Uprava

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Savcic Luka

Re: Uprava

Post by Savcic Luka »

CRD FCV wrote: Thu Feb 29, 2024 4:40 pm Мислим да се тај минимум од трећег места померио доласком још једног клуба са државном залеђином, с тим да то није залеђина наше државе. Додуше они нису прљави као наш двојац, само су унели ред у организацију. Тј није само то, изграђена им је и инфраструктура, далеко боља него што их имају они отрови.
Стабилни су, колико знам нису мењали управу од како су постали познати. За ових година суперлигашког живота Лазетић им је тек други тренер ако не грешим.
И то је оно што нама фали, континуитет. Нама је Бандовић трећи тренер ове сезоне. Ова управа ко зна која за само 5 година, да не идемо даље.

Нико не може бити задовољан овим резултатима али је исто тако је нереално очекивати да ће их бити за мање од две године. Ево сад смо довели неке боље играче, морао се поправити реноме клуба међу играчима да би дошли овде.
То смо постигли тако што смо оживели каријеру Чумићу, Николић је био већ виђен да никада не заигра, Траоре и Витас се наплатили код Арапа после нас, Љубинковић преко нас од Литваније до Израела, Милосављевић игра као да је у најбољим годинама.
Само је Барај успео да потоне.
Тако да ће се сад неки играч лакше одлучити да дође код нас него раније.

Понављам, ови резултати су далеко од задовољавајућих, надам се да ће се колико толико поправити до краја сезоне.
Taj klub ima državnu zaleđinu, ali je predsednik tog kluba uneo i svoj lični novac.
Verovatno je morao, ali kažu da čovek ima veliku ljubav ka fudbalu.
Tako da je motiv da se klub/biznis razvija veliki
On funkcionišu da vrlo tržišnim principima.
Na rpimer, skyboxovi se iznajmljuju i plaćanja zakupa nisu oslobođeni ni članovi uprave.
Tako da ukoliko žele da koriste svoju poziciju u klubu da razvijaju biznis, može, ali plati.
Ovo je i nastavak na temu upisa da li bi se nešto promenilo da je klub privatan

Što se tiče dela dolaska boljih igrača složio bih se i svi se nadamo se da će to do kraja sezone dokazati
Turija

Post by Turija »

Umoran sam i smoren od analiza uprava, trenera igraca i vrtenja u prazno u zacaranom krugu (iz kojeg izlaza, jos dugo, nece biti).

Ono sto je i sad problem FK Vojvodine, to je sto se Klub vodi kao biznis, a ne kao njegova osnovna delatnost - fudbalska igra i sve ostalo sto je prati.

Meleg je rekao ondasnjem predsedniku Vukovicu da FKV nije benzinska pumpa. Sad se moze (analogno tome) parafrazirati njegova tadasnja izjava i reci: FK Vojvodina nije Juzna Backa.

Koji smo bili na tabeli u Vukovicevom mandatu, kakav se fudbal igrao u NS, sta je bilo sa nasim igracima iz omladinske skole, sta je danas sa svim tim? Da li se na isti nacin vodi Klub? Zasto je tako? Odgovor nije tesko dati
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Milan

Post by Milan »

Ja bih se samo ovde ubacio sa konstatacijom da je ovaj forum jedno neverovatno mesto! Pogledajte samo upise na prethodnih nekoliko strana i način ophodjenja neistomišljenika jednih prema drugima. Bilo bi veoma svrsishodno da ljudi iz kluba stvarno ovo pomno čitaju.
POŠTO OBRAZ ???!!!
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Milan wrote: Thu Feb 29, 2024 5:33 pm Ja bih se samo ovde ubacio sa konstatacijom da je ovaj forum jedno neverovatno mesto! Pogledajte samo upise na prethodnih nekoliko strana i način ophodjenja neistomišljenika jednih prema drugima. Bilo bi veoma svrsishodno da ljudi iz kluba stvarno ovo pomno čitaju.
Milane ja mislim da ovde neistomisljenika zapravo i nema. Ne moramo bas u svakoj sitnici da se slazemo, nije ovo Severna Koreja da se silom uteruje u jednoumlje, ali svi smo mi ovde Slaninari i volimo Vosu i to je sustinski najbitnije!

:lala: :cheers:
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Savcic Luka wrote: Thu Feb 29, 2024 5:24 pm Taj klub ima državnu zaleđinu, ali je predsednik tog kluba uneo i svoj lični novac.
Verovatno je morao, ali kažu da čovek ima veliku ljubav ka fudbalu.
Tako da je motiv da se klub/biznis razvija veliki
Prvo ljubav prema fudbalu, pa ljubav prema klubu, pa sistematizacija i sistem, pa radne navike, pa postenje, i na kraju tek potencijalni profit.
Jedna stavka ako fali, uspeha nece biti. Pod uspehom podrazumevam bas ovo sto se desava TSCu, nisu sampioni, a Topola se ponosi njima. Igraju lepo, imaju dobar stadion, za nase uslove imaju dobar tim, solidne igrace, imaju lepe i atraktivne meceve, niko sa stadiona ne odlazi razocaran... E sad pitanje, kada ce se to kod nas desiti. Gledajuci 30+ godina unazad gotovo da bih smeo da tvrdim NIKADA. U ovom momentu smatram da smo blizi zvezdi nego TSCu, u smislu da trosimo (pretpostavljam i ciji novac) bez logike, pokrica i bilo kakvog reda voznje. I sto je najtuznije, godinama vec lazemo sami sebe (ovo kako god neko da shvati... pogresiti nece)
Image
CRD FCV

Post by CRD FCV »

Radoye wrote: Thu Feb 29, 2024 5:10 pm
CRD FCV wrote: Thu Feb 29, 2024 4:40 pm Мислим да се тај минимум од трећег места померио доласком још једног клуба са државном залеђином, с тим да то није залеђина наше државе. Додуше они нису прљави као наш двојац, само су унели ред у организацију. Тј није само то, изграђена им је и инфраструктура, далеко боља него што их имају они отрови.
A sta to nas sprecava da se organizujemo i unesemo red?
Спречава нас прво што нам управе не трају дуже од две сезоне од смрти Бате.

Изнећу неко своје виђење ситуације како у нашем клубу тако и у српском фудбалу, по неким сегментима.

ТСЦ

Пројекат Мађарске власти или људи блиски истој. Изабрали Тополу јер тамо већ имају нека пословања и јер у тој средини има солидан број њихове националне мањине, плус околина што јој гравитира. Навијачи навијају на мађарском па самим тим и нема проблема да се застава Мађарске појави на том стадиону. Нису рецимо изабрали да улажу у Суботицу, нарочито не Спартак, јер им није требао клуб који има навијаче који су већински Срби и не би подржали начин на који ТСЦ ради. А и не морају да се цимају да навијачима испуњавају хирове.
ТСЦ има слободу да напада и друго место, све док не угрожава прво. Њих нико неће саботирати нити им се мешати у управу и постављати своје људе тамо. Разлог је дасе не руше односи са мађарском националном мањином на чију подршку ова власт изузетно рачуна. Минимум 2% им вуку. Такође се може приметити како Мађари послују по Србији без проблема, скоро је било да су купили неке пословне просторе по Београду, код нас је наводно Петрус исто ту нешто близак, ресторан Бос у Суботици и тако даље.
Зато ТСЦ има слободу да улаже у клуб без да размишља да ли ће их неко саплести у њиховим намерама. Они су задовољни својим могућностима, титула им не треба, у Европу су се већ једном пласирали и на отме зарадили. Имају могућност континуитета, како управе тако и играча.

Нови Пазар

Слична прича као ТСЦ само што они имају другачији приступ. Немају високе амбиције за Европу, довољно им је да буду у позицији да разделе бодове како им то одговара, ценовно или другачије. Њих држи бошњачка већина у том региону, власт им се не меша у пословања јер се такође рачуна на политичку подршку.

Расподела клубова по партијској линији

Остали клубови су расподељени политичким моћницима из припадајућих региона. Тончев у Нишу, други Тончев у Сурдилици.
Тако смо ми добили Збиљића. Води Јужну Бачку, "способнијег" у овом делу немају а да је из њихових редова. Такође из истих разлога је ту и Бајатовић.
Ми не вучемо неке гласове да бисмо добили неке слободе у раду. То имају они који ће осигурати власт ако осете да им се столица љуља.
Не би ме чудило да се ми не будимо за суђења јер не смемо. Морамо бити послушни и појести све што нам се сервира.

Мала историја руководства и организација клуба

Раније је ту био Кан Кан а политику нешто наш клуб није интересовао, можда јер је и он био ту. Не сећам се да су му убацивали људе у управу. То је једини период у последњих колико година да смо имали неки контунуитет, знало се ко пије и ко плаћа. Тада није било друге конкуренције од близанаца. Било је оних што повремено бљесну али се исто тако брзо угасе - Чачак, Јагодина, Кула нпр.

Након Кан Канове смрти, појављује се вакуум које се једно време попунио са разним људима док политика није рекла да је доста. Тако добијамо први пут Збиљића. Тиме се и осигурава да Војводина неће много таласати јер смо умели да будемо једном и други на табели. А ту је и фамозни куп 5.11.2011. Тада се покушава нешто урадити у оквирима који су нам дозвољени али је то угашено збацавањем те управе. Тиме добијамо опет пар година лутања са разним фацама док се није појавио Збиљић други пут.
И сада смо на том путу непуне две године. То је јако мали период да би се средило све оно што се (није) радило претходних 10.
Види се то и по трансферима - пут то Зерија је водио преко једног Бараја који данас не игра ни другу португалску лигу. Још му нисам заборавио оно шетање против противника који пролази и из чега настаје гол за Апоел.

Дакле, имамо два државна клуба, један клуб који има сву слободу до другог места и један клуб који је ваљда приватан и који није имао много промена у руководству.

Како постати опет минимум трећи
Пут до тога да је нама треће место нешто испод чега не можемо је још испред нас. Нама треба руководство које се неће мењати најмање 4 године, тренер који ће одрадити минимум 2 сезоне и барем окосницу тима која ће изгурати те две сезоне и на основу које ће се надограђивати тим.
Исто као што раде ТСЦ и Чука.

Шта нас чека у блиској будућности

Чека нас још тежа ситуација. Број клубова за Европу ће бити за један мање. А следеће сезоне нам улази ОФК, односно Мркела и Терзић јуниори. Њима ће сва врата бити отворена, можда ће истиснути Чуку као ту тренутно четврту екипу ако им се тако буде хтело.
Како ћемо ми стајати у том новом распореду власти? Зависи и од избора што нам долазе и од милости оног што се за све пита а није Господ Бог.

Да ли видим неког ко би могао више

Искрено не. Нико није луд да утуче поштено зарађен новац у Србију, поготово наш фудбал. Никоме не треба да га сачекају наоружана лица на капији Вујадина кад је у току седница скупштине, или беше управе.
Новог Кан Кана нема. Сви су у шаци ових. Или су једни други у шакама. Свакако не видим да би неко могао опет бити као што је био он.
Duplof

Post by Duplof »

Bravo, bićemo šampioni 2025/26. u PLS, možda!

Vreme je za fajront, a izuzetaka za "after" nema večeras! Žurku nastavite negde drugde, što dalje odavde.
Jedem luka i slanine, navijač sam Vojvodine
Uvek sa tobom

Post by Uvek sa tobom »

Сад ће вероватно да се отпусти тренер и окриви за неуспех, а мене Збиљићу занима ко је довео Тајландског тренера у твоју европску Војводину која напада 3. место. Ко га је довео председниче, да ли ће и он сносити одговорност, па и мом малом комшији од 12 година није било јасно шта ће тренер са Тајланда у Војводини. Тражимо одговоре ко је одговоран за ово урушавање нашег клуба! Треба све да вас је срамота за позицију на табели, ако уопште и знате на ком смо месту !
Други долазе... одлазе... али ми смо УВЕК СА ТОБОМ !

УПРАВА НАПОЉЕ !
Milan

Post by Milan »

021 wrote: Sat Mar 02, 2024 10:57 pm
Bolji trener bi bio od koristi, ali glavni razlog svemu ovome je ipak sistemske prirode. Ekipu sačinjavaju legionari i otpaci sakupljeni sa raznih strana, kojima je Vojvodina usputna stanica ili prilika da se ućari još koji dinar pred penziju. Da bi fudbalski klub bio uspešan ipak je potrebna dugoročna strategija i vizija. Sistem protočnog bojlera i prihvatilišta za neudomljene igrače neće nas odvesti daleko.

U slučaju da čitaju samo ovaj topik…
POŠTO OBRAZ ???!!!
Mare_Liman

Post by Mare_Liman »

Рече председник није нас стигла судбина Радничког из Ниша, није, ал ускоро ће...
"Војводина је на једној страни, а сви остали су на другој, тако је увек било и тако ће заувек остати."
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

Gde je car to izvalio?
VošaNS

Post by VošaNS »

gospodinFKV wrote: Mon Mar 04, 2024 12:36 pm Gde je car to izvalio?
https://nsfudbal.com/2023/06/14/dragolj ... reko-noci/
Stojim u mestu gubim vreme
Čekam bolje dane, koji dolaze!
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

Ahaaa...secam se sad te izjave, a vidim da je od ranije. Zahvaljujem :cheers:
Nego, evo vec je ponedeljak. Niko da preuzme vruc krompir ''odgovornosti'' za ovo kolo. Sta ste zasili ta dupeta za fotelje, gospodo... :greenbutt:
Savcic Luka

Post by Savcic Luka »

gospodinFKV wrote: Mon Mar 04, 2024 3:19 pm Ahaaa...secam se sad te izjave, a vidim da je od ranije. Zahvaljujem :cheers:
Nego, evo vec je ponedeljak. Niko da preuzme vruc krompir ''odgovornosti'' za ovo kolo. Sta ste zasili ta dupeta za fotelje, gospodo... :greenbutt:
Pa zar nije Maki preuzeo odmah, još dok se teren nije bio ni ohladio?! :D :D
Maki

Post by Maki »

Savcic Luka wrote: Mon Mar 04, 2024 3:58 pm
gospodinFKV wrote: Mon Mar 04, 2024 3:19 pm Nego, evo vec je ponedeljak. Niko da preuzme vruc krompir ''odgovornosti'' za ovo kolo. Sta ste zasili ta dupeta za fotelje, gospodo... :greenbutt:
Pa zar nije Maki preuzeo odmah, još dok se teren nije bio ni ohladio?! :D :D
Naravno, tako mi to radimo, i očekujte da ću bez pardona nastaviti da trolujem na forumu. :mrgreen:

Uzgred jedno zapažanje. Ako je istina da je Seri Kuntićev pik, onda bez dileme znamo koga treba postaviti za novog sportskog direktora.
Post Reply