4. kolo: VOJVODINA - Mladost Lučani 3:0 (0:0)

Deep Purple

Re: 4. kolo: Vojvodina - Mladost Lučani, nedelja 16.08.2020

Post by Deep Purple »

Pre svega ovo je moja prva objava na forumu. Čitam već duže vreme. Neko je ovde spomenuo zašto Vojvodina ne napravi Yt prenos kada već Arena ne želi. Moj kum je navijač Fk Željezničar i često gledamo zajedno Vošu i Želju. Željezničar je napravio sjajnu emisiju sa ekipom sa Yt kanal 1921tv gde su oni nakon svakog meča u proteklih 5 godina pravili Highlights-e, intervjue nakon meča i dosta popratnog materijala uglavmom na veoma visokom nivou. Ove sezone je Arena otkupila Bht Premijer Ligu i zvanično 1921tv više ne sme da kači nikakav svoj materijal sa mečeva. Pre dva dana Novi Pazar tv je ponudio Areni smekerski dogovor u vidu da prenose Novi Pazar uvek i dele zaradu a pritom Arena dobije pravo da signal pusta na svom kanalu a da Tv Novi Pazar sve organizuje znači Arena je u plusi jer ovako ih ne prenose i nemaju nikakav dobitak a momci iz Pazara žele da prenose Pazar i opet podele sa Arenom sve. Rtv je ponudila nešto slično samo što u priči nije bila Vojvodina nego ostale Vojvođanske ekipe jer kako sam čuo Vojvodina je trebala da se prenosi svaki vikend a zašto je došlo do promene niko ne zna. I Rtv je odbijena za ostale Vojvođanske klubove. Znači Fk Vojvodina ne sme da da pravi sopstveni snimak jer su kazne drakonske. Nakon isteka ugovora sa Arenom svaki klub ima pravo da svoja prava ekskluzivno proda kao što je Zvezda činila sa Prvom televizijom. Problem je što Vojvodina na godišnjem nivou dobija 120k eur od Arene a pitanje je da li je Rtv u mogućnosti da izdvaja toliko. Arena je prošle nedelje prenosila 5 utakmica Bht Premijer Lige a samo 2 Ling Long Super Lige i to blizance. Nadam se da sam bar nekom bar malkice pojasnio situaciju.
lexa

Post by lexa »

@Deep Purple

Zanimljive informacije.

I dobrodosao na forum, sto se kaze, osecaj se kao kod svoje kuce :mrgreen: :cheers:
Turija

Post by Turija »

Deep Purple, dobro dosao i hvala za informacije :lala:

Znaci, uprava je prodala FK Vojvodinu, njenu tradiciju i njene navijace (da ne mogu da gledaju voljeni Klub) za 120k.
Svaka cast, kakvi pilicari.

Uprava napolje ili hitni sporazum za otkup tv prava, bar dok je pandemija aktivna.
Naravno i posle.
PS
Ovo je, trenutno, glavna tema za navijace Vojvodine.
Ni Evropa, ni tranferi, vec vidljivost FKV.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
lexa

Post by lexa »

Turija wrote: Znaci, uprava je prodala FK Vojvodinu, njenu tradiciju i njene navijace (da ne mogu da gledaju voljeni Klub) za 120k.
120k za tv prava, 120k za Matica...

Postali smo kao kineska prodavnica, jedino nam jos ostaje da u izlog nalepimo "Sve po 120k" :dance2:
Deep Purple

Post by Deep Purple »

Turija wrote:Deep Purple, dobro dosao i hvala za informacije :lala:

Znaci, uprava je prodala FK Vojvodinu, njenu tradiciju i njene navijace (da ne mogu da gledaju voljeni Klub) za 120k.
Svaka cast, kakvi pilicari.

Uprava napolje ili hitni sporazum za otkup tv prava, bar dok je pandemija aktivna.
Naravno i posle.
PS
Ovo je, trenutno, glavna tema za navijace Vojvodine.
Ni Evropa, ni tranferi, vec vidljivost FKV.
Mislim da je prošle ili pretprosle sezone potpisan novi ugovor izneđu Arene i LLSL (odnosno svih klubova)
120k eur od Arene dobijaju svih 20 ekipa ove sezone. Msm da je bilo 20k više prošle sezone ali nakon odluke da niko ne ispada zbog Korone i naravno odluke saveza da se prilljuci 4 ekipe iz prve lige. I nagrada od tv prava po klubu je smanjena. Da li je uprava kriva? Možda a možda i ne ko zna šta se dešava iza zavese tako da nmg da krivim upravu oko ovoga ali se nadam da će nakon isteka aktuelnog ugovora sa Arenom svoja "ekskluzivna" prava prodati Rtv-u ili nekoj drugoj televiziji. Želeo bih da ih pohvalim jer su konačno iz kluba rešili da nađu nekog da održava Instagram i Yt profil da to ipak izgleda na nekom nivou. Takođe juče je Fk Novi Pazar objavio da je Tv Novi Pazar odbijen od strane Arene tako da možete i tamo pročitati nešto oko ove teme i onog što sam ja već napisao.
ssnigd

Post by ssnigd »

Oduvek si bili dju**e od televizije, arena naravno
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
slanobarac

Post by slanobarac »

Mislite da bi RTV slala ekipu u npr. Surdulicu da prenose Vošu? Ja mislim da ne. Osnovati klupski kanal i onda putem pretplate gledati.
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
Turija

Post by Turija »

Nema pravo arena da drzi srpski fudbal u medijskom mraku, pogotovo sada, zbog pandemije.
E, da vidimo sta ce sad reci gradonacelnici, predsednici, direktori FKV i FKNP, FSS i navijaci?
Kakva ponuda treba areni da ustupi tv prenose, koje sama ne vrsi? Cista zloupotreba tv prenose LLSLS i zakidanje domace fudbalske javnosti u pracenju najviseg ranga takmicenja.
@slanobarac
Ne mora RTV da ide u Surdulicu, mogla bi da preuzme prenos druge tv kuce ( iz okoline), kada bi se ukinula zloupotreba prava tv prenosa od arene.
Arena ne da ni prenos na kanalu.
Totalna blokada. Da li je to moguce i odrzivo?
FSS mora primorati arenu da pusti prenose i ako treba uraditi anex ugovora.
Last edited by Turija on Fri Aug 14, 2020 2:23 pm, edited 2 times in total.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
slanobarac

Post by slanobarac »

Moguće je i sigurno imaju dobar ugovor. To je ona situacija kad blizanci kupe sve što valja u Kruševcu, Subotici, Lučani a itd. Oslabe protivnike a ovi im sede na klupi. U najboljem slučaju. E to je arena, blizanački sistem.
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
Turija

Post by Turija »

@ slanobarac
U pandemiji su mnoge stvari revidirane, mnogi ugovori otkazani, mnogi drugacije sklopljeni, jednostavno, visa sila.
Ne lete avioni, a ne da ovde ne moze promeniti pravo na tv prenose.
Pa, kako i ti blizanci da kupe igraca iz domace lige, kad su ti igraci anonimni? Onda kupuju preskupe, iste takve, anonimne strance.
Nasi igraci su demotivisani za rad i napredak, jer nisu vidljivi.
Da nije UEFA i da ne moraju 4 kluba iz lige da prijave za takmicenje, prijavili bi samo blizance za Evropu.
Vec se takav teren priprema i kroz komentare na portalima. Stvarno smo najsposobniji za (ne slucajnu izreku) da komsiji crkne krava.
Svi mediji kazu, 'ladno, mec se igra bez gledalaca, a ne kazu i bez tv prenosa? I ne pokrecu temu zasto? Njima je to uredu?
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Turija wrote:Nema pravo arena da drzi srpski fudbal u medijskom mraku, pogotovo sada, zbog pandemije.
Ima pravo Turija, upravo je to znacenje "ekskluzivnog" ugovora - ja sam vlasnik svih prava na prenose i mogu kako ja hocu. Isto bi tako bilo da neko otkupi ekskluzivna prava na kompletnu NBA ligu recimo (mada takvih para nema na ovom svetu, da se svi Bezosi, Gejtsovi i Maskovi ovog sveta udruze ostali bi kratki - dok se ovde prodajemo za posranih 120 hiljada) pa bi mogli kad bi hteli da prenose samo Boston na primer i da niko ne moze da gleda bilo sta drugo. Naravno, niko normalan ne bi to radio (na stranu i trosak za otkup svih prava, zato trenutno tri medijske kuce imaju prava na NBA a ne samo jedna) jer svaka utakmica na svom trzistu donosi dobit. Tako kod mene u Torontu uvek prenose Raptorse i kad su domacini i kad su na strani dok u isto vreme u statijaznam Majamiju na kanalu iste medijske kuce prenose Majami - i publika zadovoljna, i prihod maksimalizovan jer niti ove u Majamiju zanimaju Raptorsi niti nas u Torontu zanima Majami. Mislim da ni kod nas ne bi bilo preterano tesko da se odradi slicno s obzirom da se ionako sve distribuira preko kablovske TV a ne preko antenskog signala, bukvalno bi da zele mogli za svaki posebni KDS u svakom posebnom naselju napraviti drugaciji program barem sto se tehnicke izvodljivosti tice.

No, posto je kod nas sve upregnuto u svrhu servisiranja prugastih blizanaca - od Saveza, lige, sudijske organizacije preko medija pa sve do drzave i njenih javnih preduzeca onda u sklopu toga postaje odmah jasno zasto se kod nas samo dva kluba prenose. Treba odrzati kreiranu sliku o globalnoj velicini dva drzavna projekta a sve ostale klubove svesti na kulise u losoj pozorisnoj predstavi pod imenom Fudbal u Srbiji.

E sad, postavlja se tu pitanje ako su vec ovi ostali klubovi ukljucujuci tu i nas i pristali na 120k za medijska prava, zasto se nijedan nije setio da ugura klauzulu da Arena mora da ih prenosi u minimum x meceva godisnje, toliko sa strane i toliko kod kuce? Mislim, niko ne spori da nas sa strane svi zajebavaju i saplicu, ali brate saplicemo mi i sami sebe samo tako...
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Turija wrote:Nema pravo arena da drzi srpski fudbal u medijskom mraku, pogotovo sada, zbog pandemije.
Mislim da gresis... Arena je kakva god da je izvukla srpski fudbal iz mraka. Sto se njih samih tice,kontam da jednostavno koriste samo ono sto im je dozvoljeno,ne krivim toliko njih,pogotovo sto za nase uslove imaju fenomenalne prenose,ne skrtare na kamerama,broju ljudi... Krivce treba traziti na drugim adresama,savez,zajednica prvoligasa,klub,lokalna tv....
Image
Turija

Post by Turija »

@ voja
Mislim da gresis, izvukla je samo zvezdu i partizan.
Koliko klubova je ugaseno, koliko je pred gasenjem i u velikim problemima. Sa 120k se ne drzi klub u najvisem rangu.
E sad, jos jedino da nemaju opremu.
Sa navedenim brojem kamera prenose samo blizance.
Idi u nedelju i vidi koliko ce ih imati u Palanci.
Dron im je sad glavna fora, umesto da imaju setajucu kameru nad terenom.
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Turija wrote:@ voja
Mislim da gresis, izvukla je samo zvezdu i partizan.
Sa navedenim brojem kamera prenose samo blizance.
Idi u nedelju i vidi koliko ce ih imati u Palanci.
Dron im je sad glavna fora, umesto da imaju setajucu kameru nad terenom.
Kada kazem izvukla iz mraka ne mislim finansijski... ovo sa kamerama,daj malo realnosti.... nije Palanka prvi prenos gde ne prenose blizance,bilo je tih malih prenosa,i vise sam nego zadovoljan kako su odradjeni. A zar dron nije spektakl koji nijedna druga kamera nije u stanju da pruzi. Zar nije lepo videti stadion i njegovu okolinu iz pticije perspektive... i odakle sad odjednom briga za prenos,gde si bio prethodnih godina,situacija je bila ista!? Ili brines samo da tebi bude lepo (ides na utakmice,pa ti nije trebao prenos),a mene ko sisa :mrgreen:
A zasto klub ne bi imao tu setajucu kameru,youtube kanal,pa da malo docara atmosferu,pre,za vreme i posle meceva!?
Da se razumemo,i ja bih voleo sto vise nasih prenosa,ne samo Vose vec i svih drugih klubova,ali ne zelim da pljujem po Areni,jer znam kakva je situacija bila pre njih.Pogledaj samo snimke koje sam pre postavljao na youtubu,sve ce ti biti jasno.Ovo sto oni sada rade je fenomenalno.A u klubovima treba da se bore za svoju samopromociju i zadovoljstvo navijaca.
Image
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

slanobarac wrote:Osnovati klupski kanal i onda putem pretplate gledati.
Vojvodina ima ugovor sa Arenom, a to znaci da 99% ne sme da kaci live stream sopstvene utakmice, sve i da se ne prenosi, jer time steti gledanosti Arene u teoriji. U praksi to nije tako, jer ce malo ko od nas upaliti Arenu da gleda blizance kako pune filijale, ali ugovor je ugovor. Oni zadrzavaju pravo da menjaju programsku semu, i ako im dune, mogu u svakom trenutku da postave kamere i prebace se na prenos u NS.
Locked