Transferi
- novosadjanin
Ako se dobro secam, Vulicevic i Adjuru su dosli proslo leto i potpisali na dve godine, znaci istice im ugovor za 6 meseci. Ovde kazu isto za Tumbasevica. Djurovski takodje, potvrdio je u jednom intervjuu ne tako davno. Moguce da je jos neko u slicnoj situaciji.
Znamo svi sta sledi za igrace koji su pred istekom ugovora: pokusace da ih prodaju, ako ne uspeju ponudice im produzenje ugovora, ko prihvati-igrace, ko ne prihvati-nece igrati i otici ce bez obestecenja na leto.
Znamo svi sta sledi za igrace koji su pred istekom ugovora: pokusace da ih prodaju, ako ne uspeju ponudice im produzenje ugovora, ko prihvati-igrace, ko ne prihvati-nece igrati i otici ce bez obestecenja na leto.
Sergej Milinković-Savić: "Navijač sam Vojvodine, Mislim da mi koji smo ponikli u Vojvodini ne treba da igramo za crvenu zvezdu i partizan".
Nase najvece pojacanje bi bilo kad bi ostavili okosnicu tima i produzili ugovor sa gospodinom Milinkovicem, bar na tri godine.
Pod igracima za koje smatram da ne treba pustati su svakako i Brkic, Medojevic, Tumbasevic za koje vidim da se vec spominju.
Prodati Djurovskog, Adjurua, Jaoa, Smiljanica...
Vratiti Bobu Novakovica s' pozajmice, Ubiparipa iz Spartaka i naci levog beka.
Pod igracima za koje smatram da ne treba pustati su svakako i Brkic, Medojevic, Tumbasevic za koje vidim da se vec spominju.
Prodati Djurovskog, Adjurua, Jaoa, Smiljanica...
Vratiti Bobu Novakovica s' pozajmice, Ubiparipa iz Spartaka i naci levog beka.
U zivotu volim samo jedan klub, kome sam srce dao i koga cu vecno da bodrim!!!
Ja recimo smatram da malog Melega nikako ne bi trebalo prikljucivati prvom timu, jednostavno je prerano! Zasto? On je jos uvek dete, nezreo za tako ozbiljne zahteve kao sto nosi seniorski fudbal, takodje nije zavrsio ni razvijanje nekih osnovnih-fundamentalnih fudbalskih vestina, a pri tome ne mislim na tehniku... Treba ga pustiti da postepeno prolazi sve selekcije, nikako zuriti jer ga time mozemo samo izgubiti, nesto poput Aleksica, za koga sam poprilicno siguran da je ovako los put imao upravo zbog preranog prebacivanje na seniorski fudbal (16 god.). Uglavnom ti igraci-supertalenti nestanu u seniorskom fudbalu, uravo zbog toga, neprolazenje kroz sve faze omladinskog sazrevanja! Zbog cega sam jos protiv preranog prebacivanja klinaca u prvi tim- moje misljenje je da kada omladinac jednom oseti seniorski fudbal i krene da trenira sa prvim timom, nema vise nazad, u omladince i omladinske lige, jer to ga naprosto sputava u daljem razvoju, jer ako je poceo da se privikava na zahteve seniorskg fudbala zasto ga opet "zbunjivati" sa juniorskim (i time kociti)... Dakle, biti strpljiv, ne zuriti sa tom decom, naprasno im dizati cenu, da bi ih ubrzo potom i izgubili! Pustimo te klince da se postepeno razvijaju, naravno u zavisnosti od zrelosti i tipa licnosti tako se i ophoditi prema njima (neko je zreliji vise neko manje)!
Mislim da bi sada trebali sansu da pruzimo igracima koj su vec bili u prvom timu i igraci koji su vec osetili malo ozbiljniji fudbal- Susnjar i Kovacevic, a Milicevica i Jovanovica pustiti da prodju kroz to neko kaljenje pa ih voditi na sledece pripreme, letnje (a posle tih priprema proceniti jesu spremni za nas prvi tim ili bi pametnije bilo poslati ih na kaljenje gde bi igrali). Mislim da je to neizbezno, da klinci iz omladinskog pogona prvo prodju kroz kaljenje pa tek onda da ih stavljamo u nas prvi tim, bolje i za nas i za njih, naravno ukoliko je neko bas ekstra talenat njemu odmah nakon omladinskog staza dati sansu (ali takvi su retki).
Moramo biti strpljivi, svi ti klinci ce docekati svoju sansu ukoliko to svojim kvalitetom i ponasanjem zasluzuju, kad-tad, a nekim preuranjenim prebacivanjem u prvi tim ih mozemo samo izgubiti (moje misljenje)!
Mislim da bi sada trebali sansu da pruzimo igracima koj su vec bili u prvom timu i igraci koji su vec osetili malo ozbiljniji fudbal- Susnjar i Kovacevic, a Milicevica i Jovanovica pustiti da prodju kroz to neko kaljenje pa ih voditi na sledece pripreme, letnje (a posle tih priprema proceniti jesu spremni za nas prvi tim ili bi pametnije bilo poslati ih na kaljenje gde bi igrali). Mislim da je to neizbezno, da klinci iz omladinskog pogona prvo prodju kroz kaljenje pa tek onda da ih stavljamo u nas prvi tim, bolje i za nas i za njih, naravno ukoliko je neko bas ekstra talenat njemu odmah nakon omladinskog staza dati sansu (ali takvi su retki).
Moramo biti strpljivi, svi ti klinci ce docekati svoju sansu ukoliko to svojim kvalitetom i ponasanjem zasluzuju, kad-tad, a nekim preuranjenim prebacivanjem u prvi tim ih mozemo samo izgubiti (moje misljenje)!
- KoKanidja
Ако нам оду 3 задња везна, вероватно ће онда довести нека бар два.
Ако оде Вулићевић, вероватно ће Смиљанић на десног бека, а онда треба и њему замена, као и за Павловића на левом беку.
Плус наравно још један нападач, али не знам колико о томе размишљају, јер прво ће вероватно хтети да продају Јаоа или Билбију.
А не знам да ли умишљам али сам у почетку утакмице на маракани истриповао да Брана Илић игра шпица, а да је Абу био на крилу.
Ако оде Вулићевић, вероватно ће Смиљанић на десног бека, а онда треба и њему замена, као и за Павловића на левом беку.
Плус наравно још један нападач, али не знам колико о томе размишљају, јер прво ће вероватно хтети да продају Јаоа или Билбију.
А не знам да ли умишљам али сам у почетку утакмице на маракани истриповао да Брана Илић игра шпица, а да је Абу био на крилу.
Al' desi se da kilometre pešačite skupa,
da pokaže se ko je tu, a ko teška kurva
da pokaže se ko je tu, a ko teška kurva
Uglavnom se slažem sa tobom, jedino mislim da si pogrešio u vezi Milićevića, on je isto godište kao i Šušnjar i Kovačević, dakle 1992, samo što trenutno kao jedini takav igra za omladince.Ako nam ode pola veznog reda on bi itekako trebao odmah da bude priključen prvom timu, a mislim da je itekako i fizički i igrački sazreo za to.Grba_NS wrote:Ja recimo smatram da malog Melega nikako ne bi trebalo prikljucivati prvom timu, jednostavno je prerano! Zasto? On je jos uvek dete, nezreo za tako ozbiljne zahteve kao sto nosi seniorski fudbal, takodje nije zavrsio ni razvijanje nekih osnovnih-fundamentalnih fudbalskih vestina, a pri tome ne mislim na tehniku... Treba ga pustiti da postepeno prolazi sve selekcije, nikako zuriti jer ga time mozemo samo izgubiti, nesto poput Aleksica, za koga sam poprilicno siguran da je ovako los put imao upravo zbog preranog prebacivanje na seniorski fudbal (16 god.). Uglavnom ti igraci-supertalenti nestanu u seniorskom fudbalu, uravo zbog toga, neprolazenje kroz sve faze omladinskog sazrevanja! Zbog cega sam jos protiv preranog prebacivanja klinaca u prvi tim- moje misljenje je da kada omladinac jednom oseti seniorski fudbal i krene da trenira sa prvim timom, nema vise nazad, u omladince i omladinske lige, jer to ga naprosto sputava u daljem razvoju, jer ako je poceo da se privikava na zahteve seniorskg fudbala zasto ga opet "zbunjivati" sa juniorskim (i time kociti)... Dakle, biti strpljiv, ne zuriti sa tom decom, naprasno im dizati cenu, da bi ih ubrzo potom i izgubili! Pustimo te klince da se postepeno razvijaju, naravno u zavisnosti od zrelosti i tipa licnosti tako se i ophoditi prema njima (neko je zreliji vise neko manje)!
Što se tiče Jovanovića, on jeste godinu dana mlađi, ali je razvijen za svoje godine i poseduje razorniji šut od mnogih naših prvotimaca.Mislim da bi i on mogao da bude priključen prvom timu jer u omladincima ove sezone delimično stagnira, no što se njega tiče, ipak se ne mora toliko žuriti.
Mada kada ipak bolje razmislim, nisu ti momci ni toliko mladi, pa u Evropi gde je mnogo jača konkurencija njihovi vršnjaci se itekako ubacuju u prvi tim, pa čak i kao starteri.
Milićević na primer još samo pola sezone uopšte ima pravo nastupa za omladince, posle je on u potpunosti već senior.Jovanović i njegova generacija će po završetku sezone uglavnom masovno na pozajmice, jedino je Meleg baš mlad, ali i izuzetan talenat, a talenti moraju da budu korak ispred svoje generacije.Neka sada prođe pripreme, pa neka igra za omladince, na leto kada i zvanično treba da uđe u uzrast omladinaca može već da bude priključen prvom timu i to je samo jedan korak napred.Na primer, mi smo po ovim stavkama zaostajali proteklih godina za Partizanom, iako nismo imali ništa lošiju omladinsku školu, ali jednostavno oni su ranije ubacivali neke igrače u prvi tim, evo i sada imaju Nastasića koji je tu negde i time su bili u prednosti.Ipak, Partizan je počeo polako sam sebi jamu da kopa na silu jureći titule i ligu šampiona, doveo je gomilu bivših isluženih igrača i polako poput Zvezde pre desetak godina zanemaruje svoju omladinsku školu.Takođe, padom kvaliteta sve mu je teže da proda nekog igrača i eto oni se poput Petrovića sve duže zadržavaju u timu i zauzimaju mesto nekom klincu.A naravno njihovi menadžeri ih guraju da moraju da odigraju sve utakmice.Dobro, oni imaju i Teleoptik i sa te strane im je lakše, ali polako ni to više ne pomaže.Tu grešku ne smemo i mi napraviti, a to što oni rade može samo da nam ide na ruku.
Nekako kod nas se igrač smatra izuzetno mladim i sa 20 godina, ali na evropskom tržištu to su već godine kada igrač dostiže punu cenu, već posle dve-tri godine ona drastično pada.Igrač je u stvari izuzetno mlad do osamnaeste godine.
U suštini, kod nas se u stvari i koči razvoj mladih igrača i nije ni čudo što smo godinama imali najstariju mladu reprezentaciju gde su redovno nastupali igrači i sa 22 i 23 godine, a svi su ih smatrali mladima.U drugim reprezentacijama takvi igrači su nastupali samo na završnim turnirima i čak ni tu ne svi.Jesmo zbog toga imali rezultate, ali eto trpeo je A tim koji nikako ne može da se uigra, a recimo Vidić i njegova generacija polako postaju i veterani.
A što se tiče Aleksića, mislim da je tu bila više stvar do njegove psihe kao individue.
transferi
Ono sto treba da bude nas cilj jeste:
1. Drasticno smanjivanje bodovne razlike na kraju prvenstva, a u odnosu na buduceg prvaka ove zemlje, verovatno Partizan. Na primer, razlika u proslem sampionatima su bile:
2009/2010: 1. Par 78, 2. CZV 71, 5.Vojv 45
2008/2009: 1. Par 80, 2. Vojv 61, 3.CZV 59
2007/2008: 1. Par 80, 2. CZV 75, 3.Vojv 61
2006/2007: 1. CZV 74, 2. Par 57, 3. Vojv 54
2005/2006: 1.CZV 78, 2. Par 71, 9. Vojv 43, itd.
Takodje, potrebno je ne osvrtati se na to sta rade drugi timovi, vec gurati svoj ucinak, a nas ucinak na kraju ove sezone mora da iznosi barem 65 bodova! To ce i u novinama stvoriti jednu dozu respekta prema nama, nece se samo pricati o rasporedu CZV i Par, sto je jako bitno!
2. Da bi se ovo ostvarilo, potrebno je da zadrzimo kostur tima, kao i da popunimo mesta gde skripi sa proverenim snagama!
Golmani: Ako ode kapiten, treba dovesti mladog Kirovskog iz Zemuna. On i oporavljeni Kesic bi konkurisali za mesto medju stativama.
Stoperi: Nista ne treba dirati, cetvorka Trajkovic - Mojsov - Milovic - Karan. Novakovica negde na pozajmicu.
Bekovi: Jos jedan levi bek, kao zamena Pavlovicu, i jos jedan desni, ako, daleko bilo, ode Vule.
Defanzivni vezni: U trouglu Meda - Tumba - Djura, najvise dvojica mogu da odu. Pritom, taj jedan koji ostaje ne sme biti Djura! U tom slucaju Vuk, neko pojacanje, tipa Delic iz Rada i Meda/Tumba, kao i Novakovic bi pokrivali tu poziciju.
Ofanzivni/centralni vezni: Sutnuti igraca sa brojem 10, i dovesti zamenu za Merebasvilija (moze Dimitrijevic iz Rada)
Bocni igraci: Zahvaliti se na sardanji Lazeticu, i dovesti nekog bocnog igraca, koji bi se borio za mesto sa Branom, Kataiem i Stevanovicem.
Napad: Osloboditi se Bilbije ili Jaoa i dovesti nekog gol - igraca.
Prvi tim: Brkic (Kirovski) - Vule (zamena), Pavlovic, Trajkovic, Mojsov - Medojevic (Tumba), Mitosevic - Merebasvili, Brana, Oumaru - Napadac, gde bi Oumaru dejstvovao iza tog napadaca.
1. Drasticno smanjivanje bodovne razlike na kraju prvenstva, a u odnosu na buduceg prvaka ove zemlje, verovatno Partizan. Na primer, razlika u proslem sampionatima su bile:
2009/2010: 1. Par 78, 2. CZV 71, 5.Vojv 45
2008/2009: 1. Par 80, 2. Vojv 61, 3.CZV 59
2007/2008: 1. Par 80, 2. CZV 75, 3.Vojv 61
2006/2007: 1. CZV 74, 2. Par 57, 3. Vojv 54
2005/2006: 1.CZV 78, 2. Par 71, 9. Vojv 43, itd.
Takodje, potrebno je ne osvrtati se na to sta rade drugi timovi, vec gurati svoj ucinak, a nas ucinak na kraju ove sezone mora da iznosi barem 65 bodova! To ce i u novinama stvoriti jednu dozu respekta prema nama, nece se samo pricati o rasporedu CZV i Par, sto je jako bitno!
2. Da bi se ovo ostvarilo, potrebno je da zadrzimo kostur tima, kao i da popunimo mesta gde skripi sa proverenim snagama!
Golmani: Ako ode kapiten, treba dovesti mladog Kirovskog iz Zemuna. On i oporavljeni Kesic bi konkurisali za mesto medju stativama.
Stoperi: Nista ne treba dirati, cetvorka Trajkovic - Mojsov - Milovic - Karan. Novakovica negde na pozajmicu.
Bekovi: Jos jedan levi bek, kao zamena Pavlovicu, i jos jedan desni, ako, daleko bilo, ode Vule.
Defanzivni vezni: U trouglu Meda - Tumba - Djura, najvise dvojica mogu da odu. Pritom, taj jedan koji ostaje ne sme biti Djura! U tom slucaju Vuk, neko pojacanje, tipa Delic iz Rada i Meda/Tumba, kao i Novakovic bi pokrivali tu poziciju.
Ofanzivni/centralni vezni: Sutnuti igraca sa brojem 10, i dovesti zamenu za Merebasvilija (moze Dimitrijevic iz Rada)
Bocni igraci: Zahvaliti se na sardanji Lazeticu, i dovesti nekog bocnog igraca, koji bi se borio za mesto sa Branom, Kataiem i Stevanovicem.
Napad: Osloboditi se Bilbije ili Jaoa i dovesti nekog gol - igraca.
Prvi tim: Brkic (Kirovski) - Vule (zamena), Pavlovic, Trajkovic, Mojsov - Medojevic (Tumba), Mitosevic - Merebasvili, Brana, Oumaru - Napadac, gde bi Oumaru dejstvovao iza tog napadaca.
" Only don't tell me that you're innocent. Because it insults my intelligence and it makes me very angry."
- severozapad
90 posto mi miriše da nam stiže Odita. Mislim da naša uprava računa da mi volimo igrače ako su igrali tamo, a da se to u istu ruku koristi da se pokaže-vidite, mi vama ne damo a vaši dolaze. Kažem da mi miriše jer sam i danas pročitao članak gde je i Odita najavio odlazak iz Javora. Ne znam, neću da pričam ni da je dobar ni loš, jer ga nisam gledao skoro. Ali mislim da smo napadača već dobili a da se ostali nisu puno ni gledali jer je on "pa onaj što je igrao u partizanu".
Malo žurim ali nekako mislim da svi znamo kako naš klub funkcioniše i otprilike nema iznenadjenja.
Malo žurim ali nekako mislim da svi znamo kako naš klub funkcioniše i otprilike nema iznenadjenja.
Dobro resenje bi mogao da predstavlja Argentinac, Gabriel Nicolás Rodríguez, 183 cm visok napadac koji je prosao kompletnu omladinsku skolu slavne Boke. Predstavljao je perspektivnog napadaca, ali u izuzetno velikoj konkurenciji nije uspeo da se izbori i otisao je u cileanski klub Deportivo Nublense. Sa svojih 14 golova je pomogao novom klubu u borbi za opstanak i potpuno se fudbalski afirmisao i dokazao.
http://www.transfermarkt.co.uk/en/gabri ... 36897.html
Ako se planira prodaja Brkica- dovesti Kirovskog
levi bek- Joksimovic, ne treba propustiti priliku kada mu vec istice ugovor. Sigurno jedan od najperspektivnijih levih bekova u ligi.
desni bek- Pratiti Pauljevica iz Kule.
vezni red- ako se najavljuju odlasci, dovesti Stanisavljevica iz Javora, Delica iz Rada ili Maksimovica iz Slobode.
napad- obavezno klasicni gol igrac uz mozda Djerica.
Odita, barem po meni, nema kvalitet za Vojvodinu! U poslednjih nekoliko sezona je postizao izrazito malo golova, nalazi se vec u godinama i svojim dolaskom ne bi doprineo poboljsanju efikasnosti. Ne znam ni ko je potencirao tu pricu i koji su razlozi...
http://www.transfermarkt.co.uk/en/gabri ... 36897.html
Ako se planira prodaja Brkica- dovesti Kirovskog
levi bek- Joksimovic, ne treba propustiti priliku kada mu vec istice ugovor. Sigurno jedan od najperspektivnijih levih bekova u ligi.
desni bek- Pratiti Pauljevica iz Kule.
vezni red- ako se najavljuju odlasci, dovesti Stanisavljevica iz Javora, Delica iz Rada ili Maksimovica iz Slobode.
napad- obavezno klasicni gol igrac uz mozda Djerica.
Odita, barem po meni, nema kvalitet za Vojvodinu! U poslednjih nekoliko sezona je postizao izrazito malo golova, nalazi se vec u godinama i svojim dolaskom ne bi doprineo poboljsanju efikasnosti. Ne znam ni ko je potencirao tu pricu i koji su razlozi...
Ja ne znam zašto uopšte spominjete dovođenje novog golmana?
Ako se zna da se golmani najteže prodaju i da duže ostaju u klubu, a mi već imamo Kesića, to automatski znači još jedno upropaštavanje karijere jednog našeg odličnog mladog golmana.
Umesto što ste zapeli za to, dođite ponekad u Veternik pa pogledajte neke od tih momaka, pa onda donesite sud.
Kesić bi bio sasvim dobra zamena za Brkića, posle kratkog perioda stekao bi potreban kontinuitet branjenja i to bi bilo to.Jako mi je žao zbog toga kako se naš klub poneo prema Ristiću, ne želim da se to desi i Pajoviću, Čaviću i Rockovu.A imamo i sasvim solidnog Drinića.Kakav crni Kirovski, samo nam još i taj fali.
A naravno, u ovom trenutku kada možemo i da osvojimo nešto, najbolje rešenje je da Brkić ostane do leta.
Takođe, malo bih pripazio oko tog dovođenja igrača iz Hajduka i Inđije, da su baš najbolji u ligi ne bi im ekipe igrale očajno i tavorile iako su im se i treneri menjali (a za naše prilike doveli su solidne trenere i to obično prodrma ekipe,u njihovom slučaju baš i ne) .Treba dobro razmisliti i izvagati šta je zaista najbolje za ekipu, a šta možda već i imamo.Najlakše je kupovati na sve strane, tako radi Zvezda i tako se ne stvara ekipa.
Ako se zna da se golmani najteže prodaju i da duže ostaju u klubu, a mi već imamo Kesića, to automatski znači još jedno upropaštavanje karijere jednog našeg odličnog mladog golmana.
Umesto što ste zapeli za to, dođite ponekad u Veternik pa pogledajte neke od tih momaka, pa onda donesite sud.
Kesić bi bio sasvim dobra zamena za Brkića, posle kratkog perioda stekao bi potreban kontinuitet branjenja i to bi bilo to.Jako mi je žao zbog toga kako se naš klub poneo prema Ristiću, ne želim da se to desi i Pajoviću, Čaviću i Rockovu.A imamo i sasvim solidnog Drinića.Kakav crni Kirovski, samo nam još i taj fali.
A naravno, u ovom trenutku kada možemo i da osvojimo nešto, najbolje rešenje je da Brkić ostane do leta.
Takođe, malo bih pripazio oko tog dovođenja igrača iz Hajduka i Inđije, da su baš najbolji u ligi ne bi im ekipe igrale očajno i tavorile iako su im se i treneri menjali (a za naše prilike doveli su solidne trenere i to obično prodrma ekipe,u njihovom slučaju baš i ne) .Treba dobro razmisliti i izvagati šta je zaista najbolje za ekipu, a šta možda već i imamo.Najlakše je kupovati na sve strane, tako radi Zvezda i tako se ne stvara ekipa.
Tako nekako i ja razmišljam, ali pri tom mislim da je ključna stvar, kad je sledeći prelazni rok u pitanju, ustvari ko će otići, a ne toliko ko će doći! Gledano iz ove perspektive, naravno da nikom ne pada na pamet da nam treba zadnji vezni, ali ako odu (a pominje se tu i tamo) Medojević, Adjuru i Tumbasević (dobro teško da će preko sva trojica, al' ajd'), onda već razmišljamo sasvim drugačije... Tu se ustvari daje odgovor na pitanje da li je poenta cele ove naše igre uzeti kintu ili napraviti ozbiljan tim!djape_ns wrote:Ne znam samo, kako se planira ''nastavak uigravanja tima'' ako budemo promenili : golmana, oba beka, veznog ili dva, napadaca. To je cirka 5-6 igraca, sto predstavlja pola tima.![]()
Nego, moja poenta je u tome da mi pre bilo koje prodaje ili kupovine moramo dati odgovor na pitanje ZA KOJI TO REZULTAT MI PRAVIMO EKIPU! Jer ako je cilj Vojvodine i dalje ulazak u finale Kupa i plasman u 4 u prvenstvu (što donosi Evropu) onda nam ne treba nijedan božiji igrač. Dobro, sem tog nesrećnog levog beka. Ako ekipa koja je završila jesen ispadne od Slobode i dozvoli da je još dve ekipe prestignu u prvenstvu... Ne znam... Ustvari, kakvo mi to pojačanje možemo dovesti? Ko nam i za koje pare može garantovati više od toga, posebno u ovoj regularnoj ligi i obaška vladavini prava u srpskom društvu. To sam govorio i kada je Lazetić dovođen: ako hoćemo titulu - malo je; ako hoćemo da nam tim liči na nešto - tek onda niđe veze. Ispostavilo se da sam bio u pravu, ako ni zbog čega drugog, a onda zbog toga što mi ovde posle gaženja Zvezde na tzv "Marakani" sa šest ako hoćete "naših" klinaca u timu, mi i dalje raspredamo o "profesionalizmu" tog "profesionalca".
Da se vratim na temu. Evo malo da se pohvalim, ja sam iz nehata stvorio onu čuvenu kasnije mnogo puta citiranu tezu da "ne pamtim ekipu Vojvodine bez barem jednog lelemuda", a mi smo u ovom trenutku vrlo blizu da tako nešto ostvarimo. Tu je opet taj nesrećni Nikola kojem svakako promaja duva kroz ošišanu glavu, ali je, ruku na srce, za domaći Tole/lukić fudbal - suvi kvalitet. Ja lično se ne zanosim titulom ili nekim spektakularnim iznenađenjem na proleće, ali bih jednostavno voleo da uživam i budem zadovoljan, kao što je to bio slučaj poslednjih mesec dana. Mislim da ne tražim puno i da nije neizvodljivo. A istovremeno za tako nešto postoji baza.
Takođe, iz taktičkog ugla (o kojem govorim isključivo s pozicije laika i ljubitelja fudbala), mislim da imamo situaciju iz koje bi mogli početi KONAČNO DA IGRAMO 4-4-2! Imamo najboljeg golmana u zemlji (i šire), kao i odbranu koja je primila najmanje golova jesenas, što je osnova svega. Dalje, ja ne znam za koji očin mi u ovoj našoj ligi moramo igrati s dva zadnja vezna. Ja bih lepo stavio i Abua i Branu skroz u napad (nijedan nije gol-mašina, ali nijedan od njih nije ni tip igrača koji neće učestvovati u odbrani, praviti presing itd.), a koji bi opet imali zamenu u Antviju i Bilbiji (Mudrinski?). U sredini lepo pomeriiti Merebu levo (kao protiv Partizana), desno je Lazetić, nazad Bundes-Meda, a iza dvojice napadača dati Vuku prostora da radi ono što najbolje zna. Ta četvorka imala bi više nego odlične alternative u Kataiju, Bosketu, Tumbi, Runiju... a što je najbitnije, to je ona ista postava koja je i dosad najčešće počinjala utakmice i u svakom trenutku mogu da se vrata na "stara" mesta, ukoliko im ne ide. Ne znam, možda je ovo previše "kako mali Perica zamišlja savremeni fudbal", ali jebem li ga ako savremeni profesionalac ne može da skonta da postoje opcija A i opcija B.
U tom slučaju, očigledno je da bi igrači bez kojih bi se apsolutno moglo, a za koje bi se mogle dobiti neke (doduše ne preterane) pare bili Ađuru i Đurovski. E sad kome je tu stalo do čega, ko će otići, ko će ostati, ko će uzeti pare, ja nemam pojma... Jednostavno, hoću da kažem da se ne treba previše filozofirati da bi se na kraju dobio isti ili gori rezultat. E sad ako mudro rukovodstvo na čelu sa prepoštenim donom u rukavu ima igrače koji će uzeti titulu i biti drugi u Grupi G Lige Evrope (na obnovljenom velelepnom "Karađorđu", razume se), onda ja nemam ništa protiv, a ako ne (što je, složićete se,verovatnije) onda neka puste ljude na miru da rade svoj posao i, posle zimskih krkanluka, nastave tamo gde su stali.
PS Mislim da sam oborio rekord foruma u korišćenju reči "ako" u jednom postu. Molim nadležne da provere

- Grof Žekula
- Administrator
Matematika i princip su (i ostaće uvek) isti - otići će SVI koji budu imali kakvu-takvu ozbiljnu (ne računam Levski i Brkića....) ponudu iz inostranstva (jer prodaje na Topčider i dalje neće biti). To je kraj svake priče o odlaznim transferima. Znači nema "Brka i Meda treba da ostanu", ako dođe ponuda Bundesligaša (za neke je i Kipar premija)...Biće Aufiedersen (samo primer)!
Kad se to desi, razmatraće se dalje opcije. Ima igrača koji su na spisku (on postoji) POTENCIJALNIH pojačanja.
Igrači su na raspustu, stranci su otputovali u domovine, trenira jedino "četvorka" sa mladom reprezentacijom. Početak priprema biće posle Božića, a tada i počinje prelazni rok. Do tada...
Kad se to desi, razmatraće se dalje opcije. Ima igrača koji su na spisku (on postoji) POTENCIJALNIH pojačanja.
Igrači su na raspustu, stranci su otputovali u domovine, trenira jedino "četvorka" sa mladom reprezentacijom. Početak priprema biće posle Božića, a tada i počinje prelazni rok. Do tada...
NIKO nije zasluzio da ide! kada budu osvojili prvenstvo ili kup, bice druga prica
@ice, Kesic nedostaje nekoliko santimetara da bi mogao da bude vrhunski golman(nazalost kao Todicu svojevremeno) taj mali iz Zemuna je ubedljivo najperspektivniji i po stilu me dosta podseca na Brkica. Ja sem odlaska na Veternik sam imao priliku da idem i na Detelinaru, Slanu Baru itd.
Dovesti levog beka i KVALITETNOG spic igraca! Vezaru samo ako ode neko!
Zahvaliti se Milku Novakovicu, Nestovicu, Djuri, Jawu, Mudrinskoom i pokloniti Djurovskog, Lazetica!
Jos vaznije - produziti ugovore sa nosiocima igre!

@ice, Kesic nedostaje nekoliko santimetara da bi mogao da bude vrhunski golman(nazalost kao Todicu svojevremeno) taj mali iz Zemuna je ubedljivo najperspektivniji i po stilu me dosta podseca na Brkica. Ja sem odlaska na Veternik sam imao priliku da idem i na Detelinaru, Slanu Baru itd.
Dovesti levog beka i KVALITETNOG spic igraca! Vezaru samo ako ode neko!
Zahvaliti se Milku Novakovicu, Nestovicu, Djuri, Jawu, Mudrinskoom i pokloniti Djurovskog, Lazetica!
Jos vaznije - produziti ugovore sa nosiocima igre!
Delimicno se slazem..ali ja nisam za to da Djura i Jao odu.
Ostale koje si naveo ,da.
Sto se levog beka tice resenje bi mogao biti Marcell iz Banata ako je jos uvek tamo.
Od napadaca mi se svidja Marko Miric.
Inace ja jesam za dovodjenje igraca sa strane jer ako oces uspeh onda ti je vreme neprijatelj.
A da cekamo nase momke da steknu praksu nemamo vremena,a i da to vreme dodje Bata ce ih prodati...
Ostale koje si naveo ,da.
Sto se levog beka tice resenje bi mogao biti Marcell iz Banata ako je jos uvek tamo.
Od napadaca mi se svidja Marko Miric.
Inace ja jesam za dovodjenje igraca sa strane jer ako oces uspeh onda ti je vreme neprijatelj.
A da cekamo nase momke da steknu praksu nemamo vremena,a i da to vreme dodje Bata ce ih prodati...