Trener(i) FK Vojvodina

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

ice wrote:Još nešto.JESMO LI MI KLUB-PROTEKTORAT PA DA MORAMO DA RADIMO ONAKO KAKO DRUGI MISLE DA TREBA I DA ZAVISIMO OD TUĐIH POSTUPAKA I MIŠLJENJA?
Pa šta ako je Tadić pozvan u Japan?Pozvan je zato što niko nema pojma kako on igra u Vojvodini i koja je situacija u ekipi vezano za njega.Pa znamo svi da se u ovoj jadnoj zemlji samo blizanci aktivno prate,a da za ostale klubove niko ne daje ni iskrivljeni dinar sem ako je reč o njihovim navijačima.Ti ljudi pogledaju listu strelaca,vide da je tu Tadić postigao sedam,osam golova i njih više ništa ne interesuje.Ali pravu istinu znamo mi navijači Voše i nema šta da se mi međusobno zavaravamo i lažemo.
Evo pravi primer za temu ZASTO SMO DRUGACIJI OD OSTALIH NAVIJACA!!!!
Od navijaca blizanaca nikad neces cuti da neki njihov igrac ne zasluzuje poziv,da nema kvalitet.... u tome je i velicina ovog foruma.Uvek istina i uvek direktno u lice!!!!
Image
mihailov

Post by mihailov »

Za Tadica se iz aviona moglo videti da ce pruzati ocajne partije ove sezone da je prava steta sto ga nismo prodali u prethodna 2 prelazna roka ukoliko je postala ikakva ozbiljnija ponuda.Igrac koji za vreme utakmice vise gleda u pravcu loze trazeci pogledom menadzera nekog inostranog kluba nego sto igra fudbal nikad nece postati igrac u pravom smislu reci.
Naravno da nije zasluzio poziv protiv Japana,cak je i nas El Capetano pruzao bolje partije.I nije njegov problem samo u glavi,vec i u predispozicijama.Pozicija krila zahteva brzinu,probojnost i centarsut,a Tadic nista od ovoga nije pokazao od kad je prvi put obukao dres.
Vule je pravi primer sta se postize radom i zalaganjem i Curcic ga je svakako imao u planu znajuci njegove kvalitete jos iz vremena kada ga je trenirao u Ivanjici.
Steta je sto Novakovic ne dobija vecu priliku jer se da primetiti da daje maksimum i ono sto je dosad pokazao zasluzuje svaku pohvalu :wink:
Napred Voso!
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Gospodine DJumi, zaista je zadovoljstvo citati Vase postove. Retkost je i cast imati trenera koji komunicira sa navijacima kluba na ovakav nacin, i to je jos jedna vasa osobina od zlata.

Ipak, ali nemojte pogresno da me shvatite, oseti se odredjena razlika u Vasim postovima od momenta kada ste preuzeli trenersku palicu u nasem voljenom klubu. Jasno je da se Vas polozaj znacajno promenio, kao i Vase poznavanje igraca i odnosa izmedju istih unutar kluba. Ipak, ostaje utisak da ste, donekle, odstupili od Vasih stavova pre preuzimanja Vose. Jednu stvar ne bi trebalo smetnuti sa uma. Vi cete imati podrsku pravih navijaca Vojvodine, makar ona ispala u nizi rang takmicenja, a bude pokazivala znake na terenu koji treba da krase nasu ekipu. Mislim da ljudima koji pisu ovde nije bitno da li cemo pobediti ili ne, vec da nam je bitnije da imamo tim sastavljen od igraca koji postuju dres koji nose, i koji ce poginuti za svaku loptu. Bio to trening, prijateljska ili takmicarska utakmica. Da li mislite da je Smederevo bilo prihvatljivo za ljude koji vole ovaj klub? Pa cak i prvo poluvreme protiv Partizana? Siguran sam da su svi zadovoljniji igrom prikazanom u 90 minuta protiv zvezde, makar zbog cinjenice da smo imali stav na terenu koji je na momente govorio:"Ovo je Vosa, i igracemo i 180 minuta ako treba, makar ne dali gol, ali necemo dopustiti da nam neko prebaci da se nismo borili do kraja". To nam i treba. Ratnici. Ljudi. Oni koje mozemo nazvati nasima. Ne mislim da treba unistavati Tadicevu karijeru sa 22. Da li ga treba cekati? Treba. Da li ga treba bezrezervno cekati, pustiti ga 90 minuta da ne uradi nista iz utakmice u utakmicu, dok pritom izgleda potpuno nezainteresovano? Mislim da je odgovor ne. Tadic je samo jedan primer.

Sa druge strane, ne razumem ljude koji bez razmisljanja napadaju trenera. Realno gledajuci, ne treba nam drugi trener. Izmenjali smo ih milijardu poslednjih sezona, sada kada smo dobili dobru opciju, treba tu opciju maksimalno i podrzati. Ipak, moja pretpostavka je da su to mladji clanovi(iako ni ja nemam bog-zna-koliko godina), i jos ne mogu da vide da nije svaki poraz 100%-tni poraz, niti je svaka pobeda 100%-tna pobeda.

Poslednje, Gospodine DJumi, niko ovde ne zeli da se mesa u Vas posao, niti bi to trebalo. Svi ovde pisemo samo iz jednog razloga. Zato sto volimo Vojvodinu. I boli nas srce kad gledamo kako je ljudi, kojima ona nista ne znaci, sistematski unistavaju, a da pritom mi tu ne mozemo nista. Vi ste nas prozor u klub, i vidimo Vas kao sansu da i mi nesto probamo da uradimo, osim kuckanja u prazno na ovom forumu. Takodje i mi bi mogli da budemo Vas prozor u nepristrasno posmatranje(dobro, ajde, pomalo pristrasno) utakmice i tima sa strane. Siguran sam da kad bi skupili sve opservacije sa ovog foruma, da one nisu nista losije od onih od jednog prosecnog skauta. Stoga mislim da misljenja ovde mogu da Vam pomognu. Cak i ako neke, po Vama bolje, samo zapisete na papir i provedete 15 minuta nedeljno razmisljajuci o njima, makar ih nakon toga odbacili. I to bi vec bila ogromna stvar.

Izvinjavam se na duzem pisaniju. Zelim da Vam pozelim dug boravak u klubu, uz zelju da cete i dalje odvajati pomalo vremena da podelite Vase misljenje sa nama. Takodje zelim da nam svima pozelim srecu, najvise u polufinalu kupa, a zatim i u svim ostalim utakmicama do kraja sezone. Iako mi je samopouzdanje sto se tice rezultata poljuljano, dokle god postoji Vojvodina, ja cu se nadati najboljem, i ziveti za slavlja naseg kluba.

"...jer njih spaja mrznja, a nas spaja ljubav..."
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
soderstorm

Post by soderstorm »

Djumi wrote:Mnogi od Vas kao da nisu slusali konferenciju za stampu posle BSK-a.Dali sam nekoga hvalio osim Karana i Medojevica :?:
Nasa 4 igraca odu u Japan za reprezentqaciju lige(medju njima i Tadic) a neki od Vas od mene ocekuju da oteram Tadica.Pa koja bi budala od trenera to uradila :?: E pa ja ga necu oterati ali cu ga naterati da igra dobro. 5 godina igra za prvi tim Vojvodine i u krizi je i sa 22 godine ga treba unistiti. Ovo je tek druga nedelja u kojoj mogu normalno da radim.
Slusao sam komentar o utakmici mada mi neka stvar nije jasna. Novinari to nisu pitali jer ih fala Bogu zabole za Vosu. Ali ja cu, da li mi mozete reci izmenu Djurovski-Tumbasevic. U utakmici Janko je igrao desno krilo, ali kada je usao Djurovski, igrao je centralnog veznog. E sada pitanje, zar nije bilo logicnije da se zameni Adjuru-Djurovski, a da se Janko ostavi na terenu jer u tom trenutku Adjuru je bio mnogo zreliji za izmenu jer je bio katastrofalan, a posto su Adjuru i Tumba potpuno isti tip igraca izmena bi bila indenticna mozda cak i bolja.

Sto se tice Tadica, covek ne da je u krizi, nego je on pocinje da nazaduje. Visa apsolutno ne moze nista da uradi na mecu, nadam se da ce ga gol malo dici, ali ako ovako odigra i protiv OFK-a, protiv Partizana nam ce biti samo vise teren nego igrac na terenu.

Nadam se da cete pobediti OFK Beograd u nedelju, pa da sa optimizmom gledamo utakmicu sa Grobarima, pa sta nam Bog da. Skidanje sala na utakmici 8) .
Djumi

Post by Djumi »

Rabba logicno je da se moje pisanje razlikuje od momenta kad sam preuzeo ekipu.Jedini razlog tome je to sto verovatno igraci citaju ovaj forum i moram voditi racuna sta i kako pisem.To je iskljucivi razlog.
soderstorm nije bilo logicno da zamenim Adjura jer je i pored veceg broja dodira sa loptom imao veliki broj presecenih i oduzetih lopti a posebno u prilog tome ide cinjenica da je ulazio Djurovski.Ako moram da kazem jednog od igraca koji mi je prirastao za srce onda je to Tumba ali na utakmici sa BSK-om je napravio mnogo gresaka u fazi predaje lopte a i nije imao zadatak da igra desno krilo.
Tadic je protiv Cukarickog dao gol ali utakmicu u Smederevu nije poceo.Mislim da sam time sve rekao.
Na utakmici protiv Bska sam ja licno imao osecaj da netreba da ga menjam.Jednostavno posle ulaska Maria nije trebalo nista menjati i pomerati.(Cuo sam ja povike sa tribina:Menjaj nesto).Logicno je bilo ocekivati da ce BSK olabaviti svoju blok igru.Mislim da sam napravio ranije izmene da nebi pobedili ovu utakmicu.Na nasu srecu Tadic je dao gol(jedva) ali ga je dao.
Morate ga malo i razumeti.Mislio je da ce sigurno otici.Ponuda je bilo! Nije to lako izdrzati.Ocekujem od njega u narednom periodu da podize svoj nivo igre tj.da mnogo vise igra u prostoru a manje u mestu.
ps.Rabba znam ja da su komentari dobronamerni i u interesu Vose.Novakovic zaista radi i igra dobro i budite ubedjeni da to nece ostati nezapazeno i nagradjeno.
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Djumi wrote:Tadic je protiv Cukarickog dao gol ali utakmicu u Smederevu nije poceo.Mislim da sam time sve rekao.
Jedno pitanje,onako usput... Tadic nije poceo zbog njegovih "zasluga",ili je jednostavno u tom trenutku bio zrtva pocetne taktike tj. defanzive!?

p.s.nemam nikakve argumente za taj mec,jer cak ni sastav ne znam koji je istrcao,ali morao sam ovo upitati... cisto informativno :wink:
Image
Djumi

Post by Djumi »

Voja wrote:
Djumi wrote:Tadic je protiv Cukarickog dao gol ali utakmicu u Smederevu nije poceo.Mislim da sam time sve rekao.
Jedno pitanje,onako usput... Tadic nije poceo zbog njegovih "zasluga",ili je jednostavno u tom trenutku bio zrtva pocetne taktike tj. defanzive!?

p.s.nemam nikakve argumente za taj mec,jer cak ni sastav ne znam koji je istrcao,ali morao sam ovo upitati... cisto informativno :wink:
To je bila moja sugestija njemu o tome sta mislim kako igra :!:
uporan

Post by uporan »

Šta je sa Adamsom? Živo me interesuje Đumijevo mišljenje. Vredi li on išta? Može li da igra u Vojvodini? Doveden je kao veliko pojačanje, a jedino što sam uspeo da primetim kod njega je zanimljiva frizura. Naravno, lepo se zagreva iza gola.
Last edited by uporan on Thu Apr 08, 2010 8:16 pm, edited 1 time in total.
UH!
Grba_NS
Moderator

Post by Grba_NS »

Ne znam da li ce se Djumi sloziti, ali ja sam kod Tadica primetio jednu stvar:

I kad igra ocajno- ne moze da prodje po boku, gubi lopte, on skoro uvek ima makar jedan onaj zavrsni dubinski pas, i to odlican, izbaci spica 1 na 1 sa golmanom...Mislim da je igrac koji ima meku nogu i vidi prostor, a s obzirom na njegovu (ne)zavidnu brzinu i dobru tehniku nekako mislim da bi se decko mozda bolje snasao u ulozi iza spica, na poziciji pleja...Tu se nece iskljucivo traziti prodori vec neko ko moze da stane na loptu, da odigra zavrsni pas (ili iz prve sto takodje ume), a u krajnjem slucaju da izdribla i da se prikljucu zavrsnici akcije, jer cini mi se da decko ima odlican osecaj za gol!

Kao krilo, po meni, nema neku perspektivu, jer svaki bek koji mu udje u meso i skrati prostor, uzima mu loptu, iako je dosta, dosta popravio duel igru i gradjenje, ali jednostavno bez brzine (pogotvo startne koja je kljucna za krilo) nema sta da trazi u modernom fudbalu! Na krilu ne moze da igra igrac koji dribla u mestu, moderan fudbal je dribling u punom trku! Meni licno je drazi Stjepanovic od Tadica na krilu, jer ovaj iako je halav skoro zagarantovano stvara visak, sto je valjda sustina fudbalske igre, osvajanje prostora i pravljenje viska, pogotovo po krilima!

A sto se tice Tadiceve psihe, siguran sam da je to posledica njegovog preteranog hvaljenja od strane medija nakon njegove prve (dobre) sezone, one kad je Bata preuzeo klub! Vec tada su svi licencirali njegov novi klub, njegov potencijal i svi ti prelazni rokovi u kojima on nije otisao (a gledao je mnoge kako odlaze) su cini mi se uticali na njegovo samopouzdanje i samo njegovo vrednovanje svojih licnih kvaliteta... Primetio sam kod njega kad pogresi, onaj izraz lica, kao da bi da zaplace, da zeli da se izvini i saigracima i navijacima, a to je svojstveno igracima koji misle da svojom igrom koce ekipu, tj. igraci koji su bez imalo samopouzdanja... Treba decka ohrabriti da pokusava, dati mu slobodu i kreativnost, a kad se to uradi onda mu automatski kazete da ga lisavate neke odgovornosti u slucaju izgubljene lopte i slicno...Sa momkom treba raditi da prevazidje te probleme, da krene da uziva u fudbalu i da igra slobodno, bez straha od greske i ono sto je po meni kljucno na drugoj poziciji, iza spica!
ristoo7

Post by ristoo7 »

Хтео сам и ја нешто о Тадићу да напишем али је Грба-НС урадио пре мене и лепше него што бих ја написао. Делимо мишљење за Тадића кога у последње време сви критикују и више него што треба.
dulajlo

Post by dulajlo »

Stvarno sjajna analiza Grba.

Mislim da forum zasluzuje temu koja se zove Prvi tim ili mozda ime svakog od igraca pojedinacno. Ovako kada diskutujemo o taktici ili pojedinim igracima na ovoj temi, stvarno smo svi kao Trener(i) FK Vojvodina. :)
Zeljafcv

Post by Zeljafcv »

Pre pola godine je i SlobaNN sećam se zamišljao formaciju u kojoj bi Tadić igrao ofanzivnog veznog, sa Mrđom i Aleksićem po bokovima. Slično mišljenje i sada Grba NS iznosi da Tadić treba da igra iza napadača i da bi tu bio daleko korisniji, jer poseduje odličnu tehniku i precizan pas, a nema potrebnu brzinu za krilo. I ja mnogo razmišljam o ovoj ideji već duže vreme. Đumi voleli bih da čujemo vaše mišljenje o ovoj ideji, kako komentarišete promenu Tadićeve uloge :?:

P.s. dulajlo, postoji tema u kojoj se možete igrati trenera "O fudbalskoj igri, taktici... Iz ugla navijaca" :wink:
- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
Kamenica

Post by Kamenica »

Djumi,

Samo kratko pitanje. Hocete li sami dovlaciti pojacanja ili ce i dalje BB da dovlaci "zvezde" po svom ukusu?
Dokle god je sirok Dunav,
dokle god je ravan Srem,
za mene je mirna Backa
ja odavde ne idem...

Dokle god na toj planeti,
kraljica si moja ti
za srecu mi treba malo,
malo tvoje ljubavi...
Djumi

Post by Djumi »

Kamenica wrote:Djumi,

Samo kratko pitanje. Hocete li sami dovlaciti pojacanja ili ce i dalje BB da dovlaci "zvezde" po svom ukusu?
Kamenica licno moje misljenje je da je selekcija naj vaznija stvar u sportu.Ukratko u posudu od pola litre se nemoze sipati litar vode.Igrac mora imati kapacitet da bi mogao biti "napunjen" treningom.Iskreno ja licno imam igrace koje bi voleo da vidim u Vosi ali sad iskljucivo razmisljam o narednim utakmicama.
Grbo Tadica sam protiv Smedereva ubacio na to mesto(imali smo igraca vise) ali licno mislim da je za takve drasticne promene mesta igraca potreban ceo pripremni period.Svakako da je ideja interesantna.
Sto se tice Adamsa mislim da cu o njemu moci nesto ozbiljnije da kazem za 15-20 dana.Realno nije dobio ozbiljniju sansu.
Somborac

Post by Somborac »

Tacno tako! Ne pravi se pita od govana! Nadam se da ce vas pustiti i podrzati vase zelje da napravite pravu selekciju, ali o tome kada dodje vreme!

Mada posao oko dovodjenja pojacanja treba vec poceti, Brkica ne smemo pustiti dok sve ne dogovorimo oko Kirovskog, Tumbu ili Djuru dok ne dogovorimo dolazak Golica/ Babica ili Maksimovica/, itd
Post Reply