"A" reprezentacija i Vošini igrači u njoj
Sudiju nisam prokomentarisao zato što je donosio odluke na našu štetu, već zato što je svirao enorman broj faulova na obe strane. I najmanji kontakt je kvalifikovao kao prekršaj i nije puštao da se igra malo razvije... To je ono što mi je zasmetalo. Neko već reče, kao na poslednjoj tekmi Voše i partizana...Turija wrote: ne znam u kom pravcu je povika na sudiju, ali meni se čini da je za faule više ,,oštetio" Ukrajinu.A, čak mislim da je sasvim solidno obavio posao (pričam o drugom poluvremenu).Možda, ako je u prvom poluvremenu imao neke kardinalno loše odluke?O tome ne mogu napisati ništa.
Volite mrežaste, a...?I carapice![]()

POŠTO OBRAZ ???!!!
Intervju - Milan Jovanović - SPECIJALNI IZVEŠTAČ KURIRA S KIPRA – DEJAN PETKOVIĆ
Neću funte
Odlučio sam da, kad dođe vreme rastanka sa Standardom, odbijem ponudu Aston Vile, ali i svaku drugu koja bude došla iz Premijer lige
Od najava engleskih medija o prelasku Milana Jovanovića u Aston Vilu tačno je jedino postojanje ponude kluba iz Birmingema. Šta to ipak vredi kada srpski reprezentativac ne želi da ode tamo gde mnoge njegove kolege sanjaju da zaigraju jednog dana - što zbog odlične zarade, što zbog atmosfere na stadionima širom Ostrva.
- Neću igrati u Engleskoj. Napravio sam takvu procenu i doneo odluku iako su me tražili iz Aston Vile i još nekoliko klubova. Nemam konkretnu ponudu drugih ekipa, ali znam da neću završiti u Premijer ligi kada dođe vreme da napustim Standard - kaže Jovanović.
Zar nisu pare najvažnije, a one se najbolje zarađuju u engleskim klubovima?
- Možda je to tačna konstatacija, međutim, sačekaću drugu priliku. Moj novi klub će biti sigurno veliki, samo mene da posluži zdravlje. Verujem da će posle mog potpisa svi biti prijatno iznenađeni.
Kakva je situacija u Standardu posle nesporazuma koje ste imali sa igračem Embokanijem?
- Situacija je mnogo bolja nego pre incidenta. Napravio sam dobar i primeran potez jer sam ukazao na problem koji dugo postoji i nije se rešavao. Uspeo sam da prodrmam tim i da, bukvalno, teg od 100 kila skinem s leđa odličnog čoveka i trenera Lasla Bolonjija. Da sam kojim slučajem revoltiran zbog sebičnosti Embokanija napustio teren, bio bih surovo kažnjen, a niko ne bi spominjao razlog moje ljutnje. Zato kažem da je moj gest bio primeren.
Da li ste zbog iskustva sa Embokanijem odlučili da asistirate Lazoviću za drugi gol protiv Kipra iako ste bili sami ispred golmana?
- Nisam imao u glavi moj slučaj kada sam dodao loptu Lazoviću. Nikada nisam bio egoista na terenu, već sam odluke donosio na osnovu neke moje procene stanja. Pre asistencije sam bio u jednoj prilici za gol, ali sam tada pokušao lobom da pogodim, i promašio sam. Dobio sam zbog toga primedbu od Danka, ali, i pored toga, mislim da sam fudbalski postupio baš kao i kod asistencije. Volim da dodajem i nije daleko dan kada će se asistencija bodovati isto kao gol.
JAKI SMO, ALI MOŽE JOŠ BOLJE
Kako komentarišete igre reprezentacije Srbije?
- Svi zajedno imamo mnogo razloga da budemo zadovoljni, zato što delujemo kao jak kolektiv, što timskom igrom dolazimo do golova i pobeda. Možda će nekome moje reči da zvuče kao obična fraza, ali je to tako. Činjenice se pokazuju na terenu. Što se konkretno tiče utakmice protiv Kipra, igru ne bih puno da hvalim, možemo mi mnogo bolje, ali treba biti realan i zadovoljiti se trijumfom kojim se nastavio naš uspešan niz iz kvalifikacija.
0.0625
Kako javljaju na SOS-u, Dani je bio strelac dva gola u pobedi omladinske reprezentacije 3:0 nad Danskom.Srbijasport wrote:Nike uz novu nadu srpskog fubala Danijela Aleksića
Najbolji mladi igrač u jesenjem delu fudbalskog šampionata, Danijel Aleksić, potpisao je jednogodišnji sponzorski ugovor sa kompanijom Delta Sport grupa.
Nova nada srpskog fudbala i omladinski reprezentativac Danijel Aleksić igrač je Vojvodine, za koju je u sezoni 08/09 na poziciji levog krila postigao šest golova.
Nike po svojoj tradiciji podržava mlade talente, što sportistima često predstavlja i moralnu podršku za postizanje vrhunskih rezultata.
Rafael Nadal, Rože Federer, Marija Šarapova i Kristijano Ronaldo samo su neki od svetskih sportista koje je Nike podržao od samog početka karijere, kao što je to slučaj i sa našim talentovanim fudbalerom Danijelom Aleksićem.
EDIT: Ne vidim da je igde objavljena ova vest?

Gledao sam ovu utakmicu gde je Dani dao dva komada i stvarno moram istaci da po meni najbolji igrac ove generacije nije ni Dani ni Lajic vec mali Predrag Stevanovic iz Salkea...
Ljudi ja sam bio fasciniran kad sam video kako taj decko igra...
Igra poziciju nekog plejemjkera, sa odlicnom tehnikom i jos boljim pregledom igre, jos plus ima i strasan dribling...Kazem decko me je odusevio, to je onaj tip igraca sto je nasem fudbalu rak rana...
Trebam li reci da je on namestio oba gola Daniju...
Ljudi ja sam bio fasciniran kad sam video kako taj decko igra...
Igra poziciju nekog plejemjkera, sa odlicnom tehnikom i jos boljim pregledom igre, jos plus ima i strasan dribling...Kazem decko me je odusevio, to je onaj tip igraca sto je nasem fudbalu rak rana...
Trebam li reci da je on namestio oba gola Daniju...
- madda fakka
uzeto sa sajta uefa.com a clanak je o U17 prvenstvu Evrope. Sorry mrzi me da prevodim ali verujem da cete svi razumeti sta sam hteo da kazem
SERBIA
Serbia have produced some strong U17 teams in recent years, qualifying for last year's finals, and completed their warm-up by beating Finland 1-0 after a 2-1 loss. Left-winger Andrej Mrkela has just made his FK Crvena Zvezda debut and is hopeful of overcoming a knock to bolster an otherwise full-strength side. Coach Dušan Šuljagić said: "Our main problem is the fact that the domestic U17 competition only started last week. My players are not at the peak of their form, but we are using our training camp for physical preparation. Our group is the hardest one – if we eliminate England and Portugal, we could do anything at the EURO. The first match against the home team will be very important for us. I am an optimist, but we must show our class when it is important – on the pitch in Hungary."
Qualifying round: Moldova 5-0, Sweden 2-0, Croatia 1-2 (Group 6 runners-up)
Key players: Vladimir Kovačević (defender, FK Vojvodina), Filip Djuričić (midfielder, SC Hereenveen), Andrej Mrkela (midfielder, FK Crvena Zvezda), Djordje Šušnjar (forward, FK Vojvodina)
Sajt uefa.com ih proglasio kljucnim igracima reprezentacije... Sta reci

SERBIA
Serbia have produced some strong U17 teams in recent years, qualifying for last year's finals, and completed their warm-up by beating Finland 1-0 after a 2-1 loss. Left-winger Andrej Mrkela has just made his FK Crvena Zvezda debut and is hopeful of overcoming a knock to bolster an otherwise full-strength side. Coach Dušan Šuljagić said: "Our main problem is the fact that the domestic U17 competition only started last week. My players are not at the peak of their form, but we are using our training camp for physical preparation. Our group is the hardest one – if we eliminate England and Portugal, we could do anything at the EURO. The first match against the home team will be very important for us. I am an optimist, but we must show our class when it is important – on the pitch in Hungary."
Qualifying round: Moldova 5-0, Sweden 2-0, Croatia 1-2 (Group 6 runners-up)
Key players: Vladimir Kovačević (defender, FK Vojvodina), Filip Djuričić (midfielder, SC Hereenveen), Andrej Mrkela (midfielder, FK Crvena Zvezda), Djordje Šušnjar (forward, FK Vojvodina)
Sajt uefa.com ih proglasio kljucnim igracima reprezentacije... Sta reci

I Bog je Slaninar...
Svaka cast za Brkica,pokazao je izvanredan refleks i odbranio sut iz penala a da cak nije ni ranije krenuo.Uz to kod odbijene lopte opet je zasmetao Ukrajincu zamalo zahvativsi loptu,taman da ovaj sutira u precku a neu gol.Svaka cast!Brka je potpuno sazreo kao golman i neke njegove reakcije su zbilja fantasticne.Imao je i par dobro uhvacenih visokih lopti i par sigurnih hvatanja suteva iz daljine.Samo tako nastavi momce,steta sto ulazis u vrhunsku formu kada ostali nasi igraci igraju ocajno,ali isplatice ti se to.
Bato majstore vodi nas do titule 

Gradjanski List
Tako se ne radi
Djurić jeste odigrao slabije od očekivanog, ali odigrali su (i još uvek igraju) neki i daleko ispod crte i onog neočekivanog ( tkzv prvoligaškog nivoa), pa su i dalje ,,nezamenljivi".Jednom blagom rečenicom rečeno:Kosta Rajević, novinar
Novinar: , Fotoreporter:
Vojvodini je krenulo odlično i bez do juče neprikosnovenih stubova odbrane – golmana Željka Brkića i stamenog stopera Igora Đurića. Svaka čast, kapa dole četi Zorana Marića!
Brkić je opravdano izostao (povreda ruke), ali je Đurićev slučaj priča za sebe. Praktično jedini A-reprezentativac "Vojvodine" na ledu je kod trenera Marića zbog loše partije u susretu s Čukaričkim u Beogradu, kada je "Voša" primila četiri gola.
Ne bi tu bilo ništa čudno da u ceo sluačaj nije umešan i potpredsednik Upravnog odbora kluba Mirko Dubroja. Neki mediji zabeležili su da je u meču na Banovom brdu, vidno iznerviran Đurićevom navodnom ležernom igrom, drugi čovek crveno-belih od trenera Marića ultimativno zahtevao da se taj fudbaler zameni! Nije to urađeno na samoj utakmici, ali jeste post festum, kada se ekipa vratila u Novi Sad. Komandant "Vošine" odbrane i dalje je persona non grata u prvom timu našeg najstarijeg prvoligaša. Šef stručnog štaba izjavljuje: "Biće tako sve dok ne promeni stav i prihvati da igra po mojoj zamisli, a ne po svojoj."
Umesto da se tu stavi stavi tačka na ceo slučaj, treba postaviti nekoliko ključnih pitanja: Čiju to zamisao treba da ostvari stameni Đurić? Trenerovu, ili pak zamisao klupskog funkcionera? Zašto se tako postupa prema tom mlađanom reprezentativcu, koji je, podsećanja radi, postizao golove za Vojvodinu, donoseći joj bodove i popravljajući joj bonitet na Uefinoj rang-listi?
Kao i svi mladi igrači, tako i Đurić ima pravo na loš dan. Sportista je od krvi i mesa, a ne robot s ugrađenim čipom koji dekodira nečije zamisli. Nepojmljivo je da se rukovodstvo kluba tako poigrava svojim reprezentativcem, od koga, koliko sutra, očekuje pozamašnu deviznu zaradu.
Možda u tom grmu i leži zec. Mnogo je onih koji bi hteli da se omrse zahvaljujući njegovom transferu. Pa kô vele: Da ga pritisnemo na vreme.
Dečko vrele sremačke krvi očito ne dozvoljava da visi kao onaj nesrećni Pedro!
Navijam za Đurića.
Tako se ne radi

Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Svi mi ovde koji smo kritikovali Djurica, radili smo to iz dobre namere a ne iz nikakve zlobe. Decko je bio upao u jako losu formu, da li zahvaljujuci tome sto je previse poleteo ili losim trenerskim rukovodjenjem, nebitno je. Dosta nas je govorilo da bi trebao da odmori koji mec na klupi i onda da se vrati u tim, ali ovo sada sto mu rade je SRAMOTA. Ali neka im je svima na cast, ako je i imaju uopste. Najbitnije je da je tu ono govedo cigansko na klupi(mijatovic). Jos jednog igraca kojega je publika gotivila je sada izbrisan iz spiska 18, jos nam eto Buaca i Kize u prvih 11. Vojvodina se svela na dva igraca

Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.