Trebali bi svi ne-beogradski klubovi iz I i II lige da se organizuju na neki nachin i da nastupe zajedno protiv tramvaj-ligashke (i crnogorske) kladionicharske mafije..."Tražim status zaštićenog svedoka!"
Trener Borca iz Čačka, Slavko Vojčić, izjavio je za 'Ekipu' da "više ne može da ćuti" i da traži od rukovodstva Fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore zaštitu i priliku da isprča šta se sve dešava u domaćem prvenstvu. Čačani su u utakmici 24. kola Meridijan prve lige na svom terenu poraženi od Zete, a posle tog meča direktor kluba, Slobodan Ilić najavio je istupanje iz takmičenja.
Dan kasnije trener Borca, koji se složio sa najavom Ilića, još je ogorčeniji.
"Tražim da mi država garantuje bezbednost za porodicu i da mi omogući status zaštićenog svedoka pa ću izaći sa predsednicima fubalskih saveza SCG i Srbije, Draganom Stojkovićem i Zvezdanom Terzićem, pred televizijske kamere da pred svima kažem šta imam o srpskom fudbalu," rekao je Vojčić.
Vojčić, pored toga što smatra da Borac treba da istupi iz Meridijan prve lige, situaciju u domaćem fudbalu naziva sramotnom, optužujući “moćne klanove iz Beograda” da kroje sudbinu malih timova...
Po Babarogicu sve regularno
Josh malo o regularnosti prvenstva:
Brate,kakva crna podrska.Gde su bili do sad.Svako nastoji da sacuva svoje dupe i ne bira sredstva.U ovoj mutnoj vodi najvaznije je sacuvati prisebnost i pustiti ih da se pokolju izmedju sebe.Pa ko je od njih komentarisao neke nepravde nama nanesene.Bice ovde jos vatre.Nadam se da ce mo pobediti Smederevo i Buducnost, eventualno uzeti jos koji bod i na miru posmatrati njihovo klanje i slusati njihove prljavstine.Generalno,ovo je sljam od lige ali nazalost mi tu ne mozemo promeniti nista,pa makar da se udruzimo sa jos pet klubova.Za ovaj nesretni Cukaricki svi govore da je naj postenija ekipa u ligi i da zato sve mutivode nastoje(i uspevaju) da je isteraju iz lige jer ne mogu da se dogovaraju sa njima.Zato u se i u svoje kljuse,da mi zavrsimo ovu sezonu kako treba a od leta da pokusamo da napravimo novi,bolji,jaci tim i samim tim onemogucimo prljave pokusaje i podmetanja.Pozdrav.
Mozemo mi da napravimo bolji tim,i to ce biti dovoljno da se ne borimo za opstanak,ali malo sutra ce biti dovoljno za nesto vise.
Pa treba se samo setiti one sezone kada smo bili jesenji prvaci i imali najbolji tim,pa su nam sumnjivim radnjama uzeli titulu.
Zaista mislim da svi nebeogradski i necrnogorski timovi treba da se ujedine.Zasto bi sad mi pljuvali po Borcu iz Cacka?
Zato sto su namestali,pa namestali smo i mi i to zajedno sa njima,ali to je bilo iz nuzde.
Ono sto rade beogradjani i crnogorci nije samo mutljavina,nego moze da bude i opasno po neciji zivot ako neke stvari otkrije.
Tacno da ima izuzetaka kao sto je Cukaricki ili recimo Mogren,ali to su zaista jedini primeri.
Treba se nekako suprotstaviti mafiji,a sami to nikako ne mozemo.Bolje da veci broj klubova ustane protiv ovog zla.
Ovako,osecam da ce biti jos gore sledece sezone.
Pa treba se samo setiti one sezone kada smo bili jesenji prvaci i imali najbolji tim,pa su nam sumnjivim radnjama uzeli titulu.
Zaista mislim da svi nebeogradski i necrnogorski timovi treba da se ujedine.Zasto bi sad mi pljuvali po Borcu iz Cacka?
Zato sto su namestali,pa namestali smo i mi i to zajedno sa njima,ali to je bilo iz nuzde.
Ono sto rade beogradjani i crnogorci nije samo mutljavina,nego moze da bude i opasno po neciji zivot ako neke stvari otkrije.
Tacno da ima izuzetaka kao sto je Cukaricki ili recimo Mogren,ali to su zaista jedini primeri.
Treba se nekako suprotstaviti mafiji,a sami to nikako ne mozemo.Bolje da veci broj klubova ustane protiv ovog zla.
Ovako,osecam da ce biti jos gore sledece sezone.
Uz Borac, nego sta! Ako sad ostanemo pasivni, sledece ili one tamo sezone cemo mi biti u toj ulozi u kojoj je sada Borac, a malo ce biti postenih ljudi da stane na nasu stranu. Cak i da "padne" neka ideja o ligi sa klubovima van Beograda, ne vidim sto bi bili protiv (dobro, to je za sada u domenu puke teorije, ali ako se ovako nastavi...)
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
Ja se pomalo slazem i sa prijateljem i sa vama.Da smo se naprimer mi nasli u situaciji u kojoj je Borac znam da niko od njihove uprave ne bi ni brk pomerio a ne da pomaze nama. A sa druge strane strasna je cinjenica da zapadna srbija ostaje bez prvoligasa ali upravo zbog toga smo dobili (ne)ocekivanog saveznika protiv fudbalske mafije. Neprijatelji su nam isti, cilj nam je isti pa zasto ih onda ne podrzati u njihovoj borbi(normalno dok to nama odgovara)!
PRIJATELJu slazhem se sa tobom da svako gleda pre svega svoj interes. Tako i treba da bude! Ali nekad se ti interesi poklapaju i onda je chesto lakshe izgurati neshto u saradnji sa svima kojima je to u interesu nego svako za sebe.
Ja mislim da, iako je ochigledno da nashim fudbalom upravlja mafija, ipak ima vishe onih poshtenih koji se mutnim radnjama bave iz nuzhde. Ako bi se svi koji su manje-vishe chistog obraza udruzhili, mislim da bi bili dovoljno jaki da se suprotstave mafiji.
Dok FS i liga mogu da opstanu ako jedan klub kao Borac istupi iz takmichenja, ne verujem da bi opstali da vecina klubova napusti takmichenje. Ne govorim tu samo o 1. Ligi nego i o 2. i mozhda chak i o nizhim rangovima takmichenja. Njima vishe trebamo mi, zbog makar privida regularnosti prvensvta, nego shto oni trebaju nama.
Iovako je bedna poseta na stadionima, evo groblje chujem da hoce da igra kao domacin van beograda jer im stadion zvrji prazan, ako bi se razbila i poslednja iluzija o regularnosti i ovo malo shto im dolazi na utakmice bi prestalo...
Ja mislim da, iako je ochigledno da nashim fudbalom upravlja mafija, ipak ima vishe onih poshtenih koji se mutnim radnjama bave iz nuzhde. Ako bi se svi koji su manje-vishe chistog obraza udruzhili, mislim da bi bili dovoljno jaki da se suprotstave mafiji.
Dok FS i liga mogu da opstanu ako jedan klub kao Borac istupi iz takmichenja, ne verujem da bi opstali da vecina klubova napusti takmichenje. Ne govorim tu samo o 1. Ligi nego i o 2. i mozhda chak i o nizhim rangovima takmichenja. Njima vishe trebamo mi, zbog makar privida regularnosti prvensvta, nego shto oni trebaju nama.
Iovako je bedna poseta na stadionima, evo groblje chujem da hoce da igra kao domacin van beograda jer im stadion zvrji prazan, ako bi se razbila i poslednja iluzija o regularnosti i ovo malo shto im dolazi na utakmice bi prestalo...
Sa turskog b92 sajta...
Stojković: Specijalni sud, ne FSSCG
Predsednik Fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore Dragan Stojković odbacio je pritužbe pojedinih klubova Prve lige SCG da je prvenstvo neregularno i naglasio da se takve priče stalno pojavljuju pred kraj sezone.
"Kako se prvenstvo približava kraju tako se podižu i tenzije. Uglavnom to čine oni koji gube utakmice i žale se na sudjenje i ostale stvari. Grešaka ima, ali se ne smeju davati neodgovorne i neodmerene izjave i ti ljudi treba da snose odgovornost i da budu udaljeni iz našeg fudbala", rekao je Stojković na konferenciji za novinare.
Povodom izjave trenera Borca iz Čačka, Slavka Vojičića, listu "Ekipa" da će od čelnika fudbalskog saveza tražiti status zaštićenog svedoka kako bi ispričao sve šta se dešava u domacem fudbalu, Stojković je uzvratio da Vojičić "može da ode u Specijalni sud", a ne u Fudbalski savez.
"Ovde nema tajni, jer je Fudbalski savez transparentna organizacija", rekao je Stojković.
Predstavnici Borca iz Čačka imali su niz primedbi na sudjenje protiv Zete u subotu, tvrdeći da su oštećeni za penal. Zeta je pobedila 2:0, a na utakmici je bilo niz incidenata i bio je i polučasovni prekid posle dosudjenog penala za Zetu. Direktor Borca Slobodan Ilić čak je najavio istupanje iz takmičenja.
Stojković je rekao da je odgledao snimak utakmice i da se uverio da je utakmica izgledala potpuno drugačije od onoga što je pročitao u štampi.
"Penal za Zetu je postojao, 1.000 procenata", rekao je Stojković.
Disicplinski sudija prve lige treba da odluči o kazni za Borac zbog propusta u organizaciji i ulaska grupe navijača u teren, posle čega se dogodio prekid meča.

Stojković: Specijalni sud, ne FSSCG
Predsednik Fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore Dragan Stojković odbacio je pritužbe pojedinih klubova Prve lige SCG da je prvenstvo neregularno i naglasio da se takve priče stalno pojavljuju pred kraj sezone.
"Kako se prvenstvo približava kraju tako se podižu i tenzije. Uglavnom to čine oni koji gube utakmice i žale se na sudjenje i ostale stvari. Grešaka ima, ali se ne smeju davati neodgovorne i neodmerene izjave i ti ljudi treba da snose odgovornost i da budu udaljeni iz našeg fudbala", rekao je Stojković na konferenciji za novinare.
Povodom izjave trenera Borca iz Čačka, Slavka Vojičića, listu "Ekipa" da će od čelnika fudbalskog saveza tražiti status zaštićenog svedoka kako bi ispričao sve šta se dešava u domacem fudbalu, Stojković je uzvratio da Vojičić "može da ode u Specijalni sud", a ne u Fudbalski savez.
"Ovde nema tajni, jer je Fudbalski savez transparentna organizacija", rekao je Stojković.
Predstavnici Borca iz Čačka imali su niz primedbi na sudjenje protiv Zete u subotu, tvrdeći da su oštećeni za penal. Zeta je pobedila 2:0, a na utakmici je bilo niz incidenata i bio je i polučasovni prekid posle dosudjenog penala za Zetu. Direktor Borca Slobodan Ilić čak je najavio istupanje iz takmičenja.
Stojković je rekao da je odgledao snimak utakmice i da se uverio da je utakmica izgledala potpuno drugačije od onoga što je pročitao u štampi.
"Penal za Zetu je postojao, 1.000 procenata", rekao je Stojković.
Disicplinski sudija prve lige treba da odluči o kazni za Borac zbog propusta u organizaciji i ulaska grupe navijača u teren, posle čega se dogodio prekid meča.
Nije rekao na koji nacin da budu udaljeni,pravno-zakonskim-ili mnogo vise verovatnim mafijaskim nacinom...Da li su svi vec zaboravili ubistvo Bulatovica!?
Sto se tice Borca...Uredu je to sto se zale na sudjenje i namestanja skoro cele lige,ali da smo kojim slucajem MI na njihovom a oni na nasem mestu sta mislite da li bi nas podrzali
Pa i oni su prvi namestali tekme i tada je bilo nikom nista!?Sada kada im gori pod nogama se bune...Sto to nisu izneli u javnost pre pocetka prolecnog dela prvenstva?Mada nam je liga postala zaista smesna zbog klubova kao sto su zeleznik,hajduk(K),radnicki(nb),zeta,ofk i crnogorskih klubova...Mislim da je za Borac u ovom trenutku najbolje da istupe iz lige i tako bar malo podignu prasinu,i ovako sigurno ispadaju iz lige...
Ali mi treba da brinemo o nama i nasim problemima
Sto se tice Borca...Uredu je to sto se zale na sudjenje i namestanja skoro cele lige,ali da smo kojim slucajem MI na njihovom a oni na nasem mestu sta mislite da li bi nas podrzali

Ali mi treba da brinemo o nama i nasim problemima