RK Vojvodina

Nije fudbal, ali i oni nose ime Vojvodina!
Grbavica.021*

Re: RK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ ЛАКО ИЗАШЛИ НА КРАЈ С РУДАРОМ: Распуцани црвено-бели

Image

Рукометаши Војводине очекивано су савладали Рудар из Костолца са 41:23 у трећем колу домаћег првенства.
Рудар је храбро кренуо и био је у егалу с шампионом Србије на старту утакмице. Војводина је играла стрпљиво, свесна квалитета и да ће када то буде потребно додати гас и направити предност.
Ројевић је често мењао тим, комбиновао поставе и уигравао екипу за наредне изазове. Одржавали су црвено-бели предност од неколико голова и постепено је повећавали до одласка на одмор.

У наставку сусрета дошло је до очекиваног сценарија. Растрчала се и разиграла Воша и у 42. минуту стекла двоцифрену предност. Радује одлична игра Јовице Николића, затим и Стефана Додића који је после више од годину дана одиграо неколико везаних утакмица, а позитивно је то што је и Милан Милић поново на терену.
Фран Лучин и Андреј Трнавац имали су скроман учинак, али то није утицало на резултат. Вредан помена у редовима Костолчана био је Никола Ковачевић некадашњи играч Воше. До краја меча није било превише узбуђења па је шампион Србије уписао нова два бода. Најбољи играч утакмице био је Јовица Николић и табора домаћих.

У наредном колу Новосађани гостују Дубочици у Лесковцу.
Војводина - Рудар 41:23 (18:13)
НОВИ САД: СЦ Слана бара, гледалаца: 200. Судије: Секулић и Јовандић (Панчево). Седмерци: Војводина 3 (2), Рудар 3 (3). Искључења: Војводина 4, Рудар 4 минута.
ВОЈВОДИНА: Лучин (4 одбране), Трнавац (4 одбране), Милић 1, Милета 5, Вуковљак 3, Станков 2, Ђ. Драшко 3, Пушица, Рађеновић 1, Николић 6, Додић 5, Предовић 3, Кавчић 2, Сеса 4, Пуховски 3, Јовановић 3 (2)
РУДАР: Вуковић (3 одбране, 1 седмерац), Рајичић (6 одбрана), Ар. Мурина, Ад. Мурина, Радисављевић, Лазић 4, Стојковић 3, Ковачевић 8 (2), Мирковић, Бугариновић, Стојановић, Кнежевић 3, Милошевић, Ђерић 3 (1), Недељковић 2, Вјештица.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

ПО­СЛЕ УБЕ­ДЉИ­ВЕ ПО­БЕ­ДЕ РУ­КО­МЕ­ТА­ША ВОЈ­ВО­ДИ­НЕ НАД РУ­ДА­РОМ: Опу­штен старт, си­ло­ви­та за­вр­шни­ца

Image

Ру­ко­ме­та­ши Вој­во­ди­не оства­ри­ли су дру­гу по­бе­дуу Су­пер­ли­ги Ср­би­је, по­што су у Но­вом Са­ду би­ли бо­љи од Ру­да­ра 41:23.
Иако су го­сти игра­ли ве­о­ма до­бро и одр­жа­ва­ли ре­зул­тат­ски егал упр­вих 20 ми­ну­та,по­бе­да цр­ве­но-бе­лих ни­је се до­во­ди­ла упи­та­ње. Сви игра­чи ак­ту­ел­ног пр­ва­ка Ср­би­је до­би­ли су шан­су, а она је по­себ­но при­ја­ла Ми­ла­ну Ми­ли­ћу и Сте­фа­ну До­ди­ћу,ко­ји су по­но­во на те­ре­ну, на­кон го­то­во го­ди­ну да­на па­у­зе. Нај­бо­љи ак­тер ме­ча био је Јо­ви­ца Ни­ко­лић из Вој­во­ди­не.

Ми­ну­те у су­сре­ту с Ру­да­ром упи­сао је и Ђор­ђеДра­шко млада звезда Новосађана.

Сла­бо смо отво­ри­ли су­срет, али смо убр­зо про­и­гра­ли.Ова утак­ми­ца нам је би­ла од­лич­на при­ли­ка да ви­ди­мо с чим рас­по­ла­же­мо, па смо и ми, мла­ђи игра­чи, до­би­ли шан­су од тре­не­ра Ро­је­ви­ћа. Ве­о­ма ми је ва­жно то да до­би­јам при­ли­ку у пр­вом ти­му и бо­рим се за ми­ну­те. На­дам се да ће­мо да на­ста­ви­мо у овом рит­му и да ћу има­ти још зна­чај­ни­ју уло­гу у еки­пи - ја­сан је био нај­мла­ђи од бра­ће Дра­шко.

Вој­во­ди­на на­ред­ног ви­кен­да го­сту­је Ду­бо­чи­ци у Ле­сков­цу.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

VošaNS

Post by VošaNS »

Za 3 sata podeljeno je preko 1000 karata :lala:
Stojim u mestu gubim vreme
Čekam bolje dane, koji dolaze!
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

навијачи европских утакмица.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

РУ­КО­МЕ­ТА­ШИ ВОЈВОДИНЕ У ПЕТАК ГО­СТУ­ЈУ ДУ­БО­ЧИ­ЦИ: По бо­до­ве у Ле­ско­вац

Image

Ру­ко­ме­та­ши Вој­во­ди­не, ак­ту­ел­ни шам­пи­о­ни Ср­би­је у петак го­сту­ју Ду­бо­чи­ци у Ле­сков­цу у че­твр­том ко­лу Су­пе­р­ли­ге.

Меч се игра од 19 са­ти. Но­во­сад­ски цр­ве­но-бе­ли су до са­да упи­са­ли по­бе­де про­тив Ме­та­ло­пла­сти­ке и Ру­да­ра, а у пр­вом ко­лу са­вла­дао их је Пар­ти­зан.
С дру­ге стра­не Ле­сков­ча­ни су по­пу­ни­ли све ко­ло­не и упи­са­ли по по­бе­ду, ре­ми и по­раз.

Пи­вот Но­во­са­ђа­на Ми­ха Кав­чић ре­као је да еки­пи го­ди уло­га фа­во­ри­та, али да то не зна­чи да је по­бе­да већ упи­са­на.
По­ка­за­ли смо у до­са­да­шњим ме­че­ви­ма да смо на на по­треб­ном ни­воу, али и да има­мо још ме­ста за на­пре­дак. Све­сни смо уло­ге фа­во­ри­та про­тив Ле­сков­ча­на, али исто та­ко зна­мо да меч не­ће да бу­де лак. Мо­ра­мо да бу­де­мо фо­ку­си­ра­ни и мо­ти­ви­са­ни и да на­ста­ви­мо низ по­бе­да. Сва­ка­ко ово нам је и ва­жан ду­ел пред иза­зо­ве у Евро­пи ко­ји нас оче­ку­ју сле­де­ће не­де­ље - ја­сан је Сло­ве­нац из ре­до­ва срп­ског шам­пи­о­на.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ САВЛАДАЛИ ДУБОЧИЦУ У СУПЕРЛИГИ: Новосађани ухватили залет пред Нексе

Рукометаши Војводине славили су над Дубочицом у Лесковцу са 38:29 у четвртом колу Суперлиге.

Војводина је сјајно отворила меч и контрама разбила ривала, експлозвина крила Вукашин Воркапић и Ахмед Сеса бриљирали су на терену СРЦ Дубочица. Остатак екипе пратио је крила, бековска линија такође је била распуцана и лако је излазила на крај са одбраном Лесковчана и Коцићем на голу. Постепено је расла предност црвено-белих који су на одмор отишли са 11 голова више.

У нааставку сусрета поново је Ројевић комбиновао и уигравао играче. На високу предност Новосађана утицао је и голман Дубочице Мирослав Коцић који није био расположен као по обичају. С друге стране Фран Лучин и Андреј Трнавац су поделили минутажу и обојица су одрадила одличан посао на голу гостију. До краја меча није дошло до промене, шампион је лако одржао предност и уписао два бода.

Рукометаше Војводине у уторак очекује први дуел у Лиги Европе. Чета Бориса Ројевича гостује Нексеу у Нашицама од 20.45 сати.

Дубочица – Војводина 29:38 (12:23)
ЛЕСКОВАЦ: СРЦ Дубочица, гледалаца: 300. Судије: Петровић и Цветковић. Седмерци: Дубочица 3 (2), Војводина 5 (4). Искључења: Дубочица 8, Војводина 8 минута.
ДУБОЧИЦА: Л. Павловић 4, Радуловић 3, Петровић, Трако, Иваноски 4, И. Митровић, А. Митровић, Атанасковић 3, Димитријевић, Цветковић, Ристовић 6, М. Павловић 2, А. Павловић 4 (2), Живковић 3, Коцић (3 одбране), Арђелан (2 одбране).
ВОЈВОДИНА: Воркапић 7 (4), Милета 4, Милић 1, Вуковњак, Педро да Силва 4, Пушица 1, Николић 2, Додић 2, Предовић 3, Ђорђић 1, Кавчић 5, Сеса 7, Пуховски 1, Јовановић, Лучин (9 одбрана), Трнавац (5 одбрана, 1 седмерац).
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

ЛУКА РОГАН, БИВШИ РУКОМЕТАШ ВОЈВОДИНЕ, А САДА ЧЛАН БУНДЕСЛИГАША: Уживам у Лајпцигу

Image

До скора први пивот Војводине, важан шраф у машинерији Бориса Ројевића, а од скора је првотимац Лајпцига у немачкој Бундеслиги. Судећи по овоме рекло би се да Лука Роган живи рукометни сан. Сјајни кружни играч је партијама у Воши у Суперлиги, Еврокупу и Лиги Европе заслужио позив из најбоље лиге света.

Лука је епизоду у Немачкој почео повредом леђа, али се брзо опоравио и почео да постиже поготке као што је то чинио у црвено-белом дресу.

Све ми је било ново када сам дошао, али брзо сам се привикао на живот у Немачкој. Задесила ме је и повреда леђа, па сам пропустио један део припрема. Касније сам вредним радом то надокнадио и спреман сам да се борим за минуте и оставим траг у клубу и лиги. Када је реч о тренингу, доста тога се разликује. У Лајпцигу стављају акценат на што већи број пријатљеских утакмица у припремном и са њима се креће у раној вази припрема, док је код нас то резервисано за крај – почео је причу Лука Роган.

Када је реч о адаптацији на тим репрезентативац Србије је истакао да су га саиграчи срдачно примили.

Дочекан сам сјајно. Заиста сви играчи су спремни да ми помогну и увек могу да им се обратим. Имамо одличан тим који је спој младости искуства и добро се слажемо, али сам наравно нешто ближи са млађима. Много ми помаже и Марко Мамић и значи ми што имам неког са Балкана уз себе – рекао је Роган.

Лајпциг је након четири кола на шестом месту у Бундеслиги са три победе, над Штутгартом, Гумерсбахом и Рај Некар Левеном и поразом од Берлина. Наредни меч Лајпциг игра са Лемгом у недељу од 16.30 сати.

Амбиције клуба у новој сезони су да обезбедимо пласман у Европу, односно будемо међу шест најбољих тимова у држави. Одлично радимо, солидно смо стартовали сезону и за сада нам је једини пораз нанео Берлин, који има шампионске амбиције и у врху је домаћег рукомета. Уживам у свакој утакмици и сигуран сам у то да сам донео праву одлуку – закључио је пивот Лајпцига и српске репрезентације.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

РУКОМЕТАШ ВОЈВОДИНЕ АХМЕД СЕСА О ДОЛАСКУ У НОВИ САД И ПРВИМ МЕЧЕВИМА: Осећам се као код куће

Image

Рукометаши Војводине захуктавају се за изазове који им следе у Лиги Европе.

До сада су одиграли пет званичних мечева, уписали четири победе, освојили два трофеја и забележели пораз од партизана. Прве утакмице биле су одлична прилика да се свим новајлијама пружи шанса и да се види колико могу. Египатски репрезентативац и ново лево крило Новосађана Ахмед Сеса, одмах је побрао симпатије навијача, а богами и новинара.

Сеса је говорио за наш лист и истакао да су му први утисци сјајни.

Осећам се као у својој држави, као да нисам странац. Сви су љубазни, помажу ми и ту су када ми нешто затреба. Када је реч о клубу знао сам да долазим у сјајан колектив и екипу која има високе амбиције у Европи. За сада је све одлично, упознао сам се добро са саиграчима и надам се да ћемо заједно да се радујемо успесима на крају сезоне – рекао је Сеса.

Вошин крилни играч је у прва три меча у суперлиги уписао 17 погодака, а у победи на Металопластиком је проглашен за МВП-ија.

Тим има огроман потенцијал и заиста се радујем мечевима у Европи. Сјајно смо почели сезону освојили два трофеја, претрпели смо пораз од Партизана, али он није много утисао на нас о чему говоре резултати. Уживам да играм са овим момцима, одлично се разумемо, а како време буде одмицало сигуран сам да ћемо да играмо на вишем нивоу – јасан је Египћанин из редова новосадских црвено-белих.

Ал Ахли велика школа
Ахмеду Сеси је први инострани ангажман управо у Воши у коју је стигао из Ал Ахлија. Египћанин је рекао да је много научио у овом тиму.
Ал Ахли је моја породица, то ми је први клуб и заиста сам срећан због тога. Освојио сам много титула и награда са њима како екипних тако и индивидуалних. Много им хвала на свему што су ми пружили потшо ће ми све то значити у иностраној каријери – закључио је Сеса.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Post Reply