KK Vojvodina

Nije fudbal, ali i oni nose ime Vojvodina!
Grbavica.021*

Re: KK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

ПОСЛЕ НОВЕ ДОМИНАНТНЕ ПАРТИЈЕ КОШАРКАША ВОЈВОДИНЕ У КЛС ОКК Београд није имао шансе

Image

Изузетно доминантно кошаркаши Војводине изгледају на почетку сезоне, што су демонстрирали још једном, овај пут на тешком гостовању. Новосађани су разбили ОКК Београд са 99:64 у трећем колу Кошаркашке лиге Србије и наставили са сјајном формом, тако да сада имају скор 3-0 и са кош разликом плус 88 држе сам врх.

Тренер црвено-белих Милош Исаков-Ковачевић, могао је да буде само задовољан начином на који је његов састав одиграо, али и свеукупно издањима у досадашњем току сезоне.

Честитке мојим момцима на још једној одличној партији. Изгледамо изузетно добро. Честитке и колеги Авдаловићу на свему што је урадио са репрезентацијом, али и ОКК Београду што су почели сезону са две победе и делили до сада са нама прво место. Овај пут смо учинили да утакмица буде под нашом контролом све време, на шта морамо да будемо поносни. Имали смо 28 асистенција, дефанзивно смо добро изгледали и када је то тако, уз контролу скоку, онда мали проблем са изгубљеним лоптима и дефанзивним транзитом није толико утицао на резултат. Сада ћемо пробати да у наредним утакмицама искористимо и простор за напредак и да да дохватимо што пре – поручио је млади стратег.

Војводину у четвртак очекује дуел у Никшићу против Сутјеске, што би требало да буде најзахтевнији тест до сада. Након тога, у недељу на Спенс долази Тамиш из Панчева.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

КО­ШАР­КА­ШИ ВОЈ­ВО­ДИ­НЕ СУТРА ПРО­ТИВ СУ­ТЈЕ­СКЕ У НИК­ШИ­ЋУ У АБА 2 ЛИ­ГИ Нај­те­жи ду­ел до са­да

Image

Пет ве­за­них по­бе­да има­ју ко­шар­ка­ши Вој­во­ди­не на пр­вих пет утак­ми­ца но­ве се­зо­не, ка­ко у АБА 2 ли­ги, та­ко и у Ко­шар­ка­шкој ли­ги Ср­би­је. Са­да иду на но­ге Су­тје­сци у Ник­шић, та­ко да је пред Но­во­са­ђа­ни­ма нај­зах­тев­ни­ји иза­зов до са­да и ујед­но пр­во го­сто­ва­ње у ре­ги­о­нал­ном так­ми­че­њу, у ко­јем су тре­нут­но на ско­ру од 2-0, за раз­ли­ку од по­ло­вич­ног ри­ва­ла.

Две еки­пе има­ју не­што бо­га­ти­ју исто­ри­ју су­сре­та, јер су укр­сти­ли ко­пља и про­шле се­зо­не, ка­да су цр­ве­но-бе­ли би­ли бо­љи у дво­ме­чу че­тврт­фи­на­ла АБА 2 ли­ге, са тим што су се до­бро озно­ји­ли да сла­ве у Цр­ној Го­ри, та­да са 89:84, на­кон че­га је са плус 17 про­ла­зак да­ље по­твр­ђен на Спен­су.
И пред­сто­је­ћи окр­шај мо­гао би да бу­де ве­ли­ки ко­рак Вој­во­ди­не ка на­ред­ној фа­зи, че­га је све­стран и тре­нер ти­ма Ми­лош Иса­ков-Ко­ва­че­вић, ко­ји це­ни ква­ли­те­те ри­ва­ла.

У пи­та­њу је ве­о­ма ис­ку­сна и ква­ли­тет­на еки­па, ко­ја је ве­о­ма до­бро по­пу­ње­на на свим по­зи­ци­ја­ма, ка­ко под ко­шем, та­ко и са игра­чи­ма на лоп­ти, пред­во­ђе­на ис­ку­сним аба­ли­га­шким тре­не­ром Дра­га­ном Ба­ји­ћем. Ми смо у до­бром рит­му. Све­сни смо да нас че­ка врућ до­ма­ћи те­рен и пу­не три­би­не. Да­ће­мо све од се­бе да на­ста­ви­мо са по­зи­тив­ним ре­зул­та­ти­ма на по­чет­ку се­зо­не – ис­та­као је мла­ди стра­тег.

Пр­во­ти­мац Но­во­са­ђа­на, Урош Ба­њац, бли­ста од по­чет­ка се­зо­не. Пре­ма ефек­тив­ном реј­тин­гу нај­бо­љи је у до­ма­ћем пр­вен­ству и то у оба прав­ца, а по­себ­но функ­ци­о­ни­ше шут за три по­е­на. Не­ма сум­ње да ће уни­вер­за­лац и овај пут би­ти ве­ли­ки адут цр­ве­но-бе­лих.

Оче­ку­је нас си­гур­но те­жак меч у Ник­ши­ћу, јер зна­мо ка­кву по­др­шку на­ви­ја­ча има­ју. Они су за­др­жа­ли ко­стур ти­ма од про­шле го­ди­не, та­ко да смо до­не­кле упо­зна­ти са ро­сте­ром. По­треб­но је да им ис­па­ри­ра­мо у њи­хо­вој уну­тра­шњој игри и да од по­чет­ка на­мет­не­мо наш ри­там. Уко­ли­ко то ура­ди­мо, мо­же­мо да се на­да­мо по­зи­тив­ном ис­хо­ду – по­ру­чио је Ба­њац.

Ду­ел два ти­ма на про­гра­му је сутра од 18 ча­со­ва у Ник­ши­ћу. У дру­гом су­сре­ту Б гру­пе, Ра­бот­нич­ки и Бо­сна ће вечерас одмерити снаге.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

АБА2 лига група Б, 3.коло
Сутјеска - Војводина 18 часова
Преноса нема једино путем линка ако буде...
Срећно момци! :cheers:
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

3.коло Аба2 лиге група Б, полувреме
Сутјеска - Војводина 42:39 (30:23, 12:16)
fare

Post by fare »

Ponovo nema prenosa poserem im se u ABU 2 .
fare

Post by fare »

Razbila nas Sutjeska 96:79.
rykerfcv

Post by rykerfcv »

fare wrote: Thu Oct 24, 2024 8:03 pm Razbila nas Sutjeska 96:79.
Ubise nas,ne znam sta je sa Rakicevicem nema ga od pocetka sezone? Koliko sam pratio i gledao nije nigde isao,a imao je ugovor jos ovu sezonu.Ja sam i dalje misljenja da mi nemamo centra.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Нису личили на себе КОШАРКАШИ ВОЈВОДИНЕ УБЕДЉИВО ПОРАЖЕНИ ОД СУТЈЕСКЕ У НИКШИЋУ

Image

Најлошију партију кошаркаши Војводине одиграли су у трећем колу АБА 2 лиге, у којем су са 96:79 убедљиво поражени од Сутјеске у гостима, чиме су довели у питање пласман у наредну фазу и доминацију у досадашњем току сезоне.

Пуна дворана, град кошарке и два квалитетна тима. Било је то све што регионално такмичење жели, али ни поред тога овај дуел није био у програмској шеми, тако да су гледаоци остали ускраћени да погледају дешавања у Никшићу. Због чега је то тако било, остало је нејасно, мада је свакако чудно.
Било како било, у врелој атмосфери никшићке дворане Новосађани се од старта нису најбоље снашли. Играли су непрепознатљиво лоше у одбрани, док ни у нападу нису блистали. Тако је Сутјеска убрзо дошла до двоцифреног вођста, а у међувремену је и тренер гостију Милош Исаков-Ковачевић добио техничку грешку. Нису ствари добро изгледале по Војводину, да би у другом кварталу новосадски састав дошао до препознатљивог дефанзивног ритма и зауставио супарника на само 12 поена. Био је актуелни вицешампион такмичења тада у налету. Из минута у минут је топио залиху ривала и на полувреме отишао са веома прихватљивих минус три. С обзиром на то како је Војводина изгледала на старту, био је то резултат, који је наговештавао да би гости могли до преокрета.

И уместо тога, велики пад. Домаћи су стекли 13 поена предности и искористили празан ход Новосађана. Све је ишло на воденицу Сутјеске у тим моментима. Шутирали су беспрекорно, за разлику од Новосађана. Није личила на себе екипа Исако-Ковачевића, све оно што им је до тада била највећа снага, овај пут је била слабост. Лоши проценти шута и недостатак препознатљиве доминације у скоку. Парадоксално је то што је Војводина имала релативно мали број изгубљених лопти, а опет је деловала врло конфузно. И када су се тргли и последњи пут средином трећег квартала, када су после серије Скучија Смита пришли на само минус пет, Сутјеска је одговорила још јаче. У наредним минутима са 15:2 је и дефинитивно сломила отпор бледих гостију, који нису одиграли у складу са епитетом највећег фаворите такмичења.

Сада се налазе у захтевној ситуацији пред наставак АБА 2 лиге, јер само један пораз у наредна три кола може да буде кобан по њихове велике амбиције и почетак краја сна о највишем рангу регионалног такмичења. Баш када су приче о укидању националног кључа и продорности у АБА лигу интензивиране.

Сутјеска – Војводина 96:79 (30:23, 12:16, 28:13, 26:27)
НИКШИЋ: Спортски центар Никшић, гледалаца: 2.500, судије: Поробић, Јованчић, Ласетовић.
СУТЈЕСКА: Лук 14 (11ас), Вебстер 13, Баровић 23 (5/6 тројке), Старовлах 10, Вулевић, Вујовић 4, Бојић, Спасојевић 15, Томашевић 4, Војиновић, Митровић 10, Оташевић 3.
ВОЈВОДИНА: Ребрача 8 (8ск), Бањац 4, Љубичић 5, Ашћерић 6, Бумбић 2, Смит 16, Савић 19, Стајчић 4, Јагодић-Куриџа 11, Савановић, Дингл 4, Џонсон.
Post Reply