju!
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Generalno gledano,i nisam nesto posebno odusevljen utakmicom.
Poceli smo kukavicki,uplaseno,pojedini igraci su delovali kao da su prvi put na Marakani i da su opcinjeni istom.Rece Ice da smo mi jedini koji smemo da se suprostavimo blizancima.Meni iskreno do 65. minuta nije tako delovalo.Strasno sam bio razocaran kad je pao drugi gol Zvezde... ali... to nam je jednostavno bila kazna,za toliki respekt prema njima.E sad,posle Milinkovic vrsi izmene i kao... covek je vrsan strateg.Moguce.Nije da osporavam.Medjutim,ne smatram da smo uveli bolje igrace na teren,ili da smo imali neki veliki izbor pa je znanje odlucilo,nego su jednostavno igraci u 65. minutu dobili slobodu,da krenu napred,skinuti su im okovi s nogu i silne strateske zamisli s pleca.I zato mi je posebno zao,sto je mec zavrsen nereseno,jer smo napokon posle nekoliko godina BOLJI TIM OD ZVEZDE.Vidi se to iz aviona.Jednostavno... dok svi velicate strucni stab u ovom mecu,ja mislim (naravno suprotno,kao i uvek :lol: ) da smo zbog njih i izgubili dva boda.Pitanje za sve koji su bili na stadionu ili pred TV ekranom: Mislite li da nismo mogli od prvog minuta krenuti,kao od 65.?

Mislim da je ovaj neresen ishod veci kiks,nego onaj protiv Metalca.Jer tamo smo primili gol koji sedesava u fudbal... kiks gol... a ovde smo primili DVA KIKS gola,sto je ipak mislim retkost u profesionalnom rangu takmicenja
Last edited by Voja on Sun Dec 05, 2010 5:33 pm, edited 1 time in total.
Image
Del_Boske

Post by Del_Boske »

kowalski wrote: Dopada mi se ciganski pokusaj simuliranja semafora sa nekim platnom i projektorom na jugu :lol:
Само што је крајњи домет ток семафора резултат утакмице на црвеној позадини, а осим тога некакве рекламе и телефони за народну кухињу ФКЦЗ или шта већ :)
Владика
Administrator

Post by Владика »

Мало слика са разних сајтова
Први гол
Image
Иглед вара
Image
ice

Post by ice »

severozapad wrote:Mislim da je to što se čekalo bilo da mi pokažemo zube, da kad gubimo stignemo do preokreta ili makar tog polu-preokreta..vraćanja u život..jer ja stvarno ne pamtim kada smo mi stigli do tako nečega u skorije vreme..zadnje čega se sećam je generacija kada su krivokapić i bogdanović doneli 2-2 i naravno partizan-kačar 3-3..to su te utakmice : drž, ne daj, nismo lošiji od njih..i taj karakter navijači vole..i onda nam nije bitno pobeda/nerešeno/poraz...to mi tražimo u ovoj jadnoj ligi, ništa više..

Mada jedan trofejčić bi baš lepo legao :)
Ne zaboravi takođe onih čuvenih 2:2 na Marakani kada smo 3-4 minuta pre kraja gubili 2:0, a onda su Govedarica i Radojičić poravnali rezultat.

I Lazetić uopšte nije bio poslednji igrač odbrane kod drugog gola, sa Reljićem je stojao blizu ivice kaznenog prostora po sredini, a onda je ovog pustio da krene prema golu i to gledajući u njega, a tek u poslednjem momentu je i on krenuo za njim.STO POSTO NAMERNO URAĐENO!
Djumi

Post by Djumi »

Utakmica na kojoj je bilo mnogo vise zanimljivosti u odnosu na Srpski prosek.Sama rezultatska neizvesnost posle 2:0 govori u prilog tome.
Zvezda u prvom poluvremenu za nijansu bolja ali evidentno je jedno da je Vosa usla u utakmicu veoma oprezno.Tek pred kraj poluvremena sutevi Abubakara i Ilica nagovestavaju da mora da se igra hrabrije.
Generalno Zvezdina igra zasnovana vecim delom I poluvremena na igri po desnoj strani gde su igrali Koroman i Ninkov.Mislim da treba Smiljanicu odati priznanje za igru u kojoj nije bio ravnopravan.Jevtic pravi dosta problema Vosinoj odbrani tj.oko njega se stalno desavala neka inicijativa.Vrlo je neprijatan jer je neobicno brz.
Drugo poluvreme Zvezda dolazi u vodjstvo gotovo iz nicega ali evidentno je jedno da Vosina odbrana lose reaguje na pritisak protivnika.Posle postizanja drugog gola gotovo da su svi pomislili da je utakmica gotova i da je pitanje samo sa koliko golova ce Vosa izgubiti.Sve je vodilo u tom pravcu.
Tada na scenu utakmice stupaju dva trenera a tu se jasno videlo da je Vojvodina u veklikoj prednosti.Milinkovic izvodi loseg Merebu i uvodi Antvia a ubrzo i Vuka menja Tumbasevicem.Ovim izmenama se menja formacija Vose i igra se sa Antvijem i Abubakarom koji su ekstremno brzi igraci.
Kristic posle 2:0 ne cini nista i to je prva fatalna greska.Pustio je da se utakmica "desava".Trenerski morao je da prepusti inicijativu Vojvodini jer je Kiza igrao sa veoma brzom cetvorkom(Antvi,Abubakar,lazetic,Ilic).
Druga greska zamena Jevtica i uvodjenje sporog Trifunovica.Jevtic je i kod prvog gola Zvezde veoma dobro reagovao i odigrao Kaludjerovica.
Povlacenjem svoga tima na svoju polovinu bi anulirao prednost Vose u brzini.Na srecu Vose on to ne cini.
Vosa golovima Antvia i Abubakara izjednacuje a posle prodora Kataia promasuje nemoguce.Sve u svemu veoma dobrih poslednjih 20 minuta utakmice.
Ostale su odredjene dileme posle ove utakmice i to:
Sta bi bilo da je Vojvodina igrala hrabrije od samog pocetka?
Sta bi bilo da je Kristic reagovao trenerski?
Zasto je Vosa primila onakva 2 gola?
Zasto Vojvodina u ovoj polusezoni ima samo jedan poraz a
Partizan joj bezi 8 bodova.

Mislim da je ipak Milinkovic napravio dobar posao ali moraju svi biti svesni jedne cinjenice a to je da Vojvodina ima bolji tim od Zvezde.
Treba dobro izanalizirati ovaj deo prvenstva a posle zimskih priprema videcemo dali je ovo spremanje za Sampionski tim.Kup ponovo ostaje kao mogucnost za uzimanje trofeja a iskreno se nadam da ce tako i biti.

ps. Ova utakmica je otvorila mnogo vise dilema ali mislim da je i ovo dovoljno posto nisam dugo pisao.
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
novosadjanin

Post by novosadjanin »

Da li se zna koji su igraci podvrgnuti doping kontroli? Nadam se da Lazetic nije :roll:
Sergej Milinković-Savić: "Navijač sam Vojvodine, Mislim da mi koji smo ponikli u Vojvodini ne treba da igramo za crvenu zvezdu i partizan".
Milan

Post by Milan »

Hvala Đumiju za ovu analizu utakmice! Nadam se da ćeš ubuduće češće pisati. Stručne analize su Forumu uvek dobrodošle...

Sa NV foruma:
Stoik wrote:Čuo sam kako se Lazetić pravdao igračima :roll: Verovatno je to neko moderno shvatanje fudbala, da pazi na odbijenu loptu, a da pusti igrača samog ispred gola. Uzgred, neka mi neko kaže jedan jedini primer gde više od dvojice fudbalera u napadu u takvim situacijama kreće na prvu stativu, a ovde su krenuli svi osim onog koga je trebalo Lazetić da čuva. Baš bi voleo da vidim jedan takav primer ;) Nasankali su nas teško, a ukoliko naši iz kluba ne ispitaju slučaj, onda se valja i njima lepo zahvaliti kao i Lazetiću.
POŠTO OBRAZ ???!!!
Locked