Kriminal u srpskom fudbalu
Prihvatilo je tužilaštvo,a sud tek treba da donese odluku da li će to priznati ili ne.I nije više godinu u svojoj maloj kućici,već devet meseci,jer je navodno već ležala u pritvoru pa joj i to ulazi u kaznu.njaks wrote:Koliko sam ja obavesten prihvaceno je zar ne???

Evo još jedna sjajna vest,kako ona može da uzme kredit kao optužena za krađu

http://www.mondo.rs/s203109/Info/Hronik ... godbi.html
Нешто чешљам своје успомене, па се сетидох трансфера Лазетића из Војводине у обилић. Колико се сећам цена је бар јавно била милион марака, али Војводина није добила ни филер од тог трансфера. Да ли су комадант Жељко и његова Фрау оптужени и за то? Или је још једном показано на делу да се од Војводине може красти. Сетимо се само епилога "афере Шапурић"?
Mislim da je bila priča o najvećem transferu u istoriji jugoslovenskog fudbala koji je iznosio 1.55 miliona maraka iliti 50 hiljada više od transfera Darka Kovačevića iz Proletera u cz...podbara wrote:Нешто чешљам своје успомене, па се сетидох трансфера Лазетића из Војводине у обилић. Колико се сећам цена је бар јавно била милион марака, али Војводина није добила ни филер од тог трансфера. Да ли су комадант Жељко и његова Фрау оптужени и за то? Или је још једном показано на делу да се од Војводине може красти. Сетимо се само епилога "афере Шапурић"?
UH!
http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.p ... _id=505966
sreda 13.04.2011 | 15:44 -> 16:11
Milošević i Dmitrović pod istragom
Izvor: B92 | SO
Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je da će pokrenuti disciplinski postupak protiv nekadašnjih reprezentativaca Sava Miloševića i Bobana Dmitrovića.
Razlog za to su optužbe koje su njih dvojica prethodnih dana iznosili u medijima.
Kako je saopšteno na zvaničnom sajtu FSS, Disciplinska komisija "reagovala je po službenoj dužnosti, a zbog niza izjava i neproverenih tvrdnji koje su Dmitrović i Milošević u raznim medijima iznosili prethodnih dana".
Predsednik Disciplinske Slobodan Pajović izjavio je da je "sednica još ranije zakazana za petak i da će po hitnom postupku razmotriti njihove izjave"
"U slučaju da tokom rasprave ustanovimo da oni više nisu članovi fudbalske organizacije, onda ćemo po službenoj dužnosti dostaviti ceo slučaj nadležnim organima policije i pravosuđa", rekao je Pajović.
Savo Milošević je u emisiji "Insajder debata" na TVB92 između ostalog rekao da "FSS treba ukinuti", a Boban Dmitrović je u izjavi za "Sportski žurnal" optužio čelnike Superlige i Borca iz Čačka za nameštanje utakmica.
Milošević najavljuje kontratužbu
Rekorder po broju utakmica za državnu reprezentaciju Savo Milošević rekao je da FSSpokretanjem postupka protiv njega ugrožava njegova osnovna ljudska prava. Milošević je gostujući u emisiji "Insajder" rekao "da će poništiti svoju fudbalsku karijeru, ako u srpskom fudbalu nema nameštaljki".
"Takav potez Fudbalskog saveza mogu da podvedem pod klasično udbaško saopštenje, koje ugrožava moja ljudska prava i slobodu govora".
On je dodao da Disciplinska komisija FSS neće imati težak posao da utvrdi da on nije član fudbalske organizacije i da će čelnike saveza rado sačekati na sudu.
"Koliko sam obavešten oni će kada utvrde da nisam član Fudbalskog saveza, kao što nisam, da to predaju sudu. Ozbiljno ću da porazgovaram sa svojim advokatima i rado ću ih čekati na sudu. Planiram da i ja podnesem tužbu protiv njih jer ugrožavaju moju slobodu govora. To je sve što imam da kažem", poručio je Milosević.
A to su uradili jer je Savo rekao bez dlake na jeziku sledeće:
http://sport.blic.rs/vojvodina/vesti/19 ... namestanja
Niko nas ne voli - q.ac nas zaboli
- Lala sa zapada
Zasto je taj isti Sava cutao kada je bio u predsednickoj trci kod crnog blizanca?Krle wrote:A to su uradili jer je Savo rekao bez dlake na jeziku sledeće:
Samo je jedan Ronaldo i on igra za Corinthians
Da ne kvarim temu o trenerima Vojvodine citirao sam ovde.Neusatzer wrote:Ja njega uopste ne simpatisem - sujetni hvalisavac zeljan ogromnih para, a pri tome se mozda nekada davno pokazao u Spaniji, ali sada je rupa sto se videlo prosle godine.trelos gia fcv wrote:Ja se ne slažem iz jednog vrlo običnog razloga...Rabba wrote: Stex, svaka cast. Vrlo nerealna opcija, zbog finansija, ali moram da se slozim sa tobom. Kad bi postojala i najmanja sansa da dovedemo tog coveka...
I on je član sekte! I to jedan od važnijih članova!
Čitaj potpis!
Odnos kvaliteta igraca sa kojima je raspolagao i kvaliteta igre koju su isti pokazali je mozda bio i najgori na tom provenstvu.
A to sto je on toletov neprijatelj ne znaci da je automatski i nas prijatelj.
Radomir Antic je poslednje dobro sto se desilo nasem fudbalu i verovatno poslednja sansa za ozdravljenje gangrene. No, da krenem redom.
Bio je Ilija Petkovic. Nakon izborenog 1. mesta i odlaska krece medijska hajka placenih novinara u toku priprema (slucaj "sin"). Kako je grupa bila izuzetno teska, a nase zelje nerealne odmah nakon prvog poraza (1-0 od Holandije) biva masakriran sa svih strana u medijima. Nakon toga puca po savovima, i prolazimo kako prolazimo. Odlazi k`o posran, vredjan i ponizavan.
Onda je vrsni SAVEZ (SISTEM) zakljucio kako mi nemamo kvalitetnih trenera, te da nam treba stranac. Dolazi Havijer Klemente (plata 360.000 e godisnje) koji je reprezentaciju vodio kao sto ja vodim ekipu na menadzeru. Klasican hobi. Udarili smo u dno, totalna katastrofa. To nekada (u poslu, zivotu) nije lose, jer kada udaris u dno mozes gore, ali samo ako dobro sagledas zasto si pao. E pa SISTEM je ostao isti, a Glava i dalje na istom mestu. Tada je doveden Miroslav Djukic. Opet je doveden trener zbog imena, a ne zbog znanja i iskustva. Naravno, i on je ubrzo bio unisten od strane SISTEMA jer nije hteo da igra po njihovim pravilima.`Ajde da vidimo kako je on govorio kada je izbila afera (slucaj "Fejsa na OI") i kada su krenuli da ga patrgaju po medijima preko svojih placenih novinara.
http://www.mondo.rs/v2/tekst.php?vest=107152
21. avgust 2008. godine.Smenjeni selektor, koji nije doživeo da vodi seniorsku reprezentaciju ni na jednoj zvaničnoj takmičarskoj utakmici, objasnio je i zbog čega je Karadžić tražio povratak Fejse u Beograd.
"U srpskom fudbalu svako svakome duguje nešto, to su repovi koje naši čelnici vuku iz prošlosti. Sve se događa po ćoškovima... Da bi gosn Karadžić postao predsednik FSS, potrebno je da Zečević tu i tamo izlobira poneki glas. I to tako funkcioniše. Naravno, to dovodi predsednika u situaciju da posle svima duguje i šta čovek da radi kada ga pozovu i traže da im vrati uslugu? Onda tražite "rupe". Tako to funkcioniše, večito se traže "rupe" u zakonima, propisima..."
Đukić je naveo i primer.
"U tome je razlika između Karadžića i mene, što ja poštujem zakon, a on traži rupe. Po pitanju isplate mog ugovora, rekao je "tražićemo rupe u ugovoru". O tome vam pričam, to je njegov sistem rada. Isto je bilo i sa pozivanjem fudbalera. Meni zakon, odnosno propisi FSS daju mogućnost da pozovem svakog fudbalera kojeg želim i ja sam tu mogućnost iskoristio. On je kasnije tražio rupe, kako bi poslao Fejsu kući".
...
Đukić je dodao da stav "struke" nije bio presudan za njegovu smenu, jer je Karadžić u medijima dan pre toga već izjavio da će Radomir Antić biti novi selektor.
"Ne valja Klemente, ne valja Đukić, sada neće valjati ni Radomir Antić. Ne znam kako će se taj čovek snaći za tako kratko vreme do početka kvalifikacija? Voleo bih da Karadžić sada kaže da li je spreman da preuzme odgovornost, jer se to ne može očekivati od čoveka kojeg su postavili nekoliko dana pred početak takmičenja. Čekam da vidim da li će večiti potpredsednik preuzeti odgovornost jednom u životu. Neka se i oni malo potroše... 'Ajmo Đoriću, 'ajmo Karadžiću, nikad niste plaćali cehove, već samo gurali druge u prvi plan", pozvao je Đukić rukovodstvo da "bar jednom stanu iza selektora i reprezentacije".
...
"Pa, mi u Srbiji izvučemo drugog odozdo (slučaj Banat) i onda tražimo rupe kako to da objasnimo ljudima zašto Banat, a ne Smederevo. Sednemo nas trojica i smislimo da "grad ne stoji iza Smedereva". Voleo bih da vidim tu studiju, u kojoj je neko procenio da grad ne stoji iza kluba. To su, ljudi, ozbiljne stvari, ko će igrati u prvoj, a ko u drugoj ligi. I to je naša javnost progutala. Ovde u Srbiji, neko je od oka procenio da grad ne stoji iza kluba, to je strašno".
Savez je bio uzdrman, mislili su da ce Djukic biti njihov, medjutim nije. Poceli su i jaci pritisci na SISTEM, te su povukli adut u vidu Radomira Antica. I to je predstavljen kao ogroman uspeh. NEKO odnosno SAVEZ je morao tom istom Anticu da ponudi ugovor, a on ga je i prihvatio. Prema ugovoru Radomir Antic bi dobijao 310.000 e godistnje (dakle 50.000 manje od Klementea) + bonus od 500.000 e u slucaju plasmana na SP. Pored toga obecano je da ce igracima ici nagrada od 40% od para sa svetskog, sto se moze videti u intervju Toleta ovde.
Srbija je kvalifikacije zavrsila na prvom mestu, konacno je na stadionu vladala zdrava atmosfera, gde nije bilo vredjanja izmedju crvenih i crnih blizanaca, gde se nije zvizdalo nakon pola sata igre. Konacno je napravljen taj duh kakav jedna reprezentacija treba da ima, trener koji je izazivao postovanje kod igraca (Mihajlovic je npr. za Santraca govorio da ga saslusaju, a kad on izadje dogovaraju se Dejo, Mijat, On i iskusniji kako da igraju...zato smo tako i prolazili). Jednostavno, delovalo je kao da smo u nasoj zemlji nepobedivi, a tako je i bilo.Како сте довели Антића за селектора?
Лако. За петнаест минута. Обојица смо знали шта хоћемо. Он је желео рад без ограничења и било каквог мешања, а ја добре резултате. И пружио сам му руку. Било је то прошлог лета у Бечу. Био је то мој први посао на положају председника Савеза. Верујем да ће све осталo бити на истом нивоу. Наш план је одлазак на Шампионат света у Јужну Африку. И ту смо на најбољем путу. Да бих избегао све могуће неспоразуме са Антићем нисам одредио стручног директора Савеза. Није нам потребан директор. Антић је ту...
Шта је са новцем?
И ту је већ сад све јасно. Играчи и чланови Стручног штаба, које је одредио Антић, делиће не тридесет, већ одсад четрдесет одсто од зарађене суме на Шампионату света у Африци! А ова сума ће бити сразмерна успеху, од три, па до четири, пет милиона евра. А да бисмо стигли до Јужне Африке, и до тог новца, морамо се у следећих пет утакмица за то изборити. Ривали ће нам бити Аустрија, Француска и Румунија у Београду, а Фарска Острва и Литванија у гостима.
E onda kada smo izborili plasman, doslo je vreme da se sravnaju racuni. Naravno i vreme da SISTEM pozove Glavu da krene da "krpi rupe". Posto su hteli da ucare svaki dinar u svoje dzepove pocelo je sa opropanim receptom, napadom pred pripreme za SP. Pocelo je sa protivnicima za trening meceve (Antic nije zeleo u Alzir, ali je Alzir nudio kes...). Nismo igrali ni sa jednom jacom reprezentacijom jer to naravno kosta.
Nakon toga dosle su strele iz kadrova SISTEMA u fudbalskim klubovima. Iz redova crvenog blizanca je zamerano "sto ne igra ovaj, ne mogu da verujem da nema mesta za ovog, nja nja nja..." dok su crni minirali ovako. Narod gladam, hrani ga OVAKO - http://www.pressonline.rs/sr/vesti/spor ... 1nje!.html, sve preko svojih placenih piskarala. Nikome naravno nije padalo na pamet da pita gde nestadose ostade pare, jer je stalno mazana prica o famoznoj "kuci fudbala" (za koju su inace pare dobijene iz posebnog fonda UEFA).
Sve ovo sam pisao zbog recenice "o sujetnom hvalisavcu zeljnom para koji je nekada nesto postigao u spaniji, a ko je i sta je videlo se prosle godine." Igru ne bih komentarisao, ja sam ponosan na ono sto je bilo u J. Africi. Moglo je i bolje, samo je malo srece nedostajalo.
Sta se desava posle? Antic razapet od strane novinara, i zamisli nece da da ostavku. Naravno, da nece. "Sta cemo sad?", pita se SISTEM. Nista, osim onoga sto najbolje znamo - "`Ajmo da nadjemo rupe." I nadjose rupe u suspenziji UEFE, i ispratise Radomira kako ga ispratise. To sto neko zna sva slova azbuke, sto prica drugacije od ostalih, sto ima "svoju pricu" ne mora ujedno da znaci da je hvalisavac. A sta o njemu i njegovoj struci misle preko mozda dovoljno govori da je jedan Cavi u svojoj autobiografiji napise da ga je Antic stvorio...
STA IMAMO DANAS?
Imamo na kormilu Pizona, crvenu marionetu SISTEMA. Morao je neko iz redova crvenih verovatno ce i sledeci biti da se ne narusi ta SISTEMSKA harmonija. Opet je vracen stari nacin rada po sistemu: "guraj, pa sta prodamo" po smislu selektovanja igraca. Kako je tesko bilo gledati Racu Petrovica kako iz svake pozicije pokusava da postigne pogodak, ne bili se prodao jer se vraca Fejsa. Gledati igrace Krkobabicevog godista kako debituju kao na traci...uf,uf.
Idemo dalje. Mlada reprezentacija. Sale nikonezelidaihtreniram Jankovic dobija posao pored jednog Curcica, Djumija i ostalih NESISTEMSKIH trenera...Rezultati ce se tek pokazati, igre nema, a cini mi se da nikoga nismo pobedili. U napredak igraca, sumnjam.
Sta reci za Bata Djoru. Ko je gledao ovo kukavno prvenstvo na nasem stadionu, mogao je da vidi jedno - NEMAMO buducnost. Mozda je i imamo, ali to tamo nije moglo da se vidi jer to nije dao SISTEM.
Uf, raspisah se...
Poenta price mi je bila da pokazem samo kako SISTEM radi, i da se ne moze kriviti neki "sujetni hvalisavac koji voli pare" za (ne)rad. Kaze nas narod:
"Riba smrdi od glave",
"Zmija se bije u glavu"
Ipak nisam nasao nijednu poslovicu za HOBOTNICU, jer mislim da su ove struktrure fukara u nasem fudbalu davno prevasli oblik zmija i riba, i da ce stoga biti mnogo teze odupreti im se. Pipci su im svuda, a bojim se da bi i posle obezglavljivanja ostali zalepljeni tu gde je jesu. Stoga nije potrebno da Tomislav Karadzic ode, vec da se citav SISTEM promeni. A za to je potreban srpski CALCIOPOLI, ali sam izgubio i poslednju nadu da cu tako nesto videti za zivota.
0.0625
- etxeberria
Meni se Antic uopste nije svidjao. Realno u Evropi ima 3 reprezentacije koje su koplje ispred ostalih to su Holandija, Nemacka i Spanija, s ostalima se moze i igrati i ravnopravno i uvek ici na pobedu. Igra s Anticem? Smesna i procitana. Ako mi neko kaze kad smo mi to igrali dobro s nim osim protiv Austrije u Becu prvo poluvreme i Rumuna, ima pivo.
E sad, dolazimo do toga da je otisao Antic a dosao Pizon, to sto je bio bolji od ovog uopste ne znaci da je bio dobar, bio je samo "manje los". Jedine dve dobre stvari od Antare, imao je autoritet i pobeda protiv top reprezentacije posle 20 godina, ostalo limunada.
E sad, dolazimo do toga da je otisao Antic a dosao Pizon, to sto je bio bolji od ovog uopste ne znaci da je bio dobar, bio je samo "manje los". Jedine dve dobre stvari od Antare, imao je autoritet i pobeda protiv top reprezentacije posle 20 godina, ostalo limunada.
sam svoj najveci neprijatelj
Limanfkv, svaka cast na bolno objektivnoj analizi
Slozio bih se u rec s tobom, sem sto bih ipak jos malo istrpeo Jankovica na klupi "Orlica" i sacekao da vidim njegove rezultate na startu kvalifikacija. Istina, izvikan je trener i uglavnom nikakve uspehe nema iza sebe, ali mislim da su ove prijateljske utakmice pokazale da mozda nesto i moze izvuci iz ove generacije.

Slozio bih se u rec s tobom, sem sto bih ipak jos malo istrpeo Jankovica na klupi "Orlica" i sacekao da vidim njegove rezultate na startu kvalifikacija. Istina, izvikan je trener i uglavnom nikakve uspehe nema iza sebe, ali mislim da su ove prijateljske utakmice pokazale da mozda nesto i moze izvuci iz ove generacije.
Napred Voso!
- Red Marquis
- Moderator
Limanfkv, odličan post.
Po meni, jedino što mooožda u nekoj daljoj budućnosti može doneti boljitak je u sledećih par kvalifikacija i A tima i omladinaca debakl, pa neće moći da se skrivaju iza rezultata. Pižon i Janković su na dobrom putu ka debaklu, ali potrebno je i sledeće kvalifikacije odraditi na istom nivou...E, onda tek mislim da možda dođe do čišćenja. A u naš kalčopoli ne verujem, jer dok je stanje u državi ovakvo, ne može ni fudbal biti bolji.
Jedini je žal to što dok se to sve dešava, sve stariji su igrači tipa Vidića, Ivanovića, Krasića, Kolarova koje nećemo više imati...
Po meni, jedino što mooožda u nekoj daljoj budućnosti može doneti boljitak je u sledećih par kvalifikacija i A tima i omladinaca debakl, pa neće moći da se skrivaju iza rezultata. Pižon i Janković su na dobrom putu ka debaklu, ali potrebno je i sledeće kvalifikacije odraditi na istom nivou...E, onda tek mislim da možda dođe do čišćenja. A u naš kalčopoli ne verujem, jer dok je stanje u državi ovakvo, ne može ni fudbal biti bolji.
Jedini je žal to što dok se to sve dešava, sve stariji su igrači tipa Vidića, Ivanovića, Krasića, Kolarova koje nećemo više imati...
Io odio Belgrado
http://www.nacionalnigradjanski.com/spo ... islavskog/
S promocije knjige “Kontranapad” Miroslava Vislavskog
Objavljeno 09.06.2011
NOVI SAD – Knjigom “Kontranapad” Miroslav Vislavski iskazao je analitičnost i hrabrost. Ponekad grubo ali istinito skicirao je na stotine portreta pojedinaca i ukupnost srpskog sporta u godinama tranzicije.
Možda neku njegovu reč ne bih potpisao iako izuzetno poštujem Vikijevu borbu s vetrenjačama u vremenu enormnog uticaja mafije i tajkuna na dešavanja u srpskom sportu.
Vikijeve reči su kao lek, a tekstovi kao nokaut. Novinar i publicista, TV stvaralac i kolumnista u Tabloidu, nadasve pregalac i entuzijasta u sportu, iskazuje u ovoj knjizi da nema simpatija za birokratsku nadmenost, udvoričko ponašanje, bonvivanske sklonosti čelnih ljudi sportskih saveza i klubova. Rečenicama koje prosto šamaraju, verno opisuje razne modalitete bestidnosti, ogoljujući do srži suštinu njihovog bitisanja u sportu i razloge zbog kojih kompromis s mafijom nije moguć.
Vislavski, kao vrsni kritičar i pedantni hroničar zakulisnih zbivanja, nije štedeo ni najveće autoritete ukazujući na njihovo neznanje, nesnalaženje, nedoslednost, korumpiranost, zaslepljenost… Kao i neutoljivu glad za enormnim bogaćenjem.
U pričama o sportu i ovima, kako je naglasio recenzent knjige “Kontranapad” Ljubiša Panić Miroslav, Vislavski na 320 stranica piše o “Don Bori (Boričiću, dugogodišnjem predsedniku OS Srbije) koji hoće da bude Sloba, o Snežani (ministarki) i njenim patuljcima, o Toletu (Karadžiću) i čuvarima kase, pljačkaškim privatizacijama kao proverenom metodu, o fudbalu u torbi i alkoholu u krvi… Knjiga je pisana godinama kao hronika vremena, svedočanstvo o ljudima u sportu i oko njega.
Na promociji o knjizi i autoru govorili su Zoran Šećerov i Milovan Brkić, ugledni novinari, Aleksandar Jovančević, rvački šampion i vredni trener, Dragan Kojić, kulturolog i publicista, kao i univerzitetski profesori dr Zoran Milošević i dr Đorđe Mačvanin.
Autor: Jovan Tanurdžić
Foto: Robert Getel
Od ministara do paora
U prepunoj sali Master centra među stotinak prisutnih bilo je bivših ministara, univerzitetskih profesora, radnika i paora, novinara i sportskih legendi, političara iz onog i ovog vremena, a pre svih bili su tu brojni prijatelji Miroslava Vislavskog koji zaslužuje mesto rezervisano za britke kritičare i hroničare ovdašnjih sportskih (ne)prilika.
0.0625