"A" reprezentacija i Vošini igrači u njoj

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
21114

Post by 21114 »

http://www.uefa.com/footballeurope/news ... 25691.html

Nisam znao gde da postavim link valjda ce potrajati mrzelo me da prevodim sa engleskog ali uglavnom sustina je da je Gojko Kacar odrzao Hertu u trci za titulu bundes lige :!: 8)
Legnem pijan, ustanem pijan, pa koji sam kuratz i spavao onda!
Владика
Administrator

Post by Владика »

fss wrote:Станојевић окупља омладинце у понедељак

Наша селекција до 19 година стартује са припремама за други круг квалификација

Омладинску репрезентацију Србије (играчи рођени после 1.1.1990.године) у Суботици од 12. до 17.маја очекује други круг квалификација за Првенство Европе 2009.чији ће домаћин бити Украјина. Српски "орлићи" имаће задатак да као домаћини у групи 1 покушају да освоје прво место које једино води међу осам најбољих у Европи, а конкуренти ће им бити вршњаци из Финске, Мађарске и Аустрије. Селектор српских омладинаца Александар Станојевић окупиће своје изабранике у понедељак, 4.маја до 13 сати у хотелу "М" одакле ће се одмах продужити за Борчу која ће бити база "орлића" до 8.маја и одласка за Суботицу.

Првобитном списку играча који је селектор Станојевић објавио пре седам дана, накнадно су придодата још двојица дефанзиваца Милан Јоксимовић (Инђија) и Филип Пјевић (ОФК Београд), па ће стручни штаб наше омладинске репрезентације имати на располагању 21 играча и два голмана. До почетка турнира селектор Станојевић мораће да се определи за 18 момака који ће бити уврштени у званичан протокол. Позиве за припреме су добили:

Голмани: Александар Кировски (Земун), Никола Матек (ОФК Београд).

Одбрана: Милан Милановић (Локомотива, Москва), Вујадин Савић (Рад), Александар Миљковић (Телеоптик), Гојко Ивковић (Викинг, Ставангер), Немања Црноглавац, Дејан Благојевић, Милош Цветковић (Земун), Милан Јоксимовић (Инђија), Филип Пјевић (ОФК Београд).

Средина терена: Адем Љајић (Партизан), Александар Игњовски (ОФК Београд), Предраг Стевановић (Шалке), Дарко Лазовић (Борац, Чачак), Урош Матић (Кошице), Марко Спасојевић (Напредак), Милан Пршо (Рад), Михајло Цакић (Земун).

Напад: Данијел Алексић (Војводина), Немања Милић (ОФК Београд), Петар Шкулетић (Телеоптик), Бојан Дубајић (Инђија).На списку нема двојице одличних везних фудбалера, капитена Ненада Крстичића (Сампдорија), као ни Слободана Медојевића (Војводина) који се опорављају од повреда, што ће свакако бити велики хендикеп за омладинску селекцију Србије на предстојећем квалификационом турниру.

- За разлику од првог круга квалификација када смо били у пуном саставу, сада смо прилично ослабљени и имамо муке са повредама, али то неће умањити наше амбиције о освајању првог места у групи и пласману на Првенство Европе. Накнадно сам позвао два одбрамбена играча, јер се на здравствене проблеме жале Црноглавац, Миљковић и Савић. Надам се да ћу моћи да рачунам на све њих, али не смемо ништа да препуштамо случају. Ово је најважније такмичење ове генерације до сада, надам се да су тога свесни и чекају нас три веома тешке утакмице. Домаћини смо турнира, што нам даје извесну предност, али и ствара додатну обавезу пред нашом публиком. Пред нама је девет дана заједничког рада које ћемо искористити на прави начин и надам се, испунити циљ који смо зацртали - нагласио је селектор Александар Станојевић, коме у раду помажу тренери Слободан Куљанин и Душан Гашић.

Квалификациони турнир у Суботици стартоваће 12.маја, а утакмице ће се играти на стадионима Спартака и Бачке у Суботици, као и на стадиону ФК Таванкут у Таванкуту. Ево и комплетног распоред квалификационог турнира:

Прво коло (Уторак, 12.мај)

14.00: Аустрија - Мађарска (Стадион ФК Таванкут)

16.30: СРБИЈА - ФИНСКА (Стадион ФК Спартак)

Друго коло (Четвртак, 14.мај):

14.00: Мађарска - Финска (Стадион ФК Таванкут)

16.30: СРБИЈА - АУСТРИЈА (Стадион ФК Бачка)

Треће коло (Недеља, 17.мај):

16.30: СРБИЈА - МАЂАРСКА (Стадион ФК Спартак)

16.30: Финска - Аустрија (Стадион ФК Бачка)

УЕФА је именовала и службена лица за предстојећи турнир. Све утакмице ће судити тројица арбитара Сајмон Ли Еванс (Велс), Халис Озхаја (Турска) и Марцин Борски (Пољска), а помагаће им Филип Томас (Велс), Тунџај Акин Баки (Турска) и Криштоф Мирмуш (Пољска), док ће ФС Србије именовати још једног помоћног судију, као и једног четвртог судију. Делегат турнира је Ари Волф из Израела, а за судијске посматраче одређени су Јуриј Дупанау (Белорусија) и Ален Сноди (Северна Ирска). Репрезентације учеснице, као и службена лица биће смештене у хотелу "Глорија" у Суботици, као и у хотелу "Президент" на Палићу.
ssnigd

Post by ssnigd »

Gledajuci igrace koji igraju za omladince, mogu da kazem da mi imamo i vise nego odlican tim. Ignjovski, Ljajic, Aleksic, Lazovic, ovaj mali iz Salkea koga hvale na sva usta... Steta sto je Meda povredjen :(
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
Grba_NS
Moderator

Post by Grba_NS »

Ovo je neverovatna generacija, ali nisam nesto siguran u naseg selektora, nekako mislim da je zelen za ovako talentovanu generaciju!
Mali iz Salkea je cudo, mene je ODUSEVIO na dve utakmice sto sam gledao, pravi plejmejker, ono sto nam nedostaje godinama!
Grba_NS
Moderator

Post by Grba_NS »

Kao sto sam se i pribojavao, sjajna generacija 90, 91 odigrla je samo 1:1 sa Finskom, ali ono sto vise plasi od rezultata je igra i zalaganje nasih, koji su bukvlano stajali na terenu, a za to je najveci krivac selektor koji nije dorastao ovako talentovanoj generaciji, mozda najtalentovanija u tom uzrastu poslednjih 15 godina sto smo imali!Dani je igrao, i utopio se u sivilo, nije uradio nista vredno spominjanja...Stvarno steta, ne verujem u njih sa Stanojevicem na celu, iako imamo strasne pojedince-Dani, Ljajic(koji je dao izjednacujuci pogodak iz slobodnjaka), Ignjovski, Stevanovic, Milic, Milanovic, Lazovic...Ova genereracija je otkidala pod vodjstvom Svabe Djurdjevica, sadasnjeg trenera Cukarickog koji odlicno radi sa mladim igracima, dugo godina je bio trener u mladjim kategorijama OFK Beograda!
Trebali bi da se ugledamo na Spance kod kojih su selektori svih mladjih kategorija prakticno dede na zalasku karijere koji imaju sta da kazu sa svojih 50-60 godina, tj mogu ovu decu da nauce mnogo toga i o fudbalu i o zivotu...Takodje sam kod njih primetio da je jedan dedica vec 10 godina selektor generacije do 17 g cini mi se...
Dejan

Post by Dejan »

Evo najinteresantnijih trenutaka sa utakmice Srbija - Finska...

http://www.youtube.com/watch?v=mLwThs7QeHE
etxeberria

Post by etxeberria »

Nazalost bleda igra Aleksica u obe utakmice. Nadam se da ce bolje zaigrati u trecoj.
sam svoj najveci neprijatelj
Milan

Post by Milan »

Uzevši u obzir kako ga u Voši ubijaju, ni ne čudi me...
POŠTO OBRAZ ???!!!
Friend

Post by Friend »

Milan wrote:Uzevši u obzir kako ga u Voši ubijaju, ni ne čudi me...
Apsolutno se slazem sa tobom,trenutno Danijelov problem je najvise psihicke prirode,zbog vec poznatih desavanja.Decka su ubile u pojam takticke zamisli naseg "trenerskog maga",i mala odnosno nikakva minutaza tokom prolecnog dela sezone.Za njega licno,a i za nas najbolje bi bilo da ode u neki inostrani klub,jer ce ga ovde samo sputavati da pokaze svoj talenat razni "fudbalski strucnjaci" .
budababa

Post by budababa »

Mondo wrote:Antić pred Austriju: Ovo nam je prvo finale

Pobeda kod kuće i po koji bod na strani - recept je koji vodi Srbiju na najvažnije fudbalsko takmičenje u narednoj godini, Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

"Imam šampione u ekipi i budite sigurni da ćemo svi ozbiljno shvatiti duel sa Austrijom. To nam je prvo finale", rekao je selektor Radomir Antić na konferenciji za novinare, na kojoj je saopštio spisak igrača na koje računa kako za meč sa Austrijom, 6. juna u Beogradu tako i na duel protiv Farskih Ostrva u Toršavnu, 10. juna.

Na spisku nema iznenađanja. Antić je, zbog dobre forme i golgeterske raspoloženosti, pozvao i Dragana Mrđu iz Vojvodine.

Nikola Žigić neće igrati protiv Austrije zbog žutih kartona, što je Antić okarakterisao kao "hendikep", ali je dodao: "Ne tražimo opravdanje, jer imamo dobru reprezentaciju i igrače".

Miloša Ninkovića iz kijevskog Dinama nema na spisku, jer tog momka zaista prate pehovi. Ovog puta u pitanju je zapaljenje pluća, a selektor ga je u šali. posavetovao da "ode da zapali sveću". "Na njega ozbiljno računamo ubuduće", dodao je Antić.

Prvi utisak koji je Antić podelio sa novinarima, a samim tim i sa celokupnom javnošću, jeste to da reprezentacija koju predvodi postaje "ponos ljudi i nacije".

Celokupnim ponašanjem, igrama, ali pre svega rezultatima, srpska fudbalska reprezentacija polako je vratila poverenje ljubitelja fudbala. Južna Arika nije više samo san, a za meč protiv Austrije, u subotu 6. juna (stadion Crvene zvezde, 20.30 časova) vlada veliko interesovanje.

"Imamo veliki respekt prema reprezentaciji Austrije i sigurno je da će oni želeti da se novom selektoru, čiji je nadimak 'vatrogasac' nametnu i pokušaju da nađu svoju šansu u Beogradu. Svestan sam da je možda došlo do zasićenja kod igrača, jer je sezona na kraju, ali sve to navodi na ozbiljnost. Imamo dovoljno vremena za ozbiljnu pripremu utakmice. Siguran sam da će naši profesionalci to shvatiti, imam poverenja u moje momke", rekao je Antić.

Selektor nije propustio priliku i da još jednom potvrdi svoju tezu o tome da je srpska reprezentacija jedna velika familija.

Čestitajući Marku Panteliću na drugoj kćerki (Allegra), selektor je najavio i svadbena zvona. Vladimir Stojković i Aleksandar Kolarov uskoro će pred matičara. "To potvrđuje da ovim momcima prija atmosfera koju imamo u reprezentaciji", prokomentarisao je Antić.

Spisak za mečeve protiv Austrije i Farskih Ostrva:

GOLMANI: Vladimir Stojković (Hetafe), Vladimir Dišljenković (Metalurg), Bojan Isailović (Genčlebiligi).

ODBRANA: Branislav Ivanović (Čelsi), Nemanja Vidić (Mančester junajted), Ivica Dragutinović (Sevilja), Neven Subotić (Borusija Dortmund), Aleksandar Luković (Udineze), Antonio Rukavina (Minhen 1860), Ivan Obradović (Partizan), Aleksandar Kolarov (Lacio).

SREDINA: Dejan Stanković (Inter), Zdravko Kuzmanović (Fiorentina), Gojko Kačar (Herta), Nenad Milijaš (Crvena zvezda), Miloš Krasić (CSKA), Boško Janković (Đenova), Milan Jovanović (Standard), Miralem Sulejmani (Ajaks).

NAPAD: Marko Pantelić (Herta), Danko Lazović (PSV Ajndhoven), Dragan Mrđa (Vojvodina), Nikola Žigić (Rasing Santander).
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
budababa

Post by budababa »

B92 wrote:Krčmarević odredio igrače za EP

Selektor mlade reprezentacije Srbije Slobodan Krčmarević saopštio spisak igrača za EP u Švedskoj.

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Slobodan Krčmarević odredio je imena kandidata na koje računa za Evropsko prvenstvo, koje će od 15. do 29. juna biti održano u Švedskoj. Prema očekivanju Krčmarević se odlučio i za nekoliko fudbalera koji su već nastupali za najbolju selekciju naše zemlje. Prve zvezde tima svakako su Miralem Sulejmani, Gojko Kačar i Ivan Obradović...

Na spisku Krčmarevića nalaze se::

golmani: Željko Brkić (Vojvodina), Bojan Šaranov (OFK Beograd) i Živko Živković (Metalac)

odbrana: Nenad Tomović (Djenoa), Marko Jovanović (Partizan), Nemanja Pejčinović (Crvena zvezda), Milan Vilotić (Čukarički), Jagoš Vuković (Rad), Rajko Brežančić (Partizan), Ivan Obradović (Partizan) i Nikola Petković (Ajntraht Frankfurt).

sredina terena: Milan Smiljanić (Espanjol), Ljubomir Fejsa (Partizan), Nemanja Matić (Košice), Nikola Gulan (Fjorentina), Gojko Kačar (Herta), Zoran Tošić (Mančester Junajted), Marko Milinković (Košice), Nemanja Tomić (Partizan) i Dušan Tadić (Vojvodina)

napad: Miralem Sulejmani (Ajaks), Filip Djordjević (Nant) i Rade Veljović (Kluž).

Najbolji mladi fudbaleri Srbije okupiće se 4. juna u Beogradu, a kratkotrajne pripreme će obaviti na Zlatiboru. Selektor Krčmarević predvideo je odigravanje jedne prijateljske utakmice, 7. juna protiv ekipe Makedonije.

Reprezentacija se 10. juna vraća u Beograd, odakle dan kasnije putuje u Švedsku.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
ssnigd

Post by ssnigd »

Pretpostavljam da su mali Ljajic i Aleksic ostavljeni da igraju za omladince.

Ali odbrana bez Rajkovica(e sada nisam samo siguran da li mu je istekla ona kazna), Subotica, :roll: :roll: :roll:
Tomovic, Brezancic, Marko Jovanovic :shock: :shock: :shock: idi bre pa ako sredina ne odradi posao mi cemo biti masina za primanje golova, jedino se uzdam u Brku-kapitena 8) na golu
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
Grba_NS
Moderator

Post by Grba_NS »

Rajkovicu kazna traje do 9 ili 10-og meseca, Subotic nije bas zeleo da igra za mlade(rekao je da bi on da igra za A tim), a Aleksic u ovakvoj formi(zbog koje je najmnje on kriv) ni ne treba ovom timu...
Definitivno je odbrana najveci problem ove generacije, sigurno ce tu duvati promaja, a da nije sve ovako kako jeste(spletom raznih okolnosti) verovatno bi bila najjaci deo tima-Rajkovic, Subotic, Obradovic
Turija

Post by Turija »

Evo najzad, i na spisak staviše Brkića ispred Šaranova (bar jedna stvar manje za nerviranje :wink: ).
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
ice

Post by ice »

Puno ocekujem od Brke,da briljira na prvenstvu i da bude predvodnik Vosine sampionske generacije,a nekako mislim da je vreme i da on bude izabran za novog kapitena.
Bato majstore vodi nas do titule :lol:
Post Reply