Trener(i) FK Vojvodina
Re: Trener(i) FK Vojvodina
Pošto sam pitan zašto branim neodbranjivo, ono što ja vidim u Lalatoviću je to da je u svakom klubu koji je trenirao u Srbiji napravio odličan, u najgorem slučaju vrlo dobar rezultat. To vidim. A trenirao je otprilike deset klubova. I ne možete to pripisati njegovom hvaljenju Vučića(koje i ja smatram odvratnim mada u poslednje vreme nije imao takve izlive) I vidim da je otkad je sad došao u Vojvodini učinio neke pozitivne stvari. Stavio je Gočmanca na gol, Medu je sa klupe uveo u prvi tim i dao mu traku(Turija to se samo njemu može pripisati nemoj u tu priču uvlačiti Bandovića da je on ostao Meda bi imao najviše 30 minuta po meču i kakvi crni navijači smešno je da pišeš da je zbog njih dobio taj status kod Lalatovića), Uroša Nikolića je vratio u život, stabilizovao je odbranu.Temperamentan je trener i to volim da vidim.
A to što vama kada neko napiše da je Lalatović dobar trener kao da vam mahne crvenom krpom ispred glave, jebiga.
Ne zna engleski i za to po vama ne treba da bude trener Vojvodine. Da li Gatuzo zna i jednu reč hrvatskog pa je trener Hajduka i to vrlo uspešan ?
I opet podvlačim, veliku je grešku napravio na konferenciji za novinare protiv Radničkog. Ali ne dovoljnu da zbog toga bude oteran iz kluba. I nije moralna gromada, pa nije ni Bjelica u Dinamu ni Diego Simeone u Atletiku i ohoho drugih trenera ... T
Uglavnom ovo je, ma šta vi sada napisali moj poslednji post na temu Nenada Lalatovića a pošto hvala bogu najverovatnije neće biti oteran kako vi priželkujete, vreme će pokazati ko je bio u pravu.
A to što vama kada neko napiše da je Lalatović dobar trener kao da vam mahne crvenom krpom ispred glave, jebiga.
Ne zna engleski i za to po vama ne treba da bude trener Vojvodine. Da li Gatuzo zna i jednu reč hrvatskog pa je trener Hajduka i to vrlo uspešan ?
I opet podvlačim, veliku je grešku napravio na konferenciji za novinare protiv Radničkog. Ali ne dovoljnu da zbog toga bude oteran iz kluba. I nije moralna gromada, pa nije ni Bjelica u Dinamu ni Diego Simeone u Atletiku i ohoho drugih trenera ... T
Uglavnom ovo je, ma šta vi sada napisali moj poslednji post na temu Nenada Lalatovića a pošto hvala bogu najverovatnije neće biti oteran kako vi priželkujete, vreme će pokazati ko je bio u pravu.
Jedna dobra utakmica UN-a ne mora znaciti da ga je sadasnji trener "vratio" u zivot,sta je bilo sa utakmicama protiv Tekstilca i Cukarickog pa i protiv TSCa gde jeste asistirao 2 put ali budimo realni bio je uzasan.Nema sumnje da je on stvarno dobar fudbaler sto pokaze na svakih 5 utakmica nazalost,prosto covek nije konstantan i da njega kao igraca koji ima 31 godina da cekamo da proradi nema smisla.Gocmanca je prvi stavio na gol Krtolica na utakmici protiv Spartaka gde je zacementirao mesto prvog golmana.Ove utakmice koje smo dobijali pod palicom Lalatovica su bili cist individualizam nikakva tu igra nije vidjena nit zamisao trenera koja ni ne postoji.
-
Ne znam koji je prestup onda dovoljan da se dobije otkaz? Šta je gore od ovoga što je on uradio? Jedino da ga je pored vređanja zakucao pesnicom u glavu ili slično, eto to je jedino gore. Ako je Malbašić za ono dobio šut-kartu, moraće i Lalatović za ovo, tako da nemoj biti tako siguran da neće 

Ne znam šta ima više da se diskutuje, jasno je svakom normalnom da je ne samo loš trener, nego i na razne druge načine štetan za ovaj klub.
Dovedite dobrog trenera (recimo Gaćinovića) i dajte mu duži mandat.
Dovedite dobrog trenera (recimo Gaćinovića) i dajte mu duži mandat.
Znači oni što smatraju da je Lalatović dobar trener nisu normalni, zar ne ?
- slanobarac
Previše ALI. Kad to kažeš onda sve ono ispred rečeno ne važi. Nisi uspeo da me ubediš. Đilkoš bio, Đilkoš i ostao.To Voši ne treba.Rakovac wrote: ↑Sat Dec 28, 2024 8:17 pm Pošto sam pitan zašto branim neodbranjivo, ono što ja vidim u Lalatoviću je to da je u svakom klubu koji je trenirao u Srbiji napravio odličan, u najgorem slučaju vrlo dobar rezultat. To vidim. A trenirao je otprilike deset klubova. I ne možete to pripisati njegovom hvaljenju Vučića(koje i ja smatram odvratnim mada u poslednje vreme nije imao takve izlive) I vidim da je otkad je sad došao u Vojvodini učinio neke pozitivne stvari. Stavio je Gočmanca na gol, Medu je sa klupe uveo u prvi tim i dao mu traku(Turija to se samo njemu može pripisati nemoj u tu priču uvlačiti Bandovića da je on ostao Meda bi imao najviše 30 minuta po meču i kakvi crni navijači smešno je da pišeš da je zbog njih dobio taj status kod Lalatovića), Uroša Nikolića je vratio u život, stabilizovao je odbranu.Temperamentan je trener i to volim da vidim.
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
Svaki put kada pročitam Gaćinović okrene mi se želudac. Postajete jako kontradiktorni u postovima, želite trenera na duže staze, želite minimum 3 godine da se da treneru i onda kažete Gaćinović. Lalatović je za Gaćinovića u trenerskom znanju tata, a još se ovaj nije zadržao nigde. Gaćinović ne!
I da slažem se sa @Rakovac. Dovodjenje četvrtog trenera u sezoni, a pogotovo ako to bude ne daj Bože Gaćinović bilo bi suludo.
I da slažem se sa @Rakovac. Dovodjenje četvrtog trenera u sezoni, a pogotovo ako to bude ne daj Bože Gaćinović bilo bi suludo.
Stojim u mestu gubim vreme
Čekam bolje dane, koji dolaze!
Čekam bolje dane, koji dolaze!
- gospodinFKV
Ne, ali ti nam nisi i dalje dao valjan argument u tom smeru.
- Lalatovic nije svuda imao dobre rezultate. Vodio je 11 superligaskih klubova, neke u vise navrata. Ima 4 dobra rezultata: kup s nama (bez bilo kakvog iskoraka u Evropi), dobru polusezonu u Borcu, dobar start u Lucanima i drugo mesto s Radnickim, za koje nema ko nije rekao da su ih gurali do granica skandaloznog, uz opasku da su ispali u Evropi posle prve prave prepreke. U Cukarickom za sezonu i po nije igrao, niti izborio Evropu. Radnicki Kg, GAT, Spartak, Vozdovac, Napredak itd ne vredi ni spominjati. Sa zvezdom je ispao iz kupa u osmini finala i bio drugi, dakle, korak unazad u odnosu na sezonu pre.
- Gocmanac na golu i traka Medi zaista nisu dovoljni za sve ono sto sa njim dolazi uvek, a o tome kakav je trener on, a kakav Bandovic, mozda i ne moraju da govore trofeji (Bandovica jelte). Dovoljno je pogledati igru ekipe protiv zvezde prosle sezone i igru pre koju nedelju. Covek je u 4 utakmice od trenutnih 10 bukvalno prosuo 3. mesto na polusezoni.
- Niko ovde nije rekao da zbog (ne)znanja engleskog ne treba da bude trener i mislim da nije u redu da se trivijalizuje animozitet prema njemu.
- Temperament je jedno, a beogradski dziberluk i prostakluk su nesto sasvim drugo. Razlika izmedju njega i Simeonea je ta sto bi Simeone oladio Fedju posle pobede kao limenku Nektara, jer je smeker i ne visi mu samopouzdanje o koncu tako da ga iz takta izbaci ''pi**o jedna''.
Na osnovu svega, mogu da zakljucim da ti je ili do Vojvodine prevashodno stalo u kontekstu danasnjeg drustva i situacije u istom, ili da ti je prosto sistem vrednosti takav da nema problem s tim da se ona verbalna kanalizacija gurne pod tepih zarad necijeg trenerskog umeca. Kakvo god ono bilo. Ne mogu da se identifikujem ni sa jednim od ta dva zakljucka, tako da je svaka dalja rasprava bespotrebna.
Meni je stalo do toga da trener oslikava vrednosti kluba svojim ponasanjem, a to nije tesko. To zaista nije tesko, kad si jedna izbalansirana, stabilna i zdrava individua. Dodati tome i modikum nekog lepog ponasanja i gospodstva i bukvalno nista vise na tom polju nije potrebno. Minimalna ocekivanja - budi korektan u izjavama, i ako mozes, nemoj je**ti mamu protivnickom treneru pred svim mogucim kamerama...a i van njih.
Moze da bude i Pep Gvardiola licno. Nenad Lalatovic je svojim ponasanjem na toj konferenciji uvredio svakog navijaca Vojvodine kojem se moralni kompas ne vrti kao ventilator.
VošaNS wrote: ↑Sat Dec 28, 2024 11:24 pm Svaki put kada pročitam Gaćinović okrene mi se želudac. Postajete jako kontradiktorni u postovima, želite trenera na duže staze, želite minimum 3 godine da se da treneru i onda kažete Gaćinović. Lalatović je za Gaćinovića u trenerskom znanju tata, a još se ovaj nije zadržao nigde. Gaćinović ne!
Dovođenje 4. trenera u sezoni je jedina mogućnost da se skrene sa stranputice i pokuša spasiti ova i sledeća sezona. Već na leto će biti kasno...
POŠTO OBRAZ ???!!!
Lalatovic je trener na kratke staze, da na jurnjavu i frku napravi instant rezultat (ako napravi - ni to nije zagarantovano) a vec kad to treba da se nadogradi tu zatrokira. On je u svakom klubu u kome je napravio nekakav rezultat ostavio iza sebe pustos i haos kad je odatle odlazio. Drugacije i ne moze kada se dovode gomile 35+ igraca na velike plate od kojih polovina ili uopste ne igra ili ako igra bolje da ne igra, koji opterecuju budzet a ne mozes ih dalje prodavati, dok u isto vreme ispisnice na stetu kluba dobijaju mnogo perspektivniji igraci jer trener ne ume da komunicira sa njima. Plus sto mu mladi igraci ulaze maltene samo zato sto pravila tako traze. To moze da funkcionise neko vreme, napravi se neki iskorak u domacem prvenstvu (naravno, crveni blizanac se ne moze ugroziti jer je on njima vise bodova doneo trenirajuci druge klubove nego njih, ali zato se mozda ponekad skine skalp crnom) ali vec prvo iskusenje u Evropi pokaze da je car go; i to tako ide dok ima novaca, kad klupsku kasu pritisnu dugovi, a pritisnu je jer on ne ume da napravi i lansira mladog igraca na kojem klub moze da zaradi ozbiljne pare on pocinje da glumi ludilo u medijima "ovog mu krsta" i ubrzo napusta klub. I onda sve opet isto na nekom drugom mestu.
Da valja, radio bi negde napolju pa makar i na dalekom istoku i uzimao mnogo ozbiljnije pare (iako i ovde dobro zaradjuje, bolje nego sto zasluzuje), ili bi bio tamo gde mu je srcu milo pa makar radio za dz jer tako voli. A nije ni napolju ni kod svojih nego su ga uhlebili kod nas, kako to vec u ovom sistemu funkcionise, poljubis gazdi prkno i namiren si - neko sendvicem, neko pozicijom trenera u FK Vojvodini.
I sve ovo pre nego sto smo se i dotaknuli price o skandaloznom ponasanju i krsenju klupske discipline.
Da valja, radio bi negde napolju pa makar i na dalekom istoku i uzimao mnogo ozbiljnije pare (iako i ovde dobro zaradjuje, bolje nego sto zasluzuje), ili bi bio tamo gde mu je srcu milo pa makar radio za dz jer tako voli. A nije ni napolju ni kod svojih nego su ga uhlebili kod nas, kako to vec u ovom sistemu funkcionise, poljubis gazdi prkno i namiren si - neko sendvicem, neko pozicijom trenera u FK Vojvodini.
I sve ovo pre nego sto smo se i dotaknuli price o skandaloznom ponasanju i krsenju klupske discipline.
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Kao neko ko je ovde prvi spomenuo Gaćinovića nakon smene Bandovića da kažem neko svoje mišljenje.Kafa wrote: ↑Mon Aug 26, 2024 10:00 am Ja bih doveo Gaćinovića kao prelazno rešenje do zime. Odlične je stvari uradio sa Pazarom, Železničarom i Napretkom u prethodne dve sezone i poznaje ligu i igrače.
Do polusezone naći ozbiljnog trenera, ugovor na dve godine dati mu milion platu, kad već tolike pare dajemo na igrače mora ih voditi neki pravi trener, ne superligaški prosek kao prethodna 4.
Verujem da ovaj tim ima potencijal samo treba neko ko će to da posloži.
Slažem se sa konstatacijom da Gaćinović nije najbolje rešenje. Pa da malo elaboriram na temu.
Sviđao mi se pravac kojim smo išli sa dovođenjem trenera van okvira superlige (Ranko, Bandović), samo bih ja otišao korak dalje i doveo stranca jer realno mi nemamo dobre stručnjake, samo pogledajte lige petica, koliko srpskih trenera tu ima?
Dakle pronaći stranca i verovati u njega na duge staze. Ako neće da dođe u Srbiju ponuditi mu veće pare.
Nisam upućen al voleo bih da nam neko od forumaša sa više informacija kaže koliko okvirno su zarađivali naši prethodni treneri. Ako je manje od bilo kog igrača to sve govori.
Uložiti pare u trenera koji će da napravi sistem i onda posle toga je sve lako.
Mada ovo je bilo neko moje utopijsko mišljenje i želja, ali kako stvari stoje verovatno nam ostaje da gledamo ovaj cirkus sa Lalatovićem.
-
Lalatović zarađuje sam približno kao iznad-prosečno plaćeni igrači u klubu. Ne najplaćeniji, ali ovi iznad proseka da. Plus gde su pomoćnici.
Što se Gaćinovića tiče, dajte mu ambijent normalan, pa će raditi 3 godine bez problema.
Što se tiče Lalatovića, ko smatra njegovim uspehom drugo mesto u Nišu, taj nema pojma o stvarima u srpskom fudbalu.
Što se Gaćinovića tiče, dajte mu ambijent normalan, pa će raditi 3 godine bez problema.
Što se tiče Lalatovića, ko smatra njegovim uspehom drugo mesto u Nišu, taj nema pojma o stvarima u srpskom fudbalu.
Koliko sam ja shvatio po Medinom intervju da je Njegoš došao sam do Mede rekao mu znam ko si i šta si u Voši i da mu je sam predao traku a ne Lalatović.Rakovac wrote: ↑Sat Dec 28, 2024 9:44 am U opštoj pluvačini Lalatovića uzmite u obzir da je on vratio Medu u prvi tim i uzeo kapitensku traku od Njegoša i dao Medi kapitensku traku. Ustoličio ga je kao onomad Drinčića. Nisu to uradili ni Bandović ni Krtolica na pamet im to nije padalo. Ako još dodate tome da je Uroša vratio u tim i zadnju utakmicu je bio čak i igrač kola, ispada da baš i nije tako loš trener kakvim ga pravite.
Al najlakše je uvek nekog pljuvati. Pogrešio je i to puno na konferenciji za novinare, treba da bude žestoko kažnjen ali teranje njega kao trenera je pucanje u sopstvena kolena.
I mislim da je vreme za 1 stranog trenera u Voši jel svi ovi odavde su već pročitana knjiga .
-
Nisam pogledao Medin intervju, ali ako je tako svaka cast Njegosu i kapa dole. Sad mi je jos vise porastao u ocima.fare wrote: ↑Sun Dec 29, 2024 8:31 pmKoliko sam ja shvatio po Medinom intervju da je Njegoš došao sam do Mede rekao mu znam ko si i šta si u Voši i da mu je sam predao traku a ne Lalatović.Rakovac wrote: ↑Sat Dec 28, 2024 9:44 am U opštoj pluvačini Lalatovića uzmite u obzir da je on vratio Medu u prvi tim i uzeo kapitensku traku od Njegoša i dao Medi kapitensku traku. Ustoličio ga je kao onomad Drinčića. Nisu to uradili ni Bandović ni Krtolica na pamet im to nije padalo. Ako još dodate tome da je Uroša vratio u tim i zadnju utakmicu je bio čak i igrač kola, ispada da baš i nije tako loš trener kakvim ga pravite.
Al najlakše je uvek nekog pljuvati. Pogrešio je i to puno na konferenciji za novinare, treba da bude žestoko kažnjen ali teranje njega kao trenera je pucanje u sopstvena kolena.
I mislim da je vreme za 1 stranog trenera u Voši jel svi ovi odavde su već pročitana knjiga .

Ja sam isto za nekog stranog trenera ako je moguce, ako nije od ponudjenih sto su pisali treba dati sansu Gacinovicu, ali sam svakako za odlazak Lalatovica i to sto pre.
Kao sto je neko gore vec napisao, 4 promena trenera nam je jedina sansa da se vratimo na neki normalan put kolosek!
Ali sve pod uslovom da sledeci trener koji dodje, ostane minimum 2 3 godine, zato treba pazljivo sesti razmisliti i dovesti neko normalno i zdravo resenje.
Elem sistemski, ako je to uopste ikako moguce, nesto smisleno i sistemski odraditi..
Ali kako vreme stoji izgleda da Lalatovic ostaje?
Jel nas ima 16 Lalatovih forumaša ?