Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Red Marquis
Moderator

Re: Transferi

Post by Red Marquis »

laki wrote:Markiz i kaze da vezni red nemamo nikakav ali to mesto defanzivnog veznog nije toliki problem. Problem nam je centralni/ofanzivni vezni, sto je trebalo da bude reseno dovodjenjem Moreire, ali se taj transfer pokazao kao totalni promasaj. Kad bismo uspeli da raskinemo ugovor s njim i za te pare dovedemo bojleg/nekog u formi na tu poziciju, to bi bio posao, po meni.
Upravo to.
Čitava Srbija dve decenije ne izbacuje kvalitetne ofanzivne vezne, a i poslednju deceniju ni centarfore. I na tim pozicijama mi moramo dovoditi strance. I naravno, treba nam i levo krilo da ne bi opet morao Abu tamo, što nas opet ostavlja i bez napadača.
Io odio Belgrado
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Ofanzivni vezni, i levo krilo. To su nam dve najkriticnije pozicije vec godinama unazad.

I desni bek ako Vule ode.

Ostalo smo jos nekako pokriveni djene-djene (naravno ako ne krene sveopsta rasprodaja).
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
lexa

Post by lexa »

Upravo sam hteo da kazem to sto su rekli laki i Red Marquis.
Svi klubovi u Srbiji vec dugo vremena ne mogu da izbace postenog plejmejkera i napadaca.
Problem je verovatno u trenerima koji jos zive u proslom veku i guraju taj neki staromodan
stil tako da nije ni cudo sto izbacujemo kvalitetne defanzivce a ofanzivno kriminal.
Logicki dolazimo do zakljucka, strance treba dovoditi upravo na ofanzivnim pozicijama jer
je nase trziste siromasno kada su te pozicije u pitanju.
I svakako, nasa najveca greska je guranje Abua na krilo, unistavamo i sebe i njega s tim.
FkpCascais

Post by FkpCascais »

Sta znaci ovo sa Grinom, da ce u toku dana da se zna (danas utorak 3. Jul) ili tek za dan/dva?
lexa

Post by lexa »

FkpCascais wrote:Sta znaci ovo sa Grinom, da ce u toku dana da se zna (danas utorak 3. Jul) ili tek za dan/dva?
Mora decko da se konsultuje sa mamom i tatom :mrgreen:
Nadam se da se niko od nasih gastabajtera iz Holandije nije zamerio roditeljima :lol:

EDIT: salu na stranu. Sumnjiva situacija.
Mozda je imao razgovore sa jos nekim klubovima pa malo odugovlaci i ceka njihovu odluku.
Ne bih da malerisem ali nije nista iskljuceno.
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

lexa wrote:Svi klubovi u Srbiji vec dugo vremena ne mogu da izbace postenog plejmejkera i napadaca.
Problem je verovatno u trenerima koji jos zive u proslom veku i guraju taj neki staromodan
stil tako da nije ni cudo sto izbacujemo kvalitetne defanzivce a ofanzivno kriminal.
Pazi, ranije (za vreme "velike" Jugoslavije") smo bili upravo poznati po tehnicki odlicno potkovanim igracima-kreativcima ali koji su bili pomalo lenji, nisu trcali i fizicki su bili slabiji. A sada obrnuto, sve sama sirova snaga bez tehnike.

Mislim da je sustina u necemu drugom a ne u staromodnom stilu igre, ali u pravu si, krivica je do struke. Nekada se igraci nisu pustali napolje pre 27. godine, pa su imali vremena da se razviju, da ispliva kvalitet na vrh a talog ode na dno. Pa cak i kad je ukinuta ta zabrana i dalje je liga bila relativno jaka, sa jakom konkurencijom u kojoj su igraci stasavali i u kojoj su "pekli zanat".

Danas oni toliko mladi odlaze u inostranstvo da prakticno nemaju vremena da budu fudbalski obuceni, cim neko pokaze i zrno talenta ekspresno biva guran u prvi tim i za par meseci i prodat - a jos uvek nije zaokruzen ni igracki ni kao licnost, i onda najcesce propadne u inostranstvu. Vecina njih ne zna najosnovnije, kako da primi loptu, kako treba da se krece po terenu sa i bez lopte... zato sto ih niko tome nije naucio a vec su izvikani u "zvezde", i naobecavani su im milionski transferi.

A konkurencija prakticno i ne postoji, imas samo dva kluba u drzavi na kojima je sva paznja javnosti i koji vecinu sezone igraju prakticno revijalne utakmice dok ostale maltene da niko ni ne prati. I zasto onda uopste da se igraci trude kada znaju da rezultat utakmice ne zavisi od njihovog znoja nego je vec unapred poznat. Pri tome, sastave timova diktiraju menadzeri pa ni unutar tima ne postoji konkurencija i nema potrebe ni na treningu da se trudis.

I onda nije ni za cudjenje sto nam je fudbal takav kakav jeste...
vdn slaninar

Post by vdn slaninar »

ma mi treba da dovedemo onog markovica sto je iz ofke presao u partizan,tu se izgubio ko zna zbog cega a doktor je za sve nase vezne sto je i pokazivao u mladoj repki.
Helm

Post by Helm »

Radoye wrote: 1. Danas oni toliko mladi odlaze u inostranstvo da prakticno nemaju vremena da budu fudbalski obuceni, cim neko pokaze i zrno talenta ekspresno biva guran u prvi tim i za par meseci i prodat - a jos uvek nije zaokruzen ni igracki ni kao licnost, i onda najcesce propadne u inostranstvu. Vecina njih ne zna najosnovnije, kako da primi loptu, kako treba da se krece po terenu sa i bez lopte... zato sto ih niko tome nije naucio a vec su izvikani u "zvezde", i naobecavani su im milionski transferi.

2. A konkurencija prakticno i ne postoji, imas samo dva kluba u drzavi na kojima je sva paznja javnosti i koji vecinu sezone igraju prakticno revijalne utakmice dok ostale maltene da niko ni ne prati. I zasto onda uopste da se igraci trude kada znaju da rezultat utakmice ne zavisi od njihovog znoja nego je vec unapred poznat. Pri tome, sastave timova diktiraju menadzeri pa ni unutar tima ne postoji konkurencija i nema potrebe ni na treningu da se trudis.

I onda nije ni za cudjenje sto nam je fudbal takav kakav jeste...
:gospodin:

Dakle, to su dva neprikosnovena i osnovna problema iz kojih proizilaze svi ostali, moguci i nemoguci, problemi koji vladaju u srpskom fudbalu! To moze resiti samo snazan fudbalski savez uz podrsku svih timova.

Dakle, pre ce se resiti tajna svemira nego problem u nasem fudbalu, ako ni zbog cega drugog, a ono bar zato sto za to postoji zelja! :frown:
Andreyos

Post by Andreyos »

Pratio sam holandsku ligu prethodnih godina i sećam se da je Grin po dolasku u Fejnord oduševio sve svojim partijama i da se odmah zacementirao u prvoj postavi i to na poziciji desnog beka.Čini mi se da je 2007 bila kada je doživeo povredu kolena i morao je biti operisan.Ispao je iz takmičarskog pogona i nije ga bilo par meseci i tada mu je karijera krenula silaznom putanjom (što najbolje potvrđuju sadašnji pregovori sa Vošom :mrgreen: ).Doduše i Fejnord je tada kuburio sa finansijama,pa nisu ni produžili ugovor sa njim.Tada slede epizode u Viteseu,Tereku i Levskom,ali tu ga već nisam pratio,tako da ne znam u kakvoj je formi.
U svakom slučaju voleo bih da ga vidim na desnom beku,ako već ne umesto Vuleta,onda kao alternativa.
Jer nas su osnovala gospoda, a njih drugovi!
lexa

Post by lexa »

@Radoye,

Slazem se sa tvojim komentarom, sve stoji sto se tice poredjenje u SFRJ i sada.
Medjutim, ne mozemo se stalno vracati na to iz prostog razloga sto sada zivimo u drugacijem
vremenu gde se svaka zabrana ili ogranicavanje smatra nekom vrstom diskriminacije, te slobode
kretanja, te slobode trzista, te ovoga, te onoga.
(mada je isto tako diskriminacija limit u EU drzavama za non-EU igrace ali hajde, navikli smo
na duple arsine iz njihove kuhinje) ;)
Osim toga, tada se igrao drugaciji fudbal, a od tada mnogi su napredovali, pojavili su se neki kojih
tada nije ni bilo na fudbalskoj mapi itd., a mi i dalje tapkamo u mestu.

Iz tog razloga ja bih se zadrzao na struci.
Po meni je struka glavni krivac u losem radu "fabrike srpskog fudbala".
Kada kazem struka, tu ne mislim samo na nase top trenere nego generalno na celu struku, ukljucujuci
i trenere koji rade u mladjim kategorijama jer tu sve pocinje.
Danas se deca u mladjim selekcijama "ubijaju" taktickim zamislima njihovih trenera. Decu treba pustiti
da se igraju fudbala jer kroz igru dolazi i kreativnost, upravo ono sto kasnije nedostaje nasim igracima.
Mi Srbi smo generalno talentovani za sport, ali talenat pada u vodu ako se na pravi nacin ne "izbrusi"
i usmeri na pravi put. A ne moze se usmeriti kada se deca ubijaju u pojam sa taktikom, fizikalijama
umesto da se vise radi s loptom, da im se da nekakva sloboda.
Takodjer, jedan od vecih problema je i prelazak mladih igraca iz omladinskih selekcija u prvi tim.
Mladim igracima se ne veruje, guraju se istroseni, ispodprosecni igraci dok mladi igrac izgubi po nekoliko
sezona ne klupi. I tu je struka kriva. Nasi treneri su plasljivi, nemaju hrabrosti forsirati mladog igraca
jer eto, to moze biti rizicno, moze uticati na rezultat a samim tim i na status trenera.
Sto bi se reklo, cuvaju svoj posao posto poto, a te "rizicnije" poteze ostavljaju nekome iza sebe, koji
isto tako razmislja kao i njegov prethodnik.
Tako se radi unazad 15-ak godina. Devedesetih se nekako guralo, prvenstveno iz razloga sto su
tadasnji igraci naucili igrati u nekom drugom sistemu i vremenu, a i fudbal je bio drugaciji,
a danas nam dolazi na naplatu sav los rad u prethodnih 15-20 godina.
Tony Starks

Post by Tony Starks »

Izgleda da je Holanđanin stvarno blizu potpisa, sa zvaničnog sajta:
ČEKA SE SERŽINJO GRIN

Ekipi Vojvodine bi se u Sohau trebao uskoro pridružiti holanđanin Seržinjo Grin. Prema poslednjim informacijama, on se sa upravom Vojvodine dogovorio oko potpisivanja ugovora ali se još uvek nije nije pojavio u Austriji.
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

@lexa -

Razlog za to je sto se od svih trenera trazi da igraju na rezultat, i u najmladjim kategorijama, a ne da stvaraju igrace. Jer veruje se da uspeh olicen u statistikama i pobedama prodaje igrace, sto je mozda istina za ove u zrelim igrackim godinama ali za klince uopste ne mora biti tako.

Treneri su dakle robovi rezultata, i onda umesto da uce decu osnovnoj tehnici i elementima fudbalske igre (sa naglaskom na IGRU, tu se 100% slazemo!) oni ih siluju nabijanjem snage i kondicije da bi cistom fizikom, "na misice", ostvarili taj rezultat.

E onda ako medju tako naopako formiranom decom neko odskoci prirodnim talentom njega ekspresno prekomanduju u prvi tim gde ili tavori na klupi i propadne, ili ekspresno biva poslat u inostranstvo i takodje propadne jer niti ima radne navike niti je pravilno savladao najosnovnije fudbalske stvari a vec se umislio da je zvezda.

Ja se ne zalazem za zabranu prodaje mladih igraca u inostranstvo kao sto je to bilo u vreme komunizma, nego bi trebalo promeniti nacin rada sa njima, dati im sansu da se formiraju i fudbalski i kao licnosti. Trenutno u Srbiji za to ne postoje uslovi, zato sto se sa mladjim kategorijama ne radi kako treba i zato sto u seniorskoj konkurenciji takmicenje prakticno i ne postoji nego se igraju namestene utakmice po diktatu da "blizanci" moraju biti na prva dva mesta a ostalo vec kako se dogovore kladionicari i menadzeri.

Ako bi se tu neke stvari postavile na zdrave noge (a sto rece Helm, pre ce vuku da zaraste dupe i otpadne krasta nego sto ce to da se dogodi) onda bi se u nekoj normalnoj konkurenciji i mladi igraci pravilnije formirali. Ovako samo proizvodimo propale talente, i mozda 1% svih njih uspe da napravi nekakvu karijeru vrednu pomena.
simicpk

Post by simicpk »

fraxmanutd wrote:
Krle wrote:A šta se desilo stim momkom iz Donjeg Srema, Bukorcom? Ne vidim ga nešto na spisku za Austriju.
Mislim da je vraćen nazad u Donji Srem. Realno, gledao sam ga kako igra. Pa ono nije normalno, lik ima kukove kao trudnica, spor, pregled igre očajan. Mislim da nije dorastao Vojvodini, bar trenutno! Takav ne može da igra u Voši!
Sa tim kukovima kao trudnica je pojeo(citaj ponovo: pojeo) Medojevica, onomad kad smo u kupu igrali sa Donjim Sremom.
ФКВ
Grof Žekula
Administrator

Post by Grof Žekula »

simicpk wrote:
fraxmanutd wrote:
Krle wrote:A šta se desilo stim momkom iz Donjeg Srema, Bukorcom? Ne vidim ga nešto na spisku za Austriju.
Mislim da je vraćen nazad u Donji Srem. Realno, gledao sam ga kako igra. Pa ono nije normalno, lik ima kukove kao trudnica, spor, pregled igre očajan. Mislim da nije dorastao Vojvodini, bar trenutno! Takav ne može da igra u Voši!
Sa tim kukovima kao trudnica je pojeo(citaj ponovo: pojeo) Medojevica, onomad kad smo u kupu igrali sa Donjim Sremom.

Jeste da smo na tom meču bili OČAJNi i da smo sumnjivo pobedli, ali Bukorac nije "pojeo" Medu, jer nije ni igrao (igrali smo s njima još i dve prijateljske u Pećincima, ako si to gledao i tu video Bukorca, onda je to "drugi par kobasica") :
Donji Srem (trener Bogićević): Starčević, Tošić, Vukobrat, Marković, Ristov (Janković), Petković, Radišić, Lakić-Pešić, Jovanović (Mrkajić), Čordašić, Lakićević (Stojanov).
http://www.fkvojvodina.com/vesti.php?id ... zvestaj%29" onclick="window.open(this.href);return false;
simicpk

Post by simicpk »

Onda sam pobrkao Bukorca i jos nekog iz donjeg srema. Moja greska.
ФКВ
Post Reply