Trener(i) FK Vojvodina

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Djumi

Post by Djumi »

Grba_NS wrote:Smoricu vise Djumija, al imam jos jedno pitanje za njega!

Koliko je nivoa na BIP testu istrcao igrac sa najboljim rezultatom, il' eventualno koliki rezultat je imao najbolji na VO2 max testu (ako nije tajna tj. ako sme da se iznese takav podatak ovde)?!
Mrdja(66),Meda i Tumba (63-64)
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
Mare

Post by Mare »

Djumi wrote:
Grba_NS wrote:Smoricu vise Djumija, al imam jos jedno pitanje za njega!

Koliko je nivoa na BIP testu istrcao igrac sa najboljim rezultatom, il' eventualno koliki rezultat je imao najbolji na VO2 max testu (ako nije tajna tj. ako sme da se iznese takav podatak ovde)?!
Mrdja(66),Meda i Tumba (63-64)
Zamolio bih Grbu kad nađe vremena da nam da neko kratko tumačenje ovih rezultata, a bilo bi dobro i neko poređenje kako sa igračima iz domaće lige tako i sa igračima iz vrhunskih klubova, naravno ako poseduje takve podatke!
Grba_NS
Moderator

Post by Grba_NS »

Pre svega VELIKO hvala Djumiju na ovom odgovoru (imati ovakve informacije velika je privilegija za jedan forum)!

VO2 max je test koji pokazuje koliko maksimalno nas kardiovaskularni sistem moze da obradi kiseonika u minutu (sto vise to bolje)! Ili prostim recnikom receno koliko nasi igraci mogu da istrce!

Prost primer recimo:
Radimo presing protiv partizana, Mrdja pritiska stopera, Tadic zatvara beka, kao i Bilbija, sva trojica trce u istom tempu, a najmanji puls je onom koji ima najbolju-najvecu potrosnju kiseonika!

Reci cu vam da sam pozitivno iznenadjen rezultatima nasih igraca, standard zapadnih liga Evrope za jednog veznog igraca je 65 ml/kg/min!
Za nasu ligu ne znam, cuo sam na Sos-u trenera partizana kad je rekao da su igraci na pocetku priprema imali u proseku 59 ml/kg/min, rezultat koji sigurno nije dramaticno narastao nakon priprema, jer su oni i u toku pauze imali treninge odrzavajuceg tipa za tu radnu sposobnost!
Malo me iznenadio rezultat Mrdje, jer obicno igraci koji su brzi i eksplozivni nemaju neki znacajan rezultat na VO2 max testu!

edit: i nasim igracima je dati rezultat izmeren na pocetku priprema(verovatno), nakon cega su na osnovu tih rezultata napravljene 2 ili 3 grupe igraca koji su trenirali u optimalnom trenaznom opterecenju na osnovu tih rezultata na merenju! Dakle i njima je ta vrednost u ovom trenutku veca (ukoliko je cifra koju nam je dao Djumi sa pocetka priprema)!
ssnigd

Post by ssnigd »

Djumi wrote:Znam nesto drugo a to je sigurno:Ako se nekada vratim u Vosu promenicu sve sto mislim da treba da se menja u to nebi smeo niko od Vas da sumnja
Gospodine Djumi, jos cemo i poceti da sumnjamo. Nista ali bukvalno nista se nije promenilo, ustvari jos je i gore. Ne bih da kazemo da smo dotakli dno, jer tu je jedna Vasa slika.
Djumi wrote:
Image
Cekamo te promene :!:
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
Krle

Post by Krle »

Ajd i ovde da napisem: postava koja je igrala u poslednjih 20 minuta u Beogradu, izuzev Stjepanovica, je nesto najbolje sto sam video ove sezone. Doduse, jos da je tu Kiza, mogli bismo da igramo sa tri poluspica i u veznom redu KAPITEN Meda, Janko i Djura. Kad je Mrdja izasao, znao sam da vise necemo dobiti gol. Toliko.
stormer

Post by stormer »

ice

Post by ice »

Onda će Bata morati da se obračuna sa gomilom menadzera i kvazi-prijatelja koji vršljaju oko prvog tima.A pošto ih većinu verovatno poznaje,videćemo da li će to i uraditi.Ne mora da se meša u struku,dovoljno je da takve otera.A mogao bi i Rabrena da otera.Međutim,pre svega bi trebao da da treneru odrešene ruke da kažnjava igrače,a i on bi to mogao da čini u domenu kršenja klupske discipline.
Ali mislim da je ovo samo propaganda.I na šta liči to da se predsednik meša u vođenje ekipe?Neke stvari bi predsednik doduše trebao da usmerava na pravi put,ali to se do sada itekako moglo uraditi.
Još ima malo vremena da se neke stvari urade na pravi način,ali je za to potrebna i pamet i dobra volja i odsustvo bilo kakve želje za sticanjem lične koristi.A šta bi sve trebalo uraditi,znaju i vrapci na grani,toliko smo raspravljali o tome.
Last edited by ice on Tue Mar 30, 2010 12:14 pm, edited 2 times in total.
Milan

Post by Milan »

Znači i Đumi odlazi. E moj Bato, dakle svi drugi su krivi, je l'?
POŠTO OBRAZ ???!!!
ice

Post by ice »

Nema nikakvog smisla da i Djumi sada ode,ne znam ni ko bi uopšte hteo da bude sledeći trener?
Treba zaboraviti Evropu i pokušati stabilizovati klub do kraja sezone,a onda preko leta videti šta i kako dalje.
Somborac

Post by Somborac »

ssnigd wrote:
Djumi wrote:Znam nesto drugo a to je sigurno:Ako se nekada vratim u Vosu promenicu sve sto mislim da treba da se menja u to nebi smeo niko od Vas da sumnja
Gospodine Djumi, jos cemo i poceti da sumnjamo. Nista ali bukvalno nista se nije promenilo, ustvari jos je i gore. Ne bih da kazemo da smo dotakli dno, jer tu je jedna Vasa slika.
Djumi wrote:
Image
Cekamo te promene :!:
Da li si gledaoneku prijateljsku utakmicu ove sezone :?:
Da jesi shvatio bi da je ovo trenutno najjaci tim, koliko god to nekim cudno izgledalo :!:
Karan se gubi u prostoru i duplo je gori od ocajnog Djurisica!
Mitosevic je talentovan, ali mu jos treba snaga i iskustvo, on protiv Temerinaca ne moze da bude dominantan!
Katai ne zivi sportskim zivotom, nema jos dovoljno snage za kompletne utakmice!
Mudrinski i Susnjaru je jos potrebno vremena za razvijanje!
Djumi daje sve od sebe da od Smiljanica napravi fudbalera i coveka!

Nije Djumi kriv sto mi NEMAMO levog beka, stopera/cak i Plec nema brzinu i snagu za ozbiljnije utakmice/ i klasicnog napadaca/da igra glavom, da zadrzi loptu u napadu/

Bata ne treba da glumi novosadskog Dzombu vec treba da obezbedi levog beka, dva stopera i klasicnog napadac, pa tek da prica o kupu, tituli ulozenim milionima i Evropi!

Bude li se mesao u sastav tima i imitirao Dzombu, prvi cu na svakoj utakmici stati ispod loze i isprozivati ga :!:
ssnigd

Post by ssnigd »

@Somborac
ja ne napadam Djumija ni malo. Ne ocekujem ni da odgovori na mnogobrojna postavljena pitanja ovde na forumu, jer mislim da ima mnogo pametnija posla, uz svo uvazavanje ovog foruma i ljudi koji ovde pisu(naravno i sebe samoga). On je sam po sebi avangarda jer ipak posle svega dodje i napise sta je problem, naravno pazeci na to da postuje klupsku poltiku i da ne izbacuje previse prljavog vesa u javnost, a verujem da bi svasta rekao. Sto su vec mnogi rekli retko ko ima ovakvu privilegiju.
Samo sam napisao ono sto je on izjavio na nasem forumu. Niti sam ga napao, niti sam ga branio. Svako je kovac svoje sudbine. Svi smo mi ovde(bar vecina) zeleli Djumija na mesto trenera, jer smo verovali, a i dalje verujemo da ce Vosa ipak izgledati kaoi tim pod njegovim vodjstvom. Kao sto i sam znas Somborac, on je sam trazio da ga ne gledamo kao clana foruma vec kao trenera Vojvodine i da tako sudimo o njemu. Tako se i ja postavljam.
Oko Bate se naravno slazemo :wink:
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
Brane

Post by Brane »

stormer wrote:http://www.mondo.rs/s165104/Butorovic-_ ... obodu.html

Sad ce i Bata da se pita za tim :lol: :lol:
Ovo je bilo jako drsko i neozbiljno.

Bato, najbolje sto mozes da uradis je da ti sam shvatis da timski rezultat donosi veci profit nego ad-hoc prodaja pojedinih igraca. Ima li bolji primer od ove trenutne sezone. Koliko god mi dobili od Tadica ili Mrdje nece biti vredno izgubljenih para kroz ostale igrace i kroz imidz i ugled tima.

Evo kako ja zamisljam da nasa ponuda nekom igracu izgleda:
"Mali, imas zagarantovano mesto u timu, X% od prodaje, Y% tvom menadzeru, ides napolje cim pozelis."

A ovako bi trebalo:
"Hocemo da izgras za nas 3 godine, NIKO nema zagarantovano mesto u timu, nemoras da se bojis da neces igrati ali je samo na tebi da se istaknes"

Na zalost, prva varijanta deluje primamljivo svima. Igracu jer nema sta da izgubi, i nasem klubu jer ima mogucnost da privoli i neku *zvezdu* da dodje. Na zalost, teorija je neodrziva jer u jednacini nema uticaja motivacije igraca. I tako smo tu gde jesmo.

Ovo je bezizlazna situacija za trenera jer on nema mogucnost da utice na motivaciju.

Zato, Bato dosta sa supljim pricama... Znaju oni da igraju fudbal ako nista barem kao i ostali bednici iz ove lige, znaju i treneri da treniraju. Jedini koji ne zna svoj posao si ti.
lala sa Istoka

Post by lala sa Istoka »

"Sa Milovanom Rajevcem sam o svemu razgovarao i dogovarao se, a posle njega su svi treneri u Vojvodini imali apsolutnu slobodu. Međutim, to više neću dopustiti", najavljuje promene u stručnom radu predsednik Vojvodine i zaključuje:

"Kome se ne sviđa, može odmah da ide!"

Ja sam cuo da se Rajevac dogovarao sa Batom i na afrika kupu ! :lol:
Djumi, ako citas forum ovih dana nemoj da nasednes na ovu provokaciju.Ti radi kako znas i umes a njemu ako se nesvidja moze da te smeni. :evil:
ice

Post by ice »

Brane wrote:
Bato, najbolje sto mozes da uradis je da ti sam shvatis da timski rezultat donosi veci profit nego ad-hoc prodaja pojedinih igraca
Ovo je suština.
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Najbolje bi bilo da Bata sam sebe postavi i zvanicno za trenera i sedne licno na klupu zajedno sa Rabrenom kao svojim pomocnikom, neka preuzmu svu odgovornost i neka padnu sve maske a ne kao dosad da se kriju iza trenera i da ih menjaju svako malo pokusavajuci tako da smire strasti medju navijacima a posle svake promene - sve ostane isto. Pa ako ne zadovolje njih dvojica, neka onda daju ostavke na sve funkcije u klubu, pokupe prnje i sto dalje odavde...
Post Reply