Lav Kup Srbije - sezona 2009/10
Sve je to lepo i ti pozivi da u tom polufinalu damo sve od sebe,ali šta ako oni na terenu i oni koji su im gazde ne daju sve od sebe?Hoće li neko odgovara zbog toga?Hoće li već jednom doći kraj tom podavanju magle?
I hoćemo li mi koji smo dali sve od sebe zatražiti već jednom odgovornost od onih koji nisu ili ćemo dopustiti da nam samo radi želudac i podviti repove,eventualno potražiti utehu u piću?
Dajte da nas već jednom vodi neko ko će da posluša glas navijača i da ne mešetari.
I hoćemo li mi koji smo dali sve od sebe zatražiti već jednom odgovornost od onih koji nisu ili ćemo dopustiti da nam samo radi želudac i podviti repove,eventualno potražiti utehu u piću?
Dajte da nas već jednom vodi neko ko će da posluša glas navijača i da ne mešetari.
Bato majstore vodi nas do titule 

Nas je posao (navijaca, simpatizera) da im se svima redom najebemo matere milosne ako oni ne odrade svoj posao posteno.ice wrote:Sve je to lepo i ti pozivi da u tom polufinalu damo sve od sebe,ali šta ako oni na terenu i oni koji su im gazde ne daju sve od sebe?Hoće li neko odgovara zbog toga?Hoće li već jednom doći kraj tom podavanju magle?
Samo pritisak sa tribina moze da natera upravu i igrace da rade svoj posao kako treba! Zato on niposto ne sme da izostane!!!
Vojvodina da bi osvojila prvenstvo ili kup mora da ima mnogo, mnogo jaci tim od vecitih! Zasto? Jednostavno u Vojvodini nema armije navijaca koji stvaraju pritisak moranja, i armije koje ce se ti igraci i uprava pribojavati ako ne pruze svoj maksimum...Ja potpisujem da mi trenutno imamo duplo bolji tim od Zvezde, duplo, ali sta nam sve to vredi, ne moze 700 ljudi (koliko dolazi na Karadjordje u proseku) da napravi takav pritisak na nase igrace i upravu, a i da ulije strah u kosti gostima, sudijama...
Opet, cigani su ove sezone namestili bar jednu trecinu utakmica, ne bi li njihova uprava kupila navijace i javnost, i ponekog naivnog sponzora, a grobari videse da je djavo odneo salu pa i oni poceli... Apsolutno svi klubovi su nam u totalnom rasulu, i mi i veciti i ostatak lige, samo kad naidje neka kratkorocna serija rezultata o tome se ne prica, a takav je i trenutni slucaj sa ciganima, videcete kako ce i njima krenuti sve nizbrdo cim zabeleze par losijih rezultata...Dobro je receno da fudbal odrazava stanje jedne drzava i jednog drustva, rekao bih potpuno tacno!!! Nece u ovoj drzavi biti jos dugo, dugo ozbiljnog klupskog fudbala...
Opet, cigani su ove sezone namestili bar jednu trecinu utakmica, ne bi li njihova uprava kupila navijace i javnost, i ponekog naivnog sponzora, a grobari videse da je djavo odneo salu pa i oni poceli... Apsolutno svi klubovi su nam u totalnom rasulu, i mi i veciti i ostatak lige, samo kad naidje neka kratkorocna serija rezultata o tome se ne prica, a takav je i trenutni slucaj sa ciganima, videcete kako ce i njima krenuti sve nizbrdo cim zabeleze par losijih rezultata...Dobro je receno da fudbal odrazava stanje jedne drzava i jednog drustva, rekao bih potpuno tacno!!! Nece u ovoj drzavi biti jos dugo, dugo ozbiljnog klupskog fudbala...
Slažem se.Sve stoji.Grba_NS wrote:Vojvodina da bi osvojila prvenstvo ili kup mora da ima mnogo, mnogo jaci tim od vecitih! Zasto? Jednostavno u Vojvodini nema armije navijaca koji stvaraju pritisak moranja, i armije koje ce se ti igraci i uprava pribojavati ako ne pruze svoj maksimum...Ja potpisujem da mi trenutno imamo duplo bolji tim od Zvezde, duplo, ali sta nam sve to vredi, ne moze 700 ljudi (koliko dolazi na Karadjordje u proseku) da napravi takav pritisak na nase igrace i upravu, a i da ulije strah u kosti gostima, sudijama...
Naravno da mi ne možemo da skupimo toliko broj navijača kao blizanci,ali mogli bi više nego što imamo sada,a da bi bili na dobrom putu,potrebno je da i ovoliko navijača koliko ih ima sada vrši koliki-toliki pritisak,ali nažalost to se ne dešava.Mnogi ljudi sigurno i neće da dođu na stadion jer neće da gledaju isto ono što su gledali pre par godina,a znaju da se ništa neće promeniti.
Zato kod nas i svako radi šta mu se hoće,zna da neće biti posledica i da mu skoro niko to neće zameriti.Tu i tamo ima povika na igrače,ali ne i na sve,a i to su samo povremene blaže psovke i to ih ne dotiče puno.
A oni najodgovorniji su zaštićeni kao beli medvedi.Kada bi se tu malo promenile neke stvari,mogli bi i da razmišljamo o nekim drugim stvarima.

OK je optimizam, ali za njega treba imati pokriće.Imati 4 i slovima četiri (Brkić, Vulićević, Medojević i Adjuru) igrača od 11 na terenu, i verovati u čuda je čista utopija.
Šta je pesimista, nego PREVARENI OPTIMISTA, a to su već godinama navijači Vojvodine, tj ja.I dokle god se opipljivo ne promene stvari, ja nemam želju da gledam nijednog drugog igrača osim naše ,,velike četvorke" označene u navedenim imenima i naše perspektivne dece (Smiljanić, Stevanović, Mitošević). Pa i tog Mišu, da vidimo konačno koliko vredi?Ono što je pokazao u Novom Sadu u dresu Azerbejdžanaca, ili su stvarno treneri i uprava u pravu, da je to bio samo vrhunski bljesak i fudbalska opsena Mihaila Hucišvilija.Dan kada je našu celu odbranu pravio smešnim amaterima početnicima?I zašto je Ljupko, u Antaliji, gradio naš napad baš na njemu (a blizanci i njihova štampa strahovala od tog igrača), pa odmah podneo ostavku posle drugog prolećnog kola (da li baš drugog, neka neko ispravi, ako nije tačno).
Neću da gledam 101 jubilarni put nabeđene zvezde Vojvodine, od kojih nikad neće biti ništa.Umorio sam se od njih, i ne samo to, već me odavno i nerviraju.Znam napamet svaki njihov jalovi korak.Il će oni s terena, il ja s tribina.A verujem da je već i njima isto tako muka od nas.
Ono što me plaši je to da će isti takvi obući te njihove dreseve i da ćemo okrenuti situaciju za 360 stepeni, što u stvari znači vratiti na 0 - tj početak.
To treba da demantuje prelazni rok i igre na startu prolećnog dela.Ne desi li se to - i proleće će se završiti kao jesen.
Pleč, igrač koji je odmah iza velike četvorke, otišao je ranije kući. I sve nekako zebem da li će se uopšte vratiti u Novi Sad (ako tim bude izgledao onako kakvog ga je ostavio)?
Dakle, da ne drvim i završim pisanje, ovaj prelazni rok se ne može odrađivati kao svi dosadašnji.Kad se to promeni (i još neko koji dovlači svoje dobre garije iz onog crveno belog dresa), predsednik neće imati problema sa trenerima.E sad, čija je želja veća da takvim igračima zameni nedostižne bg dreseve za NS, direktorova ili predsednikova, stvarno ne znam., tj ko koga sluša pri izboru igrača?
Klub mora napraviti otklon od stare prakse, tj oživljavanja jeftinih propalih igrača (uglavnom cz) i uništavanja svojih mladih i perspektivnih- ako zaista želi da mu navijači, igrači i treneri budu istinski optimisti 07 aprila 2010.
Ne mogu da verujem, da neko ko se bavi biznisom ne želi da investira u igrače od kojih može zaraditi milone, a forsira one od kojih ne može ni stotine zelenih
Šta je pesimista, nego PREVARENI OPTIMISTA, a to su već godinama navijači Vojvodine, tj ja.I dokle god se opipljivo ne promene stvari, ja nemam želju da gledam nijednog drugog igrača osim naše ,,velike četvorke" označene u navedenim imenima i naše perspektivne dece (Smiljanić, Stevanović, Mitošević). Pa i tog Mišu, da vidimo konačno koliko vredi?Ono što je pokazao u Novom Sadu u dresu Azerbejdžanaca, ili su stvarno treneri i uprava u pravu, da je to bio samo vrhunski bljesak i fudbalska opsena Mihaila Hucišvilija.Dan kada je našu celu odbranu pravio smešnim amaterima početnicima?I zašto je Ljupko, u Antaliji, gradio naš napad baš na njemu (a blizanci i njihova štampa strahovala od tog igrača), pa odmah podneo ostavku posle drugog prolećnog kola (da li baš drugog, neka neko ispravi, ako nije tačno).
Neću da gledam 101 jubilarni put nabeđene zvezde Vojvodine, od kojih nikad neće biti ništa.Umorio sam se od njih, i ne samo to, već me odavno i nerviraju.Znam napamet svaki njihov jalovi korak.Il će oni s terena, il ja s tribina.A verujem da je već i njima isto tako muka od nas.
Ono što me plaši je to da će isti takvi obući te njihove dreseve i da ćemo okrenuti situaciju za 360 stepeni, što u stvari znači vratiti na 0 - tj početak.
To treba da demantuje prelazni rok i igre na startu prolećnog dela.Ne desi li se to - i proleće će se završiti kao jesen.
Pleč, igrač koji je odmah iza velike četvorke, otišao je ranije kući. I sve nekako zebem da li će se uopšte vratiti u Novi Sad (ako tim bude izgledao onako kakvog ga je ostavio)?
Dakle, da ne drvim i završim pisanje, ovaj prelazni rok se ne može odrađivati kao svi dosadašnji.Kad se to promeni (i još neko koji dovlači svoje dobre garije iz onog crveno belog dresa), predsednik neće imati problema sa trenerima.E sad, čija je želja veća da takvim igračima zameni nedostižne bg dreseve za NS, direktorova ili predsednikova, stvarno ne znam., tj ko koga sluša pri izboru igrača?
Klub mora napraviti otklon od stare prakse, tj oživljavanja jeftinih propalih igrača (uglavnom cz) i uništavanja svojih mladih i perspektivnih- ako zaista želi da mu navijači, igrači i treneri budu istinski optimisti 07 aprila 2010.
Ne mogu da verujem, da neko ko se bavi biznisom ne želi da investira u igrače od kojih može zaraditi milone, a forsira one od kojih ne može ni stotine zelenih

Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Ako Vojvodina bude radila po principu zvezde i partizana nikada nece moci da im parira jer oni su vec toliko razradili prevarantski sistem da ih je nemoguce stici.
Vosa mora biti ustrojena na zdravim osnovama tj.
Prezentacija igre,
Produktivnost igre,
Rezultatska potvrdjenost
Kultura ponasanja
Taj koncept podrazumeva dve stvari i to:
1)Svoj tim zasnivati na omladinskoj skoli !Sto znaci proizvesti vise kvalitetnih igraca nego sto joj je potrebno.(prodaja igraca se tada nece osetiti).Doselekcija se podrazumeva(videti pre drugih).
Skola Vose uvek proizvede nekoliko ekstra kvalitetnih klinaca ali uzroci gresaka se sporo otklanjaju ili se uopste ne otklanjaju, zbog cega se sporo postize predvidjani nivo kvaliteta igraca(Aleksić).
2)Prvo napraviti rezultat u Evropi ali obavezno uz kvalitet igre i time srusiti temelje blizanaca a to je prezentacija Srbije u Evropskom fudbalu.To im je godinama glavna floskula i opravdanje za sve sto rade!
Za Evropske utakmice je dovoljno kvalifikovati se u Ligu Uefa (grupe).Odgovorno tvrdim da je to put Vose ka trofejima u zemlji.Mora se prestati sa poredjenjem sa blizancima nego se okrenuti Evropskom fudbalu.Cak mislim da treba uvesti i pravilo da Vosa otvara svake godine prvenstvo sa jednim klubom koji je osvajao Ligu Sampiona.To veciti ne rade a Vosa to sigurno moze !
Prezentacija igre,
Produktivnost igre,
Rezultatska potvrdjenost
Kultura ponasanja
1)Svoj tim zasnivati na omladinskoj skoli !Sto znaci proizvesti vise kvalitetnih igraca nego sto joj je potrebno.(prodaja igraca se tada nece osetiti).Doselekcija se podrazumeva(videti pre drugih).
Skola Vose uvek proizvede nekoliko ekstra kvalitetnih klinaca ali uzroci gresaka se sporo otklanjaju ili se uopste ne otklanjaju, zbog cega se sporo postize predvidjani nivo kvaliteta igraca(Aleksić).
2)Prvo napraviti rezultat u Evropi ali obavezno uz kvalitet igre i time srusiti temelje blizanaca a to je prezentacija Srbije u Evropskom fudbalu.To im je godinama glavna floskula i opravdanje za sve sto rade!
Za Evropske utakmice je dovoljno kvalifikovati se u Ligu Uefa (grupe).Odgovorno tvrdim da je to put Vose ka trofejima u zemlji.Mora se prestati sa poredjenjem sa blizancima nego se okrenuti Evropskom fudbalu.Cak mislim da treba uvesti i pravilo da Vosa otvara svake godine prvenstvo sa jednim klubom koji je osvajao Ligu Sampiona.To veciti ne rade a Vosa to sigurno moze !
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
Djumi wrote:Ako Vojvodina bude radila po principu zvezde i partizana nikada nece moci da im parira jer oni su vec toliko razradili prevarantski sistem da ih je nemoguce stici.
Prezentacija igre,
Produktivnost igre,
Rezultatska potvrdjenost
Kultura ponasanja
Skola Vose uvek proizvede nekoliko ekstra kvalitetnih klinaca ali uzroci gresaka se sporo otklanjaju ili se uopste ne otklanjaju, zbog cega se sporo postize pretvidjani nivo kvaliteta igraca(Aleksić).

Još jednom sam samo potvrdio svoje lično ubeđenje da je za Vojvodinu jedino pravo rešenje, ne postavljanje Milana Djuričića na trenersku klupu, već u stolicu Sporstkog Direktora.
Ja bih preinačio ono Djumi, naš trener, u Djumi naš Direktor.To je jedini pouzdan izlaz iz konstantne krize Vojvodine.Jedini čovek sporta koji ima energiju, hrabrost i volju da okrene točak na suprotnu stranu, tj da se TAJ TOČAK POČNE DA OKREĆE UNAPRED (nešto poput Antića u Reprezentaciji)
To je jedina, a realna promena, koja danas ODMAH može povući Klub napred.
DJUMI, NAŠ DIREKTOR

Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Turija moja kancelarija je TEREN i veruj mi ne bih to menjao nizašta na svetu!Ovo o čemu sam pisao nije ništa posebno ali sugeriše na jednu logičnu koncepciju.
Stvar je samo u donošenju odluka.Donošenje odluka ili odlučivanje je proces biranja između više mogućnosti. To je temeljni misaoni proces koji se sastoji od prepoznavanja i biranja mogućih rešenja koja vode do nekog željenog stanja. Odlučivanje rezultira odabirom akcije koju treba preduzeti ili strategije koju treba primeniti u praksi. Osnovna razlika između trenera i ostalih zaposlenih je razina i tip odluka koje oni donose.Trener mora biti spreman da donese odluku i da stane iza iste.
Ono što je najteže i najodgovornije u rukovođenju jeste donošenje odluka.Donošenje odluka, odnosno sposobnost i odgovornost odlučivanja je osobina koja je svojstvena samo manjem broju ljudi.
Liga Uefa je mnogo reprezentativnija od Jelen lige i sigurno puni nas Karadjordje a time i "Cisti Nas grad".
Stvar je samo u donošenju odluka.Donošenje odluka ili odlučivanje je proces biranja između više mogućnosti. To je temeljni misaoni proces koji se sastoji od prepoznavanja i biranja mogućih rešenja koja vode do nekog željenog stanja. Odlučivanje rezultira odabirom akcije koju treba preduzeti ili strategije koju treba primeniti u praksi. Osnovna razlika između trenera i ostalih zaposlenih je razina i tip odluka koje oni donose.Trener mora biti spreman da donese odluku i da stane iza iste.
Ono što je najteže i najodgovornije u rukovođenju jeste donošenje odluka.Donošenje odluka, odnosno sposobnost i odgovornost odlučivanja je osobina koja je svojstvena samo manjem broju ljudi.
Liga Uefa je mnogo reprezentativnija od Jelen lige i sigurno puni nas Karadjordje a time i "Cisti Nas grad".
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
Ако имамо слабији тим од звезде и партизана бићемо трећи са 20 бодова
минуса.
Ако имамо јачи тим од једних а слабији од других-бићемо трећи.
Ако смо мало јачи и од једних и од других -бићемо трећи.
Ако смо много,много,мноооого јачи од једних,а егал са другим бићемо други.
Ако смо мноооооого јачи и од једних и од других заједно,и то да смо миљама далеко-можда онда освојимо титулу.
Е док сви навијачи Војводине то не сконтају,имаћемо разноразна препуцавања по форуму,како немају појма,како треба сви да лете.
Да треба чистка у овом тиму-треба и то велика,а и у управи.Међутим гледајући наше утакмице у гостима,провалио сам да је Воша свуда дочекана на нож,и да сви играју против нас са 150%.Па ови из Напретка погибоше,Тадића су пребили,судија ћути,јавор погинуо у Новом Саду против нас,јагодина погинула против нас,Офк се бранио као луд,итд да не набрајам.Ја не браним играче,али да сви ти клубови играју против близанаца са истим жаром као против нас можда би бодовна разлика била много мања.Против близанаца су сви изгубили ладно,а да се ови нису ни ознојили честито.Наравно после утакмице сви задовољни,а против нас ови из јагодине нису могли да спавају после утакмице.
минуса.
Ако смо мноооооого јачи и од једних и од других заједно,и то да смо миљама далеко-можда онда освојимо титулу.
Е док сви навијачи Војводине то не сконтају,имаћемо разноразна препуцавања по форуму,како немају појма,како треба сви да лете.
Да треба чистка у овом тиму-треба и то велика,а и у управи.Међутим гледајући наше утакмице у гостима,провалио сам да је Воша свуда дочекана на нож,и да сви играју против нас са 150%.Па ови из Напретка погибоше,Тадића су пребили,судија ћути,јавор погинуо у Новом Саду против нас,јагодина погинула против нас,Офк се бранио као луд,итд да не набрајам.Ја не браним играче,али да сви ти клубови играју против близанаца са истим жаром као против нас можда би бодовна разлика била много мања.Против близанаца су сви изгубили ладно,а да се ови нису ни ознојили честито.Наравно после утакмице сви задовољни,а против нас ови из јагодине нису могли да спавају после утакмице.
Nisi baš u pravu.car jovan wrote:Ако имамо слабији тим од звезде и партизана бићемо трећи са 20 бодова
минуса.
Tačno je da se neki klubovi nisu zalagali protiv blizanaca,ali ne svi,uostalom to je i nemoguće.
No,poenta je u tome da baš i ne grizu toliko svi protiv nas,to se nama samo čini i dobar nam je izgovor.Eto Jagodina jeste i to je bio jedan takav primer,ali ostalo ne pije vodu.
Kao prvo,Javoru je utakmica puštena i čudi me da niko ne piše ovde o tome,zatim Rad se vadio iz krize,igrali su oni isto tako i protiv Spartaka,poveli,imali šansu i za 2:0,ali je Spartak OZBILJNIJI KLUB od nas i zna kako treba da se igra i kada protivnik povede.Iza nas su samo zato što im je kvalitet igrača još uvek poprilično nizak,ali i to se polako menja i neće još dugo biti iza nas ako ovako nastavimo.
Slično važi i za Napredak,i oni su se vadili,pa ja sam uostalom i napisao da će nas dobiti svako ko treba da se vadi,to jest da mu gori pod nogama jer će mnogo više želeti pobedu od nas.
Opet da se vratim na Javor,oni su slično odigrali i protiv OFK-a,provukli su se,a naravno nisu pretili protivničkom golu osim na samom početku.Ali taj meč je bio otvoren.Kako nikome ne smeta naša nonšalantna igra protiv Javora,nego svi to ne spominjemo pa udaramo na Javor?Fudbal se igra na rezultat koliko ja znam i ne možeš kriviti nekoga zato što je pobedio.Druga je stvar što sam ubeđen da je utakmica nameštena.
I dosta više sa tim spominjanjem blizanaca,uskoro će oni biti krivi i za globalno zagrevanje.Smeće su,ali to nema nikakve veze sa našim problemima,imamo mi i previše našeg smeća,možda trenutno i više nego oni.

O ovome sam ti ja druže pričao... Hvala ti!!!Turija wrote:OK je optimizam, ali za njega treba imati pokriće.Imati 4 i slovima četiri (Brkić, Vulićević, Medojević i Adjuru) igrača od 11 na terenu, i verovati u čuda je čista utopija.
Što se tiče Đumija, ne vidim zašto ne bismo objedinili funkciju trenera i sportskog direktora. Pa po tom principu se radi u Engleskoj-tim menadžer...
Đumi, u potpunosti se slažem sa tvojom teorijom o popravljanju pozicije kroz rezultate u Evropi. Što više razmišljam o toj strategiji, sve mi se više sviđa!
p.s. Čini mi se da revolt polako raste u ljudima. Ako se uprava (Bata) skoro ne dozove pameti... revolucija se sprema...
POŠTO OBRAZ ???!!!
Ta prica da su protiv nas protivnici pruzali 150% mi je prosto smesna(zvuci mi kao cigansko-grobarsko opravdanje)...Cini vam se ljudi, oni su protiv nas igrali samo onako kako umeju i kako igraju uvek, a mi smo igrali kao da nam je pobeda zagarantovana samim pojavljivljanjem na terenu(kao da je dovoljno samo da istrcimo na teren)! Prestanite da trazite razlog neuspeha u drugima, to je NAJLAKSE!!! Sve i da su nasi protivnici igrali tako kao sto tvrdite, sa 150%, ko je nama kriv sto nismo igrali sa 160%?!
Tacno tako!Grba_NS wrote:Sve i da su nasi protivnici igrali tako kao sto tvrdite, sa 150%, ko je nama kriv sto nismo igrali sa 160%?!
Ma prosto mi ako hocemo da budemo to sto mislimo da jesmo treba svu tu buraniju da otresemo k'o slinac pa makar oni davali i po 300% protiv nas.
Ako smo mi zaista velik klub kao sto mislimo da jesmo nemaju oni sta da traze protiv nas, kakav Javor, Jagodina, Smederevo, Napredak, k***c-palac???
Kad bude da "ona dva" moraju da daju po 150% da izvuku jedva egal sa nama e onda cemo biti veliki klub!