Uprava
- Uvek sa tobom
Re: Uprava
@N13 обично не читам дуге постове, ал твој сам прочитао до краја, нема се ту много шта за додати 

Други долазе... одлазе... али ми смо УВЕК СА ТОБОМ !
УПРАВА НАПОЉЕ !
УПРАВА НАПОЉЕ !
- gospodinFKV
Potpuno ja razumem tvoj rezon, i daleko od toga da bi zbog istog postao omrazen na forumu.N13 wrote: ↑Tue Feb 27, 2024 9:03 pm @GospodinFKV
Slazem se od reci do reci sa tvojim postom. Pravo u centar.
Ali napisacu sad nesto zbog cega mozda postanem omrzena licnost na forumu.
Prvo, vise puta se na forumu koristila fraza 'Riba smrdi od glave'. Ja se sa tim slazem, ali ta glava nije u klubu, vec na mnogo visem mesto.
Ne mislim da je najbolji borac za pravdu i bolje sutra onaj koji najvise galami na nesto sto ne valja. Vec onaj koji se bori pametno. Mi se ovde gotovo svi slazemo da ovde u drzavi nista ne valja, i da je stanje kluba (ne samo naseg) oslikava stanje u drzavi. Mi mozemo da menjamo ove trenutne u upravi. Ali da postavimo pitanje sta dobijamo time? Smenom postoje 2 opcije:
- da sjase Kurta, da uzjase Murta. Sta dobijamo? Nista, sve isto, ili vrlo moguce jos gore. I dalje u klubu slicne struktire kao u celom sistemu
- da sjase Kurta, uzjase neko ko ce da se opire sistemu. A posto riba smrdi od glave, a mi kao FK smo mnogo daleko od te glave, mogu samo da nas amputiraju u ovom slucaju. Sta dobijamo time? Prestajemo da postojimo.
Zato kazem, ne treba se boriti glasno, vec pametno. A to smo vec radili.
Mi smo krecili nasu plavu zvezdu u crveno. Da li je iko tada to podrzavao? Sigurno Nije. Ali nismo puno galamili, i posle kad su otisli ti zbog kojih smo krecili zvezdu, okrecili smo je opet nazad u plavo. Da li je dobro sto smo tako postupili? Jeste. U tom periodu prekrecene zvezde bih rekao da smo imali najlepse dane u nasoj istoriji. Dve titule, bezbroj legendi kluba, izgradili ime za respekt u Evropi i regionu.
E sad zamisli da smo vec te 45-te godine poceli da se bunimo, opiremo. Danas nas ne bi bilo, niti nasih titula, niti secanja na Vujketa, Tozu i ostalih.
Nece ni ovaj sistem zauvek biti tu. Ja licno svoju energiju i borbu za promene radije preusmeravam na drugu adresu. A u klubu cu podrzati one za koje mislim da malo bolje rade od drugih![]()
E, sad, tu gde se razilazimo je to da ja recimo smatram da postoji vreme i mesto za oba vida borbe. Da, oni su sredinom proslog veka bili prinudjeni da se bore pametnije, jer je naspram njih stajala masinerija sa titulom pobednika Drugog svetskog rata. Pred njima je stajao daleko namazaniji, mocniji, a iznad svega daleko manje iskompleksiran covek, te je kao takav pustio da sistem radi za njega i one unutar istog. Taj sistem je radio tako da je velika vecina stanovnistva bila unutar istog, a ne mali odabrani krug svega najgoreg sto danasnja Srbija moze da okoti, i mnogo je vise imalo smisla boriti se pametnije. Takav sistem je koristio mnogo manje te siledzijske sirove sile, pa je takva ''akcija'' zahtevala proporcionalnu ''reakciju''.
Kad vec pricamo o tome da riba smrdi od glave, hajde da uporedimo te dve ribe.
1. Glava
Ova danasnja glava jede, pije i sanja to da ga porede sa Titom. Dira se nocu pri pomisli da ga narod stavlja u istu recenicu, a jedna bolna istina za njega je to da nije dorastao ni da bude bruca na Titovim mu**ma. Prvo i pre svega, iskompleksiran je do granica tragikomedije, te se kao takav okruzuje sa ljudima koje moze onako da tlaci svuda gde se pojavi, a da se oni smeskaju, klimaju glavom i zovu ga ''sefe''. Drugo, uz sve mane obojice, onaj prethodni je namazana presposobna baraba, a ovaj danas je bukvalno ''Gojko Sisa''. Iluzorno je porediti uopste.
2. Trup
Ako bismo uzeli da trup cine ljudi koji su radili za sistem, ni tu situacija nije mnogo drugacija. Da li je Jugoslavija bila puna nepotizma, partijskog i familijarnog zaposljavanja? Apsolutno jeste. Ipak, znao se neki modikum reda. Zato je Tito za ovog teletabisa apsolutni smeker, jer uz sve svoje mane, covek je bio dovoljno samouveren (u takvom sistemu pritom) da ga niko ne moze uzdrmati, a da su stvari sljakale. Na kraju krajeva, u takvom procepu u kojem se Jugoslavija nasla tih godina, bilo ko manje sposoban, a pogotovo neko poput Vucica, bi nas odveo u onaj ceski/rumunski/madjarski komunizam, jer je po svojoj prirodi (u svetskim okvirima) bas ono sta je premijerka rekla za opoziciju - podguzna muva. Lagano. Tito je bio velika bela ajkula, koja se okruzila drugim ajkulama. Ovaj danas je najobicnija papalina, a posto se i ponasa kao papalina, mora da se okruzi najobicnijim planktonima, da bi zadrzao osecaj superiornosti. Zato danas nista osim kriminala ne funkcionise, a posto narod i dalje bira ''pametan'' otpor u situaciji gde te tlaci najobicniji maleni nesigurni siledzija sa skolskog igralista, zato mu sve to i polazi za rukom. Zato nam je i drzava danas papalina.
3. Rep
Ako bismo uzeli da su rep ljudi koji cine drzavu, zasto ne bismo uporedili ljude u onom sistemu i ljude u ovom sistemu. Da li su ljudi u oba sistema spustili glavu i radili svoj posao? Apsolutno. Da li su ljudi u oba sistema zazirali od istog? Naravno da jesu, tu slicnosti nema. Razlike su u samim sistemima, ali i ljudima. Onaj sistem je bio siguran u svoje postojanje. Dokle god je vecini dobro, jer vecina doprinosi sistemu, zime nema. Tu dolazimo do ljudi. Ako si uzeo za primer te dve titule, onda treba biti fer i reci da je druga uzeta pred kraj tog sistema, daleko posle smrti ''glave''. Sto se prve titule tice, tu dolazimo do ljudi. Da bi sa nekim timom uzeo titulu, koji nije deo cetvorke, treba da imas odredjenu dozu znanja, prkosa, karaktera i integriteta. Da li bilo ko u ovom sistemu, a na takvim pozicijama, ima modikum bilo cega navedenog? Da li je Vojvodina po bilo cemu slicna bilo kojoj Vojvodini od '45 do '91? Po cemu se neki Zbiljic razlikuje od bilo koje druge podguzne muve ove vlasti? Dosao ovde po zadatku, prosuo nam malo nekih prica o ljubavi prema klubu, a od te ljubavi imamo jedno 5. mesto i sad mozda jos jedno, na misice. Pricas i o blokadi racuna. Nije tesko precesljati vesti kroz prethodnih 10 godina, i naci da je svaka uprava odblokirala racun, koji bi se potom blokirao ponovo naprasno po njihovom odlasku.
Svaka akcija zahteva proporcionalnu reakciju, i onda je vrlo nezahvalno porediti Titovu Jugoslaviju i Vucicevu Srbiju. Opozicija u ovom sistemu bira taj ''pametni'' otpor evo vec deceniju. Gde nas je to dovelo?
Onakav sistem je donekle umeo da ceni prkos, sposobnost i integritet, pa si mogao da imas Vojvodinu, Sarajevo ili Zelju. Kakav je ovaj sistem i ima li smisla boriti se pametno? Pa pre bih odabrao katanac, nego poslusnost. Toliko.

- Red Marquis
- Moderator
@GospodinFKV
Ovo je post da se stavi u sticky, nema dalje

Ova i ovakva Vojvodina je beznačajna i u našim okvirima, postaje i sve manje važna i draga i nama samim slaninarima, a kamoli da bilo ko drugi ima ijedan razlog da nas ceni. Nit rezultata nit bunta. Nit infrastrukture nit prepoznatljivog stila. Nemamo bukvalno ništa za šta da se uhvatimo. To je Vojvodina kakvu oni i žele, nevažna u sportu, nevažna i kao ideja, ali grupa i klub pod kontrolom da ne bi odatle neki disonantni tonovi kretali. Opšti jad i beda. Ne znam kakav pragmatizam se ovde može pravdati jer ovakav klub nema budućnost.
Ovo je post da se stavi u sticky, nema dalje

Ova i ovakva Vojvodina je beznačajna i u našim okvirima, postaje i sve manje važna i draga i nama samim slaninarima, a kamoli da bilo ko drugi ima ijedan razlog da nas ceni. Nit rezultata nit bunta. Nit infrastrukture nit prepoznatljivog stila. Nemamo bukvalno ništa za šta da se uhvatimo. To je Vojvodina kakvu oni i žele, nevažna u sportu, nevažna i kao ideja, ali grupa i klub pod kontrolom da ne bi odatle neki disonantni tonovi kretali. Opšti jad i beda. Ne znam kakav pragmatizam se ovde može pravdati jer ovakav klub nema budućnost.
Io odio Belgrado
Ljudi, izvinjavam se, ali samo pitam jel mi kanonizujemo nekog za sveca ili biramo patrijarha, pa razmatramo nečije moralne karakteristike i dostojnost, ili govorimo o tome da li je neko sposoban da upravlja fudbalskim klubom, kako to radi, koje su stvari pri tome dobre a koje loše, treba li mu pružiti podršku za to ili tražiti da se skloni itd?
Moram reći da ne razumem smisao nekih postova na ovom forumu i u ovoj temi, iako se sa dobrim delom vrednosnih stavova iz njihove sadržine mogu složiti i saglasiti, samo nekako mislim da im je priličnije mesto na nekim drugim raspravama a ne u ovoj.
Kao što sam rekao, ja ovo doživljavam kao temu kako neko upravlja sportskom organizacijom koju svi mi ovde volimo i podržavamo. Znači tom konkretnom organizacijom koja funkcioniše u konkretno ovom postojećem okruženju odnosno sistemu ili kako god ga nazvali, stvarnim prilikama koje vladaju i u kojima smo svi mi prinuđeni da živimo, bez obzira da li nam se dopadaju ili ne, a pretpostavljam da za veliku većinu nas ne predstavljaju ideal društva kakvog smo sanjali nego nešto što na žalost moramo prihvatati kao realnost, barem trenutno. Znači o tom i takvom klubu koji je tu gde jeste, a ne o nekom imaginarnom klubu koji funkcioniše u nekakvom zamišljenom bestežinskom stanju i okolnostima, potpuno van realnosti.
Da budem banalan, ne volim ni ja ovaj sistem ali mu uredno plaćam i struju, vodu i porez, te se zaustavljam kad god me policajac zaustavi na putu i traži dokumente, jer bi suprotnim ponašanjem sebi pričinio mnogo veću štetu i ne bih baš ispao pametan, iako možda imam moralnih dilema o opravdanosti svega toga. Na sličan način posmatram i FKV, koja će ili funkcionisati kako može u ovom postojećem okruženju u kojem funkcionišu i svi ostali klubovi ili će nestati, ne vidim treću soluciju. Promenu okruženja i sistema apsolutno podržavam ali mislim da se za to trebamo boriti na nekim drugim poljima i da neke druge organizacije treba da budu predvodnici te borbe a ne fudbalski klubovi, pa samim tim ni FKV. Sve drugo su iluzije i ne donose bukvalno ništa nikome.
Iako vidim da ima onih koji lakonski odgovaraju kako je bolje da se stavlja nekakav katanac na klub i slično, ja ih pitam ko je to njima dao legitimitet da zagovaraju bilo šta takvo? Ako nisu oni koji su klub osnovali, a mislim da nisu, svakako da nema ko drugi pozvaniji i bespredmetno je onda o tome i raspravljati.
Moram reći da ne razumem smisao nekih postova na ovom forumu i u ovoj temi, iako se sa dobrim delom vrednosnih stavova iz njihove sadržine mogu složiti i saglasiti, samo nekako mislim da im je priličnije mesto na nekim drugim raspravama a ne u ovoj.
Kao što sam rekao, ja ovo doživljavam kao temu kako neko upravlja sportskom organizacijom koju svi mi ovde volimo i podržavamo. Znači tom konkretnom organizacijom koja funkcioniše u konkretno ovom postojećem okruženju odnosno sistemu ili kako god ga nazvali, stvarnim prilikama koje vladaju i u kojima smo svi mi prinuđeni da živimo, bez obzira da li nam se dopadaju ili ne, a pretpostavljam da za veliku većinu nas ne predstavljaju ideal društva kakvog smo sanjali nego nešto što na žalost moramo prihvatati kao realnost, barem trenutno. Znači o tom i takvom klubu koji je tu gde jeste, a ne o nekom imaginarnom klubu koji funkcioniše u nekakvom zamišljenom bestežinskom stanju i okolnostima, potpuno van realnosti.
Da budem banalan, ne volim ni ja ovaj sistem ali mu uredno plaćam i struju, vodu i porez, te se zaustavljam kad god me policajac zaustavi na putu i traži dokumente, jer bi suprotnim ponašanjem sebi pričinio mnogo veću štetu i ne bih baš ispao pametan, iako možda imam moralnih dilema o opravdanosti svega toga. Na sličan način posmatram i FKV, koja će ili funkcionisati kako može u ovom postojećem okruženju u kojem funkcionišu i svi ostali klubovi ili će nestati, ne vidim treću soluciju. Promenu okruženja i sistema apsolutno podržavam ali mislim da se za to trebamo boriti na nekim drugim poljima i da neke druge organizacije treba da budu predvodnici te borbe a ne fudbalski klubovi, pa samim tim ni FKV. Sve drugo su iluzije i ne donose bukvalno ništa nikome.
Iako vidim da ima onih koji lakonski odgovaraju kako je bolje da se stavlja nekakav katanac na klub i slično, ja ih pitam ko je to njima dao legitimitet da zagovaraju bilo šta takvo? Ako nisu oni koji su klub osnovali, a mislim da nisu, svakako da nema ko drugi pozvaniji i bespredmetno je onda o tome i raspravljati.
- gospodinFKV
Stvari propisane zakonom su jedno. Stvari propisane nekim nepisanim mafijasko-rezimskim pravilima su sasvim drugo.Cane wrote: ↑Wed Feb 28, 2024 4:08 pm Da budem banalan, ne volim ni ja ovaj sistem ali mu uredno plaćam i struju, vodu i porez, te se zaustavljam kad god me policajac zaustavi na putu i traži dokumente, jer bi suprotnim ponašanjem sebi pričinio mnogo veću štetu i ne bih baš ispao pametan, iako možda imam moralnih dilema o opravdanosti svega toga.
I Vojvodina je duzna da plati porez. igrace i sve ostalo u skladu sa zakonom drzavi, ko god je vodio. Nije duzna da igra po ovakvim pravilima, pa opet igra, jer su u upravi ljudi koji igraju kako frulica iz bg-a svira. Svako ko to radi, u ovom sistemu, ne radi u interesu Vojvodine, jer joj uskracuje osnovno pravo kao sportskom klubu.
Ja ne trazim od Zbiljica da bude Majka Tereza, trazim da bude pandan onim ljudima koji su vodili klub '66 i '89 godine. Trazim integritet i sposobnost. Svestan sam ja da od coveka koji skuplja glasove za SNS ne mozemo traziti takve stvari, van eto odblokiranog racuna, ali onda treba stvari nazvati pravim imenom. Ovo je trenutno Vojvodina koja je talac rezima. Bolje ne sme, gore moze samo donekle. Ako je vama to zivotarenje okej, bez promila sanse da pokazemo ono sta smo i ko smo bili kroz nasu istoriju, onda nista.
Takodje, posto cenim da je ovaj upis najvise usmeren ka meni, ja ne zagovaram katanac, vec iznosim licne preference kada je u pitanju postojanje Vojvodine cija uprava, ljudi i aktivnosti oko kluba mi se gade, i eventualni ponos koji bih osetio pri saznanju da Vojvodina odbija da igra po tim pravilima po cenu katancenja. Razlika je velika.
- Forza Voša
N13, svaka cast.N13 wrote: ↑Tue Feb 27, 2024 9:03 pm @slanobarac
Vidi, ja nemam problem da kazem da ne zelim ovakvu Vosu. To ne znaci prevashodno da sam se zajebao u proceni. Jer smatram da je ovde stvar daleko kompleksnija nego sto izgleda.
Vosa kakvu ja zelim ne moze da postoji u ovoj drzavi, tj sistemu kakav jeste, pa sve da se mi svi zajedno sa foruma skupimo da vodimo klub. Tako da npr vec unapred mogu reci ni taj sledeci koji dodje posle ove uprave, nece napraviti od Vose ono sto ja zelim. Ali to ne znaci da cu automatski biti protiv tog nekog da dodje. Ako procenim da ce raditi bolje od ovih trenutnih, ja cu sigurno podrzati promenu, i pored toga sto znam da nece napraviti ono gde je Vosa u mojoj masti. A razloge cu detaljnije izneti u delu posta gde cu se nadovezati na post gospodinFKV
E sad, sto se tice ostatka tvoje poruke, ti se ipak vodis nekim licnim osecajem i pomalo nagadjanjima. Sto ne znaci da nisi u pravu, ali za mene to nije dovoljno relevantno. Na primer izdvojicu delove tvog posta:
- Da li je iko video stanje računa kluba? Ne, a da li si ti?
- Dobijamo samo neka saopštenja i naručene intervjue gde se hvali uspesima ali videćemo šta će ostati posle njih. Ne kazem da nije tacno, ali kako mozes da znas da li je neki intervju narucen i sta ce se desiti posle njih?
- Misli li zaista neko da je on svoj novac izvadio i doneo u klub? Nije bitno sta ja mislim, jer nemam dokaz ni da jeste ni da nije. Da li ti imas dokaz da nije doneo, ili samo pretpostavljas?
- Šema ide ovako:on dobije posao preko stranke na naduvanom tenderu pod uslovom da višak ide i u klub(deo). I to je taj lični ulog. Moćno, zar ne? Opet, jel to tvoj licni zakljucak, ili zaista ima dokaz da je to tako?
Ponovo, ne tvrdim da nista od toga sto si naveo nije tacno. Vrlo moguce da jeste. Ali meni nije relativno, jer su proizvod pretpostavke, licnog osecaja i subjektivnosti.
E sad, sta jesu cinjenice i dostupne informacije:
1) Racun FK Vojvodina je u poslednjih 5 godina bio 580 dana pod blokadom. To je jako puno za period od 5 godina. Poslednji put je racun bio blokiran na leto 2022 (dakle kad je Zbiljic preuzeo klub). Od jula 2022 do danas, racun FK Vojvodina je bio 0 dana u blokadi. Dakle svih 580 dana blokade je nastalo od februara 2019, do leta 2022. To je period nesto malo vise od 3 godine. Sto znaci da je racun bio blokiran oko 50% vremena. Evo i dokaz:
Za one koji se ne razumeju, kada je racun nekog pravnog lica u blokadi, to pravno lice ne moze da posluje. Ne moze ni da isplacuje plate, ne moze ni da upravlja ostvarenim prihodima (citaj, ako proda igraca, nece leci te pare). Prakticno ne moze da funkcionise. I pre te 2019 je takodje racun bio u blokadi veci deo vremena, samo ne mogu da iskopam taj racan podatak, nemam toliko vremena. Da je te 2022 godine klub nastavio da se vodi onako kako se vodio do tada, danas FK Vojvodina ne bi postojao.
2) Igraci nisu dobijali plate. Da li treba da kacim za dokaz link do konferencije za stampu kada je Lalatovic doveo ceo tim iz protesta jer nekoliko meseci nisu primili platu? Bolje ne, jer znam da ne volis da ga gledasAli cinjenica jeste, da je trener (ko god to bio) bio nezadovoljan, igraci (ceo tim, bez izuzetka) bili nezadovoljni, zaposleni u klubu (od kuvarice do spremacice) bili nezadovoljni. Niko nije dobio platu po 3-4 meseca. O bonisima da se ne prica. Niko iz uprave nije bio dostupan zaposlenima u klubu za razgovor na tu temu. Sta vise, ljudi iz uprave se nisu pojavljivali ni na utakmicama. Danas, svaka plata je isplacena i svaki bonus. U dan. Papirni dokaz naravno nemam, ali znam da je informacija tacna. Takodje, igraci i zaposleni u klubu vise puta izjavili da im se od leta 2022 plate i bonusi napokon redovno isplacuju. Ranko takodje to izjavio. Cak i Baraye u jednom intervjuu rekao da ga je pozitivno iznenadilo sto je svaki dinar po ugovoru legao tacno u dan, i da to tako nije ni u Portugalu. Za mene je to dovoljan dokaz. Takodje, nama igraci ne beze. Evo slucaj Severine u partizanu koji je otisao zbog 25k evra. I to ne plate, vec bonusa. Danas su igraci zasticeniji nego ikada, kasnjenje zarade se ne tolerise. Dzabe i ako dajes platu na vreme, ne isplatis bonus na dan kada je ugovoren, imas pravo napustiti klub. Kod nas toga srecom nema.
3) Transferi. Mozda smatras da je transfer politika losa, ali probaj je uporediti sa onom do pre par godina. Mi smo doveli igrace koji su igrali u ligama petice, igrali ligu sampiona, i najbolje igrace drugih klubova iz Srbije. Dosli su Zady Seru (igrao za jedan Cean), Rosic (iako imamo na papiru solidnog golmana, doveli smo jednog od najboljih golamana lige), Radulovic (bonus igrac koji je sam spasio Radnik od ispadanja), Vukanovic (igrao Ligu sampiona), Njegos (igrao Ligu Sampiona, Ligu Evrope, La Ligu), Korac (reprezentativac), Mateus (Portugalska liga), Cumic (verujem da komentar nije potreban), pa i Malbasic (igrao La Ligu pre nas). Kada smo poslednji put pre ovoga doveli igraca iz liga petica ili sa iskustvom igranja u ligi sampiona, a da to nisu penzioneri? Jedini veliki promasaj se ispostavio Kajevic, ali ako se ne varam, njega je trener tada zeleo, a uprava to ispunila. A samo pogledaj na transfermarktu koga smo sve dovodili u sezonama 17/18, 18/19, 19/20, 20/21. Za pola njih ni ne znas da su bili nasi igraci, a za pola ne mozes da verujes da smo to nazivali pojacanjima.
I sada kada vidis ove 3 stavke, razlika u imenima igraca koji dolaze sada, i koji su dolazili tada su nebo i zemlja. Stanje racuna takodje nebo i zemlja. Isplacivanje plata takodje. To je ono sto govorim poslovni pomak je napravljen. Zadovoljan nisam jer taj pomak ne prati stanje na tabeli. Takodje, nisam zadovoljan stanjem u omladinskoj skoli, iako smatram da je za rekonstrukciju skole potrebno mnogo vise od godinu i po dana, licno ne vidim da se nesto znacajno radi po tom pitanju.
I kao sto rekoh, smatram da se sada radi bolje nego sto se radilo. Iz tog razloga ne teram nikog iz uprave, jer ako su opcije da bude ovako kako je sada, ili da se vrati na ono sto je bilo 2019-2022, biram ovo sada. Kada mi neko kaze koje je to novo resenje i sta mogu od toga ocekivati, automatski cu podrzati to novo resenje, ukoliko smatram da je bolje.
Ali to je mozda do moje licnosti. Na primer, kod mene u zgradi je nedavno bilo glasanje da li zelimo da promenimo agenciju koja nam odrzava zgradu, jer nismo zadovoljni trenutnima. Dosta komsija glasa da se smene, ja odbijem da glasam dok mi se ne dostavi koja firma ce tacno da ih zameni, i sta ta firma sve nudi. Menjati nesto na slepo moze ispasti dobro, ali me zivot naucio da u vecini slucajeva ispadne jos gore.
@GospodinFKV
Slazem se od reci do reci sa tvojim postom. Pravo u centar.
Ali napisacu sad nesto zbog cega mozda postanem omrzena licnost na forumu.
Prvo, vise puta se na forumu koristila fraza 'Riba smrdi od glave'. Ja se sa tim slazem, ali ta glava nije u klubu, vec na mnogo visem mesto.
Ne mislim da je najbolji borac za pravdu i bolje sutra onaj koji najvise galami na nesto sto ne valja. Vec onaj koji se bori pametno. Mi se ovde gotovo svi slazemo da ovde u drzavi nista ne valja, i da je stanje kluba (ne samo naseg) oslikava stanje u drzavi. Mi mozemo da menjamo ove trenutne u upravi. Ali da postavimo pitanje sta dobijamo time? Smenom postoje 2 opcije:
- da sjase Kurta, da uzjase Murta. Sta dobijamo? Nista, sve isto, ili vrlo moguce jos gore. I dalje u klubu slicne struktire kao u celom sistemu
- da sjase Kurta, uzjase neko ko ce da se opire sistemu. A posto riba smrdi od glave, a mi kao FK smo mnogo daleko od te glave, mogu samo da nas amputiraju u ovom slucaju. Sta dobijamo time? Prestajemo da postojimo.
Zato kazem, ne treba se boriti glasno, vec pametno. A to smo vec radili.
Mi smo krecili nasu plavu zvezdu u crveno. Da li je iko tada to podrzavao? Sigurno Nije. Ali nismo puno galamili, i posle kad su otisli ti zbog kojih smo krecili zvezdu, okrecili smo je opet nazad u plavo. Da li je dobro sto smo tako postupili? Jeste. U tom periodu prekrecene zvezde bih rekao da smo imali najlepse dane u nasoj istoriji. Dve titule, bezbroj legendi kluba, izgradili ime za respekt u Evropi i regionu.
E sad zamisli da smo vec te 45-te godine poceli da se bunimo, opiremo. Danas nas ne bi bilo, niti nasih titula, niti secanja na Vujketa, Tozu i ostalih.
Nece ni ovaj sistem zauvek biti tu. Ja licno svoju energiju i borbu za promene radije preusmeravam na drugu adresu. A u klubu cu podrzati one za koje mislim da malo bolje rade od drugih![]()
„Hasta la Victoria Siempre!“
-
Stigoh i ja završiti upis 
@N13
Pre svega životno gledajući, sve što si napisao jeste vrlo pragmatično, možda i ispravno razmišljanje, a sigurno je “on the safe side”.
Teško je razdvojiti naš klub od celokupne situacije u Srbiji, na žalost nemoguće.
Zato treba biti svestan onoga što je napisao gospodin FKV, “Mozda sam ja utopista, a vi pragmaticni, ali bih vas podsetio da je u slucaju Srbije, politike i SNS-a granica izmedju pragmatizma i trulog konformizma iiiiizuzetno tanka”
Okidač za celu polemiku je poraz od Radničkog i onda u dan-dva članak na portalu Direktno gde se predsednik FKV spominje u jednoj od glavih uloga, jer on nema samo funkciju u FKV (što je ok), kao i njegova plitka izjava “Ja sam odgovoran”. Izjavu mogu da tumačim i pozitivno u smislu da skine pritisak sa igrača, ali je opet plitka. Zašto? Zato što je na nivou da ti dođe moler da kreči i upropasti ti nameštaj jer ga nije zaštitio. Nakon toga ti kaže da je on odgovoran, a ti ga pitaš da li onda ima neko umanjenje ili ne moraš da platiš, a on odgovori:"Ne, ne, ja sam odgovoran, ali sve ostaje po starom."
Dalje, to što klub nije u blokadi, što su plate na vreme je odlično, ali molim vas sve da to ne postavljamo kao ne znam kakav uspeh. Ako je tako onda su velika većina malih privrednika carevi, jer sigurno im je teže nego Zbiljiću koji je "sistemski biznismen". Izuzetno poštujem stabalizaciju koja je izvršena, ali to i nije tako teško, samo treba smanjiti neadekvatne rashode, da ne kažem krađu. I to je urađeno prve godine. Pošto gledaš činjenice, onda je činjenica da smo mi i pored ovog prelaznog roka, koji je na izgled dobar, osmi na tabeli, sa ne baš dobrom igrom.
Prateći tvoju logiku da tražiš nekoga ko će dati bolji program, pa ćeš podržati smenu nije mi jasno zašto si glasao za listu broj 7. Njihova kampanja je bila očajna, svi poteze od majskih protesta antiproduktivni, i pri tome nisu izneli nikakav program. Nasuprot njima, sigruno da možemo da nađemo nešto što je ova vlast uradila dobro. E pa tako i uprava FKV, stabilizovala je klub, a ima: katastrofalan sportski rezultat, rad na identitetu i razvoju brenda loš, promovisanje naših igrača kao deo identita FKV isto loš, a da li će napraviti kontinuitet u pravljenju tima ćemo tek videti.
Ja potpuno razumem tvoj prgamatizam i delom se slažem sa njim, ali bih se isto tako složio kada gospodinFKV kada kaže: "Ja ne trazim od Zbiljica da bude Majka Tereza, trazim da bude pandan onim ljudima koji su vodili klub '66 i '89 godine. Trazim integritet i sposobnost. Svestan sam ja da od coveka koji skuplja glasove za SNS ne mozemo traziti takve stvari, van eto odblokiranog racuna, ali onda treba stvari nazvati pravim imenom." - ALI ONDA STVARI TREBA NAZVATI PRAVIM IMENOM, barem na ovom mestu.
Ako nastavimo dalje tom logikom možemo i tvorzića dovesti za predsednika jer tek on što se dobro snalazi u današnjoj Srbiji i eto nama uspeha
Sad uopšteno, kada se desio poraz od Radničkog i pojavio link ja sam bio u nedoumici da li da uopšte dolazim. Tada mi je Deep lepo napisao da mi podržavamo FKV, a ne upravu.
I to jeste ključ. Kako to uraditi? Nemam pojma.
Dolaskom na stadion mi jesmo dali podršku timu, ali hteli ne hteli i odazvali se pozivu uprave i time dali legitimitet izjavi "Ja sam odgovoran."
Isto kao što lista 7 ulazi u skupštinu nakon, kako tvrde, krađe izbora, time daju legitimitet tome.
Nazovimo to "pametnom borbom", ali je i davanje legitimiteta.
Da li su ti potezi pametni, pokazaće vreme.
Iako me Maki ponekad iznervira upisom, on je rekao veliku istinu, da se gubi identitet FKV, i da se menja svest Slaninara.
Jednostavno imaš upravu koja nešto diktira, navijačka grupa prihvata i to postaje main stream, i polako ostale stvari padaju u zaborav.
Istorija će se potezati po potrebi, ali identite neće biti taj.
I nije istina da se ne može identita sačuvati iako su vremena drugačija.
Ja sam dolazio, pa prestajao, pa opet, pa jedno vreme nisam uopšte pratio fudbal.
Sada imam i jako sebičan razlog, a to je moj tinejdžer koji voli fudbal.
Onda mi je super da sednemo u kola i odemo u Suboticu, Topolu, Bg družimo se i podržavamo Vošu, jer "stvar kućnog vaspitanja".
Da iskomentarišem i izjavu o katancu. Nisam je doživao da neko poziva na zatvaranje.
Da je umesto katanca rečeno, na primer, pre bih gledao Vošu i u drugoj ligi, nego ovakvu kakva je sad, bilo bi primerenije, ali verujem da je to suština.
Lično, nikada nisam bio deo neke grupe jer uvek ima stvari sa kojima se ne slažem.
Mogu nešto podržati ili ne, ali potpunu identifikaciju i podređivanje ne.
U tom smislu ja ću svoj dolazak ili nedolazak zadržati na ličnom nivou.
Na primer, jedno vreme smo za ciganima igrali baš kao filijala, i ja sam to doživaljavao kao da me neko pravi budalom.
Ako taj osećaj opet prevlada znam šta ću raditi.
Iskreno, kada je Zbiljić došao na čelo, ja sam smatrao da je to dobro.
Znam za stvari koje je činio, podržavao razne dečije turnire, parasportiste, a bez neke pompe.
Ne verujem da je davao svoj lični novac, ali ne smatram i da treba.
OK koji je vodio nije povratio "onaj" sjaj, ali jeste se vratio na staze velikog uspeha u domaćem prvenstvu
Nisam još uvek totalno razuveren, ali sam prilično poljuljan u tom mišljenju.

@N13
Pre svega životno gledajući, sve što si napisao jeste vrlo pragmatično, možda i ispravno razmišljanje, a sigurno je “on the safe side”.
Teško je razdvojiti naš klub od celokupne situacije u Srbiji, na žalost nemoguće.
Zato treba biti svestan onoga što je napisao gospodin FKV, “Mozda sam ja utopista, a vi pragmaticni, ali bih vas podsetio da je u slucaju Srbije, politike i SNS-a granica izmedju pragmatizma i trulog konformizma iiiiizuzetno tanka”
Okidač za celu polemiku je poraz od Radničkog i onda u dan-dva članak na portalu Direktno gde se predsednik FKV spominje u jednoj od glavih uloga, jer on nema samo funkciju u FKV (što je ok), kao i njegova plitka izjava “Ja sam odgovoran”. Izjavu mogu da tumačim i pozitivno u smislu da skine pritisak sa igrača, ali je opet plitka. Zašto? Zato što je na nivou da ti dođe moler da kreči i upropasti ti nameštaj jer ga nije zaštitio. Nakon toga ti kaže da je on odgovoran, a ti ga pitaš da li onda ima neko umanjenje ili ne moraš da platiš, a on odgovori:"Ne, ne, ja sam odgovoran, ali sve ostaje po starom."
Dalje, to što klub nije u blokadi, što su plate na vreme je odlično, ali molim vas sve da to ne postavljamo kao ne znam kakav uspeh. Ako je tako onda su velika većina malih privrednika carevi, jer sigurno im je teže nego Zbiljiću koji je "sistemski biznismen". Izuzetno poštujem stabalizaciju koja je izvršena, ali to i nije tako teško, samo treba smanjiti neadekvatne rashode, da ne kažem krađu. I to je urađeno prve godine. Pošto gledaš činjenice, onda je činjenica da smo mi i pored ovog prelaznog roka, koji je na izgled dobar, osmi na tabeli, sa ne baš dobrom igrom.
Prateći tvoju logiku da tražiš nekoga ko će dati bolji program, pa ćeš podržati smenu nije mi jasno zašto si glasao za listu broj 7. Njihova kampanja je bila očajna, svi poteze od majskih protesta antiproduktivni, i pri tome nisu izneli nikakav program. Nasuprot njima, sigruno da možemo da nađemo nešto što je ova vlast uradila dobro. E pa tako i uprava FKV, stabilizovala je klub, a ima: katastrofalan sportski rezultat, rad na identitetu i razvoju brenda loš, promovisanje naših igrača kao deo identita FKV isto loš, a da li će napraviti kontinuitet u pravljenju tima ćemo tek videti.
Ja potpuno razumem tvoj prgamatizam i delom se slažem sa njim, ali bih se isto tako složio kada gospodinFKV kada kaže: "Ja ne trazim od Zbiljica da bude Majka Tereza, trazim da bude pandan onim ljudima koji su vodili klub '66 i '89 godine. Trazim integritet i sposobnost. Svestan sam ja da od coveka koji skuplja glasove za SNS ne mozemo traziti takve stvari, van eto odblokiranog racuna, ali onda treba stvari nazvati pravim imenom." - ALI ONDA STVARI TREBA NAZVATI PRAVIM IMENOM, barem na ovom mestu.
Ako nastavimo dalje tom logikom možemo i tvorzića dovesti za predsednika jer tek on što se dobro snalazi u današnjoj Srbiji i eto nama uspeha
Sad uopšteno, kada se desio poraz od Radničkog i pojavio link ja sam bio u nedoumici da li da uopšte dolazim. Tada mi je Deep lepo napisao da mi podržavamo FKV, a ne upravu.
I to jeste ključ. Kako to uraditi? Nemam pojma.
Dolaskom na stadion mi jesmo dali podršku timu, ali hteli ne hteli i odazvali se pozivu uprave i time dali legitimitet izjavi "Ja sam odgovoran."
Isto kao što lista 7 ulazi u skupštinu nakon, kako tvrde, krađe izbora, time daju legitimitet tome.
Nazovimo to "pametnom borbom", ali je i davanje legitimiteta.
Da li su ti potezi pametni, pokazaće vreme.
Iako me Maki ponekad iznervira upisom, on je rekao veliku istinu, da se gubi identitet FKV, i da se menja svest Slaninara.
Jednostavno imaš upravu koja nešto diktira, navijačka grupa prihvata i to postaje main stream, i polako ostale stvari padaju u zaborav.
Istorija će se potezati po potrebi, ali identite neće biti taj.
I nije istina da se ne može identita sačuvati iako su vremena drugačija.
Ja sam dolazio, pa prestajao, pa opet, pa jedno vreme nisam uopšte pratio fudbal.
Sada imam i jako sebičan razlog, a to je moj tinejdžer koji voli fudbal.
Onda mi je super da sednemo u kola i odemo u Suboticu, Topolu, Bg družimo se i podržavamo Vošu, jer "stvar kućnog vaspitanja".
Da iskomentarišem i izjavu o katancu. Nisam je doživao da neko poziva na zatvaranje.
Da je umesto katanca rečeno, na primer, pre bih gledao Vošu i u drugoj ligi, nego ovakvu kakva je sad, bilo bi primerenije, ali verujem da je to suština.
Lično, nikada nisam bio deo neke grupe jer uvek ima stvari sa kojima se ne slažem.
Mogu nešto podržati ili ne, ali potpunu identifikaciju i podređivanje ne.
U tom smislu ja ću svoj dolazak ili nedolazak zadržati na ličnom nivou.
Na primer, jedno vreme smo za ciganima igrali baš kao filijala, i ja sam to doživaljavao kao da me neko pravi budalom.
Ako taj osećaj opet prevlada znam šta ću raditi.
Iskreno, kada je Zbiljić došao na čelo, ja sam smatrao da je to dobro.
Znam za stvari koje je činio, podržavao razne dečije turnire, parasportiste, a bez neke pompe.
Ne verujem da je davao svoj lični novac, ali ne smatram i da treba.
OK koji je vodio nije povratio "onaj" sjaj, ali jeste se vratio na staze velikog uspeha u domaćem prvenstvu
Nisam još uvek totalno razuveren, ali sam prilično poljuljan u tom mišljenju.
@gospodinFKV
Nije se moj upis odnosio na tvoje pominjanje "katančenja" jer sam ga ja razumeo pre svega metaforički, nego na neke druge koji su već više puta pominjali kao nazovi rešenje nekakvo gašenje kluba, gotovo u bukvalnom smislu.
A kad smo već kod tih termina i posledica, evo ja bih zamislio nešto i onda postavio jedno retoričko pitanje. Zamislimo da ti i ja imamo moć odlučivanja kao savremenici FKV iz 1946 kada joj se nasilno menja ime i simbolika, odnosno praktično uništava ono što danas zovemo identitetom i na njeno čelo samovoljno dolaze neki drugi ljudi s potpuno drugačijom vizijom kluba.
Šta bi mi tada predlagali, kako se postaviti? Nastaviti podržavati taj i takav klub iako se suštinski razlikuje od onog "našeg" ili ne pristajati na to i zalagati se za "katančenje".
Ja za sebe mislim, da ako bi se opredeljivao srcem i vrednosnim stavovima koje gajim, nesporno bi pre bio za neprihvatanje te nove tvorevine nego za bilo kakvu kolaboraciju s tim klubom i ljudima koji su to nametnuli, odnosno bio bih pre za nestanak nego za kontinuitet kluba u izmenjenim okolnostima. Kasniji razvoj događaja je pokazao da bi to evidentno bio pogrešan i kratkovid izbor, jer ovako je klub sačuvan, imamo ga i danas i ponosimo se njegovom tradicijom, a nije zauvek nestao kao neki drugi što mu se lako moglo desiti.
Iako je ovo ponavljam potpuno retorička i imaginarna konstrukcija, na neki sličan način se mogu posmatrati prilike i danas, pa i s tim povezana dilema šta je bolji izbor, "katančiti" ili preživeti i ova ne baš sjajna vremena s nadom da će doći ta bolja koja svi priželjkujemo.
Nije se moj upis odnosio na tvoje pominjanje "katančenja" jer sam ga ja razumeo pre svega metaforički, nego na neke druge koji su već više puta pominjali kao nazovi rešenje nekakvo gašenje kluba, gotovo u bukvalnom smislu.
A kad smo već kod tih termina i posledica, evo ja bih zamislio nešto i onda postavio jedno retoričko pitanje. Zamislimo da ti i ja imamo moć odlučivanja kao savremenici FKV iz 1946 kada joj se nasilno menja ime i simbolika, odnosno praktično uništava ono što danas zovemo identitetom i na njeno čelo samovoljno dolaze neki drugi ljudi s potpuno drugačijom vizijom kluba.
Šta bi mi tada predlagali, kako se postaviti? Nastaviti podržavati taj i takav klub iako se suštinski razlikuje od onog "našeg" ili ne pristajati na to i zalagati se za "katančenje".
Ja za sebe mislim, da ako bi se opredeljivao srcem i vrednosnim stavovima koje gajim, nesporno bi pre bio za neprihvatanje te nove tvorevine nego za bilo kakvu kolaboraciju s tim klubom i ljudima koji su to nametnuli, odnosno bio bih pre za nestanak nego za kontinuitet kluba u izmenjenim okolnostima. Kasniji razvoj događaja je pokazao da bi to evidentno bio pogrešan i kratkovid izbor, jer ovako je klub sačuvan, imamo ga i danas i ponosimo se njegovom tradicijom, a nije zauvek nestao kao neki drugi što mu se lako moglo desiti.
Iako je ovo ponavljam potpuno retorička i imaginarna konstrukcija, na neki sličan način se mogu posmatrati prilike i danas, pa i s tim povezana dilema šta je bolji izbor, "katančiti" ili preživeti i ova ne baš sjajna vremena s nadom da će doći ta bolja koja svi priželjkujemo.
Kreneš redom.
Pogledaš tabelu, pogledaš ekipe koje te danas kantaju bez ikakvih problema.
Pogledaš ko ti sedi u stolici predsednika kluba. Koliko nekima
bilo mrsko - da napredni lik / koristio bih neke lepše opise koje zaslužuje, ali neki drugi put - svakako ih svi znate /, lik koji je tu gde jeste jer je garantovao za kredit SNS, da nije danas bi verovatno prodavao lubenice umesto naše dece.
Dakle direktno smo zavisni od dobre volje stranke na vlasti, gospodski klub??? Pa Bata Kan Kan je za ovog podgojenog što nije pretrcao 200m lično bogotac.
Karikatura od trenera vam sve kaže o gospodinu Zbiljiću - ko je dozvolio da ovaj sa sveže presadjenim brucama sedi na našoj klupi, kakav CV su dobili pa odlučili da ga dovedu sa Laosa da ovde bruka struku i naš klub. Da li bi ova parodija iz CG mogla da sedi na klupi bilo kog prvoligaškog kluba, ko normalan može ovako nešto da dopusti.
Prosto pitanje - kako se ovo provuklo; ko je predložio i dopustio????
Dobijemo odgovore - pa umesto trenera neka se sklone oni koji su ga doveli.
Ovo je danas ruglo od kluba; nas niko više ne j**e 2% bukvalno nas je sveo na statisičku grešku; prazna rupčaga.
Posle 110g smo postali - Klub iz koga beže treneri, igrači, deca Vojvodine. Svi osim ekipe oko Zbiljića; njima je top.
Pogledaš tabelu, pogledaš ekipe koje te danas kantaju bez ikakvih problema.
Pogledaš ko ti sedi u stolici predsednika kluba. Koliko nekima
bilo mrsko - da napredni lik / koristio bih neke lepše opise koje zaslužuje, ali neki drugi put - svakako ih svi znate /, lik koji je tu gde jeste jer je garantovao za kredit SNS, da nije danas bi verovatno prodavao lubenice umesto naše dece.
Dakle direktno smo zavisni od dobre volje stranke na vlasti, gospodski klub??? Pa Bata Kan Kan je za ovog podgojenog što nije pretrcao 200m lično bogotac.
Karikatura od trenera vam sve kaže o gospodinu Zbiljiću - ko je dozvolio da ovaj sa sveže presadjenim brucama sedi na našoj klupi, kakav CV su dobili pa odlučili da ga dovedu sa Laosa da ovde bruka struku i naš klub. Da li bi ova parodija iz CG mogla da sedi na klupi bilo kog prvoligaškog kluba, ko normalan može ovako nešto da dopusti.
Prosto pitanje - kako se ovo provuklo; ko je predložio i dopustio????
Dobijemo odgovore - pa umesto trenera neka se sklone oni koji su ga doveli.
Ovo je danas ruglo od kluba; nas niko više ne j**e 2% bukvalno nas je sveo na statisičku grešku; prazna rupčaga.
Posle 110g smo postali - Klub iz koga beže treneri, igrači, deca Vojvodine. Svi osim ekipe oko Zbiljića; njima je top.
Last edited by draganas on Wed Feb 28, 2024 8:51 pm, edited 1 time in total.
Zamolio bih te da ovo više ne ponavljaš, jer vređa inteligenciju. Ovo je otprilike isto kao kada bi Vučić nakon osvojene većine ukinuo izbore, skupštinu ovlastio da ga doživotno bira za predsednika, i onda sve koji su protiv njega pozvao da dođu i razgovaraju, u fazonu – evo, sada imate priliku da mi sve kažete i pitate sve što vas zanima.Deep Purple wrote: ↑Tue Feb 27, 2024 9:42 pm Ja ću napisati sad nešto jako koncizno i direktno a to je da bi tražio promene moraš takođe da izađeš i iz komforne zone, Zbiljić je hteo da se sastane i da se konstruktivno diskutuje. Zašto se onda sklanjala glava i bežalo od tog vida lične odgovornosti i nije se napravio neki korak u tom smeru.
Ako si za promene gde ćeš bolju priliku za to nego direktno nekome reći sve u lice i čuti sve stvari koje te zanimaju u vezi kluba.
(...)
Nama se ukazala prilika za koju ja mislim da je retko ko dobio u svetskom fudbalu i nismo je iskoristili. I ja ću uvek na to podsećati, jer znate kada bi se predsednik bilo kog Nemačkog kluba ponudio da izađe među navijače? U najboljem slučaju bi se nasmejali i pokazali vrata kao i meni. Trebalo je to sve mnogo pametnije odigrati.
O kakvoj ličnoj odgovornosti navijača ti pričaš? MI KAO OBIČNI NAVIJAČI VOJVODINE NEMAMO NIKAKVU MOGUĆNOST DA UTIČEMO NA POSLOVANJE I FUNKCIONISANJE KLUBA, IAKO ISTI NIJE U PRIVATNOM VLASNIŠTVU. Tu mogućnost smo izgubili kada je radi dolaska Bate Kan-Kana ukinut Sabor kao telo koje je biralo Skupštinu kluba, a zajedno sa njim ukinute su i članske karte koje su davale pravo glasa i odlučivanja. Sada Skupština kluba bira samu sebe, sve u vezi sa funkcionisanjem kluba je jedna neopisiva kaubojština i poređenje sa Nemačkom je smešno, a konstatacija o jedinstvenoj prilici u svetskom fudbalu već prelazi u grotesku. Jedino po čemu smo mi jedinstveni su dezorganizacija, lopovluk i negativna selekcija.
Skupština kluba NEMA legitimitet, a osim toga, pitanje je da li je uopšte i legalna. Ako ima pravnika na forumu, mogao bi neko od njih da proanalizira Statut kluba (ako je isti uopšte javno dostupan).
Treunutno stanje u klubu ne može se drugačije opisati nego kao okupacija. FK Vojvodina je pod okupacijom. Zbiljić, zajedno sa ostatkom ove garniture, u Vojvodinu je postavljen kao namesnik SNS-a. A njihov cilj nije rast, napredak i uspeh kluba, već ekstrakcija i eksploatacija klupskih resursa.
Ako ne postoji način da klub oslobodimo i uspostavimo nezavisnu i slaninarsku upravu, onda ni ne bi bila velika šteta da se ugasi. Mislim da Vojvodina u svojih 110 godina postojanja nikada nije bila u jadnijem položaju. U eri Govedaricinog praseta smo barem zadržali identitet, na terenu imali želju da blizancima pružimo otpor, a na tribinama se od istih razlikovali. Ovo danas je jedna bezoblična, beživotna smeša bez karaktera.
P.S. Rešenje koje uvek stoji na raspolaganju je osnivanje novog kluba (u formi sportskog deoničarskog društva ili po nekom sličnom, zdravom modelu, gde je jasno definisano vlasništvo i struktura upravljanja).
- slanobarac
Ovo je suština cekokupne priče ovih dana.021 wrote: ↑Wed Feb 28, 2024 8:45 pm
Skupština kluba NEMA legitimitet, a osim toga, pitanje je da li je uopšte i legalna. Ako ima pravnika na forumu, mogao bi neko od njih da proanalizira Statut kluba (ako je isti uopšte javno dostupan).
Treunutno stanje u klubu ne može se drugačije opisati nego kao okupacija. FK Vojvodina je pod okupacijom. Zbiljić, zajedno sa ostatkom ove garniture, u Vojvodinu je postavljen kao namesnik SNS-a. A njihov cilj nije rast, napredak i uspeh kluba, već ekstrakcija i eksploatacija klupskih resursa.

DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
- gospodinFKV
Posto je N13 postavio slicnu hipotezu, ne bih da se ponavljam, ali sam ostavio odgovor bas na to u onom poduzem (drugom) upisu.Cane wrote: ↑Wed Feb 28, 2024 8:29 pm @gospodinFKV
Iluzorno je porediti dva vremena i ta dva protivnika; te ljude oko kluba i ove sada. Postoji vreme i mesto za oba nacina borbe. Razlike medju nama su samo i iskljucivo o tome kako pristupiti ovoj borbi, ovom vremenu i ovim (ne)ljudima. Nijedan vid borbe nista manje legitiman od onog drugog. Svaki nosi prednosti, mane, sopstvene rizike i posledice.
021
To je to što treba se zna o današnjoj Vojvodini.
Nažalost; i ja propuštam jedinstvenu priliku u svetskom fudbalu

Nažalost; i ja propuštam jedinstvenu priliku u svetskom fudbalu

-
I za N13 i za gospodinaFKVgospodinFKV wrote: ↑Wed Feb 28, 2024 9:19 pmPosto je N13 postavio slicnu hipotezu, ne bih da se ponavljam, ali sam ostavio odgovor bas na to u onom poduzem (drugom) upisu.Cane wrote: ↑Wed Feb 28, 2024 8:29 pm @gospodinFKV
Iluzorno je porediti dva vremena i ta dva protivnika; te ljude oko kluba i ove sada. Postoji vreme i mesto za oba nacina borbe. Razlike medju nama su samo i iskljucivo o tome kako pristupiti ovoj borbi, ovom vremenu i ovim (ne)ljudima. Nijedan vid borbe nista manje legitiman od onog drugog. Svaki nosi prednosti, mane, sopstvene rizike i posledice.

Ако се иде логиком да управа/ скупштина нема легитимитет а и легалитет због дешавања од пре скоро 20 година, да ли то значи да када би ови сишли са руководећих позиција и на њихово место дошли најпоштенији и по мери свих нас и наших жеља опет и они били нелелитимно .и нелегално ту? Да ли би се и тада тражило преиспитивање тадашњих одлука?
Да ли смо онда у неком зачараном кругу где ће сви бити недостојни места док се не исправи нешто из прошлости, а пошто се у прошлост не може онда смо у пат позицији?
Занима ме такође да ли би се ишта од овога писало да смо рецимо трећи на табели? Или чак и изнад?
Ако је неко спреман да стави кључ на браву овог клуба зашто само не престане да га прати? Зар није исти ефекат добио тиме?
Такође, зашто би било поштеније играти другу лигу? Тамо нема намештања и хохштаплера? Нема ОФК-е тамо тренутно, Гата, рфкнс, и осталих?
У шестој лиги се утакмице намештају за 30.000, петој за око 100.000. Тако да ни на дну каце нема поштења.
Нема поштења ни у уређеним земљама, где се једни казне (Евертон) а други не (Сити).
И то ме подсетило на још једно питање - приватизација.
Да ли би било поштено да нас преузме Збиљић у потпуности са својим парама? Или Гат, Матијевић, Мишковић, а можда неки арапи такође? Да ли јњ ро поштеније од тренутног стања, да ли и тада наш клуб има свој идентитет?
Да ли смо онда у неком зачараном кругу где ће сви бити недостојни места док се не исправи нешто из прошлости, а пошто се у прошлост не може онда смо у пат позицији?
Занима ме такође да ли би се ишта од овога писало да смо рецимо трећи на табели? Или чак и изнад?
Ако је неко спреман да стави кључ на браву овог клуба зашто само не престане да га прати? Зар није исти ефекат добио тиме?
Такође, зашто би било поштеније играти другу лигу? Тамо нема намештања и хохштаплера? Нема ОФК-е тамо тренутно, Гата, рфкнс, и осталих?
У шестој лиги се утакмице намештају за 30.000, петој за око 100.000. Тако да ни на дну каце нема поштења.
Нема поштења ни у уређеним земљама, где се једни казне (Евертон) а други не (Сити).
И то ме подсетило на још једно питање - приватизација.
Да ли би било поштено да нас преузме Збиљић у потпуности са својим парама? Или Гат, Матијевић, Мишковић, а можда неки арапи такође? Да ли јњ ро поштеније од тренутног стања, да ли и тада наш клуб има свој идентитет?