@Radoye,
Slazem se sa tvojim komentarom, sve stoji sto se tice poredjenje u SFRJ i sada.
Medjutim, ne mozemo se stalno vracati na to iz prostog razloga sto sada zivimo u drugacijem
vremenu gde se svaka zabrana ili ogranicavanje smatra nekom vrstom diskriminacije, te slobode
kretanja, te slobode trzista, te ovoga, te onoga.
(mada je isto tako diskriminacija limit u EU drzavama za non-EU igrace ali hajde, navikli smo
na duple arsine iz njihove kuhinje)

Osim toga, tada se igrao drugaciji fudbal, a od tada mnogi su napredovali, pojavili su se neki kojih
tada nije ni bilo na fudbalskoj mapi itd., a mi i dalje tapkamo u mestu.
Iz tog razloga ja bih se zadrzao na struci.
Po meni je struka glavni krivac u losem radu "fabrike srpskog fudbala".
Kada kazem struka, tu ne mislim samo na nase top trenere nego generalno na celu struku, ukljucujuci
i trenere koji rade u mladjim kategorijama jer tu sve pocinje.
Danas se deca u mladjim selekcijama "ubijaju" taktickim zamislima njihovih trenera. Decu treba pustiti
da se igraju fudbala jer kroz igru dolazi i kreativnost, upravo ono sto kasnije nedostaje nasim igracima.
Mi Srbi smo generalno talentovani za sport, ali talenat pada u vodu ako se na pravi nacin ne "izbrusi"
i usmeri na pravi put. A ne moze se usmeriti kada se deca ubijaju u pojam sa taktikom, fizikalijama
umesto da se vise radi s loptom, da im se da nekakva sloboda.
Takodjer, jedan od vecih problema je i prelazak mladih igraca iz omladinskih selekcija u prvi tim.
Mladim igracima se ne veruje, guraju se istroseni, ispodprosecni igraci dok mladi igrac izgubi po nekoliko
sezona ne klupi. I tu je struka kriva. Nasi treneri su plasljivi, nemaju hrabrosti forsirati mladog igraca
jer eto, to moze biti rizicno, moze uticati na rezultat a samim tim i na status trenera.
Sto bi se reklo, cuvaju svoj posao posto poto, a te "rizicnije" poteze ostavljaju nekome iza sebe, koji
isto tako razmislja kao i njegov prethodnik.
Tako se radi unazad 15-ak godina. Devedesetih se nekako guralo, prvenstveno iz razloga sto su
tadasnji igraci naucili igrati u nekom drugom sistemu i vremenu, a i fudbal je bio drugaciji,
a danas nam dolazi na naplatu sav los rad u prethodnih 15-20 godina.