Uprava

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Radoye
Administrator

Re: Uprava

Post by Radoye »

CRD FCV wrote: Thu Feb 29, 2024 12:37 am Занима ме такође да ли би се ишта од овога писало да смо рецимо трећи на табели? Или чак и изнад?
Ali nismo treci. Da bar znamo sto smo prodali veru za veceru, da se vidi napredak na tom sportskom planu pa nekako. Nego mi propadamo. Nekad bili "vecito treci" sad nam se plejaut smesi. Postali smo prosecan superligaski klub bez lika i identiteta, jos jedan Javor, Mladost Lucani i tako to.

(svaka njima cast, ali FK Vojvodina je nekad bila POJAM, ubedljivo najveci klub u SFRJ van "velike cetvorke", objektivno za klasu iznad svih njih, bez da ih potcenjujem)

j**e mi se zivo ko je na celu kluba, imali smo u nasih 110 godina i mnogo bolje ali i gore od ovih. Ali barem da se vidi neki izlaz, neki napredak, da smo makar treci a da se sredi stadion i infrastruktura, ili da se ozbiljno umesamo u borbu za titulu s blizancima - ne jednom na kukovo leto, nego svake godine! - ili da se kvalifikujemo a sto da ne i da prodjemo grupnu fazu nekog Evro-takmicenja, NESTO KONKRETNO za cega se mozes uhvatiti... A ne da idemo u rikverc.

Vec sam rekao - za FK Vojvodinu trece mesto, polufinale / finale kupa i ispadanje u pretkolima Evrope NIJE USPEH. To je MINIMUM MINIMUMA, sve ispod toga je nedopustivo, sramota za klub sa ovakvom tradicijom i velikanima upisanim u njegovu istoriju. Ako nekome medjo ovima sto danas rukovode klubom to nije jasno onda je taj tu zalutao!
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Savcic Luka

Post by Savcic Luka »

CRD FCV wrote: Thu Feb 29, 2024 12:37 am
Да ли би било поштено да нас преузме Збиљић у потпуности са својим парама? Или Гат, Матијевић, Мишковић, а можда неки арапи такође? Да ли јњ ро поштеније од тренутног стања, да ли и тада наш клуб има свој идентитет?
Samtram da bi bilo poštenije, a bolje ukoliko čovek zna da vodi posao u jednom takvom kompleksnom sistemu kakav je sportski klub.
Prvi argument je što imamo primera u svetu i kada se klub dobro vodi i kada se loše vodi.
Vrlo je jednostavno, svaki privatnik je zainteresovan da mu firma dobro posluje i bude uspešna.
Dakle, svaka kombinacija na štetu kluba je direktno njegov gubitak.

Identitet, da bi sportski klub bio uspešan jako bitan element su brend i navijači koji su deo tog brenda.
FKV ima blago, ima tradiciju i istoriju paralelnu klubovima u Engleskoj i na tome se može graditi budućnost.
Toga je svestan svaki poslovan čovek.
Svestan je toga i Zbiljić, jer nije glup čovek, i iz njegovih izjava to se vidi.
Ima tu dobrih akcija, porodični dani, obilasci škola, ali na žalost ima i promašaja.
Jedan od razloga promašaja je što se pored vođenja FKV, Energotehnike, moraju ispuniti i druge obaveze, a koje su uslov da bi ovo uopšte moga da radiš.

Imaš primer Čuke koja je u nekom obliku privatna.
Ako zanemarimo da se ovde za titulu bore dva kluba, Čuka ima sportski uspeh, posluje dobro, kažu da ima dobru, ako ne najbolju omladinsku školu danas, jer to je u interesu kluba.
Ono što Čuka nikada neće imati, a mislim ni TSC jesu navijači i brend.
Tako da FKV ima jako veliki potencijal da se izdigne iznad svih, a ima i bolju infrastrukturu od te Čuke.
Mi se žalimo na stadionom, a šta oni imaju.
Milan

Post by Milan »

Zbiljićeva Vojvodina od borbe za titulu do granice plej-auta

Očajan start Novosađana u drugom delu sezone, Vojvodina sada na samo dva boda od timova koji su na devetom i desetom mestu superligaške tabele.

Od tima koji je proklamovao borbu za titutlu, vrlo brzo je Vojvodina došla do tima koji bi verovatno bio zadovoljan plasmanom u Evropu. Jer, kako sada stvari stoje, posle 22 kola u Super ligi Srbije, Novosađani su tek osmi, na poslednjem mestu koje vodi u plej-of.

Drugi deo sezone počeo je prilično loše za Lale, tek dva osvojena boda, a raspored i nije bio pakleno težak. Na stadionu „Karađorđe“ neporaženi su ostali Mladost iz Lučana (1:1), potom i Spartak (0:0), u Kragujevcu slavio je Radnički 1923 (2:1).

I već se prilično zadrmala stolica šefu struke Božidaru Bandoviću, crnogorskom stručnjaku kojem je ovo prvi trenerski angažman na našim prostorima. Prethodno, radio je u Grčkoj, Azerbejdžanu, Tajlandu, Indiji i Vijetnamu. U pomenutim azijskim zemljama sa veliki uspehom.

Činjenica je da Novosađani nisu imali sreće i to niko ne može da porekne. Primili su gol u 90+5. minutu protiv Mladosti, nesrećno su skrivili jedanaesterac u Kragujevcu koji je odlučio pobednika, mnogo toga promašili protiv Spartaka…

Činjenica je opet i da su najavljivani mnogo viši dometi. Stoga, red je da se podsetimo nekih od izjava predsednika Vojvodine Dragoljuba Zbiljića, koji je na tu funkciju došao 27. maja 2022. godine. Kao jedan od ciljeva, u danu kad je jednoglasno izabran za predsednika novosadskog kluba, Zbiljić je istakao:

– Jedan od ciljeva je da izborimo plasman u Evropu, što je veoma važno, najbolje bi bilo direktno u Ligu šampiona, ako ne, onda kroz kvalifikacije sa pozicije broj dva. Ukoliko to ne uspemo, onda da se plasiramo u Ligu Evrope, jer tako punimo budžet i spremamo se za godine koje dolaze.

Te sezone, 2022/23 Vojvodina je osvojila peto mesto, izborila je plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije i tu je eliminisana na prvoj prepreci, u drugom kolu od kiparskog APOEL-a, uz dva poraza od po 2:1

Za skupštinskom govornicom Zbiljić je tada još rekao:

– Drugi pravac u koji najviše verujem je rad omladinske škole i iskreno verujem da je to najbolji deo kluba u prethodnim godinama i siguran sam da će tako da nastavi i gospodin Grujić sa svojim saradnicima. Želimo da češće gledamo igrače kao što su Milošević, Majstorović, da produžimo ugovor sa Kabićem i da on bude zvezda kluba, da nakon toga pričamo o transferima i da punimo budžet iz naših transfera.

Jovan Milošević je prodat nemačkom Štutgartu za 1,2 miliona evra (podaci Transfermarketa), Milan Majstorović za istu sumu moskovskom Dinamu, a Uroš Kabić Crvenoj zvezdi za 800.000 evra, kasnije je iz beogradskog tima produžio ka Torinu, kako su pisali italijanski mediji, za obeštećenje od dva miliona evra.

Krajem septembra prošle godine Zbiljić je napad na titulu odložio za 2026. godinu.

– Kad budžet dođe na 12-13 miliona evra, a to je sezona 2025/26, tada ćemo da probamo da napadnemo titulu. Zvezda radi svoje, Partizan svoje, Čukarički svoje, ne možemo mi sa sigurnošću da kažemo da ćemo to i da postignemo. Mene zadovoljavaju drugo, treće I četvrto mesto, ali vrlo precizno pričam o toj sezoni da me javnost razume. Ako neko misli da je lako biti prvi čovek Vojvodine onda greši. Više prodajem nego što kupujem, više otpuštam nego što primam… Šta radim? Radim konsolidaciju – poručio je tada Zbiljić.

Takođe, Zbiljić je govorio i o prelaznom roku:

„U stalnim smo pregovorima sa nekim bivšim igračima. Konkretno, Miroslav Tanjga pregovara sa dvojicom nekadašnjih igrača Vojvodine, koji su zvučna imena. Voleo bih da vratimo dva ili tri bivša igrača, ne više od toga, jer treba dati prostor i klincima koji dolaze“, naveo je Zbiljić, koji je potom dodao:

– Moja velika želja je da Dušan Tadić završi karijeru u Vojvodini i da odigra barem šest meseci. Tadić bi trebalo da bude poput Miloša Šestića iz šampionske 1989. godine, koji će da ujedini sve ostale.

Septembarski prelazni rok je tada već bio završen, a Novosađani su u januarskom doveli nekoliko pojačanja: Kaleb Zadi Seri, Dragan Rosić, Njegoš Petrović, Vukan Savićević… Dakle, niti jedan od ovih momaka ranije nije nosio dres Vojvodine, a tek bi trebalo da se pokažu da li su inače zvučna imena zaista i pojačanja.

Naposletku, oglasio se Zbiljić i posle poraza u Kragujevcu, kad je postupio onako kako predsednik kluba i treba u kriznim momentima.

– Kao predsednik kluba preuzimam lično na sebe krivicu za sve rezultatske probleme koje imamo u ovoj takmičarskoj sezoni. Želim i da izjavim da potpuno verujem u igrače koji nose dres Vojvodine da će naći načina da sezonu iznesu na svojim plećima onako kako se od njih očekuje. Želim da igračima pružim javnu podršku i poručim da verujem u njih. Svaki sledeći meč za naš klub biće presudan.

Taj prvi sledeći bio je protiv Spartaka, a Vojvodina je osvojila tek bod. Boje rečeno, izgubila je dva. A možda i trenera Bandovića…

https://sportklub.n1info.rs/fudbal/srbi ... plej-auta/
POŠTO OBRAZ ???!!!
Maki

Post by Maki »

Milan wrote: Thu Feb 29, 2024 12:20 pm Takođe, Zbiljić je govorio i o prelaznom roku:
„U stalnim smo pregovorima sa nekim bivšim igračima. Konkretno, Miroslav Tanjga pregovara sa dvojicom nekadašnjih igrača Vojvodine, koji su zvučna imena. Voleo bih da vratimo dva ili tri bivša igrača, ne više od toga, jer treba dati prostor i klincima koji dolaze“, naveo je Zbiljić,

Septembarski prelazni rok je tada već bio završen, a Novosađani su u januarskom doveli nekoliko pojačanja: Kaleb Zadi Seri, Dragan Rosić, Njegoš Petrović, Vukan Savićević… Dakle, niti jedan od ovih momaka ranije nije nosio dres Vojvodine, a tek bi trebalo da se pokažu da li su inače zvučna imena zaista i pojačanja.
Svaka čast za ovaj tekst, rastavio je demagogiju Zbiljića na sastavne delove. A ovaj deo kao da sam ja pisao. :cheers:
Deep Purple

Post by Deep Purple »

@Maki

Treba biti realan makar po imenima i tom potencijalnom kvalitetu prelazni rok nije loše odrađen. Da se pregovaralo sa bivšim igračima verovatno se pregovaralo, to što se nije ostvarilo je neka druga tema. Ne može niko da ti garantuje da će se neki transfer ostvariti. Eto da se vratio Pavkov onda ovo po tebi ne bi bila demagogija? To je poenta.

Pavkov se nudio više prelaznih rokova kroz menadžere, nismo ga doveli i otišao je u Čukarički, eto opet kakva god da je Vojvodina i u kakvom god da je stanju ipak je prvo bio ponuđen nama a ne Čukaričkom.

Kaleb Zadi Seri, Dragan Rosić, Njegoš Petrović, Vukan Savićević i Korać realno nije loš prelazni rok makar na papiru, dok na terenu trebaju da se pokažu. Ova grupa igrača odnosno ceo igrački kadar ima kvaliteta ali negde ne štima, doveli su se u situaciju da gori za svaki bod a i da oni sami dovedu u pitanje svoje kvalitete. Meč protiv Spartaka je bio u zadnje dve godine jedan od najboljih koji su momci odigrali ali jednostavno se odigralo kako se odigralo i ostalo je 0:0.

Čukarički je na pet bodova, play-out je još bliže. Ima za šta da se igra do kraja sezone i najgora je stvar koja može da se desi je da se dignu ruke jer nije ni vreme ni mesto za to. Loše izgleda za sad ali biće još svega do kraja, treba gledati prvu narednu utakmicu i dati maksimum protiv Javora kojem takođe ne cveta u nastavku sezone.
Drugu mogućnost nemamo.
hvylarn

Post by hvylarn »

Ne verujem u trenera, ali verujem u tim. Naša uprava je kriva jer je laički prihvatila predlog da se dovede amater. Pre bih bio zadovoljniji da se dala šansa na 6 meseci nekom od bivših igrača koji su u trenerskim vodama pa šta uradi - uradi. Ako se pokaže, dati mu dugoročni ugovor. U međuvremenu radiš na ostalim kandidatima ukoliko se pokaže suprotno.
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Deep Purple wrote: Thu Feb 29, 2024 1:26 pm Čukarički je na pet bodova...
Pa sta?

Cak i da do kraja preteknemo Cukaricki i dalje nam je sezona podbacaj. Minimum prihvatljivo rezultatski za klub naseg renomea i tradicije u ovoj konkurenciji je trece mesto, sve ispod toga je neuspeh.

TSC nam bezi 16, crveni 25, crni 26. Osmi smo na tabeli i mamo gol razliku -5, jedna Vojvodina, alo!
slanobarac

Post by slanobarac »

Radoye wrote: Thu Feb 29, 2024 3:37 pm
Pa sta?

Cak i da do kraja preteknemo Cukaricki i dalje nam je sezona podbacaj. Minimum prihvatljivo rezultatski za klub naseg renomea i tradicije u ovoj konkurenciji je trece mesto, sve ispod toga je neuspeh.

TSC nam bezi 16, crveni 25, crni 26. Osmi smo na tabeli i mamo gol razliku -5, jedna Vojvodina, alo!
Tako je. Ovo je sramotna sezona.
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
hvylarn

Post by hvylarn »

Mi imamo samo sreće što i oni imaju faličnu sezonu, pa nam to 4. mesto nije toliko daleko. Čuka da je imala samo malo veću seriju, isto bi nam bili +10. Mi smo sad već trebali da ih prestignemo, a tu se mučimo sa timovima koji su se do juče borili za opstanak.
CRD FCV

Post by CRD FCV »

Мислим да се тај минимум од трећег места померио доласком још једног клуба са државном залеђином, с тим да то није залеђина наше државе. Додуше они нису прљави као наш двојац, само су унели ред у организацију. Тј није само то, изграђена им је и инфраструктура, далеко боља него што их имају они отрови.
Стабилни су, колико знам нису мењали управу од како су постали познати. За ових година суперлигашког живота Лазетић им је тек други тренер ако не грешим.
И то је оно што нама фали, континуитет. Нама је Бандовић трећи тренер ове сезоне. Ова управа ко зна која за само 5 година, да не идемо даље.

Нико не може бити задовољан овим резултатима али је исто тако је нереално очекивати да ће их бити за мање од две године. Ево сад смо довели неке боље играче, морао се поправити реноме клуба међу играчима да би дошли овде.
То смо постигли тако што смо оживели каријеру Чумићу, Николић је био већ виђен да никада не заигра, Траоре и Витас се наплатили код Арапа после нас, Љубинковић преко нас од Литваније до Израела, Милосављевић игра као да је у најбољим годинама.
Само је Барај успео да потоне.
Тако да ће се сад неки играч лакше одлучити да дође код нас него раније.

Понављам, ови резултати су далеко од задовољавајућих, надам се да ће се колико толико поправити до краја сезоне.
Deep Purple

Post by Deep Purple »

Radoye wrote: Thu Feb 29, 2024 3:37 pm
Pa sta?

Jeste sezona je falična i ispod renomea Vojvodine ali da li to znači da na malo manje od pola sezone mi treba da skinemo gaće i dignemo ih u vidu bele zastave?!

Ne nego to znači da se odigra maksimalno, igrači su plaćeni i primaju plate i to znači da svako od njih ima, treba i mora da da svoj maksimum do kraja sezone a za šta će to biti dovoljno, videćemo.

A ako mislimo da bar malo preokrenemo stvari u svoju korist i da se dignemo onda ne treba tako gledati na stvari i dići ruke jer eto i ako nismo trenutno u dobroj poziciji ipak imamo mogućnost da se borimo za poziciju niže nego što nam renome nalaže, kao da smo prvi put sad ispali iz borbe za top 3 pa nam je ovo ispod časti, čuj Boga ti.
Last edited by Deep Purple on Thu Feb 29, 2024 5:07 pm, edited 2 times in total.
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Deep Purple wrote: Thu Feb 29, 2024 4:50 pm Jeste sezona je falična i ispod renomea Vojvodine ali da li to znači da na malo manje od pola sezone mi treba da skinemo gaće i dignemo ih u vidu bele zastave?!
Ne bego to znači da se odigra maksimalno, igrači su plaćeni i primaju plate i to znači da svako od njih ima, treba i mora da da svoj maksimum do kraja sezone a za šta će to biti dovoljno, videćemo.
Prosle godine smo bili peti. Pretprosle deseti. Nije to samo ova polusezona. I ne treba da dizemo bele gace nego govnjive motke i da im se svima naspominjemo mile majke!
Deep Purple

Post by Deep Purple »

Radoye wrote: Thu Feb 29, 2024 4:56 pm
Deep Purple wrote: Thu Feb 29, 2024 4:50 pm Jeste sezona je falična i ispod renomea Vojvodine ali da li to znači da na malo manje od pola sezone mi treba da skinemo gaće i dignemo ih u vidu bele zastave?!
Ne bego to znači da se odigra maksimalno, igrači su plaćeni i primaju plate i to znači da svako od njih ima, treba i mora da da svoj maksimum do kraja sezone a za šta će to biti dovoljno, videćemo.
Prosle godine smo bili peti. Pretprosle deseti. Nije to samo ova polusezona. I ne treba da dizemo bele gace nego govnjive motke i da im se svima naspominjemo mile majke!
Jeste, to treba i treba da snose pritisak ali je sezona tek dobila značajnije konture, još ima za šta da se igra i ne treba padati u defetizam, loše izgleda majku mu ali još uvek imaju ta dva fronta na kojima mogu koliko toliko da poprave i ispeglaju stvari da li će uspeti ili ne period ispred nas će nam pokazati.

U ovom trenutku ništa ne izgleda dobro ali nas je fudbal makar naučio da stvari mogu za par nedelja da se promene. Da li će točak da se okrene na još gore ili bolje stanje, videćemo.

I ova grupa građana na terenu mora da pokaže neku reakciju na terenu.
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

CRD FCV wrote: Thu Feb 29, 2024 4:40 pm Мислим да се тај минимум од трећег места померио доласком још једног клуба са државном залеђином, с тим да то није залеђина наше државе. Додуше они нису прљави као наш двојац, само су унели ред у организацију. Тј није само то, изграђена им је и инфраструктура, далеко боља него што их имају они отрови.
A sta to nas sprecava da se organizujemo i unesemo red?

Upravo o tome i govorim, nije do drugih, do nas je, mi ne radimo dobro i zato rezultatski klizimo. Od neprikosnovenog treceg kluba u zemlji umesto da napredujemo mi smo stigli na to da nas zadovoljava peto mesto i ispadanje u prvom pretkolu Evrope a evo sada ce biti dobro i ako ne odemo u plej aut.

Kao sto rekoh j**e mi se ko sedi u upravi da li je to Zbiljic, ovaj - onaj, k***c - palac, ako se vidi nekakav napredak, na rezultatskom planu, sa infrastrukturom, u organizovanosti, u vracanju navijacke baze na stadion, nesto, bilo sta. Ali mi propadamo!

Mi smo bili treci klub jer smo odskakali u smislu organizovanosti i uslova za trening i rad. Imali smo sjajnu omladinsku skolu koja je izrodila gomilu vrhunskih fudbalera. Imali smo identitet na terenu i na tribini. Sada od svega toga ostali su samo tragovi. I za to nije kriv novi klub sa drzavnom zaledjinom, sami smo se sebi posrali u tanjir neradom, nemarom i nedomacinskim poslovanjem.

I sad smo tu gde smo.

Postali smo protocni bojler, kako za igrace tako i za trenere pa i za uprave, svi su tu da munu sta se moze munuti dok su u prilici i dok ne dodje sledeci na njihovo mesto. Jedino sto nam je ostalo su secanja na neka davno prosla bolja vremena...
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

Bez namere da budem snishodljiv i sl, ali kada ste poslednji put videli da smo se izvukli iz ovakve serije i iz loseg starta prolecnog dela?
Kada je poslednji put klub poceo prolece bas lose, sa ovolikom dozom defetizma, a zavrsio nekako na nekom zadovoljavajucem nivou?

Ja znam da su nekima i dalje kuce od cokolade, a prozori od marmelade, ali ako utisak ume da prevari, vala rezultati ne mogu. Pritom, da ne bude zabune,ne kazem ja da sad to treba da znaci skidanje gaca i famozno okretanje sledecoj sezoni, vec prosto da klub godinama unazad nema kapacitet, kako na terenu, tako i van njega, da se iz ovakvih startova proleca izdigne, te da ja samo ne vidim izlaz iz ovoga, osim nekim cudom da budemo peti i kup uzme neko ko vec ima Evropu. Ni to nece oprati ovakvu sezonu. Jedino trofej u Kupu ili neka ludacka serija na prolece ih mogu oprati za ove baljezgarije - od dovodjenja Bandovica, preko priprema na Kipru, pa sve do ''preuzimanja odgovornosti'' bez pravog preuzimanja odgovornosti.

Evo, uradicu domaci za sve:

Sezona 11/12 je poslednja sezona gde smo prolece krenuli jezivo (pod Jasarom), ispali iz Kupa od Borca, Apija plakao, da bismo nekako na jedan itekako sumnjiv nacin dali gol zvezdi za 2:1 u 90 i nekom minutu za trece mesto i Evropu. Tu smo za celu polusezonu u prvom delu imali onih 1:2 protiv partizana, kad su nas pokrali nevidjeno, za kraj iste zveknuli zvezdu 2:0 na mitru miricu. Od marta do kraja aprila smo doziveli apsolutni potop, i to je poslednja sezona gde smo zaista uspeli nekako da se izvucemo, sto je i dalje ogromno razocarenje bilo, jer smo do tog trenutka delovali kao da bismo mogli nekom serijom da se umesamo i u borbu za prva dva, kao i sezonu ranije.

Tome eventualno mogu da se pridodaju 13/14 i 14/15 sa sarenim rezultatima na prolece, ali izlaskom u Evropu, kao i osvajanjem Kupa s decurlijom onom.

Tim rezultatima, evo, dosla i prosla decenija. Ja sam izgubio veru u ''bolje prolece'' kada je u pitanju Vojvodina. Moze biti egal sa prvim delom, kao sto je bio slucaj u nekim prethodnim sezonama, ali moze i rezultirati nekim teskim potopima koje smo videli u nekim prolecnim fazama u prethodnih 6 godina.
Post Reply