3. kolo: Vojvodina-Javor 2:0
Brka-Pavlović Karan Milović Vule-Vuk Mario Janko-Katai Abu Jao
Verujem da bi se većina forumaša složila sa ovakvom postavom,to su jednostavno igrači koji su trenutno u najboljoj formi tj najviše pokazuju kad god im se ukaže šansa.Javor je ekipa koju moramo da pobedimo,jer smo u svim segmentima (fudbalskim) bolji,a naročito zbog dva moždana udara koje sam doživeo prošle sezone na Karađorđu gledajući njihovo ,,taktiziranje''.Samo ofanzivno,ima mrežu da im napunimo
Verujem da bi se većina forumaša složila sa ovakvom postavom,to su jednostavno igrači koji su trenutno u najboljoj formi tj najviše pokazuju kad god im se ukaže šansa.Javor je ekipa koju moramo da pobedimo,jer smo u svim segmentima (fudbalskim) bolji,a naročito zbog dva moždana udara koje sam doživeo prošle sezone na Karađorđu gledajući njihovo ,,taktiziranje''.Samo ofanzivno,ima mrežu da im napunimo
Jer nas su osnovala gospoda, a njih drugovi!
Ice брате Воша има играче,да комотно може да игра 4-4-2,али овде се форсира систем 4-2-3-1,а иначе недостатак крилних играча ми надокнађујемо нападачима.Катаи је по мени нападач и треба да игра у нападу а не по страни,а колико знам игра по левој страни,а Брана игра по десној.Зар није Смиљанић алтернатива Илићу?Уосталом нема везе битно је да се побеђује,и да играју најбољи у овом моменту.ice wrote:Grešiš druže, baš grešiš.Pa koga je menjao Stevanović protiv Jagodine?car jovan wrote:Kaтаи је алтернатива Абубакару.ice wrote:Katai je upravo alternativa Iliću, Smiljanić i Jao igraju nešto sasvim drugo.Što se toga tiče, a s obzirom kako Ilića ne ide, Katai bi mogao da bude starter, uostalom do sada ima bolji učinak od Brane.Naravno, to se neće desiti, nije ni tragedija, Milinković će pokušati da izvuče nešto iz Ilića, ali ako ovaj bude nastavio u dosadašnjem stilu, neće valjati, pogotovo kada na red dođu gostovanje Slobodi i Partizan.
Mogli bi smo da igramo 4-4-2 (mada bi Mudrinski onda morao da bude vraćen sa pozajmice), ali eto godinama igramo u tom sistemu 4-2-3-1 i koji god novi trener nam dođe, on se drži toga, mada je bilo pokušaja da se nešto promeni, uglavnom uzaludnih.car jovan wrote:Ice брате Воша има играче,да комотно може да игра 4-4-2,али овде се форсира систем 4-2-3-1,а иначе недостатак крилних играча ми надокнађујемо нападачима.Катаи је по мени нападач и треба да игра у нападу а не по страни,а колико знам игра по левој страни,а Брана игра по десној.Зар није Смиљанић алтернатива Илићу?Уосталом нема везе битно је да се побеђује,и да играју најбољи у овом моменту.ice wrote:Grešiš druže, baš grešiš.Pa koga je menjao Stevanović protiv Jagodine?car jovan wrote: Kaтаи је алтернатива Абубакару.
Katai ipak nije napadač, iako je dosta ofanzivan.Mada, još dok je bio klinac igrao je tako nešto.Kasnije se profilisao kao ipak vezni igrač, a i tu nije držao istu poziciju, već je igrao malo na boku, malo u sredini.Normalno je da dobri i nadareni vezni igrači koji imaju i dobar dribling u dosta mlađim kategorijama igraju ofanzivnije nego što će to činiti u daljoj karijeri.Jednostavno takvi uvek povuku ekipu.U seniorskoj konkurenciji vlada surovi profesionalizam i tu se individualnost svodi na najmanju moguću meru.
Zbog svoje tehnike, snage i brzine, Katai je mnogo bolji u veznom redu i tu tek treba da pokaže sav svoj talenat.
On inače jeste alternativa Iliću trenutno i mnogi ovde spominju da bi mogao da igra u sredini umesto na krilu i to je tačno, ali ja mislim da bi u ovakvim okolnostima bilo korisnije da se sa Ilićem proba u sredini.Mislim da Ilić na krilu jednostavno neće uspeti nešto specijalno da uradi, ali da je šteta da od njega ipak ne bude nešto više od čega Vojvodina može itekako imati koristi.Ilić ima tehniku i građu za centralnog veznog igrača, tako da bi mogao to da odigra.
U ovakvoj formaciji koju mi igramo, dva ofanzivna krilna igrača su IZUZETNO bitna i čim jedan ne igra kako valja ekipa puno trpi.Osim proboja po boku, centriranja i eventualnog utrčavanja i preuzimanja uloge realizatora, današnji moderni ofanzivni bočni igrač bi po mogućnosti trebao da poseduje i dobru igru glavom.On bi trebao da prati akcije njegovog kolege sa suprotne strane i da se po mogućnosti eventualno pojavi kao realizator iz drugog plana na visoke centaršuteve na drugu stativu.Zato mislim da bi krilni igrači (naravno sve ovo se ne odnosi na formaciju 3-5-2) trebali da budu nešto viši od bekova (naravno ne previše) .Zato mi se recimo sviđa Omaru, on zna da radi te stvari i dobar je u igri glavom.Ilić je i tu hendikepiran zbog visine.
No, sve ovo je teoretisanje, a videćemo šta će tokom sezone preduzimati Milinković.Ono što nas je godinama mučilo i što je najgore od svega jeste to da neki igrač ima zagarantovano mesto u prvoj postavi ma kako igrao.
Očekujem da ipak dobijemo sutra Javor, ali nekako mi se javlja samo 1:0, no i to je dovoljno.Bio bi red i Meda da proradi konačno, mora da igra ofanzivnije i bliže golu i da češće proba svoj šut, ne znam zašto to ne radi?
Last edited by ice on Fri Aug 27, 2010 3:05 pm, edited 1 time in total.
021 wrote:...
Baš bih voleo da jednom onako pošteno napunimo Javor. Od svih ekipa u ovoj ligi oni su mi oduvek bili najodvratniji, zajedno sa svojim trenerom, Kahrimanom i nihovom taktikom odugovlačenja. Sramota je da ih ne pobedimo, a još veća sramota ako bude mrtvačka igra i slučajan gol za 1-0. Hoćemo fudbal!

DAJ GOL!!!
- Red Marquis
- Moderator
Upravo zbog toga mislim da mi igramo 4-2-3-1 godinama...Mislim da je ove godine sklapanje tima upravo od te taktike krenulo, sa obaveznom dvojicom zadnjih veznih (Meda i Đura) ali možda ni njihova mesta neće biti zacementirana...Ono što je pomak u odnosu na prošlu sezonu je što mi se čini da Antvi nije toliko povlašćen u odnosu na Bilbiju kao Mrđa prošle godine (doduše, i lošiji je igrač), dok Ilić, zasad kao i Tadić, ne pokazuje ništa ali je standardan. No, tek je sezona počela, rano je još za ocene jel neko ima zagarantovano mesto.ice wrote: No, sve ovo je teoretisanje, a videćemo šta će tokom sezone preduzimati Milinković.Ono što nas je godinama mučilo i što je najgore od svega jeste to da neki igrač ima zagarantovano mesto u prvoj postavi ma kako igrao.
Očekujem da ipak dobijemo sutra Javor, ali nekako mi se javlja samo 1:0, no i to je dovoljno.
1-0 sutra je itekako dovoljno. Oni koji godinama dolaze na stadion, a i dalje očekuju da mi zaigramo lep fudbal...Kad smo ga mi to pa igrali?
Io odio Belgrado
Sutra od 17:00h do 18:45h hoću da gledam Vojvodinu koja igra FUDBAL!!!
Baš me briga što će da bude 40°C i što će biti teško za igru... i baš me briga ko će da igra - Mario, Đura, Brana, Katai, Meda, Zeka, Bata, Rabren ili kompletna ekipa petlića... i nije mi važno da li će biti 1:0, 10:0 ili 0:3... hoću da vidim TRČANJE, hoću da vidim ŽELJU da se protivnik "otvori" na vreme i nadigra u toku meča
Rezultat će doći kao prirodna posledica ovoga, jer kvalitet sigurno imamo.
Baš me briga što će da bude 40°C i što će biti teško za igru... i baš me briga ko će da igra - Mario, Đura, Brana, Katai, Meda, Zeka, Bata, Rabren ili kompletna ekipa petlića... i nije mi važno da li će biti 1:0, 10:0 ili 0:3... hoću da vidim TRČANJE, hoću da vidim ŽELJU da se protivnik "otvori" na vreme i nadigra u toku meča
JEDNA STVAR MI NIJE JAZNA,ZASTO NASI KLUBOVI POSLUJU SA CIGANIMA KAD NIKAD NISTA NE ISPLACUJU,SVOJEVREMENO SU POSLALI UZICKU SLOBODU U DRUGU LIGU ZBOG TOGA,A I JAVOR NIJE NISTA BOLJE PROSAO...
Prosto k'o pasulj,u upravama im sede razni Scepanovici itd...
Igra bez lopte je, po meni, najveći problem ove Vošine ekipe. Jedan igrač ima loptu, na ostalima je da koriste prostor, trče i otkrivaju se. Sutra obratite pažnju na to koliko se naših igrača kreće bez lopte i kako se kreću, i eto rešenja enigme o slaboj realizaciji. Porazno je videti da čak i bočni igrači mnogo puta primaju loptu leđima okrenuti prema protivničkom golu.
Сви ми то желимо,али узми у обзир да су и фудбалери људи.Много је лакше играти у 20 него у 17 часова на великој врућини,при том је екипи која напада много теже од екипе која се брани,али у сваком случају дужни су да загризу и да победе,а сад да ли са 1:0 или 5:0 није битно,само знам да ће бити тешко и да очекујем мучење на терену.BondNS wrote:Sutra od 17:00h do 18:45h hoću da gledam Vojvodinu koja igra FUDBAL!!!
- AntonioKasano
Da li mog poslodavca interesuje što je meni toplo ili što sam noćas pio ili gledao TV do 3h ili što mi se jednostavno ne radi? Svi smo mi ljudi (doduše neki sa manje, a neki sa više pozitivnih ljudskih osobina). Ako ti se ne sviđa posao koji radiš, promeni ga.car jovan wrote:Сви ми то желимо,али узми у обзир да су и фудбалери људи.Много је лакше играти у 20 него у 17 часова на великој врућини,при том је екипи која напада много теже од екипе која се брани,али у сваком случају дужни су да загризу и да победе,а сад да ли са 1:0 или 5:0 није битно,само знам да ће бити тешко и да очекујем мучење на терену.BondNS wrote:Sutra od 17:00h do 18:45h hoću da gledam Vojvodinu koja igra FUDBAL!!!
Dokle god tražimo opravdanja za nepostizanje rezultata uspešno ćemo ih pronalaziti... ali onda nema rezultata
Jedanajstorici koja sutra izađe na teren poslodavci su ljudi koji dođu na tribine stadiona da ih gledaju, a ne Bata ili Rabren ili neko deseti (barem dok se klub zvanično ne privatizuje). Ako nam se ne sviđa kako rade posao, treba to jasno da im stavimo do znanja.
JEDNA STVAR MI NIJE JAZNA,ZASTO NASI KLUBOVI POSLUJU SA CIGANIMA KAD NIKAD NISTA NE ISPLACUJU,SVOJEVREMENO SU POSLALI UZICKU SLOBODU U DRUGU LIGU ZBOG TOGA,A I JAVOR NIJE NISTA BOLJE PROSAO...
Pametan nadje nacin, lenj nadje razlog
Ako se ovo odnosi na posao kao posao upsteno ,onda se ne slazem.
Naravno to zavisi ko kakav posao radi.
Fudbaleri imaju sati i po vremena posla nedeljno,ostalo su sve pripreme,naravno i to se racuna al kad pogledas po radnim satima sigurno je mnogo manje nego neko ko radi obican posao,a ipak su mnogo vise placeni za to.
Ako neko mora 3 stvari da radi istovremeno ,sto je nemoguce fizicki, a sto neko rece "poslodavac" ga kritikuje za los posao a pritom nece da mu izadje u susret (da ga rastereti tj. da poslusa savet) a samim tim i kvalitetno obavljenom poslu ,ko je onda tu lenj a ko pametan?
Tema je off al jbg vi ste je poceli.
Ako se ovo odnosi na posao kao posao upsteno ,onda se ne slazem.
Naravno to zavisi ko kakav posao radi.
Fudbaleri imaju sati i po vremena posla nedeljno,ostalo su sve pripreme,naravno i to se racuna al kad pogledas po radnim satima sigurno je mnogo manje nego neko ko radi obican posao,a ipak su mnogo vise placeni za to.
Ako neko mora 3 stvari da radi istovremeno ,sto je nemoguce fizicki, a sto neko rece "poslodavac" ga kritikuje za los posao a pritom nece da mu izadje u susret (da ga rastereti tj. da poslusa savet) a samim tim i kvalitetno obavljenom poslu ,ko je onda tu lenj a ko pametan?
Tema je off al jbg vi ste je poceli.
Bojim se da FK Vojvodina ne može da funkcioniše u postavci 4-4-2.Retko koji tim danas i forsira takav sistem,a otac takve filozofije je Jose Mourinho,koji je to uspostavio još dok je trenirao Porto i to je dalo rezultat.Počnimo od Mančestera,koji kada povede protiv iole jače ekipe,transformiše se u nešto poput 4-6-0,Intera gde igračina poput Etoa igra levo krilo,Rome,Sahtjora,Bajerna,Fulama...Mislim da treneri pribegavaju taktici 4-2-3-1 ili 4-5-1 jer se tako lakše kvari igra protivnika,manje su šanse da se primi gol i otvara mogućnost za kontre.Meni ne smeta takav način rada ukoliko daje rezultate,pošto na kraju krajeva,igrači sa kojima raspolažeš određuju sa kakvom ćeš postavkom krenuti na protivnika.Naravno da bih voleo da vidim lepršavu igru sa mnogo šansi i golova,ali to će se pre desiti na rukometu,jer fudbal je biznis.
Jer nas su osnovala gospoda, a njih drugovi!