MARK RASEL KONRAD, AMERIKANAC U VOJVODINI
Mark Rasel Konrad, dvadesetjednogodišnji Amerikanac iz Vašingtona nije stigao uz veliku pompu ove zime u Vojvodinu. Skroman i nenametljiv van terena, na treninzima je u nekoliko navrata u igri na dva gola pokazao da se dobro snalazi.
Otkud Amerikanac na fudbalskom terenu u Novom Sadu?
- Vojvodini me je preporučio čovek čije fudbalsko mišljenje u SAD cene, a zovu ga Zak. Igrao sam u Padžet saund univerzitetskom takmičenju tri godine oko 70 utakmica i postigao 15-ak golova- kaže Rasel.
To i nije naročita preporuka za centarfora?
- Ja nisam klasični centarfor. Mogu da igram po strani, a najviše volim da igram u sredini i to u oba pravca, da budem ol ranud igrač. No, zahtevi ekipe odrediće šta ću da igram u Vojvodini.
Šta očekujete od dolaska u Novi Sad?
- Pre svega da napredujem. Došao sam ovamo da učim. Već posle nekoliko treninga uverio sam se da su svi prvotimci Vojvodine veoma vešti u baratanju loptom. Malo je takvih u Americi, a meni je posebno značajno što su me lepo prihvatili.
U vašoj zemlji su američki fudbal, košarka i bejzbol popularniji od fudbala?
- Tako je, ali moja majka je Holanđanka i fudbal sam zavoleo tako što smo svakog leta odlazili u Holandiju na odmor. Tamo sam igrao s vršnjacima i mnogo slušao o Krojfu, Van Bastenu i drugim zvezdama – kaže Rasel, koji je na poslednjem treningu pre polaska u Istru postigao gol, a na pripremama u Medulinu pokušaće da se izbori za takmičarski pogon. S. S.