20. kolo: Vojvodina-Partizan 1:2

Radoye
Administrator

Post by Radoye »

ristoo7 wrote:Да смо ми тренутни шампиони, судији би било лакше да не маше офсајд. То је једноставно природно јер кад већ говоримо о природи, судје нису машине и у свим дискутабилним ситуацијама постоји лакша варијанта.
Ma razumem ja tebe brate sta pricas, mada u nasem fudbalu ima i koja nijansa vise od te takve naklonosti prema sampionu (vidi na primer penal sviran zvezdi protiv Smedereva).

Ali opet, to ne sme i ne moze da nam bude vecito izgovor - jer sudija moze da (namerno, zlonamerno ili sasvim slucajno) prelomi samo onu utakmicu u kojoj su protivnici manje-vise ravnopravni. Na nama je da budemo sto bolji, toliko bolji da nikakva sudijska greska ili zla namera ne moze da nam oduzme zasluzenu pobedu!

Da juce nismo primili dva jeftina gola ili da jesmo ali da smo dali jos 3 pored onog jednog, ne bi sada kukali za tim ponistenim, pravedno ili ne, u zadnjim sekundama utakmice.

E o tome se tu radi!
Brane

Post by Brane »

ristoo7 wrote: Да смо ми тренутни шампиони, судији би било лакше да не маше офсајд. То је једноставно природно јер кад већ говоримо о природи, судје нису машине и у свим дискутабилним ситуацијама постоји лакша варијанта.
Pa ako nije masina, kako nije potpao pod uticaj "domaceg terena"? Zar nije domacin vrsio nevidjeni pritisak na goste. Pa domaca publika...
Da je sudija samo ljudsko bice i da se vodio utiscima sa stadiona u situaciji kada nije 100% siguran verovatno bi podlegao. 22 igraca na skoku, zadnji minut, ceo stadion na nogama i on bas resio da ide svima uz qrac. Pa da su sanse da pogresi 50/50 ja sam siguran da bi vecina nepristrasnih sudija pustila gol.
Ovome ovde je samo bilo u glavi da partizan ne primi gol. :oops:

Na zalost, situacija spada pod slobodno sudijsko uverenje jer je sve bilo vrlo, vrlo tesko za oceniti. Da je linijski kojim slucajem cigan (da je nas je iluzorno i razmisljati) gol bi bio priznat.
Turija

Post by Turija »

Ja smatram da nam Titule ne bi ništa promenile u suđenju (uostalom zato i ih i nismo osvajali, osim kad nam niko ništa nije mogao, čak ni u Evropi, a tek ne kod kuće.Ali, to se, nažalost, događa 1 put u 100 godina, tako da je sve ,,realno").Drugu titulu smo osvojili u rasulu prethodne države, kada su pokidane sve niti saradnje ,,velike"četvorke.
U prilog ovome, da titule ne bi promenile ništa, najbolji primer su sve Titule OK Vojvodine.Da li su se one večeras u suđenju videle?Ne.Sudije su svirale pošteno (čak i pomoćnici i sve linijske sudije).Sa Titulama smo se samo izborili za fer suđenje.Ništa više.Da one nama nešto više znače, večeras u Novom Sadu ne bi bilo 3:2 za Radnički, nego bi mi bili u Finalu Play Offa - još danas (da su sudije npr u prelomnim trenucima samo nešto sumnjivije presudile za nas).
Međutim, jako je dobro što to nije tako.Ne treba nama takvo Finale i takve Titule - jer to nije Vojvodina.Zašto onemogućiti Kragujevčane, ako su gotovo egal sa nama, da to ne rešimo sportski u petom meču na njihovom terenu?Zašto njihov znoj i rad da uzme korumpirani sudija?
Svaka Titula OK Vojvodine je čista kao suza :!:
Svi protivnici jako žele da pobede Vojvodinu u svakoj utakmici, ali u isto vreme i svi ti igrači iz protivničkih ekipa žele da igraju za Vojvodinu.I, kada dođu u nju, iz bilo kog kraja bivše nam države, osećaju je kao SVOJU.Zavole je i navijaju za nju.Što rekao Djumi : jednom u Vojvodini, uvek u Vojvodini :!:
To imamo u odbojci, a to nam toliko nedostaje (več skoro 40 godina) u fudbalu :cry:
Last edited by Turija on Thu Mar 25, 2010 10:45 pm, edited 2 times in total.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
ristoo7

Post by ristoo7 »

Radoye wrote:
ristoo7 wrote:Да смо ми тренутни шампиони, судији би било лакше да не маше офсајд. То је једноставно природно јер кад већ говоримо о природи, судје нису машине и у свим дискутабилним ситуацијама постоји лакша варијанта.
Ma razumem ja tebe brate sta pricas, mada u nasem fudbalu ima i koja nijansa vise od te takve naklonosti prema sampionu (vidi na primer penal sviran zvezdi protiv Smedereva).

Ali opet, to ne sme i ne moze da nam bude vecito izgovor - jer sudija moze da (namerno, zlonamerno ili sasvim slucajno) prelomi samo onu utakmicu u kojoj su protivnici manje-vise ravnopravni. Na nama je da budemo sto bolji, toliko bolji da nikakva sudijska greska ili zla namera ne moze da nam oduzme zasluzenu pobedu!

Da juce nismo primili dva jeftina gola ili da jesmo ali da smo dali jos 3 pored onog jednog, ne bi sada kukali za tim ponistenim, pravedno ili ne, u zadnjim sekundama utakmice.

E o tome se tu radi!
Потпуно се слажем са тобом, лепо си болдовао, изгледа да смо се погрешно разумели. :D
ristoo7

Post by ristoo7 »

Brane wrote:
ristoo7 wrote: Да смо ми тренутни шампиони, судији би било лакше да не маше офсајд. То је једноставно природно јер кад већ говоримо о природи, судје нису машине и у свим дискутабилним ситуацијама постоји лакша варијанта.
Pa ako nije masina, kako nije potpao pod uticaj "domaceg terena"? Zar nije domacin vrsio nevidjeni pritisak na goste. Pa domaca publika...
Da je sudija samo ljudsko bice i da se vodio utiscima sa stadiona u situaciji kada nije 100% siguran verovatno bi podlegao. 22 igraca na skoku, zadnji minut, ceo stadion na nogama i on bas resio da ide svima uz qrac. Pa da su sanse da pogresi 50/50 ja sam siguran da bi vecina nepristrasnih sudija pustila gol.
Ovome ovde je samo bilo u glavi da partizan ne primi gol. :oops:

Na zalost, situacija spada pod slobodno sudijsko uverenje jer je sve bilo vrlo, vrlo tesko za oceniti. Da je linijski kojim slucajem cigan (da je nas je iluzorno i razmisljati) gol bi bio priznat.
Ниси ме добро схватио, не можеш од судије са прве лиге тражити правило домаћег терена, то не постоји ни на најнижим лигама, сем у екстремним случајевима где судје морају да беже од лопата касније. Знам како је бити судија, веруј ми, већина судија би поништила тај гол.
Turija

Post by Turija »

To boldovano se događa jedanput u sto godina - i taman: TU SMO !
Pošto su ovi stalni šampioni očajni, već 3-4 godine, lako smo mogli stići do isto toliko Titula prvaka države Srbije :cry: I to je ono, što istinskog navijača FK Vojvodine baca u očaj.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
ristoo7

Post by ristoo7 »

Turija wrote:Ja smatram da nam Titule ne bi ništa promenile u suđenju (uostalom zato i ih i nismo osvajali, osim kad nam niko ništa nije mogao, čak ni u Evropi, a tek ne kod kuće.Ali, to se, nažalost, događa 1 put u 100 godina, tako da je sve ,,realno").Drugu titulu smo osvojili u rasulu prethodne države, kada su pokidane sve niti saradnje ,,velike"četvorke.
U prilog ovome, da titule ne bi promenile ništa, najbolji primer su sve Titule OK Vojvodine.Da li su se one večeras u suđenju videle?Ne.Sudije su svirale pošteno (čak i pomoćnici i sve linijske sudije).Sa Titulama smo se samo izborili za fer suđenje.Ništa više.Da one nama nešto više znače, večeras u Novom Sadu ne bi bilo 3:2 za Radnički, nego bi mi bili u Finalu Play Offa - još danas (da su sudije npr u prelomnim trenucima samo nešto sumnjivije presudile za nas).
Međutim, jako je dobro što to nije tako.Ne treba nama takvo Finale i takve Titule - jer to nije Vojvodina.Zašto onemogućiti Kragujevčane, ako su gotovo egal sa nama, da to ne rešimo sportski u petom meču na njihovom terenu?Zašto njihov znoj i rad da uzme korumpirani sudija?
Svaka Titula OK Vojvodine je čista kao suza :!:
Svi protivnici jako žele da pobede Vojvodinu u svakoj utakmici, ali u isto vreme i svi ti igrači iz protivničkih ekipa žele da igraju za Vojvodinu.I, kada dođu u nju, iz bilo kog kraja bivše nam države, osećaju je kao SVOJU.Zavole je i navijaju za nju.Što rekao Djumi : jednom u Vojvodini, uvek u Vojvodini :!:
To imamo u odbojci, a to nam toliko nedostaje (več skoro 40 godina) u fudbalu :cry:
Турија, мислим да ћеш се сложити самном али то су била друга времена, као и да постоји велика разлика између фудбала и одбојке, највише због пара. Нисам ја за то да нама попуштају и поклањју титуле, већ напротив да поштено освојимо.

Заборавио сам овај други део. Очајни смо баш због тога, зато ја и имам став да треба управу мењати све док не добијемо нешто слично као у кк партизану или да погледамо мало у наше двориште и историју, неког новог Вујадина.
Passion

Post by Passion »

Evo juce utakmica Totenhem-Fulam,zavrseno 2:1 za Totenhem.Slicna situacija,lopta ubacena sa boka ka igarcu koji se nalazio u ofsajdu,ali nije uspeo da je zahvati,ali ona je usla u gol(dakle strelac onaj koji je centrirao) i gol je regularno priznat.Sta vise ni navijaci Fulama nisu reagovali u smislu da je neregularan gol...

Post by Turija »

Jedno pitanje, za mlađe, koji bolje vide:
Turija wrote:.Čini mi se da je naš gol opravdano poništen i da je Stjepanović (možda i nije on?izvinjavam se ako sam pogrešio, ne mogu dobro da prepoznam igrača, klinački reagovao (ne znam šta je hteo takvim dubokim ulaskom u peterac?)..
Ja pročitao da je Stjepanović bio taj naš igrač ispred Mrđe.Po snimku nisam baš bio siguran (što se vidi iz znaka pitanja pored Stjepe), ali hajde da verujem onima koji su napisali.Kako više gledam snimak sve više sam ubeđen da je Pleč bio naš najistureniji napadač (i opraštam mu, a Stjepanoviću se izvinjavam ).
Na kraju nije važno ko je bio, ali je važno da ako smo pogrešili to ispravimo, kako ne bi došli u onu dobro poznatu (za zloupotrebu) situaciju: da više puta ponovljena neistina, postaje ,,istina".
Dakle: ko je ,,inkriminisana" osoba A?
igoork

Post by igoork »

Evi šta kažu naši povodom ovoga:

http://www.sportske.net/vest/domaci-fud ... 17652.html

Nadam se da ce im ovo biti motivacija za vikend! :roll:
ristoo7

Post by ristoo7 »

Ја мислим да је главни проблем помоћног судије био то што су 3 играча била у линији па да није ни видео последњег играча одбране.
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

ristoo7 wrote:Потпуно се слажем са тобом, лепо си болдовао, изгледа да смо се погрешно разумели. :D
Pa da, kad ih ono bas odvalimo (kao onda kad je Bajevic dao ostavku na pola utakmice na Marakani) onda jedna sudijska "greska" tamo-vamo ne znaci bas nista, jer ni najveci lopov medju sudijama ne bi mogao toliko ocigledno da navlaci da promeni ishod utakmice. Da je juce zavrseno 3:0 za nas i da nam je sudija jos ponistio ovakav jedan gol (ili da je zavrseno 3:1 za nas uz njihov gol iz sumnjivog penala) ne bi smo se puno sekirali oko sudjenja.

Ovako, kada je "gusto", onda se svaka sudijska odluka na sitno analizira i premerava.
igoork

Post by igoork »

Evo snimio sam program na SOS-u danas i sada imam bolji kvalitet slike(u odnosu na ono sa RTS sajta juce) pa sam u vecoj rezoluciji izvukao ponovo liniju koju je program generisao u odnosu na liniju peterca.
Gledao sam da linija bude u ravni sa drugom nogom Partizanovog igraca kada bi je spustio,mada se po pravilu racuna i ruka itd.

http://i43.tinypic.com/1zbdyc7.jpg

Sada kada gledam u ovoj rezoluciji imam utisak da je i Stjepanović upravu iz onog teksta gore i da ni Pleč nije bio u ofsajdu. :?
Last edited by igoork on Fri Mar 26, 2010 12:20 am, edited 1 time in total.
šumar

Post by šumar »

Kad nam je Kleo stavio drugi, ja otišao kući.Posle vidim da smo smanjili.
Bez obzira na igru u drugom poluvremenu, na osnovu gledanja prvog moja zapažanja su sledeća.
Bolje da ne idemo u BG na polufinale kupa ako nam centralne odbrambrene budu igrala ova dvojica rekreativaca.Onakvu smejuriju u našem kaznenom,skakanje njihovog centarfora samog bez igde ikoga, pa to je strašno.Pazite, on nije nikog nadvisio u skoku, on je bio SAM...
Znam da Đumi nema Nestu ni Vidića u rezervi, ali već danas na treningu je trebao da počne da nekog drugog uigrava u zadnjoj liniji, da li da proba sa Medojevićem/što smo svi i očekivali/, ili da gurne u vatru Kovačevića, kažu da je dobar/gori od Đurišića ne može biti/.Situacija sa štoperima je očito katastrofalna, ali nešto treba pokušati....
Takođe, mišljenja sam da bi u BG protiv Partizana trebalo od početka staviti Maria, on bez obzira na sve je izgleda bolji igrač od Gruzijca a i uvek igra napaljeno protiv Partizana i Zvezde/posebno Partizana/.Jesenas je pored Ristića/i o tom bi se dalo razmisliti, da Brka malo odmori/, bio najbolji i najborbeniji naš igrač na JNA.
Tumbasović, Medojević i Vuličević moraju u ovom apatičnom timu počinjati utakmice makar i na jednoj nozi, jer imaju svi po dva a ne jedno srce.Tumba je na dobrom putu da postane miljenik nas navijača.
O Mrđi može da priča ko šta hoće, jedini je igrač kojeg su se ovi iz Partizana bojali.Tadića se sigurno nisu, imao sam utisak da kad vidi Kneževića da se upiša u gaće svaki puta, a kamoli da ga nekad ne daj bože predribla.Mislim da je Tadić najveći kandidat za dobrog psihologa, pa taj dečko se boji sebe samoga, a niti je spor, niti je slab, niti ne zna...Džaba ga bilo.Ja da sam trener, ne bi mi bio ni rezerva na polufinalu, bolje staviti nekog fajtera nego njega.Preporučio bi Đumiju da obavezno pogleda kako je Duća kukavički igrao na JNA, ne samo da ništa nije radio u napadu nego je i omogućio svojom mlitavošću da nas urniše bek koji ga je čuvao.
Bilbija, ili ne zna ili mu je skroz pogrešno mesto u timu.Ali, jedna stvar je očita, a to je da je i on kao i Tadić pored odbrambenih igrača Partizana izgledao kao koker španijel pored bul terijera.
milos

Post by milos »

Aman ljudi ovo je kradja!!!konacan rezultat je 2-2 i svaka cast momcima za drugo poluvreme!tako treba da se igra!samo napred DJUMI
Locked