Upravo sam ovo hteo da napišem, da li se mi stvarno možemo ozbiljno osloniti na njihovu podršku?Milan wrote:@budababa, na žalost, politička situacija u Srbiji je takva da mi ne možemo očekivati nikakvu podršku sa te strane. Razlog? Vrlo jednostavan, stranke su i dalje vrlo centralistički organizovane, pa se dešava da Pokrajinski premijer dobije ribanje od Tadića, već dan nakon prijema naših fudbalera. E isto tako će moći da nam pruže podršku i u budućnosti. Na našu nesreću, u lokalu i pokrajini još uvek nema dovoljno jakih i nekompromitovanih opcija, koje bi mogle da nam na bilo koji način, a opet iskreno, pomognu...
Da li oni imaju dovoljno moći i hrabrosti da se odupru pozivu (čitaj naredbi) iz centrale? Jako bih voleo da me demantuju...
I još bih dodao par stvari koje mi bodu oči::
- Neki ugledni forumaši ovde pozivaju na brojnost i jedinstvo, a upravo ti isti olako proglašavaju stavove mnogih forumaša sa kojima se ne slažu kao nezrele i 'orkestrirane'. Znači - brojnost, ali bez prava glasa; jedinstvo, ali samo kada mislimo isto? Slično kao što funkcioniše skupština našeg kluba, svako može da ustane i kaže šta misli, ali samo kada se slaže sa glavnim? Koja je onda svrha foruma? (za skupštinu je sam boss već izjavio da nema neku svrhu),
- Dalje, neodgovarajući stavovi se tumače kao uticaji političkih stranaka (iako nema nikakve naznake o tome), dok ljudi koji to zameraju istovremeno kao jedino rešenje vide preuzimanje kluba od političara? Dosledno, nema šta...
- Neko je napisao da 'ulaskom grada i pokrajine' dobijamo veću transparentnost. I opet bih voleo da se varam, ali očekivati transparentnost od naših političara, da li je to ozbiljno?
- Gospodin Đumi kaže da nije ni bitno da li je izjava fudbalera autentična ili ne, jer fudbaleri treba samo da igraju. Znači li to da oni ne treba ni da imaju svoj stav (koji nam uzgred nije smetao kada su napustili finale), nego samo da budu roboti? Stvarno pedagoški...
Toliko od mene do daljnjeg, nadam se da su moji strahovi neosnovani i da je put kojim je Vojvodina krenula najbolji za nju u ovom trenutku.