Omladinci i kadeti FK Vojvodina

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Turija

Re: Omladinci i kadeti FK Vojvodina

Post by Turija »

Savcic Luka wrote: Wed Jan 01, 2025 9:05 pm Pošto se ovde, a i u temi Transferi pojavila informacija da je Nino priključen radu omladinske škole, i to kao glavni koordinator, zamolio bih za mišljenje. Ne poznajem njegov rad nakon kraja karijere, pa ne znam šta ga kvalifikuje za ovako odgovornu poziciju.
I mene interesuje odgovor.
Da li je Pekaric kvalifikovaniji od Kacara? Ili npr. Brkica? U ovom momentu, ne znam koga bih jos npr. naveo od nasih bivsih igraca odanih Vosi. Bez obzira na odlicne igre u Vosi, ipak je bio je u cz. Mislim da u OS moraju biti 100% Vosa, kako deca u odrastanju na FCVB, ne bi imala nikakvu vezu sa cz u strukturi OS.

Znaci imamo sledecu strukturu OS:
Direktor, Kordinator, treneri.
Mene interesuje koji su tu zadaci Direktora?
Da nije to, mozda, nepotrebno preklapanje u gomilanje funkcija i rasipanje novca?

Znam da ce biti objasnjenja kako treba fragmentisati poslove
i odgovornosti upravljanja, ali mislim da je suvisno i da to moze obaviti jedan covek u OS, jer i direktor je covek iz fudbala.
Kao kapa svima je predsednik kluba i ne treba podkapa, ako cemo domacinski.Da li gresim?
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Savcic Luka

Post by Savcic Luka »

@Turija
Nije nelogično da postoji direktor i kooridnator. Direktor ili generalni menadžer ima šire obaveze i odgovornosti u opisu posla.
Na primer njegovo je da poveže omladinsku školu sa celokupnim sistemom kluba, uključujući sve resurse od ljudskih do finansijskih. Dok koordinator ima daleko fokusiranije obaveze. U manjem sistemu to nesumnjivo može da radi jedan čovek, ali mislim da je u slučaju FKV neophodno razdeliti.
Naravno, ovo je moje iskustvo iz drugih industrija, ali pretpostavljam da paralela postoji.
Iskreno se nadam da to fragmentisanje nije samo pro forma kako bi se zadovoljile i “pokrile” neke druge stvari.
Turija

Post by Turija »

@Luka
Slazem se ja to za velike sisteme i firme razlicitih sektora. Da li je FKV to i kakvi su rezultati te skole u vezi Prvog tima?

U Klubu postoje sluzbe, UO, Podpredsednici, savetnici... a da li postoji pun obim posla za sve funkcije, pogotovo u radu sa decom? Treneri rade svoj posao, podnose izvestaje i ne vidim da treba dve funkcije za kordinaciju. Ako preslikavamo strukturu velikih klubova onda da, ali da li se isplati takav trosak? Isto kao sto nam ne treba ni 35-40 igraca na spisku prvotimaca.

Glomazna upravljacka struktura malog kolektiva je neoperativna i neproduktivna.Deca, igraci i treneri vec rade svoj posao svakodnevno i tu im ne treba tutor ( vise smeta, nego sto doprinosi). Periodicno, i po potrebi, treneri i kordinator izvestavaju nadredjene i odgovaraju za postignute rezultate.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Stexman

Post by Stexman »

Savcic Luka wrote: Wed Jan 01, 2025 9:05 pm Pošto se ovde, a i u temi Transferi pojavila informacija da je Nino priključen radu omladinske škole, i to kao glavni koordinator, zamolio bih za mišljenje. Ne poznajem njegov rad nakon kraja karijere, pa ne znam šta ga kvalifikuje za ovako odgovornu poziciju.
Potreban je neko ko nije gadljiv na zvezdu! Da koordinira odlascima u stub srpstva.
Turija

Post by Turija »

Stexman wrote: Thu Jan 02, 2025 4:26 pm
Potreban je neko ko nije gadljiv na zvezdu! Da koordinira odlascima u stub srpstva.
Tacno tako.
Treba nova veza i pojacana koordinacija, posto nema M. Kosanovica, M. Jovanovica, Batak odveo sina kod crnih ( ako je tacan info), Tanjga se vratio iz BG, malo je samo Grujic u OS.
E, moj Gojko, nece tebi biti lako.

Vosu danas vise cene i postuju deca sa juga Srbije, nego iz Novog Sada i okoline. Jer, doslo je mnogo porodica u Novi Sad, sa vec formiranim blizanackim navijackim opredelenjem.
fare

Post by fare »

Znači i Batak kao i Lane :evil:
rykerfcv

Post by rykerfcv »

Turija wrote: Thu Jan 02, 2025 5:48 pm
Stexman wrote: Thu Jan 02, 2025 4:26 pm
Tacno tako.
Treba nova veza i pojacana koordinacija, posto nema M. Kosanovica, M. Jovanovica, Batak odveo sina kod crnih ( ako je tacan info), Tanjga se vratio iz BG, malo je samo Grujic u OS.
E, moj Gojko, nece tebi biti lako.

Vosu danas vise cene i postuju deca sa juga Srbije, nego iz Novog Sada i okoline. Jer, doslo je mnogo porodica u Novi Sad, sa vec formiranim blizanackim navijackim opredelenjem.
batakov sin je kapiten kod crnih.
lazarr

Post by lazarr »

fare wrote: Thu Jan 02, 2025 8:15 pm Znači i Batak kao i Lane :evil:
Nije baš isti slučaj kao sa Lanetom.
Batakov stariji sin nikada nije bio u Voši. Pre 4-5 godina je otišao u Partizan direktno iz škole fudbala Bolesnikov. 2009 je godište i reprezentativac je.
Mlađi sin ima 12 godina i igra u Voši zadnjih 2 godine, čini mi se...
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Odmorite malo od pljuvanja pogrešnih ljudi. Ako ima jedan igrač koji je iz Beograda a nije se popišao po nama, to je Pekarić. Za razliku od govneta iz Jarka, za likove kao što je Nino u našem klubu mora biti mesta.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
Savcic Luka

Post by Savcic Luka »

Ja sam pitao za mišljenje o njegovim kompetencama za to mesto. Nije mi poznato čime se bavio posle igranja, i koliko to veze ima sa ovim. Nije sve u tome da li je ili nije “naš”.
Biti koordinator bilo je čega je kompleksnije nego voditi samo jedan deo, pa makar to bili i omladinci u fudbalu i u FKV.
Ponekad, a možda i vrlo često je samo bitno da je neko stručan, pristojan i svestan u kom klubu radi. U ovaj drugi deo nekako ne sumnjam, ali me interesuje vaše mišljenje vezano za kompetentnost.

Na primer Stepanov, iako dobar fudbaler, je bio dosta dugo van fudbala (koliko je meni poznato) i sad je uz Bataka trener neke dece. A biti trener reprezentacije je još složenije nego trener kluba. Koliko god bio Slaninar, meni to nema logike. Naravno, ako je tačno što ja znam.
Turija

Post by Turija »

Mislim da se nismo razumeli, sta sam hteo reci o postavci koordinatora u OS.
Da preskocim to sto mislim da je ta funkcija nepotrebna ( mozda i gresim), isto sam preskocio i pitanje kompetentnosti Pekarica ( posto ga je @Luka vec postavio).

Niikako mi nije bila namera da osporavam Pekariceve igracke zasluge u Vosi i ljudske. Naopako. Odradio je posteno u Vosi, ali koliko god je dao sebe u Vosi, Vosa je njemu donela fudbalsko ime. Nevazno da li je iz Obrenovca ili Novog Sada.

Ono sto meni smeta ( verovatno i @Stexmanu?) to je taj cz ,,rep".
Okej, nije otisao tamo iz Vose, ali ja mislim da sa nasom decom moraju raditi i koordinirati samo ljudi 100% Vosa.
Jer, sutra moze neki ,,klinac", koji hoce u blizance, da mu spocita: pa i vi/ti ste bili/bio tamo, sta sad vi meni govorite da ne idem. Vosa je meni samo odskocna daska. A ljubav? Pa, ne moze pricati o ljubavi pravoj, neko ko je imao preljubu.

Drugo, ta licna veza Pekarica za Vosu je podeljena (ne mogu reci u kom procentu), kao i u slucaju Poletanovica ( Polutanovica).
Ja ne vidim razliku, a Poletanovicu se to ne oprasta i stalno spocitava sto je bio tamo. I ne bi bilo sanse da postane Koordinator zbog navijaca.Moje pitanje je sad: da li su arsini isti?
To je poenta moje primedbe na izbor.
Mare_Liman

Post by Mare_Liman »

"Војводина је на једној страни, а сви остали су на другој, тако је увек било и тако ће заувек остати."
1892

Post by 1892 »

Čuo sam jako lepe stvari o malom Topiću, i na konto fudbalskih kvaliteta i ljudskih. Biće prilike da ga ispratimo i do debija za prvi tim. Očekuje se puno od njega.
Come on you Reds!
rykerfcv

Post by rykerfcv »

Make a FKV art again,nadam se da ce sledece generacije koje dolaze vratiti malo identitet Vojvodine.
VošaNS

Post by VošaNS »

rykerfcv wrote: Tue Jan 14, 2025 8:16 pm Make a FKV art again,nadam se da ce sledece generacije koje dolaze vratiti malo identitet Vojvodine.
Upropastiće ga samo još više. U našoj školi za Vojvodinu ne navija ni 10% dece pa se posle čudimo kako lete za bg na prvi mig...
Stojim u mestu gubim vreme
Čekam bolje dane, koji dolaze!
Post Reply