Stadion "Karađorđe"

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Radoye
Administrator

Re: Stadion "Karađorđe"

Post by Radoye »

Zasto se onda ovi nasi iz uprave busaju u grudi kao da ce oni licno da ga grade ako ce neko drugi i da radi i da placa?
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Helm

Post by Helm »

Ne bi grad pristao na to da nije bilo njih :D Ne znam, verovatno je tako nekako razmišljanje.
vosa do groba

Post by vosa do groba »

Ako su sa radovima na reflektorima kasnili 3 meseca od prvobitnog roka (receno u maju,zavrseno u avgustu) mogu da zamislim koliko ce kasniti sa ovim :roll: A sto se tice kucice,ako Valencia moze da se seli sa Mestalje na nov stadion,pa vala i mi mozemo srusiti kucicu.I meni ce biti zao ali ona bi kad tad bila srusena,ako ne sada za 10 godina sigurno.
Mars iz kluba ciganski olosi !!!
johnny

Post by johnny »

Oduvek sam smatrao da atletici nije mesto na nasem stadionu,
ako bi to moglo da se makne bio bi pun pogodak...
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

vosa do groba wrote:A sto se tice kucice,ako Valencia moze da se seli sa Mestalje...
...mozemo i mi sa Karadjordja na klisu kod temerinske petlje na primer :pegla:
Minja
Administrator

Post by Minja »

Pa tamo su vec hteli da nas sele 2001 ili 2002. Cak je i plan bio napravljen.
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Minja wrote:Pa tamo su vec hteli da nas sele 2001 ili 2002. Cak je i plan bio napravljen.
Znam, zato i kazem. To sto se Arsenal odselio sa Hajberija ili Valensija sa Mestaje mozda za njih dobro mozda ne, to samo oni znaju. U svakom slucaju ne znaci da je to za svakog dobro, a eto u nasem slucaju bi ustvari moglo da bude i jako jako lose.

Ne treba se bas tako olako odricati tradicije, klizav je to put kad se njime jednom krene. Novac jeste jako bitan ali nije bas sve na ovom svetu na prodaju!
Само Војводина

Post by Само Војводина »

Апсолутно. Против рушења куће, сачувајмо душу клуба. Шта ће нам новац и успех, ако изгубимо душу? Постаћемо као ''они''.
Владика
Administrator

Post by Владика »

Само Војводина wrote:Постаћемо као ''они''.
Уз дужно поштовање, молио бих да нам појасниш ово? Наметање ове тезе, која се пласира сви ми знамо одакле али не и са којом намером, је дубоко увредљиво и провокативно за све навијаче Војводине.Ми никада нећемо бити као они, јер иза нас никада неће стати државни врх, његове агенције и службе.

Рушити кућу или не? Морали би прво да видим план реконструкције па тек онда да износимо мишљење? Као што сам и раније писао, ја сам у начелу против! Ваљда су архитекте могле да пронађу неко место и за ову кућу? Њена локација би била феномелна за Музеј и ресторан који фале нашем клубу. Мене интересује у ком стању се налази кућа,колико је улагано у њу задњих деценија и да ли би она могла да издржи још радова у њеној близини? Када сам ја тренирао у Војводини, кућа је била руина а од тога је прошло двадесет година. Колико сам чуо, планирана је свакако реконстуркција стадиона али тек после избора(план и паре треба да је обезбедио Град), па сам мало изненађен и обродован овим вестима које су стигле из клуба. Остаје нам да стрепимо и да чекамо....
Stexman

Post by Stexman »

Meni je sve jedno sto se tice kućice. I nemam nista protiv rušenja, jer ta kućica nije Vojvodina, i čini mi se da nam je već nekoliko puta pravila problem da ispunimo uefine uslove za stadion. Pa važnije nam je da igramo utakmice na svom stadionu nego da gledam u tu kućicu. Sve ja razumem, tradicija ovo ono, ali mi je važnije da moj klub gledam u evropi u Novom Sadu a ne u Beogradu. I nek završe više taj stadion da liči na nešto! To je moje mišljenje koje je možda i pogrešno, ali jednostavno ne vidim zašto su obične svlačionice tako bitne!
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

A kad ćemo mi da vidimo neki crtež tog projekta barem ? I kojim redom će da idu radovi? Znamo li mi išta sad?
No, glavno je da je lakše srušiti i istok i kućicu, ali dimnjake na severu ima da čuvamo, to je baština tranzicionog kapitalizma koju ima da čuvamo kao zenicu oka svog.
Io odio Belgrado
Helm

Post by Helm »

Čuvali bi i kućicu kada bi davala neki procenat od prodaje ćevapa :D Iskreno, ne verujem da će javno prikazivati projekat, nemam neki poseban razlog - prosto imam takav osećaj, moguće da grešim.
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Red Marquis wrote: No, glavno je da je lakše srušiti i istok i kućicu, ali dimnjake na severu ima da čuvamo...
...a upravo ti dimnjaci su veca prepreka igranju evropskih utakmica i od kucice i od istocne tribine takva kakva je sada...
Само Војводина

Post by Само Војводина »

podbara wrote:
Само Војводина wrote:Постаћемо као ''они''.
Уз дужно поштовање, молио бих да нам појасниш ово? Наметање ове тезе, која се пласира сви ми знамо одакле али не и са којом намером, је дубоко увредљиво и провокативно за све навијаче Војводине.Ми никада нећемо бити као они, јер иза нас никада неће стати државни врх, његове агенције и службе.

Рушити кућу или не? Морали би прво да видим план реконструкције па тек онда да износимо мишљење? Као што сам и раније писао, ја сам у начелу против! Ваљда су архитекте могле да пронађу неко место и за ову кућу? Њена локација би била феномелна за Музеј и ресторан који фале нашем клубу. Мене интересује у ком стању се налази кућа,колико је улагано у њу задњих деценија и да ли би она могла да издржи још радова у њеној близини? Када сам ја тренирао у Војводини, кућа је била руина а од тога је прошло двадесет година. Колико сам чуо, планирана је свакако реконстуркција стадиона али тек после избора(план и паре треба да је обезбедио Град), па сам мало изненађен и обродован овим вестима које су стигле из клуба. Остаје нам да стрепимо и да чекамо....
Нисам ни мислио да ћемо по државној подржци постати као близанци. Мислио сам у другом смислу, делује као да смо спремни да се одрекнемо традиције попут ''оних''. Цигани су мењали стадион, а туђмановци су променили боје на дресу. Нећемо ваљда и ми тако...
masterNS

Post by masterNS »

Partizan je dres promenio '58, a do tad je grb menjan 5-6 puta tako da tada nisu imali tradiciju iza sebe. A sasvim je normalno da klubovi promene stadion i da se stadioni menjaju, pa zar mislis da je "Karadjordje" ovako izgledao 1914 kada je Vojvodina osnovana? Veci je problem sto taj stadion nema ko da popuni, sto se igraci rasprodaju na najlonu, a ne da li ce se srusiti kucica. Ja licno jedva cekam da taj stadion dobije normalan izgled...
Post Reply