Grof Žekula wrote:Današnja utakmica u Obrenovcu je otkazana, zbog smrti momka (svega 19 godina, teška bolest srca) zbog koga je ta humanitarna akcija i organizovana!
Tako ćemo od 16:30h u SC VB igrati sa Veternikom.
Golom Merebašvilija, Voša je pobedila 1:0!
U drugom poluvremenu, nastupio je ponovo Igor Đurić, dok Danijel Aleksić nije - On sa ekipom, "samo" trenira u Veterniku već nekoliko dana!!!
Da li je neko danas gledao utakmicu ? Interesuje me kako je odigrao Marković iz Veternika, deluje kao interesantan igrač. On i Dani Aleksić su generacija.
Na osnovu par minuta koliko sam proveo na Veterniku danas, nista ozbiljno ne mogu da zakljucim o samoj utakmici. Ipak, delovalo mi je da nasi samo otaljavaju posao, a igraci Veternika su bas "muski" grizli. Nesto tipa motivisani protiv nemotivisanih....
Fudbaleri Vojvodine pobedili su sa 4:1 (1:0) ekipu Sente u prijateljskoj utakmici odigranoj u Novom Sadu pred 150 gledalaca.
Golove za Vojvodinu postigli su Bojović, Novaković i Kordić koji je u finišu meča postigao dva gola. Jedini gol za goste dao je Popov u 56. minutu.
Novosadski "crveno-beli" su igrali u kombinovanom sastavu sa nekoliko igrača iz omladinskog pogona. Prvi gol na meču postigao je Milan Bojović kada je preciznim udarcem sa 14 metara iskosa sa desne strane savladao golmana Vukobrata.
Gosti u drugom poluvremenu izjednačili preko Popova posle nekiko dobrih dodavanja fudbalera Sente.
Četiri minuta kasnije Novaković dovodi Vojvodinu u novo vođstvo, pošto je prethodno Jao nadskočio svog protivnika a Novaković je u trku lako savladao na ovom meču rezervnog golmana Bodirogu.
Efektan gol postigao je Šaleta Kordić u 86. minutu posle sjajnog driblinga i centaršuta Bilbije glavom je zakucao loptu u mrežu. Omladinci Vojvodine Dejan Maleg i Kordić tri minuta kasnije izveli su akciju posle koje je Kordić svojim drugim golom postavio konačan rezultata 4:1.
Necu da davim onda sa pitanjem ko je kako igrao, ostavljam pravo na umetnicku slobodu da, ako Minju ili nekog drugog ko je gledao ne mrzi da pise, izabere pojedince vredne pomena
Nije daleko ni kraj prve polusezone. Treba polako analizirati tim, praviti plan zimskih priprema i utvrditi ko zasluzuje da ide na pripreme i ko moze pojacati konkurenciju iz omladinske skole.
Nasi klinci, imenom i prezimenom:
Dejan Meleg- ofanzivni vezni, moze da igra na nekoliko pozicija u ofanzivi. Odlikuje ga tehnika, pregled igre i ideja. Za razliku od, recimo Mitosevica, slobodniji je sa loptom, ne mora nuzno da odigrava iz prve, tj. nije mu strana igra 1 na 1. Takav tip igraca moze biti izuzetno koristan u situacijama gde se borimo sa presingom/pritiskom protivnicke ekipe. Definitivno, prvi pik iz omladinske skole. Bojan Nastic- levi bek, ofanzivnih karakterisitka. Ukoliko mislimo da iskoristimo puni potencijal koji ovaj momak poseduje, ovo je poslednji voz, iako je momak 94 god. Zasto to kazem? Klinac ima problem sa telom tj. sa gradjom, koja je izuzetno krhka i u prvoj ligi na poziciji defanzivca sa takvim deficitom u vidu mase, apsolutno nema sta da trazi. Pripreme su pravi trenutak za resavanje tog problema, jer ponavljam, sa tom gradjom nema sta da trazi u prvoj ligi. Milan Spremo- najmladji medju nabrojanim, ali u fizickom smislu najspremniji za prelazak u prvi tim. Ovo je igrac koji ce nas odusevljavati, ubedjen sam, sa svojim brzinsko-eksplozivnim svojstvima, gde je u stanju da to ponavlja iznova i iznova. Definitivno, da se ja pitam, ovaj momak bi isao na pripreme nakon cega bi bio alternativa Bosketu, sa zapazenom minutazom (verovatno je vec sada spremniji od bilo kog prvotimca).
Trojica nabrojanih prosto moraju ici na pripreme, a sledeci igraci o kojima cu pisati, takodje treba da budu razmotreni, neki vise, neki manje.
Nebojsa Kosovic- ofanzivni vezni. Za njega, mislim da je rano jos uvek. Prvo, u fizickom smislu nije ni blizu seniorskog fudbala, a drugo, njegova pozicija je ispunjena i sa isukusnim igracima, kao i sa igracima iz omladinske skole. Greska je sto se on forsira pre Melega. Opet, nadam se da klub zna sta radi sa njim, da nisu u pitanju neke menadzerske price, sa njegovim forsiranjem. Nemanja Radoja-necu da filozofiram, od svih pomenutih igraca, njega i Poletanovica sam najmanje gledao. Ukoliko se ne varam, klinac je u Csk-u na pozajmici. To moze znaciti da ga polako pripremaju za prvi tim, sto verovatno znaci da ce ici na pripreme. Marko Poletanovic-vezni. Nisam nesto previse ubedjen u njegov talenat/kvalitet. Dosao sam do nekih informacija da u Cementu bas i ne odusevljava, kao i da nije neki potencijal. Mozda gresim, ali opet, one dve utakmice sto sam ga gledao, nije me nesto odusevio.
Svi gore nabrojani igraci su opisani i istaknuti po mom subjektivnom misljenju/osecaju. Ako sa ovog spiska na pripreme ode bar njih troje, ja cu biti zadovoljan, ma koji da budu, iako sam ih nabrojao odredjenim redosledom koji ja smatram da je ispravan.
Za kraj, da kazem da nije dovoljno momke samo povesti na pripreme i ubaciti ih medju prvotimce. Svaki od njih ima potrebu za individualizacijom trenaznog programa, tj. zasluzuje tretman pre svega na osnovu svojih godina, fizickih karakteristika i pozicije na kojoj igra. Sto veca grupa mladjih igraca podje na te pripreme, tim lakse, i njima i kondicionom treneru koji ce ponajvise biti zaduzen/odgovoran za njih.