Uprava

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
milans

Post by milans »

Dok nas ne kupi Rus koji zeli da zaradi pare u ligi evrope ili ligi sampiona, nas nivo ce biti edit-admnistacija predsednici skupstine grada koji ce zarad boljeg pozicioniranja kod velikog sefa da se guraju de im nije mesto i da satro od vojvodine prave kao klub od viskog interesa za grad, kao i onaj doticni sto je zaduzen za sport.

O nasem predsedniku i uzasu koji on predstavlja *uz svo postovanje napredka koji je dosao sa njim* ne vredi trositi ni reci, tako da ko voli Vosu neka se za dogledno vreme oprosti od svega cemu se nada i na stadion neka dolazi iz cisto licnih razloga...

UPRAVA NAPOLJE!
Ti si moj grad, moj Novi Sad, kad sve je crno uz tebe sam.........
Владика
Administrator

Post by Владика »

djape_ns wrote:E Podbara druze moj, jadni li smo mi svi sto se nadomak veka postojanja radujemo ovakvim stvarima.
Јесте! :oops: Мислим да нисмо ни свесни у каквој неуређеној држави живимо. Жао ми је што смо, можда олако, заборавили да смо били на корак од гашења пре него што је ББ дошау клуб. Костићева банка је била спремна да наплати хипотеку и да нам одузме СЦ Вујадин БОшков. Колико је само било нерешених спорова...а њих су направили гарнитуре од Шапуре до Сремчева, Панкова, Самарџића, Џудовића и других.
О озбиљним резултатима у Европи, можемо сам о да маштамо. Пазите Деспотовић у смешној Ђирони добија преко пола милион евра по сезони!!! Ко овде добија такве новце.
Шта ми можемо да урадимо? Ако имамо бројност имаћемо и подршку политичара. Причао сам неким људима из пређашње градске власти и могу вам рећи да су им се добро тресле гаће када је Фирма правила оне поротесте противу бивше радоначелнице.
Без политике не можемо ништа!

п.с. Чуо сам да Радомиру Крстићу(преко 600 утакмицу) и Драгана Живковић(219 утакмица) пре пар година није дозвољен улаз у ложу нашег стадиона. Не знам како да обуздам себе и не кажем шта заиста мислим :twisted: , али онај које направио овај "пропуст" мора да оде и на коленима да моли да се ови људи врате на стадион. Да није било њих они не би имали где да раде(јер сигурно нису наши навијачи) па би бар то требало да поштују!

п.с.2
milans wrote:, nas nivo ce biti predsednici skupstine grada koji ce zarad boljeg pozicioniranja kod velikog sefa da se guraju de im nije mesto i da satro od vojvodine prave kao klub od viskog interesa za grad, kao i onaj doticni sto je zaduzen za sport.
Председник скупштине је искрени навијач нашег клуба, и долази из једне Војводинашке породице. Да није било њега ми не би добили рефлекторе! Своју каријеру је ставио на коцку тиме што је јавно подржао наш клуб. Ко би то урадио од политичара ако узмемо у обзир имиџ наше Управе? Да ли ће он на томе подићи свој рејтинг? Видећемо али ја сам му захвалан што су стигли рефлектори, запад је сређен а атлетска стаза реновирана.
Grof Žekula
Administrator

Post by Grof Žekula »

podbara kazuje:
п.с. Чуо сам да Радомиру Крстићу (преко 600 утакмицу) и Драгана Живковић (219 утакмица) пре пар година није дозвољен улаз у ложу нашег стадиона. Не знам како да обуздам себе и не кажем шта заиста мислим, али онај које направио овај "пропуст" мора да оде и на коленима да моли да се ови људи врате на стадион. Да није било њих они не би имали где да раде (јер сигурно нису наши навијачи) па би бар то требало да поштују!
Ovo je jedan od velikih problema, bar po meni. Prema Legendama Kluba tako se ophoditi...To viđamo svuda - Stadion, Veternik, tribine, proslave, utakmice...Prema "našima" se tako ponašamo, a prema "njihovima" onako (videli ste svi u poslednjem kolu), pa dođe čoveku da se zapita ko je tu kome "naš"!!!

Ti ljudi su zaslužili da ih neko nazove (bez obzira ko je u Upravi, kakva je situacija...Znači samo od dobre volje zavisi) i kaže da ih čeka karta za ložu pred svaku sezonu, a oni ovako ne mogu do svog, ZASLUŽENOG mesta u istoj. Koliko su znoja prolili za FKV, a dobiju nipodaštavanje najgore vrste...I nisu jedini...Ima ih još!!!
slanobarac

Post by slanobarac »

Znači politika je uvedena na velika vrata u klub a u toj baruštini tek nemamo nikakve šanse da se podignemo. Ja ne smatram da svi ligaši navijaju za Vojvodinu ( znam ih koji su za petokraku) tako da još jače ubacivanje istih u strukture kluba bilo u upravljačke, navijačke ili druge neće ništa novo kvalitetno doneti klubu.Ima slaninara i među ds, radikalima, naprednjacima, mađarskim strankama....Svi su maltene podjednako odvratni i njima nije mesto u klubovima. Ako se kaže da je Jovanović iz vojvodinaške porodice i da prati klub s tribine ( to i sam znam ) pitam se kakva je njegova reakcija na ono klicanje protiv petokrake i pozivanje istoka? Baš me interesuje reakcija (prodesničarskog ) severa na to da nam socijaldemokrate "preuzimaju" klub. Ima onih koji veruju i onih koji ne veruju ali ja mogu samo reći, nek nam je Bog u pomoći. Pročitajte potpis.
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
Salvador

Post by Salvador »

podbara wrote:Који су резултати? Мислим да је само одржавање трибине велики успех. Покренули смо једну причу са мртве тачке; у публици су били Бошко Петров, Јован Дејановић, Смедеревац, Радосав, Пушибрк, Виславски.... многи људи који су градили ову нашу Војводину. Тешко време стиже, зато нам је потребна слога и јединство свих нас.
Сад да ли је било велико ништа? Било је дивних говорника који су се јавили у другом делу трибине али опет је интересанто да се нико од најбучнијих критичара није огласио. Вероватно је незгодно време почетка трибине учинило своје?
Што се тиче организације клуба, Рабрен је јавно обећао да ће људи из покрајине и града ући у клуб у следећој години. Колико је то реално видећемо?
Договорена је изградња Музеја и мислим да је то највећи добитак ове трибине. То је још у фази припреме али се искрено надам да ћемо 2014. године имати Музеј Ф.К. Војводина.
Идемо, полако радимо. Следећа на реду је покрајина. Колико сам начуо добили смо подршку свих релевантних институција АП Војводине. То је од велике важности.
Ја мислим да је највећи успех што смо спречили "зрењанински сценарио".
Да ли је то мало или је пуно, време ће показати. :oops:
Što se mene tiče, za početak nije malo, dapače. Napravljen je prvi korak u smislu neke organizacije i grupisanja Vojvodinaša.
Iako sam na ovom mestu već izneo svoje mišljenje o političarima, u ovakvom okruženju izgleda neophodno praviti ovakav blok. Što se tiče Jovanovića, čovek je do sada zaista pokazao da je iskreni Vojvodinaš, za to puna podrška! (ipak, trebamo biti budni kako umesto njega ne bismo za par godina dobili nekog novog šoklovačkog)
Iskreno se nadam da će se ova priča i dalje širiti, ima još mnogo iskušenja na putu kao i stvari koje se trebaju menjati kako bismo izgradili Vojvodinu kakvoj se nadamo.
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Ako vec mora politika da ulazi u klub (a ocigledno mora, bez politickih "ledja" se nista ne moze u ovoj drzavi) treba da insistiramo na tome da to bude preko institucija (Grad, Pokrajina) a ne preko politickih partija. Naravno, uvek je ova ili ona partija na vlasti, bez toga se ne moze, ali bas zato ne treba da vezujemo nasu sudbinu ni za jednu politicku opciju nego za institucije - Grad kao Grad ce uvek postojati bez obzira ko je u njemu na vlasti...
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

slanobarac wrote:Znači politika je uvedena na velika vrata u klub a u toj baruštini tek nemamo nikakve šanse da se podignemo. Ja ne smatram da svi ligaši navijaju za Vojvodinu ( znam ih koji su za petokraku) tako da još jače ubacivanje istih u strukture kluba bilo u upravljačke, navijačke ili druge neće ništa novo kvalitetno doneti klubu.Ima slaninara i među ds, radikalima, naprednjacima, mađarskim strankama....Svi su maltene podjednako odvratni i njima nije mesto u klubovima. Ako se kaže da je Jovanović iz vojvodinaške porodice i da prati klub s tribine ( to i sam znam ) pitam se kakva je njegova reakcija na ono klicanje protiv petokrake i pozivanje istoka? Baš me interesuje reakcija (prodesničarskog ) severa na to da nam socijaldemokrate "preuzimaju" klub. Ima onih koji veruju i onih koji ne veruju ali ja mogu samo reći, nek nam je Bog u pomoći. Pročitajte potpis.
Umesto što se kritikuju ljudi iz sveta politike koji nešto pokušavaju u interesu kluba, radije pljujte po onima koji nas ignorišu decenijama. Ostavite na stranu vaša politička ubeđenja i zapitajte se gde su pojedinci iz svih tih silnih ostalih stranaka da nam pomognu. Ja bih ipak ovozemaljsku pomoć FK Vojvodini radije no božju.
Bio bih najsrećniji da sve stranke prepoznaju svoj interes u nama, sve većom masovnošću svojom to i zaslužujemo. Ali tišina dugogodišnja iz tabora svih tih stranaka me navodi da pomislim da među njima i nema nešto slaninara...Čak i ukoliko nije do nedostatka dobre volje već zbog direktiva iz centrale nama se svodi na isto - nama pomoć treba jer u Srbiji bez politike ništa se ne može, a od njih neće doći.
Slanobarac, kakva reakcija severa kad su ljudi iz kluba za ovo bili? Kad je bilo razmimoilaženja?
Io odio Belgrado
Turija

Post by Turija »

Ja mislim da je napravljen dobar početni korak.Mnogo je razloga u prilog.Najvažniji je taj da se o FK Vojvodini najzad počelo javno pričati (,,U početku beše reč...").
Svako ko očekuje Renesansu FK Vojvodine preko noći je veliki utopista.Evolucija je mnogo sigurniji i prirodan proces (onaj suprotni, najvećim delom izgubi svoje najbolje ljude i resurse).
Drugi jako bitan razlog je taj da je FK Vojvodina dobila neki ram i da više ne može biti apsolutne samovolje, bilo ko da dođe na čelo Kluba ili Grada, odnosno (nadam se) i Pokrajine.
E sad, što ima sumnji u dobre namere, očekivanu brzinu, ili netrpeljivosti prema inicijatorima, to se ne može izbeći.Ništa u životu nije 100% sigurno, a i da nema protivnika.
Gledao sam video zapise sa Tribine (što ovde, što na onom drugom forumu) i mogu reće da su svi govornici bili odlični.Da su pokretana prava pitanja i teme, tj nije bilo mlaćenja prazne slame.Neki su pokrenuli pitanja, neki dali obećanja - i sada više ništa nije isto kao pre.
Ne bih da izdvojim nikog posebno, jer svako je izneo mnogo pametnih stvari i ideja, ali bih izdvojio, kao moto, reči gospodina Arsića iz Subotice (mlađeg čoveka zavidne sportske biografije):
,,Treba da biramo Program,
a kreator izabranog programa će izabrati tim za njegovu realizaciju ".
Apropo Programa, bilo mi je jako simpatično izlaganje Jove Smederevca kada je, između ostalog, rekao: ,,Moj Program je Titula" :hurray: i smatram da je čovek debelo u pravu, pogotovo što je i doneo drugu Titulu u Novi Sad ima prava na takav stav. Jer, priča bez Titule do Stogodišnjice, biće veoma gorka.
Tri godine nije malo (to je gotovo pun mandat) i može mnogo toga dobrog uraditi, postavljajući čvrste temelje na kojima će nići i ta dugo željena Treća Titula (a pre nje: Prvi Kup za uvertiru).
:cheers:

PS
da se ovde malo i optimistički našalim.Ako sam dobro razumeo iz uvodnog izlaganja, Jova (Smederevac) je iz Bačke Palanke.Mi sada imamo uz Vošu, na našem forumu, Voju iz Bačke Palanke, pa možda tu ima neke, osim slovne, simbolike za novu titulu Vojvodine :lol:
Last edited by Turija on Sat Jun 18, 2011 3:09 pm, edited 4 times in total.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
slanobarac

Post by slanobarac »

Red Marquis wrote:
slanobarac wrote:Znači politika je uvedena na velika vrata u klub a u toj baruštini tek nemamo nikakve šanse da se podignemo. Ja ne smatram da svi ligaši navijaju za Vojvodinu ( znam ih koji su za petokraku) tako da još jače ubacivanje istih u strukture kluba bilo u upravljačke, navijačke ili druge neće ništa novo kvalitetno doneti klubu.Ima slaninara i među ds, radikalima, naprednjacima, mađarskim strankama....Svi su maltene podjednako odvratni i njima nije mesto u klubovima. Ako se kaže da je Jovanović iz vojvodinaške porodice i da prati klub s tribine ( to i sam znam ) pitam se kakva je njegova reakcija na ono klicanje protiv petokrake i pozivanje istoka? Baš me interesuje reakcija (prodesničarskog ) severa na to da nam socijaldemokrate "preuzimaju" klub. Ima onih koji veruju i onih koji ne veruju ali ja mogu samo reći, nek nam je Bog u pomoći. Pročitajte potpis.
Umesto što se kritikuju ljudi iz sveta politike koji nešto pokušavaju u interesu kluba, radije pljujte po onima koji nas ignorišu decenijama. Ostavite na stranu vaša politička ubeđenja i zapitajte se gde su pojedinci iz svih tih silnih ostalih stranaka da nam pomognu. Ja bih ipak ovozemaljsku pomoć FK Vojvodini radije no božju.
Bio bih najsrećniji da sve stranke prepoznaju svoj interes u nama, sve većom masovnošću svojom to i zaslužujemo. Ali tišina dugogodišnja iz tabora svih tih stranaka me navodi da pomislim da među njima i nema nešto slaninara...Čak i ukoliko nije do nedostatka dobre volje već zbog direktiva iz centrale nama se svodi na isto - nama pomoć treba jer u Srbiji bez politike ništa se ne može, a od njih neće doći.
Slanobarac, kakva reakcija severa kad su ljudi iz kluba za ovo bili? Kad je bilo razmimoilaženja?
Evo ovako:
-Ne kritikujem one političare( ili stranku) koja nam pomaže već kažem da su svi oni maltene isti i meni bar podjednako daleki.
-Gde si video moja politička uverenja? Ja ih na forumu nikad nisam iznosio i niko iz mojih postova ne može da to uvidi. Ponavljam, imam svoj politički stav a to je ozbiljna distanca od svih.
-Sve stranke iz gradske skupštine ne prepoznaju ni Novi Sad kao svoj interes a kamoli NAŠ klub. Pogledaj interes jednog iz prošle vlasti koji je bio a možda je još uvek član foruma ( više nije aktivan), iznosio info iz prve ruke i sedeo u loži a sad ga nema godinama na stadionu.
- Kažeš da zbog direktive iz Bg centrale nemamo političku podršku što automatski govori da samo stranke sa sedištem u Ns mogu upravljati klubom. E vidiš i ja se slažem donekle ali nismo mi Barcelona pa da cela Katalonija živi za klub već jedna minorna stranka koja čini mi se ima samo 5 odbornika u Skupštini Grada i pitanje je koliko će ih biti posle narednih izbora. Bojim se da ne prođemo kao oni što su se 1944 uključivali u ravnogorski pokret. Da bi to izbegli klub treba da ima podršku svih gradskih stranaka ili da se svima zahvali. Pošto nema konsensusa o tom pitanju onda ćemo tražiti svoj put na drugi način. Jednom sam rekao da nije dobra ideja da se pretvorimo u jkp jer oni koji ne mogu ili neće ili nisu sposobni da zakrpe ulice u gradu i daju čistu vodu građanima kako li će tek "upravljati" klubom?
-Reakcija severa? Vrlo prosto, desničarske parole a levičarska uprava šta tu ima nejasno? Meni to lično ne smeta jer nisam politički ostrašćen samo nema logike. A možda i ima?
-Ono što je Jova Smederevac rekao na tribini u četvrtak je jedino za šta bi trebalo da se uhvatimo. Naš program je titula i to ne jedna na svakih 20-30 godina. Takvim ljudima treba pružiti šansu i neka je on iz bilo koje stranke u ovom slučaju mene to apsolutno ne interesuje. Titula i samo titula a uključivanje evolucije je prazna priča. Izvinjavam se. :cheers:
- Moramo menjati karakter i to brzo jer ako ovim tempom nastavimo videćete da će Jagodina, Kragujevac ili neko sličan pre doći do trofeja.
Last edited by slanobarac on Sat Jun 18, 2011 9:07 pm, edited 1 time in total.
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

slanobarac wrote:
-Gde si video moja politička uverenja? Ja ih na forumu nikad nisam iznosio i niko iz mojih postova ne može da to uvidi. Ponavljam, imam svoj politički stav a to je ozbiljna distanca od svih.

-Reakcija severa? Vrlo prosto, desničarske parole a levičarska uprava šta tu ima nejasno? Meni to lično ne smeta jer nisam politički ostrašćen samo nema logike. A možda i ima?
Nisam na tebe konkretno mislio za politička uvernja već sam čisto uzeo okvirno tvoj post koji je reprezent onih forumaša koji kritikuju upliv političara u naš klub.

A ovo za sever, pa naravno da ima logike. Već poodavno se ne čuju kritike na bilo šta vezano za upravu iz sad već svima poznatih razloga, pa neće ni sad.
Io odio Belgrado
WestSide

Post by WestSide »

Mislim da je mentalitet ljudi koji žive u ovom gradu inače, a pogotovo onih koji navijaju za Vojvodinu, jedan gorući problem i prepreka našim uspesima. Apsolutno se slažem sa Podbarom, da našom brojnošću jedino možemo doprineti bilo kakvim promenama u rukovođenju klubom. Ali ne samo brojnošću, već i entuzijazmom i energijom koja Novom Sadu nedostaje.

Činjenica je da postoje ljudi koji vole naš klub, i koji bi rado posećivali stadion da je "priča zdrava". Pa mi smo na odbojci pre 10-ak godina imali 10.000 ljudi, kada su svi u gradu znali, mladi i stari, muškarci i žene da igra Vojvodina i da se to ne propušta.

Tada je ozbiljnost tog kluba pre svega doprinela tome da gomila ljudi ponosno govori da voli Vojvodinu. Sada nam treba da gomila ljudi koja ponosno govori da voli Vojvodinu, donese ozbiljnost i transparentnost u poslovanju kluba, kao i rezultate.

Neuporedivo je lakše igrati se sa 500 ljudi, ma koliko privrženi oni bili nego sa 10.000. I zato mi, koji smo najbliži ovom klubu, koji ga najviše volimo moramo da se okupimo i da stanemo iza zajedničkog cilja. Ali ne, što bi rekli klinci koji pikaju klikere "u zeze", nego zvanično. A taj cilj mora da bude dovođenje ljudi na stadion.

Ljudi moraju da shvate da su oni ti koji moraju napraviti prvi korak. Da su oni ti koji moraju da pokrenu stvari.

Ako hoćeš fudbal, izbori se za njega!
Jelen pivo, malobrojni znaju zasto...
ice

Post by ice »

Sve je to lepo, ali postoji jedan problem, međutim veliki i nepremostiv.

Kako svi ti ljudi mogu da nam pomognu i bilo šta urade kada je ON na čelu kluba i ponaša se kao neograničeni princeps (pa i taj njegov stil oblačenja ide u tom pravcu,taman kao što su rimski imperatori nekada radili) ?Hoće li oni zajedno uz podršku i navijača ako treba moći jednog dana da ga teraju?Sumnjam, štaviše ubeđen sam da njemu niko ne može ništa, pa čak ni oni iz Beograda i da su ta njegova hapšenja i kazne od kojih ionako ništa neće biti samo dobro izrežirana predstava sa kojom se i on unapred složio da se on apsolutistički osamostali u klubu.Zato mislim da je cela ova priča paravan za NJEGA.
Da nema NJEGA u klubu, sve ovo bi itekako imalo smisla i ja bih dodao po koju opasku.
Ovako, sve ovo je mlaćenje prazne slame dok nam princeps ponovo ne "odsvira" nešto iz svog bogatog zabavljačkog repertoara.

Nažalost, izgleda da ovo još malo ko može da uvidi.
WestSide

Post by WestSide »

Ja sam siguran da je to sve dobro izrežirana predstava, i da se on odlično slaže i sarađuje sa ljudima u fudbalskim strukturama u ovoj zemlji. Ali to ne znači da mu se ne može ništa. To samo znači da mi i svi ostali ljudi u Srbiji koji žele dobro srpskom fudbalu imamo istog neprijatelja, a taj neprijatelj je sistem.

Zašto ne bismo mi, kao navijači Vojvodine, bili upravo ono što je Bata pompezno i lažno najavljivao da će naš klub biti, kada nas je lagao nekim pričama o borbi protiv sistema,a mi mu kao slepci verovali? Zašto ne bismo mi bili pokretači borbe za ozdravljenje srpskog fudbala? Zašto da ne okupimo oko sebe navijače svih drugih klubova u zemlji koji žele isto? A ima ih. Itekako ih ima, čak i među navijačima blizanaca.

Ostaviti po strani navijačka rivalstva i pokrenuti se. Misli li iko da fudbalska Srbija može da ostane ravnodušna na tako nešto? Zamislite da na svakoj utakmici pun stadion i jednih i drugih navijača uzvikuje iste parole, širi iste transparente i bori se za isti cilj.

Ne trebaju nam za to nikakve institucije, sem ako sami procenimo da su 100% iskreni u svojim namerama. A nismo glupavi, možemo to. Jer jedna korumpirana ličnost može da pokvari celu priču. Malo je potrebno "objektivnim" medijima da nas oblate na sva usta. Narod je, nažalost glupav, i ne vidi dalje od nosa, zato mora jako pažljivo da se pristupi svakom problemu.

Daleko od toga da je lako, ali nije nemoguce.
Jelen pivo, malobrojni znaju zasto...
igoork

Post by igoork »

Turija wrote: Gledao sam video zapise sa Tribine (što ovde, što na onom drugom forumu) i mogu reće da su svi govornici bili odlični.
Ako moze link do tih video zapisa jel ja vidim samo ovaj jedan sto je nas sajt izbacio.

Hvala :wink:
U Novom Sadu ima klub kojem se svi divimo !
mihailov

Post by mihailov »

igoork wrote:
Turija wrote: Gledao sam video zapise sa Tribine (što ovde, što na onom drugom forumu) i mogu reće da su svi govornici bili odlični.
Ako moze link do tih video zapisa jel ja vidim samo ovaj jedan sto je nas sajt izbacio.

Hvala :wink:
Rekoh vec, danas ili sutra izbacujem ostatak. Jednostavno, jako sporo se uploaduje video...
Napred Voso!
Post Reply