Trener(i) FK Vojvodina
Podrska Ristovskom. Bice mu tesko da ponovi atmosferu koju je stvorio Kiza. Tako da samo uz podrsku svih struktura, pocevsi od uprave, igraca pa i nas navijaca mozemo se nadati necemu. Dakako najvaznija je stvar da se nesto i On pita oko prelaznog roka. Dobra strana svega je da je ipak upoznat sa sadasnjom situacijom u ekipi, a za detalje bi trebalo da porazgovara sa gospodinom Milinkovicem.
Ne mogu i dalje da se pomirim s tim da nam Kiza vise nije trener! Rajevac je bio brutalan trener, ali me je bolelo uvo za njega. Kizu sam bas gotivio, i to od kad sam ga prvi put slusao na konferenciji za stampu.
Ne znam sta treba da se desi da i Ristevskog tako zgotivim. Srecno mu bilo u Vosi, nadam se da ce dati sve od sebe!
Ne znam sta treba da se desi da i Ristevskog tako zgotivim. Srecno mu bilo u Vosi, nadam se da ce dati sve od sebe!

Da budem iskren, nisam na početku bio velik optimista, bez obzira što je Gospodin Milinković došao sa oreolom najboljeg trenera u toj godini. Ali, kako je vreme odmicalo, sve više sam ga cenio.A na kraju: najviše.I zbog izvučenog maksimuma iz ekipe (imao je samo 10% u ekipi onih koji moraju da igraju), i zbog držanja nivoa profesije, i zbog pokazane principjelnosti.laki wrote:. Kizu sam bas gotivio, i to od kad sam ga prvi put slusao na konferenciji za stampu.
Nažalost, ovde se uspeh (i dalje) ne prašta.Zato bih, još jednom, da se zahvalim G-dinu Milinkoviću, u želji da što pre nađe angažman u inostranstvu (tj da sledi trenerski put Rajevca) i da se jednom vrati u Vošu. Jer, posejao je povratak (kako je to već jednom rekao Djumi, posle svog prvog odlaska iz Voše) i dovrši posao.
Srećno Zorane

Ristovskom želim da se ne izgubi u lavirintu.Za ostalo, nemam sumnje.
PS
Mislim da je Zoran Milinković jedan od veoma retkih trenera koji je došao u naš Klub da odradi posao maksimalno korektno i profesinalno.U međuvremenu, zavoleo Klub i Grad i na kraju postao jedan od nas.
Veoma retki su treneri koje navijači poštuju, a uz to i vole.Obično bude jedno ili drugo, ili nijedno.Zoran je to uspeo, za samo godinu dana rada.Velika je šteta što nije mogao da ostane u Novom Sadu i pokuša da ponovi put našeg Velikana Baneta Sekulića, koji je slično Zokiju, došao iz Beograda, osetio veliku nepravdu, fudbalski podigao FK Vojvodinu i postao omiljeni i cenjeni Novosađanin i Legenda našeg Kluba.No, mlad je Zoki - ima vremena da pokuša.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Posle svih onih vrteški u sada već predposlednjoj sezoni , sa Stepanovićem , Sosom Babićem , Marićem ,gospodinom Djumijem i ne sećam se ko je već bio tu još , 5. mestom i brukom u finalu kupa sa ciganima , skoro niko od dolaska Kize Milinkovića nije imao nikakva očekivanja , pa se desilo ono što se desilo .To je ono što može biti dobra stvar , da je moguće da nas i ovaj Ristovski iznenadi,kada isto ništa naročito ne očekujemo . Sa druge strane u situaciji u kakvoj je trenutno klub i generalno domaći fudbal,sa ovom upravom , rasprodajom igrača ,minusom od 3 boda i svim ostalim okolnostima ,gotovo je nemoguće da ponovi Kizin uspeh , a to znači da čak i da bude odličan ,sumnjam da će nas zadovoljiti . Jedino je prednost ovog trenera što će imati ,za razliku od Kize ,priliku da se pokaže i u Evropi , pa bi možda tu mogao nešto da uradi i pokaže da je koliko toliko dostojan svog prethodnika i kluba na čijoj klupi sedi .
Sve u svemu , srećno mu bilo .
Sve u svemu , srećno mu bilo .
- Red Marquis
- Moderator
- Ultra slanina
S obzirom na lokaciju kafića, logično je da neće imati obeležja FKV.šumar wrote:Neko napisa da je Ristovski veliki Vojvodinaš a ja onda spomenuo enterijer njegovog kafića/uostalom svratite,"Dojava" na bulevaru Evrope/. Nema tamo nijedno obeležje nijednog kluba sem zastavice "Proletera"-N.S.
Ja kada sam kupio kola odmah sam kupio i zastavicu Vojvodine za retrovizor.Kada sam dobio sina kupio sam mu dres Vojvodine.U kancelariji sam imao zastavicu Vojvodine, imam je u stanu i da ne budem više dosadan...
Hteo sam da kažem da kada bi imao kafić i u njemu bi bilo neko obeležje Vojvodine.
Uostalom, možda će sada i da okači.....
Zaista ne znam kakav je Ristovski trener. Osim par utakmica Spartaka u minuloj sezoni, nisam gledao nijednu od ekipa koje je on vodio. Voleo bih da je sasvim drugačiji od Milinkovića. Hrabar, za početak – makar u našoj ligi da ne igra ziceraški. Da pokuša stvoriti prepoznatljivu igru, jer ima igrače za to. Da ne bude Batin otirač. Da ima poverenja u mlade igrače koji stasavaju, i konačno im pruži priliku da postanu nosioci igre, starteri. Da igramo brže, sa manje dodira i mnogo većom razmenom pasova na sredini terena. Da budemo, za promenu, nepredvidivi. Graditi igru, isforsirati mlade igrače – ako tako postupi, već će u startu nadmašiti svog prethodnika, koji je, u drugi plan stavivši igru i razvoj igrača, sve karte bacio na rezultat, pa na kraju ostao i bez jednog i bez drugog. Na kraju krajeva, mislim da Ristovski ima sasvim jednostavan zadatak, jer su stvari očigledne da očiglednije ne mogu biti. Pitanje je samo da li postoji volja.
Ristovski:''Prvi cilj je ostvaren''
12. jun 2011. | 20:42 | Izvor: Sportske.net
Ristovski postao novi trener Vojvodine. Kaže da mu se ispunio trenerski san jer je u klubu u kojem je načinio prve fudbalske korake. Najvažnije je prvo oformiti stručni štab.
Vojvodina je, kao što je i najavljeno, izabrala novog šefa stručnog štaba. Ljubomir Ristovski, dojučerašnji trener Spartaka priznaje da mu je ispunjen trenerski san.
''Ovo je bio moj trenerski san. Prvi cilj je ostvaren, jer sam trener u klubu u kojem sam načinio prve fudbalske korake, proveo tolike godine i koji volim. Kada sam bio među kandidatima za trenera Vojvodine potajno sam se nadao da ću sesti na klupu mog kluba i, eto, posrećilo mi se'', kaže Ristovski koji će u sredu 15. juna otpočeti pripreme za novu sezonu u novosadskom superligašu.
''Potrebno je da oformimo stručni štab i da se zajedno okupimo u sredu na prozivci, pa ćemo konkretnije moći da kažemo o toku priprema za izlazak na međunardonu scenu, što je već 14. jula'', kaže Ristovski.
Kostur novosadskog tima se neće znatno promeniti. Sigurno je da će klub napustiti golman Željko Brkić. Želja Novosađana je napadač Bratislav Punoševac, bivši fudbaler Napretka, koji je protekle sezone branio boje šampiona Rumunije Ocelula Galacije. Pored njega, pominju se imena Milana Rodića (20) i Nikole Maksimovića (19).
Одлука о сарадницима
Нед, 06/12/2011 - 21:14
чланак | фудбал | спорт
Јучерашње пре подне нови шеф стручног штаба ФК Војводина Љубомир Ристовски, искористио је да прати мечеве за пласман 29. меморијалног турнира „Стеван Нештицки”.
У друштву спортског директора Миодрага Пантелића бодрио је кадете Воше који су освојили друго место, после добре партије и пораза од, ипак, бољих Осијечана у финалу.
Уз напомену да ће се целокупној фудбалској јавности званично представити сутра на конференцији за новинаре, у необавезном ћаскању успели смо да сазнамо и ово:
- У понедељак ступам на дужност. Биће то мој први радни дан - рекао је јуче Ристовски. - Наравно, на терен ћемо у среду за када је и заказана прозивка фудбалера од 11 сати, али и до тада имам много посла да урадим.
После обелодањивања одлуке Управног одбора црвено-белих у вези с новим шефом стручног штаба, навијаче свакако интересује ко ће уз Ристовског бити у стручном штабу.
- Управо је понедељак дан када ћемо одлучити. Оно што је сигурно је да ће моји сарадници бити тренери из клуба - напоменуо је Ристовски, иако су се незванично јуче у Ветернику помињала и нека имена чија је каријера раније била везана за Војводину али су годинама ангажовани у другим клубовима. Но, та опција је, према свему судећи, отпала.
Није Ристовски могао да каже ни то да ли ће екипа током лета комплетне припреме обавити у Новом Саду или ће у једном периоду отићи негде у планинске крајеве.
- О свему ћемо причати и припремити план рада - истакао је Ристовски, уз опаску да је седам година у тренерском послу и да је потпуно свестан да је минимум који пред сваког стручњака поставља Војводина: излазак на европску сцену.
За то, наравно, увек постоје два пута: првенство и куп, а први такмичарски испит новог шефа стручног штаба новосадског суперлигаша очекује већ 14. јула у првој утакмици другог кола квалификација за Лигу Европе. Име Вошиног ривала биће познато на жребу у Ниону 20. јуна, а Новосађане ће на извлачењу представљати генерални секретар Радисав Рабреновић.
С. С.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=D3UqLAWa ... r_embedded[/youtube]
- Grof Žekula
- Administrator
Malo je imao tremu prilikom postavljenog intervjua.
Inace bas sam danas razmiljao nesto: Ja u stvari ne sumnjam u sposobnosti Ristovskog kao trenra, vec u to koliko ce imati prostora da pokaze svoje kvalite od ove odvratne uprave. Npr, sa Spartakom bi postigao i vise osvojenih bodova prethodne sezone da nije bilo namestenih utakmica u finisu u kojima je Spartak gubio bodove. Zatim ono sramotno sudjenje protiv partizana itd.
Inace bas sam danas razmiljao nesto: Ja u stvari ne sumnjam u sposobnosti Ristovskog kao trenra, vec u to koliko ce imati prostora da pokaze svoje kvalite od ove odvratne uprave. Npr, sa Spartakom bi postigao i vise osvojenih bodova prethodne sezone da nije bilo namestenih utakmica u finisu u kojima je Spartak gubio bodove. Zatim ono sramotno sudjenje protiv partizana itd.