Njegovo veličanstvo - FUDBAL

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
gardista

Post by gardista »

Сви који мисле да је на снимку стари град у Дубровнику, варају се. Бакљама су опасане зидине Диоклецијановог старог града у којој се у доњем десном углу јасно види и црква Св.Дује, затим Рива у првом плану. Дакле, Сплит је дефинитивно у питању. Прогласити општу мобилизацију што се идеја тиче како би благовремено и ми нешто слично уприличили за 3 године.
Milan

Post by Milan »

Zeljafcv wrote:Otom potom, da nedužimo sada o tome, dogovraćemo se tamo sredinom - krajem 2013. godine... :wink:
Nemojmo se zavaravati (znam Zeljo da ti to nije namera), ali ukoliko želimo ozbiljno organizovanu proslavu, pripremanje iste mora početi nekoliko godina pre isteka vremena. Hajduk već dve godine ugovara prijateljsku utakmicu sa Barsom na leto i i dalje imaju problem, jer Barsa hoće da pošalje drugi tim, na šta Splićani ne žele da pristanu (i svaka im čast na tome!). Zato moramo početi sa pritiskom na klub što pre! Morala bi se već sada oformiti neka radna grupa (po mogućstvu što šira), koja će početi da osmišljava i planira ceo događaj. Ako klub nije u stanju to da odradi, mislim da među nama ima i te kako pametnih, maštovitih ljudi koji bi to mogli osmisliti, a klub neka to isprati finansijski...
POŠTO OBRAZ ???!!!
Del_Boske

Post by Del_Boske »

Milan wrote: Iz istog razloga zbog kog, bez obzira na sve, ja ne bih mogao da prestanem da navijam za Vojvodinu...
Дакле, не разумемо оне који навијају за близанце у НС, али разумемо оне који навијају за Хајдук?
Мислим да је за такво нешто потребна једна доза самомржње или барем недостатак самопоштовања.
Свака част на бакљади, али ја не заборављам какви су то навијачи, благо речено - нацисти.
gardista wrote:Сви који мисле да је на снимку стари град у Дубровнику, варају се. Бакљама су опасане зидине Диоклецијановог старог града у којој се у доњем десном углу јасно види и црква Св.Дује, затим Рива у првом плану. Прогласити општу мобилизацију што се идеја тиче како би благовремено и ми нешто слично уприличили за 3 године.
Па на снимцима је изгледа цела Далмација:
http://www.index.hr/sport/clanak/dalmac ... 37696.aspx
Zeljafcv

Post by Zeljafcv »

Del_Boske wrote:
Milan wrote: Iz istog razloga zbog kog, bez obzira na sve, ja ne bih mogao da prestanem da navijam za Vojvodinu...
Дакле, не разумемо оне који навијају за близанце у НС, али разумемо оне који навијају за Хајдук?
Мислим да је за такво нешто потребна једна доза самомржње или барем недостатак самопоштовања.
Свака част на бакљади, али ја не заборављам какви су то навијачи, благо речено - нацисти.
Ako već praviš paralelu između navijača blizanaca i navijača Hajduka, da li si ikada čuo nekog stanovnika Novog Sada, navijača Hajduka, da pljuje po Vojvodini i Novom Sadu, ako već pišeš o mržnji? Ja lično poznajem dosta izbeglica sa šireg područja Zadra koji su za vreme Juge navijali za Hajduk, pa pola rodbine mi je izbeglo odatle i dan danas najstariji članovi vole Hajduk. Dok su ovi mlađi masovno počeli da navijaju za blizance, zbog svega što se izdešavalo. Ti si ovom svojom generalizacijom i tvrdnjom uvredio mnogo ljudi, svojih sugrađana. Čestitke navijačima Hajduka 100 godina postojanja!
Last edited by Zeljafcv on Mon Feb 14, 2011 3:31 pm, edited 1 time in total.
- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
njaks

Post by njaks »

Del_Boske wrote: Дакле, не разумемо оне који навијају за близанце у НС, али разумемо оне који навијају за Хајдук?
Свака част на бакљади, али ја не заборављам какви су то навијачи, благо речено - нацисти
Pa naravno da ih ne razumemo...navijaci Hajduka navijaju za svoj klub i svoj grad...dok navijaca blizanaca ima u svakom selu u Srbiji..i gledano sa navijacke strane i meni se vise svidja Hajduk nego blizanci...a nemoj i sam da ispadas "nacista" sa takvim komentarima.

8) 8) :lol:
lazarr

Post by lazarr »

Del Boske se sada propisno osramotio.
Ako si na mene mislio, nisi me dobro shvatio.
Svaki navijac koji iole prati fudbal, ima po jedan klub u svakom stranom prvenstvu koji simpatise.
Ja licno podrzavam gradove i timove koji imaju neku vezu sa Novim Sadom i Vojvodinom. Trenutno samo Dotmund ima vecih uspeha (Dortmund je bratski grad Novog Sada) ali zato ne prestajem da navijam za Nant u Francuskoj, Modenu u Italiji i slicno.
Za Hajduk navijam u Hrvatskoj i tacka. Ako zbog toga treba nekom Del Bosketu da se pravdam - NECU.
Od nacionalizma i fasizma se ogradjujem. Vojvodina na prvom mestu, a gde se ona ne takmici, mogu da simpatisem koga ja hocu.
Pozdrav.
the Gari

Post by the Gari »

Prvo i osnovno što želim da iskažem jeste jedan velik izraz divljenja i poštovanja Fudbalskom klubu Hajduk iz Splita i njihovim navijačima. Mora da je nezaboravan osećaj proslaviti ceo vek svog kluba, pa još to obeležiti na tako spektakularan nači i pirotehnikom po kojoj su oni poznati i van granica Jugoslavije. Doduše, i "fotogrničnost" mora i starih građevina tog kraja umnogome su "pomogli".

U ovom trenutku zaista nemam snage ni živaca da palamudim o nacizmu, fažizmu, mržnji, ratovima, ko je odakle izbegao i ko je za to kriv. Imam svoj vrlo jasan stav, ali ne želim da kontaminiram ovaj forum tim temama. Ja lično Hajduk ne volim sad baš nešto posebno, ali mi je uvek bio simpatičniji od Dinama, recimo. I obaška od Bg blizanaca. Ne postoji za to neki racionalan razlog: Verovatno je i do toga što sam bio klinac kad se Juga raspala i hrvatske klubove nikad nisam video kao "prirodne neprijatelje". To zvanje pripada "onima".

E sad što se tiče našeg 100. "rođendana"... Slažem se s Milanom da ni sad uopšte nije prerano da se počne razmišljati o tome, ali isto tako sam ubeđen da će sve to biti izvedeno u dobro poznatom balkanskom maniru - "na frku". Po meni bi centralni događaj te proslave trebalo da bude utakmica protiv Slavije iz Praga (nisam ranije znao da i u Splitu gaje simboličku vezu s Česima), a da se pre toga mora vrlo dobro razmisliti i odlučiti ko sve od ljudi koji su zadužili klub u "prvih" sto godina. Majku mu, nije to toliko teško - nek' samo pročitaju Podbarine postove ovde. Bilo bi sramota da se tog svečanog dana pojeve "neki" koji ne bi trebalo, a da se, s druge strane, na neke zaboravi. Ima mnogo pametnih ljudi u gradu koji se bave takvim stvarima i koji bi za sitne pare (iz ugla kluba) mogli osmisliti "ivent" (kako volim ovu terminologiju) k'o što bog zapoveda, a ne da sve zgleda kao Osmi mart 1976. u kolektivu radnog naroda "Jugoalata" i da slušamo kako se "drugovi obraćaju". Od Rabrena pa nadalje...

I da, mislim da bi nekakvu simboličku ulogu tog dana trebalo da dobije i Šajkaš iz Kovilja. Ipak je to prvi klub protiv kojeg smo igrali, a ujedno bilo bi to i vađenje za ono što smo ih ispalili za njohov ljubilej.

Da se vratim na Hajduk. Ukoliko sam dobro shvatio formaše, fotke su iz više gradova u Dalmaciji (nažalost, ne poznajem hrvatsko primorje dobro). To zapravo govori o nečemu što se zove - REGIONALNI KARAKTER. Ujedno mislim da to mora biti sledeći zadatak kluba koji nosi ime VOJVODINA. Stogodišnjica je verovatno vrlo kratak rok, ali bi bilo lepo videti da se uspesima našeg kluba raduju ljudi u ostatku pokrajine. NS i Dunav možemo "zapaliti", ali bi bilo lepo videti da to prate i Tisa, poneki salaš, vinograd... Ovde ću stati jer vidim da sam načeo previše tema.
Tovari buraniju!

https://telepapatija.wordpress.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
toftir

Post by toftir »

Hajduk iz Splita je u Hrvatskoj ono sto su Partizan i C.Zvezda u Srbiji. Stalno se smenjuju sa Dinamom na prvom i drugom mestu, u staroj Jugoslaviji su bili clanovi "velike cetvorke". Sta je situacija u nasoj ligi razlicita od situacije u njihovoj? Mnogo vise postujem navijace Zadra, Sibenika, Cibalije, Rijeke, Osijeka, itd. nego navijace rezimskih klubova kakav je Hajduk.

Uostalom da je zvezda iz Nisa, partizan iz Beograda, i da fakticki svi u zemlji navijaju samo za ta dva kluba, sta bi to promenilo?
" Only don't tell me that you're innocent. Because it insults my intelligence and it makes me very angry."
Milan

Post by Milan »

the Gari wrote:a da se pre toga mora vrlo dobro razmisliti i odlučiti ko sve od ljudi koji su zadužili klub u "prvih" sto godina. Majku mu, nije to toliko teško - nek' samo pročitaju Podbarine postove ovde. Bilo bi sramota da se tog svečanog dana pojeve "neki" koji ne bi trebalo, a da se, s druge strane, na neke zaboravi.
the Gari wrote:I da, mislim da bi nekakvu simboličku ulogu tog dana trebalo da dobije i Šajkaš iz Kovilja. Ipak je to prvi klub protiv kojeg smo igrali, a ujedno bilo bi to i vađenje za ono što smo ih ispalili za njohov ljubilej.
Naveo si dve vrlo bitne stvari, a ove prve se i ja najviše pribojavam...
POŠTO OBRAZ ???!!!
DUB

Post by DUB »

Nisu Hajduk osnivali Titovi komesari po nalogu tajnih službi poput Partizana, Zvezde, Dinama, Sarajeva... i nikad na taj klub neću gledati istim očima kao na pomenute i njima slične.
Mogu samo da budem ljubomoran na njih i kivan na nas same što mi za naših (skoro) 100 godina nismo ni na 20% tog potencijala koji ima Hajduk, a da je bilo prilika bilo je.

Što se tiče njihove proslave nije mi jasno zašto Slavija kad su i grb i dresove (plavo-crveni) preuzeli od Sparte?

I upravu su svi koji kažu da sa organizacijom treba krenuti odma. Ne organizuje se nešto takvih razmera za 3 dana u stilu postaviš binu, održiš neki govor, podeliš plaketa što je preostalo od ranije, neki KUD odtancuje svoje, malo krkanluka i dobar dan-doviđenja, vidimo se opet za 100 godina.
Ako sve ostale zabole ona stvar onda makar zbog nas samih moramo od ovoga napraviti spektakl koji će se pamtiti i o kom će se priča prenositi sa kolena na koleno i sledećih 100 godina, jer kad bude 200-i rođendan nas više neće biti tu da ga proslavljamo a nekim novim generacijama neka ostane u amanet da nadmaše ono što su dedaci uradili pre 100 godina.
Seti se kako se provuk'o Sisley, seti se kako se provuk'o Werder!
gardista

Post by gardista »

Слажем се са ДУБ-ом, за неку наредну годишњицу ће бринути неке наредне генерације. Нама се једноставно пружа ПРИВИЛЕГИЈА да обележимо првих 100 година, да оставимо домаћи задатак наредним генерацијама као што су нама у наслеђе Војводину оставили наши оснивачи. Идеја ће бити много, у то не сумњам. Мени је већ пало нешто. Тиса се у Дунав улива код Сланкамена, и то је место где се додирују Срем, Банат и Бачка. Назире ли се симболика? Војводина није само новосадски клуб као што Хајдук није само Сплитски. Поуздано знам да имамо много правих навијача на северу Бачке, у Стапару или Сомбору нпр. Што се феште у Сплиту тиче мене је посебно импресионирала она процесија бродова у сплитској луци која се огласила бродским сиренама у карактеристично време - 19:11- симболишући годину оснивања. Е такви детаљи говоре много о оданости клубу, показују маштовитост и не коштају много. Ја сам за акцију што је пре могуће, а клуб нека се укључи ако жели и фебруара 1914. Било би добро да радимо синхроно, али мислим да стихијском приступу нема места. Уосталом, ни Торцида није са организацијом почела прошли месец, била је то добро смишљена акција и данас јој цела Европа скида капу за то. Иначе, имао сам прилику да скоро посетим Сплит. Мало ситница које сљам запазио, на Пољуду је у склопу стадиона Fun shop са невероватном лепезом артикала, феноменалан музеј са свим успоменама (некако сам на оном пехару из `75 назирао наше име).Град нема ниједан графит, све су добро осмишљени и мајсторски израђени мурали. За то су се побринули млађе категорије Торцидаша које су осликале цео град у договору са градоначелником. Само културно, историјски, и образовни објекти су остали без одлично урађених графичких решења на тему "Хајдук". Ми имамо нашег Ј*****, човека који је маг у том домену, њему би требало препустити место координатора визуелног дела пројекта. Ето, ја се већ данас стављам на располагање екипи која мисли бар слично.
Djumi

Post by Djumi »

Suština cele priče je to da je Hajduk organizovao 100-godišnjicu kluba na jedan veličanstven način.Tokom ovih godina bar oni su imali mnogo problema i to upravo zbog toga što nisu režimski klub.Pa valjda je svima jasno da je to Dinamo iz Zagreba!
Pokazali su da su klub sa tradicijom a posebno da imaju veliku armiju navijača.Možemo da ih volimo ili ne, ali ne možemo da im ne odamo priznanje za ono šta su napravili.
Vrlo brzo će doći i dan kada će Voša slaviti svoju 100-godišnjicu i evo dobili smo reper na kom nivou to mora biti.

ps.Pa sve i da jesu fašisti(ne volim generalizovanje), ne mogu me naterati da ja to budem .Nekako mi se čini naj prikladnije da napišem jednu rečenicu koja bi mogla biti poučna za sve Nas na ovim prostorima:

Rat se sastoji u tome, da se ljudi, mada jedni druge ne poznaju, međusobno ubijaju na zapovest ljudi koji se vrlo dobro poznaju, a uzajamno se ne ubijaju.

ISKRENIM NAVIJAČIMA HAJDUKA ČESTITAM 100 GODINA VELIKE TRADICIJE !!!
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
novosadjanin

Post by novosadjanin »

Proslavu koju svi hvalite organizovali su navijaci- Torcida, a ne klub! Njihovi mediji izvestavaju kako su trenutno ti navijaci mnogo iznad rukovodstva i tima!
Ajde da to uporedimo sa nasom situacijom. Gde smo tu mi kao navijaci, u odnosu na klub i ekipu? Da nismo mi mozda tu najslabija karika? Tu ne mislim na nas od 2000 do 5000 koji se pojavljujemo na utakmicama u toku godine i pruzamo podrsku kao da nas je mnogo vise. Mislim na nasu brojnost. Kada smo poslednji put napunili stadion? (ne racunam utakmice sa blizancima, dolazi u obzir samo kada ceo stadion navija za Vosu) Protiv Werdera je bilo poslednji put. A pre toga? KO zna... Cak ni kad smo slavili titulu 89-te nije bio pun stadion.
Zamislite scenu, igra se utakmica povodom stogodisnjice protiv Slavije, a na tribinama 5000 navijaca :oops:
p.s. Hajduk je klub za koji je navijao Josip Broz i isto kao sto su blizanci bili policijski i vojni klubovi, tako je i Hajduk bio klub mornarice! :wink:
Sergej Milinković-Savić: "Navijač sam Vojvodine, Mislim da mi koji smo ponikli u Vojvodini ne treba da igramo za crvenu zvezdu i partizan".
etxeberria

Post by etxeberria »

sam svoj najveci neprijatelj
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

Treba da se okanemo ove rasprave o tome ko je Hajduk, to nas udaljuje od onog što je važno po nas...
Itekako je bio režimski u doba Tita, liga se i proširila jednom zbog zbog toga što je on ispao, ali se sve to promenilo od osamostaljenja i od tad je druga priča...Što se mene tiče, mi smo više kao Rijeka, kad već ljudi vole poređenja, treći i navijački i klupski, i bez ikakve režimske podrške. Samo što i Armada stoji sad bolje u svom gradu nego mi ovde.

Bio sam mnogo puta ko klinac u Splitu i na Poljudu, poređenja sa njima su nepotrebna, ne mi, nego bilo ko na ovim prostorima nema ni približno sličnu podršku kao Dalmoši prema njihovom `Ajduku. Pa njima ovih dana na gradskim busevima umesto destinacija piše Hajduk živi večno. Ajde zamislite slično bilo gde a kamoli ovde...Za ovo što sada rade kapa dole Torcidi...

Ono što je zanimljivo tamo, a što bi i mi mogli da uradimo, je da njima proslava traje sve do sledećeg 13 februara. Za nas je preambiciozno da imamo ispunjen plan i program godinu dana, ali recimo od 6 marta 2014 da par nedelja posle kraja sezone, znači kraj maja, je krajnje izvodljivo. Tad u martu odigramo revijalni meč sa Šajkašem, to neće biti problem sa trenutnom sezonom, a na kraju maja ugovorimo meč sa Slavijom iz Praga. Par još nekih proslava u SNPu sa velikanima i u Veterniku...od ovakve uprave bi bilo dovoljno. Ostalo je u rukama nas samih...
Io odio Belgrado
Post Reply