Liga Evrope - sezona 2015/16

churguzijanac

Re: Liga Evrope Q4R: Viktoria Plzen-Vojvodina 3:0

Post by churguzijanac »

Ko je bio na stadionu protiv Dorije i Partizana znace kakvu atmosferu treba da pruzimo igracima u revansu.Ja sam pre za 7-8 hiljada ludih slaninara nego 12 hiljada pozera gde je prakticno samo sever bio ziv svih 90 min u mecu sa Dorijom.Moramo da napravimo atmosferu od prvog minuta i da bodrimo nase momke konstantno.Ocekujem da vidim da svaki slaninar od 7 do 67 na svim tribinama bodri klub sve snage.Pritisak mora da nestane jer nas je to sputalo da konkretizujemo napore i trcanje koje smo prikazali u Ceskoj.Bilo je gresaka i evidentno je da su se igraci usrali, ali ja nikako ne bih rekao da smo uklet klub i da useremo uvek kad je najvaznije.Prosto mora vise da se radi i da se ulaze sistematski u klub da bi se napravio iskorak vise.Ocekujem od Zage da ce nesto da promeni u taktici, dva igraca da promeni i da nadje nacin da nasa sredina pokaze kvalitet. Mi cemo dati nasu podrsku momcima i ocekujem potpunu mobilizaciju kao sto je bio slucaj u mecu sa sektasima!!
Jole

Post by Jole »

JA VERUJEM!!!
UEFA team ranking:
1967: 37.Vojvodina
1968: 37.Vojvodina
1969: 26.Vojvodina
1970: 29.Vojvodina
1971: 27.Vojvodina
danas: ispod nacionalnog koeficijenta
nssale

Post by nssale »

Ne znam da li je neko primetio ali juče je Stanisavljević dobio treći žuti karton od početka kvalifikacija i mislim da on ne može igrati u revanšu.
carlons

Post by carlons »

U poslednjih nedelju dana previše je bilo estrade, fotografisanja, busanja u grudi, pa još i prenos na RTS1. Mediji su počeli da sele igrače u Real, Mančester, Bajern i slično (malo karikirano, ali to je suština). Od toga hoće da se pomuti mozak. Mene sav taj cirkus i tenzija podseća na utakmice reprezentacije kada po hiljaditi put napale narod preko medija, a na kraju ispadne ćorak.
Naši klinci jednostavno nisu navikli na tu vrstu pritiska da se od njih nešto očekuje i da budu u centru pažnje. Bolje bi igrali da ih mediji nisu toliko forsirali. Ako se u četvrtak napuni Karađorđe, opet bi mogle da im se odseku noge. Najbolje bi bilo i da nema prenosa na RTS.
angua

Post by angua »

Za tako nesto izmedju ostalog sluzi karantin. Ubuduce igrace par dana pred vazan mec u karantin, da se opuste, a sa medijima komunicira trener ili PR.
Edit: takovom pritisku od strane medija mogu da podlegnu i mnogo iskusniji igrači i mnogo "veće"zvezde od naših igrača. Realno u poslednjih par dana su dali više izjava nego do sad u celoj karijeri.
PanonskiFantom

Post by PanonskiFantom »

Danas sam popričao sa jednim članom stručnog štaba. Prozborili smo malo o česima, o sudiji, razlozima poraza i kad smo se rastajali samo je rekao " Ovo je bilo tek prvo poluvreme!! "
Moram priznati da me je to malo ohrabrilo i dalo neku nadu, da i ako se budemo opraštali od evrope, neće biti bez borbe.

Manje više se slažem oko komentara forumaša, međutim dodao bih da je ovo bio na delu naš mentalitet i verujem da je Zagi bilo izuzetno teško da psihički pripremi momke za tekmu. Da smo kojim slučajem izvukli Southampton ili Dortmund, sigurno bi to bio manji poraz od ovog juče.

Sve u svemu jedna lepa letnja priča iz koje i u slučaju ispadanja možemo izaći kao pobednici. Jedan veliki aplauz po završetku dvomeča bi sigurno dao vetar u leđa našim igračima, da se bore sa vetrenjačama u Super ligi.

Ne treba zanemariti ni to da smo zaradili nešto love za vraćanje dugova i ja očekujem za najviše 2 godine jedan stabilan klub.

U nedelju svi na Karađorđe!! :lala:
Vise nista nije isto!
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Vojvodina ce biti pobednik,ako bez obzira na ishod drugog meca ne proda nijednog igraca do kraja prelaznog roka.Ovaj tim samo moze da raste iz meca u mec.Iskustvo iz meceva sa Sampdorijom i Viktorijom za njih je kapitalno,i zaista bi bilo steta rasuti ovu sasavu druzinu,pravi posao bi bio obogatiti ih jednim ili sa dva vic igraca (plej i levo krilo)....
Image
Djisa

Post by Djisa »

Voja wrote:Vojvodina ce biti pobednik,ako bez obzira na ishod drugog meca ne proda nijednog igraca do kraja prelaznog roka.Ovaj tim samo moze da raste iz meca u mec.Iskustvo iz meceva sa Sampdorijom i Viktorijom za njih je kapitalno,i zaista bi bilo steta rasuti ovu sasavu druzinu,pravi posao bi bio obogatiti ih jednim ili sa dva vic igraca (plej i levo krilo)....
Ja mislim da bi prodaja Ivanica u ovom trenutku bila jako dobra za klub. Cena mu je visoka (za nase uslove), ugovor mu istice na leto I ako bi za njega dobili million ili nesto preko, ja bih ga odmah prodao. Ima on 22 godine, a strain klubovi tesko kupuju starije igrace. Sa pola sanirati deo duga, a pola uloziti u kupovinu veznjaka I levog krila I da nas bog vidi.
Kup je nas!
Rivelinjo

Post by Rivelinjo »

Pogledajte ovo dete:

Image

Ne može podmladak da pobedi prvi tim. Ne u gostima, ne u važnoj utakmici. Ako kojim čudom ova ekipa ostane na okupu do početka sledeće sezone, onda to već ima šanse da liči na pravi fudbal. Ovako, super smo stigli i do ovde. Kapa dole za talenat i zalaganje. :lala: Sreća može da pomogne, ali mislim da smo protiv Sampdorije tu kravu do kraja izmuzli, bar za neko vreme. Šteta što se prodaju igrači čim počnu da liče na fudbalere. I tako već decenijama. Nemaš šta videti na tekmama. Jedan fudbalski potez za 90 minuta.

I opet ne bih navijao ni za jedan drugi klub. Kontam da niko ne može tako da se raduje, kao mi u gostima protiv Sampdorije. Sve sam se štipao da se uverim da ne sanjam. :lol:

Samo mi žao što imam utisak da se iz godine u godinu osipa, pa kreće od nule, minusa, umesto da se polako gradi. Takva zemlja.
Sve što se uradi brzo, mora se raditi iz početka - polako.
Baltazar

Post by Baltazar »

U sportu uvek jedna ekipa gubi. Ne može se uvek pobeđivati bolji od sebe. Momci, glavu gore i napred u nove pobede!
P.S. Hvala vam za ovo predivno fudbalsko leto!
Vojvodina, jedna jedina!
fkvislife

Post by fkvislife »

Jole wrote:JA VERUJEM!!!
Jole, kako sad veruješ a pre utakmice si napisao statistiku njihovu u evropi i nismo nikakve šanse imali? :)
Najveća ljubav, jedina moja, Vojvodinaa..
Протомајстор

Post by Протомајстор »

fkvislife wrote:
Jole, kako sad veruješ a pre utakmice si napisao statistiku njihovu u evropi i nismo nikakve šanse imali? :)
"Вера је јача од статистике, иначе није вера него статистика!" Парменид (или Јоле, не сећам се - давно је било :mrgreen: )
Jole

Post by Jole »

fkvislife wrote:
?!?

Verovao sam ja i pre prvog meca, samo smo se razmahali sa postovima kao da sa Spartaksom igramo. Neznam sta bih ti rekao. Eto, izvini sto sam posle gomile preambicioznih postova pokusavao ovom forumu da dam malo objektivnosti, deluje mi da ti je to jako zasmetalo.

Elem, Spartaks smo izbacili sa ukupnih 4:1, Sampdoriju sa ukupnih 4:2,... nastavi niz... :cheers:
UEFA team ranking:
1967: 37.Vojvodina
1968: 37.Vojvodina
1969: 26.Vojvodina
1970: 29.Vojvodina
1971: 27.Vojvodina
danas: ispod nacionalnog koeficijenta
Turija

Post by Turija »

Viđenje Dnevnikovog izveštača, naših igrača i trenera Zagorčića utakmice sa Viktorijom.
Jako je važno da se pravilno sagledao i shvatio uzrok poraza i razlozi za to.Drago mi je da postoji iskrena želja da se izgubljeno u Plzenu nadoknadi u Novom Sadu.Na kraju, dobili smo i objašnjenje sa slabiju partiju (od očekivane) Ožegovića (zdravstveni problemi pred ovaj meč, što se i primetilo da nije mogao da vuče ekipu, kao do tada).
Sve u svemu, u četvrtak na pobedu, uz malo višu i sigurniju našu odbranu (zbog opasnih prekida gostiju) sa Pekarićem na čelu (pa možda u tim situacijama i još jednim pridruženim visokim igračem iz polja - da se ne bi branili gomilom igrača u našem petercu i ostavljali prevelik prazan prostor u svojih 16 i izvan njega).
Hvala svima našim navijačima koji su bili na tribini u Plzenu i sjajno predstavili Novi Sad i Vojvodinu.
Po meni su samo i jednom preterali, a to je onaj transparent ,,Tovari buraniju", bez obzira što znam da je to trebalo da ohrabri naše igrače, ali nije lepo doći u goste sa takvom porukom domaćinima.Na kraju, mislim da je čak kontraproduktivno delovala na naše igrače, jer im je, na nedovoljno jaka leđa, natovarila teret favorita.
Dnevnik wrote:У Новом Саду сасвим друго лице

Очекивала је српска фудбалска јавност пуно од дуела између Викторије из Плзења и Војводине. Надали су се наши љубитељи фудбала да Новосађани имају снаге да досањају сан звани пласман у групну фазу Лиге Европе, јер су много показали током квалификација и наговестили да имају потенцијал и за остварење снова. Жреб их је одвео на дуел у Плзењ са шампионом Чешке, екипом Викторије и снови су, барем тако сада изгледа, грубо прекинути. Шампион Чешке је убедљиво савладао црвено-беле (3:0), не остављајући им у првом дуелу ни минималну прилику да нешто више ураде.

Искрено говорећи, дуел на Досан арени протекао је у апсолутној надмоћности Викторије и немоћи Новосађана да прекину неповољан развој догађаја на терену. И, будимо још поштенији, да на голу Војводине није било расположеног ветерана Срђана Жакуле, могао је крајњи резултат да буде још неповољнији за нашу екипу.

Утисак који је остао после утакмице недвосмислено је сведочио о томе да Викторија има тим за групну фазу Лиге шампиона. Сјајно организован клуб, без странаца (ако изузмемо словачке интернационаце), с још бољом инфраструктуром, можда је изненадио љубитеље фудбала из Србије, али је пружио и доказ да је озбиљна, јака европска сцена у овом тренутку још недохватна за наше клубове.

Иако смо знали да је клуб из Плзења током последњих година израстао у респектабилан европски колектив, на крилима замаха после дуела са Сампдоријом, веровали смо да Војводина може да му се супростави, али је прва утакмица показала супротно. Викторија је доминирала, играла једноставно и модерно, контролисала збивања на терену и поентирала кад год је имала прилику за то. На другој страни, и поред несумњиве жеље да још једном одиграју можда чак и изнад објективних могућности, Новосађани су били стегнути, недоречени, чак - уплашени. Епилог смо сви заједно видели.

Имао је Огњен Ожеговић, сјајни борац и сналажљиви стрелац Војводине, велике здравствене проблеме пред утакмицу у Чешкој. Повишена температура и укупно лоше стање онемогућили су овог Бањалучанина да буде опаснији по гол ривала, а после сусрета је изјавио:

- Имамо седам дана да се издигнемо и тактички што боље спремимо, баш као што су се Чеси спремили за дуел с нама. Резултат 0:3 јесте велики, али мораћемо да одиграмо пуно боље ако мислимо да било шта урадимо. Викторија нас је надтрчала, ми смо били слаби у неким деловима, иако смо и ми имали игру, али недовољну да урадимо нешто више.

Крајем првог полувремена и средином другог успевали смо да држимо лопту, али, нажалост, нисмо створили ни једну шансу. Шта је томе узрок, искрено – не знам, али се надам да ћемо смоћи снаге да у следећој утакмици направимо све оно што у Плзењу нисмо. И да покушамо да стигнемо велику предност ривала, ако не и да је престигнемо. Морамо да покушамо у реваншу да Чесима вратимо за оно што су нам урадили, јер, по мени, они су нас у првом сусрету понизили. Надам се да ће момци смоћи снаге да их, фудбалским речником исказано, пребијемо, јер су они баш то нама урадили у Плзењу.

Шеф стручног штаба Војводине Златомир Загорчић узроке за убедљив пораз видео је у великим пропустима и грешкама одбране, после који су падали голови.

- Викторија уме да игра овакве утакмице, а ми смо кобним грешкама ишли наруку ривалу.Надам се да ћемо у Новом Саду одиграти много боље и да ћемо успети да остваримо победу. Покушали смо, и поред тих 0:3, да играмо фудбал и мислим да је публика имала прилику да ужива. Нажалост, наши навијачи нису, ривалови јесу. Нису нас Чеси изненадили, све смо знали о њима и све је било мање-више познато. Искуство играња јаких утакмица било је адут ривала, ми нисмо користили неке прилике, отворене позиције за шут и ту се видео не страх, већ недостатак самопоуздања. Морамо да израстамо из утакмице у утакмицу и зато верујем да ћемо у Новом Саду показати сасвим другачије лице – нада се Загорчић.

У сличном тону говорили су и остали играчи из Новог Сада, с тим што треба обратити пажњу на речи Александра Станисављевића, левоногхог бобардера, који је, као закључак читаве приче у Чешкој, рекао следеће:

- Домаћини су играли јако чврсто и агресивно и морамо да признамо да су били бољи. Све је било на страни ривала, који је, уз то, имао и пуно среће. Резултат 0:3 је тешко достижан, али, не заборавите, у фудбалу је све могуће. Сетите се Тренчина, пораза Воше од 0:4, а онда оних новосадских 3:0... У реваншу се надам да ћемо имати, уз домаћи терен, подршку испуњеног стадиона и да ће се ствари бити у нашу корист. Мислим да није немогуће да достигнемо огромну предност коју сада има Викторија.

Реванш утакмица између Војводине и Викторије игра се у следећи четвртак, 27. августа, на стадиону „Карађорђе"

Чеси зауставили Иванића

Првак Чешке знао је одакле му прети највећа опасност и посебну пажњу обратио је на игру капитена Војводине Мирка Иванића. Сјајни везни фудбалер није ни за тренутак остављан сам, нити му је омогућавано да лако прими лопту, што је морало да се одрази и на течност у игри црвено-белих. Иванић се јесте трудио, али му је, уз све то, мало тога полазило за ногом и тек у неколико ситуација показао је колико значи за игру Војводине. Било је то, нажалост, недовољно да се заустави неповољан ток догађаја на Досан арени.

Навијачи, свака част

Имала је Војводина снажну подршку од преко 300 навијача у Плзењу. Иако су наспрам себе имали преко 10.000 присталица Викторије често су надјачавали симпатизере чешког тима.

На крају утакмице, иако је ривал убедљиво победио, навијачи Војводине поздравили су своје миљенике и захтевали од њих да у ревашу дигну главе и одиграју пуним срцем. Уз то, навијачи Воше су без и једног јединог ексцеса били уз свој тим, па, ако кажемо да првак Чешке има тим за Лигу шампиона онда морамо да истакнемо да и Војводина има исте такве навијаче.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
stormer

Post by stormer »

http://www.mozzartsport.com/vesti/prese ... noj/113604" onclick="window.open(this.href);return false;

Kapa do poda za ovog momka :lala: :lala: :lala:
Locked