Uprava

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Rabba
Moderator

Re: Uprava

Post by Rabba »

Umesto što sede u klubu, treba da sede u zatvoru, ali avaj...
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
VošaNS

Post by VošaNS »

Ja sve više mislim da je Zbiljiću ili neko obećao titulu ili je totalni teletabis. Nemoguće je pričati takve nebuloze o napadima na titulu i duplu krunu, ako nemaš neke garancije.
Stojim u mestu gubim vreme
Čekam bolje dane, koji dolaze!
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Titula je jako jako ozbiljna lova od Evrope u pitanju. Nece se zlo pomiriti da to prepusti nekom drugom ni slucajno.

Kol'ko je teletabis ne znam ali sigurno misli da smo svi mi teletabisi.
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Turija

Post by Turija »

Stexman wrote: Tue Jan 07, 2025 6:54 pm
Свако понашање које није у складу са моралним кодексом ФК Војводина удаљиће га из колектива.
Nije rečeno koliko puta može da se prekrši taj moralni kodeks?
Koliko puta? Koliko mu se hoce. Pa, trofejni trener. A, taj trofej nas kosta davne slavne i ugledne proslosti, sramotne sadasnjosti i neizvesne buducnosti. Kad su nam ga i dodeli (u poludirigovanom zrebu, slucajnim ispadanjem zvezde iz njega i srecnim okolnostima protiv crnih).
Radoye wrote: Wed Jan 08, 2025 3:38 am Titula je jako jako ozbiljna lova od Evrope u pitanju. Nece se zlo pomiriti da to prepusti nekom drugom ni slucajno.
Naravno.
Verovatnoca da u Srbiji neko drugi, osim blizanaca, bude prvak je 0,00000000..… broj nula tezi beskonacnosti. Jedino da ta dva kluba propadnu zbog duga, a i za to je verovatnoca isto takva.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Deep Purple

Post by Deep Purple »

@Turija

Sve si u pravu ali ne možeš biti zlonameran i reći da nam je iko poklonio taj kup.

On je pošteno osvojen na mišiće i karakter.

Hteo neko to da prizna ili ne.
Turija

Post by Turija »

Deep Purple wrote: Wed Jan 08, 2025 4:10 pm @Turija

Sve si u pravu ali ne možeš biti zlonameran i reći da nam je iko poklonio taj kup.

On je pošteno osvojen na mišiće i karakter.

Hteo neko to da prizna ili ne.
Nisam nimalo zlonameran, vec objektivan.
Napisao sam u poludirigovanim zrebu i da je takav zreb pripomogao Lalatovicu i Vosi. To je moj utisak i ne mogu tvrditi nista vise od toga, ali je prilicno simptomaticno da njegove ekipe imaju bolji tretman u fudbalskim strukturama?

Ako pogledamo Vosine protivnike u tom Kupu 2019/20, vidimo da je jedini pravi protivnik do finala bio Cukaricki u Beogradu, a u finalu partizan u Nisu.
(1/16 finala Zlatibor u Cajetini 4:1 za Vosu; 1/8 finala Sindjelic u NS 4:0; 1/4 finala Lucani u NS 0:0 pobeda Vose na penale; 1/2 finala Cuka u BG 1:0 i Finale partizan 2:2 pobeda na penale). Realno, puno srecnih okolnosti.
Naravno, uvek, treba i sreca za trofej. Da cz nije ispala, nista od Kupa ne bi bilo, kao i lane.

I sad oreol najtrofenijeg trenera i apsolutnog rekordera svih rekorda, nosi trener koji dalje od Srbije ne moze i Vosa nikad nije imala boljeg. Rad i ponasanje, pa nema veze. Statistika tako kaze, a kad realno upredimo taj trofej i ranije osvajane, poredimo babe i zabe.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Turija

Post by Turija »

Lalatovic, kao trener Vojvodine, manje vise. Procice i njegov treci mandat u Vosi.
Nama, njegovim savremenicima, sve je jasno, ali ono sto Klub nije smeo dozvoliti to je da ponizi, statistikom i brojkama, sve legendarne trenere Vojvodine u njenoj slavnoj istoriji Jugoslavije.
Za 20, 30, 50 godina, vise niko nece za to znati.
I kad ljudi ukucaju na Google: ko je najuspesniji trener FK Vojvodine, dobice odgovor Nenad Lalatovic. :oops:

E, to je je ono sto je za mene neoprostiv greh ucinjen, od strane sadasnjeg rukovodstva kluba, prema tim istinski legendarnim trenerima Vojvodine. Ja od toga nikako ne mogu da se otrgnem.

Sada je sve gotovo. Da li ce Lalatovic ostati u Vosi jos sezonu, godinu, deset godina, dozivotno, vise nije bitno. Klub je sramno pogazio svoje trenere Legende sa trenerom u pokusaju i zvezdasom ,,do koske" (sa njegovom laznom ljubavlju prema FKV, a da je i malo ima, ne bi njegova deca sedela na trenerskoj klupi Vose u zvezdinim dresovima - bar i minimalnog postovanja da ima prema FKV). Sto se mene tice, ne morate nikad menjati Lalatovica - pravite medijsku bajku i dalje.
Milan

Post by Milan »

Lepo rečeno, gosn Turija. :lala:
POŠTO OBRAZ ???!!!
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Da valja cemu - bio bi kod svojih. :deal:
Stexman

Post by Stexman »

На првој послератној пријатељској фудбалској утакмици између екипа БСК (Београдски спорт клуб) и СК Југославије, на трибинама се могао видети велики број немачких војника и официра.
Jel samo ja kontam da ova recenica nema bas nekog smisla?? Kako su, posle rata sa njima, nemacki vojnici i oficiri opusteno isli na utakmice BSK i Jugoslavije?
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Stexman wrote: Thu Jan 09, 2025 1:08 pm
На првој послератној пријатељској фудбалској утакмици између екипа БСК (Београдски спорт клуб) и СК Југославије, на трибинама се могао видети велики број немачких војника и официра.
Jel samo ja kontam da ova recenica nema bas nekog smisla?? Kako su, posle rata sa njima, nemacki vojnici i oficiri opusteno isli na utakmice BSK i Jugoslavije?
Govori se o Aprilskom ratu. U tom momentu su nemacki vojnici i oficiri bili pobednici i kontrolisali su teritoriju Srbije. Jedan odredjeni segment drustva im se aktivno stavio u sluzbu, jedan drugi je cekao naredjenja iz Moskve a jedan treci se jos skupljao u brdima oko Valjeva dok je velika vecina obicnih gradjana samo gledala svoja posla i kako da prezive sledeci dan. Kako se situacija dalje razvijala tako je i toj opustenciji Nemaca dosao kraj, a rastao je i pritisak na obicne gradjane da se opredele za jednu od tri strane.

Koliko se secam ovako iz glave u okupiranoj Srbiji odigrano je dve sezone fudbalskog prvenstva (zakljucno sa '43) uglavnom su tu ucestvovali klubovi iz Beograda posto nije bilo bezbedno putovati.
Deep Purple

Post by Deep Purple »

Turija wrote: Wed Jan 08, 2025 9:07 pm Lalatovic, kao trener Vojvodine, manje vise. Procice i njegov treci mandat u Vosi.
Nama, njegovim savremenicima, sve je jasno, ali ono sto Klub nije smeo dozvoliti to je da ponizi, statistikom i brojkama, sve legendarne trenere Vojvodine u njenoj slavnoj istoriji Jugoslavije.
Za 20, 30, 50 godina, vise niko nece za to znati.
I kad ljudi ukucaju na Google: ko je najuspesniji trener FK Vojvodine, dobice odgovor Nenad Lalatovic. :oops:

E, to je je ono sto je za mene neoprostiv greh ucinjen, od strane sadasnjeg rukovodstva kluba, prema tim istinski legendarnim trenerima Vojvodine. Ja od toga nikako ne mogu da se otrgnem.

Sada je sve gotovo. Da li ce Lalatovic ostati u Vosi jos sezonu, godinu, deset godina, dozivotno, vise nije bitno. Klub je sramno pogazio svoje trenere Legende sa trenerom u pokusaju i zvezdasom ,,do koske" (sa njegovom laznom ljubavlju prema FKV, a da je i malo ima, ne bi njegova deca sedela na trenerskoj klupi Vose u zvezdinim dresovima - bar i minimalnog postovanja da ima prema FKV). Sto se mene tice, ne morate nikad menjati Lalatovica - pravite medijsku bajku i dalje.
Od reči do reči se slažem sa tobom u vezi Lalatovića.

Ja sam apostrofirao deo o kupu koji nije istina, niko nam nije ništa poklonio, niti će Vojvodini ikad neko nešto što se sportskih uspeha pokloniti i sa tim se ne mogu složiti i zato se taj kup ne može osporiti.

Mislim da nema čoveka kojem je Vojvodina u srcu a da se nakon poslednjeg penala nije iskreno obradovao i zato se nadam da će se prestati sa tim narativom kako je on na bilo koji način poklonjen a osvojen je kako je osvojen u uslovima svima nama poznatim.

I da Lalatović je osvojio sa svojim izabranicima taj kup protiv jako dobrog i kvalitetnog partizana u duelu u kom je partizan imao domaći teren.

Veća sramota tog kupa treba da bude nas jer nismo organizovano išli na tu utakmicu i to takođe u istoriji treba da bude zapisano.

Lalatović posle odlaska iz kluba nakon tog mandata nije trebao više da se vraća na klupu Vojvodine i to je jedna velika istina i sve što si napiso je istina ali taj kup ne može niko ma koliko se iz ovih ili onih razloga borio da ga ospori da ga umanji pa makar nas vodio i Lalatović kao što i jeste vodio tu utakmicu.
Turija

Post by Turija »

@Deep
Nisam ja napisao da nam je Kup poklonjen ( nikad nama nista nije poklonjeno, a koliko nam je uzeto, da ne govorim).

Na terenu su nasi igraci Kup.osvojili, krajnje posteno i obradovali nas sve, posle izvodjenja penala u Nisu. Vidi se iz prilozenog da je bilo osvojeno teskom mukom i na misice. Da je namesteno, toga ne trebalo.

Ono sto sam hteo reci, to je da je bilo vetra u ledja, ne Vosi vec treneru, uz okolnosti da u finalu nije bila cz ( i dan danas, ne znam kojim cudom?).
Kad sam napisao poludirigovan zreb, nisam potpuno siguran da li je i tada vazilo pravilo da se na zrebu izbegnu medjusobni susreti favorita ( sad do polu ili cetvrt finala - mozda i nije ? ). Nisam siguran tako da, ako nije, povlacim napisano poludirigovan zreb.Ali, da smo imali lak put do polufinala je cinjenica, kao i da je Lalatovic tada bio u maksimumu medijske podrske i propagande.
I leglo mu je to Finala sa crnima ( k'o kec na 10), da se odigra posteno i sto se sudjenja tice. Takva je atmosfera napravljena i pogotovo sto se igralo u Nisu, bez podrske nasih navijaca.

Toliko. Ne bih vise o Lalatovicu, jer on je svoje zelje ostvario. A, one su mu vaznije od Vose ili bilo kog drugog kluba u kojem je radio (a bilo ih, ne zna im se broj). Naravno, osim jednog, u kojem nikad vise nece biti trener. Shvatio je on to, pa se uhvatio Vose.
Last edited by Turija on Thu Jan 09, 2025 5:22 pm, edited 1 time in total.
Duplof

Post by Duplof »

Da li je tokom rata bio ČSK ili baš Čukarički? Ako je to bio ČSK, možda ni taj klub preživeo dolazak nove vlasti, već je novonastali klub uzeo identično ime i godinu osnivanja onog starog kluba (kao OFK, npr).

Kako god, zanimljiv tekst. Hvala @Minja na podeljenom linku! :thankyou:
Jedem luka i slanine, navijač sam Vojvodine
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Deep Purple wrote: Thu Jan 09, 2025 4:17 pm I da Lalatović je osvojio sa svojim izabranicima taj kup protiv jako dobrog i kvalitetnog partizana u duelu u kom je partizan imao domaći teren.
Taj kup je osvojen uprkos Lalatovicu.
Post Reply