Gde su, šta rade...?

Vaša sećanja na utakmice, bivše igrače, legende...
Minja
Administrator

Re: Gde su, šta rade...?

Post by Minja »

laki wrote:Da li je iko ikada od aktivnijih clanova na ovom forumu, kada se dvojici forumasa stav oko neke stvari sustinski razlikuje, napisao: Jeste, u pravu si. Pogresio sam.
Nije :lol:

Edit: Salim se. Forum i jeste mesto gde se suceljavaju misljenja...
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Vrati se malo unazad,procesljaj... vidi kritike ka Jovanovicu,Krasicu... pogledaj na youtube ko je izvlacio i postavljao superintervencije Brkica i na neki nacin ga prezentovao fudbalskom svetu.... al dobro,sve je to nebitno i evo,kao sto je kolega forumas iznad rekao da nije do sad primecivao... Turija,u pravu si,ja sam pogresio... jbg,niko nije savrsen!!!

broj posta 3333 :cheers:
Image
vojvodina jedna jedina

Post by vojvodina jedna jedina »

Tadić ostaje u Groningenu

http://www.novosti.rs/vesti/sport.294.h ... Groningenu" onclick="window.open(this.href);return false;
laki

Post by laki »

Nisam mislio Vojo na tebe licno, samo mi je jedna takva misao kulminirala nedavno pa sam to ovde izneo. Nemam nista protiv tebe, zaista, niti protiv tvog pisanja. Pa ja sam prvi na prosloj strani rekao da sam u pogledu Brke subjektivan. :cheers:
Image
Dejan

Post by Dejan »

Brkić za "Sportske": "Prokletstvo zvano Vasiljev..."
01. DECEMBAR 2011. | 12:55 | IZVOR: SPORTSKE.NET

Najbolji srpski golman za naš portal pričao o tome kako ga proganja gol iz Talina, želji da sa Vošom uzme pehar, italijanskim danima, interesovanju Totenhema.

Željko Brkić je uspeo da se izbori za mesto pod suncem tamo gde je to i najteže, u Italiji. U zemlji koja po pravilu ima najbolje golmane na svetu, bivši kapiten Vojvodine je na golu Sijene zaradio silne pohvale, ali i privukao pažnju mnogo većih klubova.

Toskanci su u sezoni po povratku iz nižeg ranga hit prvenstva. Da li je neko očekivao ovako dobre partije.

"Mislim da je Atalanta veći hit prvenstva od Sijene. Ušli su u šampionat sa minus šest bodova, a sada su u sredini tabele. I sve zahvaljujući paklenom strelcu Denisu. Ovde u Italiji, svi timovi, pa čak i oni koji se bore za vrh tabele imaju najpre cilj da ispune kvotu 40. Taj broj bodova garantuje miran san i opstanak u eliti. Sijena je u toj grupi klubova i mi i dalje radimo na toj kvoti. To je naš prioritet. U poslednje vreme postižemo solidne rezultate, šteta što protiv Intera nismo izdržali do kraja. Primili smo gol u finišu i ostali bez bodova, iako smo zaslužili možda i da trijumfujemo. Igga je sada na mnogo višem nivou nego na početku sezone i očekujem još bolji plasman kako prvenstvo bude odmicalo. Zadovoljan sam i svojim statusom. Nemam ni najmanju zamerku na ponašanje ljudi u klubu koji su me zaista prihvatili kao da sam ponikao u Sijeni. Dali su mi šansu, ja sam je iskoristio, branio sam ono što treba i što može da se odbrani i nema tu ništa spektakularno", počinje priču o svojim italijanskim danima Željko Brkić.

On je potpisao za Udineze, prosleđen je na pozajmicu u Sijenu. Ispostavilo se, odlično za sve jer pored Slovenca Handanovića bi bio na klupi.

"Pravo rešenje, Handanovič je prošle godine bio ubedljivo najbolji golman u Seriji A i prosto je neverovatno kako nije promenio sredinu. Svi su ga već videli u nekom velikom evropskom klubu, ali on je rešio da produži ugovor sa Udinezeom. Oseća se prijatno u Udinama i ja to cenim. Zato je za mene najbolje rešenje bilo da odem u neki manji klub i tako izbegnem sedenje na klupi. Nisam mogao da odaberem bolju soluciju od Sijene. Odmah sam stao na gol i dobio mogućnost da se kroz jake utakmice u kvalitetnom takmičenju dokazujem i nadograđujem"

Generalno, kakav je kvalitet lige, mnogi se žale da je „kalćo“ u nezadrživom padu?

"Nisam kompetentan za odgovor na to pitanje jer je ovo moja prva sezona u Italiji. Gledanjem utakmica preko TVa ne može da se strekne prava slika o kvalitetu neke lige. Ali, svi koji su pratili prenos ove poslednje utakmice između Juventusa i Napolija moraju da priznaju da je to bio atomski fudbal. Sa druge strane, taj isti Napoli je pobedio Mančester Siti, Inter i Milan su lagano izborili plasman u drugu fazu Lige šampiona. sve su to argumenti koji ne idu u prilog konstataciji da Kalčo nazaduje"

Brkić je zaključao mrežu, dobar glas se čuje, odmah se našao na meti Totenhema. Da li je bilo kontakta sa skautima "Pevaca" koji zbog njega prate mečeve Sijene?

"Čuo sam da su bili na početku sezone i da su pokazali zainteresovanost. Mislim čak da su obavili preliminarni razgovor sa čelnicima Udinezea, ali sve je to daleko od realizacije. Tek sam stigao u Sijenu i počeo da se dokazujem na velikoj sceni. Ima vremena za odlazak iz Italije. Ne žuri se ni Udinezeu. Sasvim je sigurno da se ništa neće dogoditi ove zime, eventualno u junskom prelaznom roku. Ali, trenutno ne razmišljam o tome. Hajde da kažemo da je uspostavljen prvi kontakt sa Englezima i to je sve"

Ima li informaciju šta će Udineze učiniti? Teško da će uspeti da zadrže Handanovića i pored svega?

"Ponavljam, Udineze se do juna neće baviti tim transferom, a posle sve zavisi od ponuda za Handanoviča. Ukoliko Slovenac ode, otvara se mesto. Najbolje da o tome pričamo tek pred letnji prelazni rok".

Kažu da su ljudi koji žive u Toskani privilegovani? Iskustva?

"Jeste predivan grad. Ovaj kraj je poznat po dobroj hrani i sjajnim vinima. Ali, ja to ne mogu da potvrdim ili da demantujem jer sa jedne strane nisam neki gurman, a sa druge, uvek prednost dajem srpskoj kuhinji. Što se vina tiče, ne pijem alkohol, sem u izvesnim situacijama. Ali i tada ništa ne može da zemni čašicu rakije. Sve u svemu, nisam pravi sagovornik na ovu temu jer slabo izlazim. Vodim sportski život koji se svodi na odlazak u Sijenin kamp na trening i eventualno laganu šetnju u večernjim satima. Tako je bilo i dok sam živeo u Novom Sadu".

Ko je najbolji golman u Italiji?

"Rekao sam da je Handanovič izabran zvanično za prvog golmana prošle sezone, ali Slovenac je zaista i po mom mišljenju bez premca na Apeninskom poluostrvu. Odmah posle njega sledi De Santis. Izdvojio bih još Marketija, Abijatija, Žulija Cezara i naravno neprikosnovenog Bufona".

Prošlost? Da li je preboleo mogućnost da kao kapiten podigne trofej u dresu Vojvodine?

"Kako mogu to da prebolim? A bilo smo tako blizu. Najiskrenije, želim Voši da što pre donese neki trofej u Novi Sad. Nikad se ne zna, možda i sa mnom na golu u nekoj bliskoj budućnosti. To mi je i dalje najveća i neispunjena želja. Mislim da navijači Vojvodine zaslužuju da se raduju šampionskoj tituli ili bar trofeju u nacionalnom kupu".

Kako sa distance gleda na iskustvo iz prethodnih kvalifikacija, proganja li ga gol protiv Estonije u Talinu?

"Uffffff, ne pominji mi to. Ali, pazi ovo, nisam jedini koji se suočio sa magijom Vasiljeva. Posle naše utakmice, na bukvalno identičan način savladao je još četvoricu golmana. Potraži na youtubu prijateljsku utakmicu Estonije protiv Urugvaja i videćeš da je i Musleri dao gol na isti način. Pa onda u baražu protiv Iraca opet preslikana situacija kada je Šaj Given savladan. Svaki put je šutnuo tako čudno, da je lopta kao nošena nekom čudnom silom odskočila neposredno pre naših intervencija. Nemojte pogrešno da me shvatite, nisam ni tada tražio alibi u onom užasnom terenu u Talinu. Ali jednostavno, kao da je Vasiljev prokleo sve nas golmane koji smo morali da hvatamo njegove magične lopte".

Konkurencija za mesto na golu Srbije?

"E, tu sam više nego kompetentan. Pratio sam od malena srpski fudbal i siguran sam da nikada nije vladala veća konkurencija na poziciji golmana u reprezentaciji kao sada. Svi koji smo bili u kombinaciji tokom kvalifikacija za EP vidimo svoju šansu i u novom ciklusu. Naravno tu su i neki novi koji se nameću. Sve su to izuzetni čuvari mreže i što je još važnije sjajni su momci", hvali Brkić ostale kandidate, ali se nada i da će "posao" odbrane Srbije pripasti baš njemu.
Turija

Post by Turija »

Jedan je Brka Kapiten :hurray: :!:
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Passion

Post by Passion »

Лафчина од човека! :hurray:
Где год да играш, прати те твоја Фирма!
limanfkv

Post by limanfkv »

Velicina!
0.0625
vojvodina jedna jedina

Post by vojvodina jedna jedina »

Nišlije - Kiza za JSL?

02. DECEMBAR 2011. | 09:49 | IZVOR: SPORTSKE.NET

Niški Radnički zimuje na prvom mestu, traže trenera, u igri Zoran Milinković?

Image

Ovaj gigant koji tavori dugo u nižim ligama želi tamo gde mu je i mesto, u elitu.

Nekadašnji polufinalista kupa UEFA se vodi primerom imenjaka iz Kragujevca koji se vratio među najbolje i odmah pokazao koliko znači u srpskom fudbalu.

Nišlije žele Zorana Milinkovića za trenera. Bivši trener Voše nije letos prihvatio njihovu ponudu jer je želeo u inostranstvo, ali se to izjalovilo.

Sada se sprema nova runda razgovora, a sigurno da bi dolazak jednog od najboljih srpskih trenera bio garant za proleće, u kome Radnički ima ambiciju da izbori plasman u JSL, ali i stvori tim koji će igrati značajnu ulogu u eliti.
Helm

Post by Helm »

Vojo, ti si mi nekako pouzdan, kakav je bio Brka protiv Bolonje? :D
Ili bilo ko drugi ko zna ;)
budababa

Post by budababa »

Sijena izgubila 1:0, gol mislim da nije mogao da se brani, jer je odbrana naivno ispala i ostavila Brku na cedilu. Procenite sami:

[video]http://www.youtube.com/watch?v=HQmQBzGJ-30[/video]
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
Helm

Post by Helm »

Zahvaljujem! :cheers:
ssnigd

Post by ssnigd »

Covece kroz kakvu analizu mora da prodje Brka da bi utvrdili jel kriv ili nije :mrgreen:
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
budababa

Post by budababa »

Pa dobro, ali na kraju ipak uvek utvrdimo da nije kriv, što (pr)oceni ipak daje težinu :mrgreen:
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
angua

Post by angua »

Mislim da sam u blicu procitala da je Brka najzasluzniji sto Siena nije izgubila sa vecom razlikom.
Post Reply