Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
User avatar
Tony Starks
Posts: 821
Joined: Fri May 13, 2011 2:17 am

Re: Transferi

Post by Tony Starks »

Butorović je u svom "intervjuu" na Fejsbuku rekao da najveću platu ima Moreira 12.500, posle njega je Apija sa 7.500, ostali verovatno već imaju značajno manje.
User avatar
Krle
Posts: 1365
Joined: Mon Jun 16, 2008 4:36 pm

Re: Transferi

Post by Krle »

Evo šta jedan "insajder" ima da kaže o Abuovom ugovoru:

http://www.b92.net/sport/komentari.php? ... 0#k7634303" onclick="window.open(this.href);return false;
Niko nas ne voli - q.ac nas zaboli
Helm
Posts: 2101
Joined: Fri Aug 26, 2011 2:22 pm

Re: Transferi

Post by Helm »

Pismenost na zavidnom nivou za nekoga ko drži ugovore u svojim rukama! :deal:

Opet, na blogu blica o transferima ćete naći "proverenu" info da Abu ima ugovor jak kao zemlja i da se zato ne trudi već samo uživa u novcu. I da zvezdi, kojoj bi dobro došao kao rezerva, ipak ne treba jedan takav neprofesionalac koji je glavni problem u Vojvodini zbog svog ponašanja i nezalaganja na treningu i utakmicama. :frown: :popa:
recni galeb
Posts: 768
Joined: Thu Oct 28, 2010 3:55 pm

Re: Transferi

Post by recni galeb »

a koji je problem Vojvodine da da toj agenciji tih 300000€ i da dobije sama tih 30% od sledeceg ugovora? isplatilo bi se u svakom slucaju...
Mare
Posts: 1030
Joined: Fri May 08, 2009 11:06 am
Location: Novi Sad

Re: Transferi

Post by Mare »

recni galeb wrote:a koji je problem Vojvodine da da toj agenciji tih 300000€ i da dobije sama tih 30% od sledeceg ugovora? isplatilo bi se u svakom slucaju...
Pa problem je u tome što ni agencija (Mišković) nije lud/a, znaju da sad mnogo više para mogu da izvuku od ovog igrača. Mislim da je stevan dao najrealniji post, mi se tu slabo šta pitamo sad. Sve zavisi od Abua (Miškovića), biće kako on odluči. Ne može se tu ni uprava nešto puno kritikovati, kao ni sam Abu, zavisi sve od "agencije".
Nadam se da će Abu ostati kod nas, ali...
User avatar
Tony Starks
Posts: 821
Joined: Fri May 13, 2011 2:17 am

Re: Transferi

Post by Tony Starks »

Potom se novinarima obratio i Mudrinski.

„Presrećan sam, ovo je dečački san ostvaren za mene. Svi koji me znaju znaju da navijam za Zvezdu. Nadam se da ću svojim igrama opravdati poverenje.“

Zašto broj 91?

„Tada sam rođen, plus Bari.“
:pegla: :pegla: :pegla:
User avatar
severozapad
Posts: 611
Joined: Wed Nov 10, 2010 3:23 pm
Location: Liman 4

Re: Transferi

Post by severozapad »

Okej, i ranije se pričalo o njegovim simpatijama prema zvezdi, čak i dok je bio naš igrač je to bilo problematično. Sada posle svega i toga kako se ovde završilo, mislim da čak nije ni neukusno to što ovde izjavljuje.
User avatar
tulip
Posts: 633
Joined: Fri Jan 23, 2009 10:31 am
Location: tik uz VOŠU

Re: Transferi

Post by tulip »

Neznam ljudi, ali mali Mudrinski stvarno nije za mene nikakav spektakularan igrač. Ne zna ni da li ima kvaliteta da igra JSL, ali za Vošu definitivno nema kvaliteta. Kod nas nikada nije ništa pokazao, a prilikom pozajmice u RFK Novi Sad takođe nije imao pojma, bio je nedorastao kvalitetom i tromošću ostalim igračima i jedva su ga ponekad uvodili kao rezervu. U Jagodini je Bojke za njega bio kralj. Bojke je uvek bio vođa tima, a Mudrinski se nikad na pripremama nije uspeo nametnuti kao prvotimac. Stvarno ga je usralo da kao džoker postiže spektakularne golove, ali sada kada se na njega obraća više pažnje to naravno neće biti tako.
U zvezdi nisu trpeli jednog Kaluđerovića kada u određenom periodu nije mogao da postigne gol, a ne jednog klempavog Mudrinskog. Posle par primljenih šamara od njihovih vrlih navijača, setiće se on Voše i svojih korena, ali tada će biti kasno. Teraće oni njega zajedno sa Srpskim Murinjom govnjivom motkom, a ubrzo će se za koju godinu ugasiti i kao klub.
DAJ GOL!!!
menager
Posts: 140
Joined: Thu Jun 11, 2009 7:54 pm

Re: Transferi

Post by menager »

jel hoce neko da mi kaze ko je odlucio da pusti mudrinskog, ako se dobro secam on je dao 2 fina komada ofki na karaburmi, 2011, i kako i zasto je on pusten za dz?
a ovo za abua je stvar sa vezanim rukama, vec sam napisao da samo abu moze da kaze da zeli da ostane, ali svi znamo kako u fudbalu sami fudbaleri se nista ne pitaju, a onaj miskovic zna se iz koje je price i gde je vec bio
a ja licno mislim da je 350k plus 30% 10001x bolje nego 700k odmah, jer 350k plus % moze da izadje na skoro 1.5 mil evra, pa za koliko je prodat mrdja, on je igrao bolje nego abu, zabijao vise golova, brzi, clan A tima, nije ni 1 mil uzet za njega,

jedino sto ne valja je se pojacava diretni rival za trofej, ali ko je pisao ovakav ugovor, sam je kriv, ali cenim da je to bio jedini nacin da uopste dodje abu
ja bih trazio asamou kod nas da dodje , na pozajmicu sa pravom otkupa ugovora ili da uzmemo i od njega neke %

valjda znaju sta rade
prelazni rok svuda traje do kraja avgusta, i zna se da se veliki broj transfera odigrava u zadnjim danima, valjda nisu tolike neznalice da ako ostanu bez igraca da nemaju zamenu,

i da, zaista mislim da ove sezone blizanci nisu jaci
Mare
Posts: 1030
Joined: Fri May 08, 2009 11:06 am
Location: Novi Sad

Re: Transferi

Post by Mare »

Izvor: http://www.sportal.rs/news.php?news=81438" onclick="window.open(this.href);return false;
Škundrić i Antić dobili "ne" od Vojvodine za Abubakara

Crvena zvezda je rešila u finišu prelaznog roka da izuzetno pojača napad. Angažovan je mladi reprezentativac Srbije Ognjen Mudrinski, a crveno-beli su bili voljni i da vrate Abubakara Oumaru. Kako je za SPORTAL.RS potvrdio sportski direktor "lala" Miodrag Pantelić, visoka delegacija viceprvaka Srbije koju su predvodili predsednik sportskog društva Petar Škundrić i član Upravnog odbora Zvezde Aleksandar Antić boravila je sinoć u Novom Sadu zbog kamerunskog napadača, međutim, nije došlo do dogovora.

- Bili su Škundrić i Antić, pričali smo o Abubakaru. Vojvodina nije voljna da pusti igrača, jer je finiš prelaznog roka i ne vidimo da postoji adekvatna zamena za njega. Zvali smo sinoć i Oumarua i saopštili mu to .

Priča se fudbalskom čaršijom da je Kamerunac slobodan u slučaju ponude od 350.000 evra i određenog procenta.

- To nije istina. Abubakar ima drugu klauzulu, koju ne bih sada objavljivao, međutim, ona svakako nije 350.000 evra. Njemu ugovor sa Vošom ističe za godinu dana, ipak, mi smo uspeli da se u načelu dogovorimo u vezi produženja saradnje - zaključio je Pantelić.
Brine me ona rečenica da nismo voljni sad da ga pustimo jer je finiš prelaznog roka! Dok god ne bude završen prelazni rok neću biti siguran da Abu neće preći u petokraku.
User avatar
Grba_NS
Moderator
Posts: 2056
Joined: Wed Aug 20, 2008 3:30 pm
Location: Grbavica

Re: Transferi

Post by Grba_NS »

Helm wrote:Grbo, ok, slažem se da ne mora da se produži, ali onda bismo opet došli u situaciju da čovek postaje slobodan igrač za godinu dana i da niko neće da plati 3 miliona već će da sačekaju malo i onda svakako sledi produžetak ili suspenzija. :deal:
Ne bi bio slobodan za godinu, bio bi slobodan za 2, jer je potpisao ugovor na 3 godine kad je dolazio. Sasvim pristojna duzina, s tim da ne verujem ni da bi on odbio da se (ugovor) produzi na eventualno jos jednu. Resen problem.
Helm wrote:A upravo se i radi o zaslugama, jer, posle te sezone je bilo bar 6 igrača koji su bili na izuzetno visokom nivou i koji su imali pravo da se osećaju kao najbolji igrači. Medi je, koliko znam, ugovor podizan kada mu se prethodni približi kraju.
Bio je on (Abu), ne znam da li mu je ponudjen jaci ugovor, Meda kome je ugovor "pojacan", Merebasvili te sezone i nije bas blistao, Mojsov ima neki ugovor sacuvaj boze, nisam ni siguran da li ga placamo mi ili mendzer i Trajkovic za koga isto ne znam da li su mu ponudjeni bolji uslovi. Meda nije produzavao ugovor, on je imao vazeci ugovor na 4 godine, koji je potpisao sa 18 godina, znaci samo su mu povecana primanja.
Helm wrote:A ako je istina da 5, 6 igrača imaju po 15.000 znači da je prosečna plata prvog tima na godišnjem nivou oko 1.200.000 evra pa na to treba dodati plate ostalih igrača i zaposlenih u klubu (ima ih puno), troškove priprema 2 puta, troškove stanovanja i hrane igrača i zaposlenih, troškove karantina, goriva za utakmice, nekoliko stotina povratnih avionskih karata za pripreme i evropska gostovanja... Dakle, očito troškovi kluba debelo prevazilaze 2 miliona evra godišnje, a zarade na prodaji igrača i ulaznicama teško da prebacuju 2 ipo miliona. Tako da je povećanje plate u iznosu od prosečno 5.000 evra mesečno za samo 5, 6 igrača (koji su posle te sezone imali osnov da traže to) već teško podnošljivo. Ne znam ni kako ovo uspevamo da pokrijemo pošto mi rashodi deluju pristojno veći od prihoda.
Ne, kazem da nas klub moze da ide plafon do 15 000 e, s tim da Moreira kao najplaceniji trenutno ima 12 500, ostali "jaci" igraci izmedju 5000 i 10000 e (jos uvek niko nema 15 000). Klinci i neafirimsani do 2000 e. Kako ko igra, tako mu treba i povecavati/podebljavati ugovor. Imam neke informacije da je Brani cak i smanjivan ugovor, ali nisam siguran u to...
Ne bih sad bas da racunam sve troskove kluba, ovo o cemu pricam smatram itekako realnim i potrebnim, ali ajde kad vec pricamo o nekoj konacnoj cifri na godisinjem nivou, smatram da je 3 milona ok cifra, ukoliko imamo ambicije ka trofejima i Evropi. Sto se tice obezbedjivanja te cifre, nije to problem, ukoliko zbrojimo samo transfere poslednjih 5 godina, doci cemo do cifre od prosecno 3-4 miliona e godisnje, nekad vise, nekad manje.
U sampionskoj generaciji omladinaca imamo izmedju 10 i 20 miliona eura, a da je uprava pametnija i da se osvoji neki trofej, zaradili bi i vise na njima...
Helm
Posts: 2101
Joined: Fri Aug 26, 2011 2:22 pm

Re: Transferi

Post by Helm »

Nisam se dobro izrazio za Abua, računao sam da bi sad trenutno bio u toj situaciji, jer ako hoćemo da zaradimo na igraču, taj mora imati bar 4 godine ugovor, jednu sezonu da se pokaže, drugu da potvrdi to i ojača cenu, a opet, da preostane 2 godine što je previše za čekanje (kao što je recimo sa Medom bio slučaj).

Ok, previše je hipotetički gledati sad da li je bilo prostora ili ne, pošto očigledno ne baratamo podacima ko kakve ugovore ima, ali se ne bih baš složio da dobijamo 3, 4 miliona godišnje od prodaje. Ja sam ipak bliži cifri od 2 miliona računajući da neke od tih para nikad nismo dobili, i da smo imali neke kupovine, a verovatno i morali da izmirujemo neke sporove.

Ako je istina, to je veliko ako, da Mo ima 12.500, da je Apija imao toliko koliko piše, a da su svi ostali mnogo manje, onda je verovatno bilo prostora da se četvorici, petorici pojačaju ugovori. Zašto nisu, to mi ne možemo znati. Moguće je lako da Abuovi agenti nisu pristajali na ugovor bez klauzule ni pod kakvim uslovima, i ako je tako, to je odličan posao jer su ukinuli mogućnost da sedi godinu dana suspendovan zbog odbijanja produžetka saradnje.

Ali jedno je sigurno, ako klub već mora da živi od prodaje igrača zbog nedostatka sponzora, onda mora i da obezbedi tu prodaju. Dobro je sad što imamo 3 standardna mlada igrača u timu i još dvojicu koja imaju ulogu sa klupe.

Što se omladinaca tiče, očigledno je da tu ima veliki broj igrača koji su ogromni potencijali. Ipak, ne mogu svi da dobiju šansu u prvom timu nakon što prerastu omladinsku ligu. Tu se onda pokreće jedno drugo pitanje, a to je da li nam treba B tim u kojem bi svi igrači poput Šušnjara, Kordića, Mudrinskog, Jaoa, Ađurua, i drugih igrača koji ne dobijaju šansu uopšte mogli da skrenu pažnju na sebe. Ali opet, ako taj tim nije u drugoj ligi ne vredi ništa, a do druge lige treba i stići.

Tako da, pozajmice daleko od oka i sa potpuno drugačijim stilom igre ne ginu, a tu gubimo veliki broj igrača. Videćemo sad, Šušnjar je definitivno potvrdio da mora da dobije pravu šansu kao starter. Pitanje da li će je dobiti. Bilbija je konačno dobio, mada ne na svojoj poziciji, ali nadam se da će biti prostora do zime da pokaže ima li ili ne potreban kvalitet.

Otišao sam daleko od teme, sve u svemu, za Abua, šta je urađeno urađeno je, možemo lupati glavu do sutra ali ništa nećemo promeniti. Sačekajmo da vidimo šta će se desiti, nadajmo se najboljem, posle ćemo mi da komentarišemo i hipotetišemo, a uprava, nadam se, izvlači pouke i sprečava slične situacije u budućnosti.
Uroš
Posts: 155
Joined: Thu Feb 16, 2012 2:58 pm

Re: Transferi

Post by Uroš »

Дотични за мене бар, више не постоји!
Дакле играмо са 10 играча у првој постави,по мени,а детаљније образложење ћете чути кад се ова фарса заврши,и кад се слегне прашина пошто цигани имају три дана да уплате 700 000,а знајући њихову ситуацију за њих је и 7 евра мисаона именица,што значи да дотични остаје у Војводини,а што се мене тиче путуј игумане!
Vojvodinas
Posts: 66
Joined: Wed Mar 10, 2010 3:14 pm
Location: NS-BG

Re: Transferi

Post by Vojvodinas »

Cekaj,cemu sad ovo za Abua ... Ovo DOTIČNI i to... nije li malo prejako...doneo nam je dosta radosti...da li imas info da ce da zeli da ode,da je nezadovoljan, da... objavi :wink:
STO SE RADI
User avatar
Sale
Posts: 107
Joined: Sun Aug 17, 2008 3:52 pm

Re: Transferi

Post by Sale »

Uroš wrote:детаљније образложење ћете чути кад се ова фарса заврши
:frown: kako volem ove što imaju sve informacije, al' ih kriju od nas običnih forumaša...
This time next year, we'll be cup winners!
Post Reply