Turija wrote:@Voju
Šta misli o golu Slovenije?

Ne znam sta ja imam s ovim golom,kad nikada u zivotu nisam uzeo u usta golmana koji je sinoc branio,al nebitno... naravno da cu ti odgovoriti.Da je situacija obrnuta,da sam Turija ja tebe pitao sta mislis o golu Slovenaca (a da je na golu Brx) ti bi odgovorio ovako npr.Visoka lucna lopta,u Palermu je bilo jako sunce u Mariboru jaki reflektori

E u tom vidjenju situcija se mi razlikujemo.Moj odgovor ti je sledeci: sinoc je nas golman 100% kriv za gol i tu se prica zavrsava. Ali,seti se Turija mojih prica od pre nekoliko godina,vezano za bas golmane,gde sam uvek navodio Barteza kao primer.Dakle,mozes imati i klovna na golu,ako si u stanju da dajes tri po mecu,onda tvoj gosa ima pravo na po dva kiksa,a da se i ne oseti.Kad se prasina slegne,svi ce se secati kikseva nasih golmana u ovim kvalifikacijam,ali sam ubedjen da nije do njih.
Jos jedna stvar,nerviraju me svi koji sad nesto tu kao spominju Tadica,Sulejmanija.... ljudi moji,pa nista ti igraci promenili nebi,i oni su suvi prosek.Vidim recimo sinoc se kritikuje Jovanovic,a mislim da je solidno odigrao utakmice,jer je prodo veoma mali broj lopti,a posle svakog njegovog predavanja lopte mi smo bili u sansi.A kod penala se videlo koliko su nase zvezde zaista male.... ni malo se nisam zacudio kad je komentator rekao da je Mrdja kod lopte,jer i na ranijem primeru Milijasa se videlo koliko nase "zvezde" beze od odgovornosti. Sve u svemu... ne znam vise ni sta bih rekao.Kad malo razmislim,napisao bih da nisu igraci toliko ni krivi,vec trener,al opet,tokom celog meca slusam kako Pizob bogara sto se ne ide napred i sto se lopta vraca unazad.... pa mi tek onda en bude jasno. A zbog cega gubimo? Ne manjka nama pobednickog mentaliteta,nego mislim da smo mi kao nacija veliki filozofi,i da mnogo volimo da mudrujemo,da se pravimo pametnijih od ostalih.E,kad to shvatimo,sve ce krenuti nabolje. Kako drugaciji objasniti sve te silne takticke zamisli (ne samo sinoc,nego i u nasim klubovima),nama trebaju tri boda,a mi imamo 100 lopti vracenih unazad,sve nesto taktiziramo,pametujemo... kod 0:0,Jorgacevic laganica ide po svaku loptu da je ispuca,bez imalo zelje da se unese adrenalin na mec,dok posle kukamo kad slovenacki golman cini isto.Jednostavno,TO SMO MI!!! Uvek vidimo druge,sebe nikad.
Imao je sinocnji mec i lepih,pozitivnih stvari... recimo,nasa reprezentacija je postala sladja i mocnija od kinder jaja,jer tamo cesto dobijes i duplu igracku,a ovde i kad mislis "nema vise" uvek izmisle nesto novo (neki novi nacin,da nas razocaraju),Kinder suprise!!!!
I po meni najjaca stvar od sinoc... napokon sam opet uzivao u majstorijama naseg Dragana!!!Uzeleo sam se tog igraca!!!
Turija,zadovoljan?