kowalski wrote:Grof Žekula wrote:EVO FRIŠKIH VESTI IZ KLUBA:
4) Meni lično najvažnije: FKV ĆE TUŽITI SVAKOG IGRAČA partizana POJEDINAČNO ZA ŠIRENJE I IZAZIVANJE NACIONALNE, RASNE I VERSKE MRŽNJE (dokaz onaj klip i njihovo "navijanje" nad kojim je zgrožen i svaki normalan čovek i svaki normalan navijač samog tog kluba).
ko da pise prijavu? ono debelo masno go**o koje je organizovalo svo ono drkanje nasih navijaca na putu za bg?
i ako ih osude, bice svako po 100 evra, i dve nedelje narukvica
Krivičnu prijavu ne mora da piše Policija, odnosno gospodin preobraćeni kojeg si vrlo lepo opisao, već to može da uradi i svaki građanin ili pravno lice, samim tim i fudbalski klub ili neko od njegovih predstavnika. Kao što naravno postupajuće tužilaštvo (u ovom slučaju Više u Beogradu) može to glatko da odbije.
Delim tvoju skepsu prema učinkovitosti srpskog "reformisanog" pravosuđa i krajnji ishod bi (u najboljem slučaju!) ispao takav kako si predvideo, ali sam ipak ZA. Lično sam izveštavao sa više glavnih pretresa za krivično delo širenja nacionalne, verske i rasne mržnje netrpeljivosti i razdora i mogu reći da su kazne uvek urnebesno smešne. Uglavnom se radilo o uslovnim osudama, a jedan klinac je dobio da ide na savetovanje o toleranciji u Centru za socijalni rad (btw takvo savetovanje ne postoji). Jednom prilikom u sudnici sam čuo jednog (sada već bivšeg) sudiju kako govori "Razbojništva i te gluposti me ne interesuju, ali ovo je Vojvodina i za ovo derem"! U principu vrlo pohvalno, ali to "derem" znači u vrh kape nekoliko meseci, što se naravno ne može desiti nekom od fudbalera špijunsko-cinkaroške fudbalske sekcije.
Međutim, dajem punu podršku ovom potezu kluba i mislim da ne može, a da nema efekat, posebno kada je u pitanju publicitet. Odjeknuće to da smo podneli prijavi, pa će za koji mesec odjeknuti i da li ju je Tužilaštvo prihvatilo ili ne, izveštavaće se i s eventualnog suđenja... Ovo krivično delo po pravilu privlači medije! Uz to, okrivljeni nikako ne mogu da izbunare nikakvo saosećanje. Znam to iz iskustva. Život piše takve priče da neđeš opravdanja za ubice i razbojnike, ali za ovakve kretene - nikad.
Još jedan mali detalj. Ukoliko se sve to istera do kraja i oni budu osuđeni makar i na bizarnu kaznu poput predsednice Obilića, ta presuda predstavlja pravni osnov za građansku parnicu protiv njih, iliti na srpskom - možemo da tražimo keš!
Što se tiče cele ove papazjanije posle Kupa, ne znam šta bih rekao. Samo znam da revoltiranost, razočaranje, ali i uzbuđenje i ponos kod mene samo rastu. Nikao suprotno.
U trenutku kad pročitam sve predloge za diverzantske akcije, brk mi se nasmeši i kažem TO, ali posle se zamislim i zapitam da li je to pravi put kojim FK Vojvodina i njeni navijači treba da idu. Da se razumemo ne radi se ovde o nekom patetičnom lažnom moralisanju, već pokušavam da objasnim sebi koje rešenje će prouzrokovati najbolju posledicu. Šta dobijamo kojim potezom? Meni kao večitom pankeru se uvek podsvesno sviđaju ideje o prekidanju utakmica ili rezultatu 18:6 protiv Inđije:D, ali ne znam, nisam pametan...
Siguran sam samo da nikada, ali nikada, oko Voše nije postojala tolika kipuća energija i neko pametan bi trebalo da smisli u kom smeru je usmeriti i to što pre dok gospoda na funkcijama na ode da sunča dupeta po Mediteranu. Ako se to desi, krećemo u još jednu sumornu jesen loptanja...
Apsolutno se slažem s onima koji su pisali da bi se trebalo osloboditi "pomoći" i "podrške" drugog blizanca. Hvala lepo. "Od tebe, bato, ni Aspirin". Ovde se ne radi o jednoj 'ebenoj utakmici već o višedecenijskom teroru "centara moći" koju su veštački stvorili i omogućavaju funkcionisanje OBA blizanca. Pre 14. godina su nas pokrali jedni, a sada drugi. Zar je bitno koji? Da su nam se zamenili protivnici u finalu, isto bi bilo. Potpuno isto!
SMRT FAŠIZMU, SLOBODA UŽICE!