Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
FkpCascais

Re: Transferi

Post by FkpCascais »

Turija wrote:Mnogo srpskih igraca se vraca iz inostranstva u Srbiju ili ide u neke slabije lige van Evrope.
Sve je to pokazatelj rada u Srbiji. Igraci odlaze nespremni za ozbiljan fudbal, a ovde su medijski vestacki napumpani visokim misljenjem o svom kvalitetu.
Pogledajmo samo Vojvodinu, sto nas najvise interesuje.
Sta su oni uradili na pripremama, a trener zadovoljan vidjenim ( jer sprovode njegove zamisli), dok navijaci ne vide nikakvu osmisljenu igru i akciju. Samo izbi loptu sto dalje, udri, ne daj, vijaj....i to bez pravog sprinta.
Gde takvi igraci mogu sutra igrati fudbal (tehnicki, takticki, fizicki)?
Dolaze bolji fudbaleri i iz Afrike i Azije. To znaci da je nas fudbalski kvalitet ispod njihovog, sto je nekad bilo nezamislivo.
FSS namerno ne dozvoljava vece promene jer im je glavni cilj da odrze ovaj amaterski ambijent koji se svodi na namestanje utakmica i prodaju igraca. Problem je sto im je znanje kako ovo da najbolje izvedu velicine kikirikija a alavost velicine slona. Vec i slepci vide da je nas glavni problem sto vise decenija loseg rada FSSa su dovele situaciju u kojoj nam kvalitet i profesionalnost lige lice na seoski turnir. Odnos unutar kluba zavisi od kumovskih veza i lizanja :greenbutt: kome vec treba, i to je sve. Klubovi se ne takmice, nemaju zasta da se takmice, ko ce u Evropu a ko ispada se dogovara sve van terena. Nema tu kinte niti motivacije nizasta sem da se igrac proda. Odavno govorim da je resenje svega u "spektaklu", napraviti da barem SuperLiga ima atraktivne timove, uloziti maksimalno u marketing, svetla, izgled stadiona, da prenosi budu uzbudljivi, specijalne reportaze, albume, slicice, navijace ukljuciti u sve... Klubove pustiti da rade kako zele (a ne terati sve da rade potpuno isto kao ovi sada) jedino sto bi postojalo je ogranicenje da klub nema vise od 5 stranaca na terenu tako da klubovi nikad ne bi izgubili dominantno domaci karakter, ali bi im bas davao incentive da dovedu sto bolje strance ili vrate sto bolje domace. Stvorio bi takav ambijent u kojem bi igraci znatno osetili razliku u odnosu na nize lige i ambijent u kojem govoriti osnovni engleski bi bilo pozeljno i ambijent u kojem bi se ahtevao maksimalan trud i profesionalizam. Igraci ne bi imali garantovana mesta i neki sistem bi morao da se stvori u kojem bi klubovi bili finansijski nagradjani rezultatima tako da ne bi bilo mesta "forsiranju" niti "istrpljivanju" nikoga, vec bi svaki igrac znao da ako ne daje sve od sebe da su tu jos dvojica spremni da ga zamene. Forsiranje i kaljenje mladih bi se pratilo u drugoj ligi i srpskim ligama koje bi tako i one dobile povecano interesovanje.
FSS je ovo trebao da cilja. Imali smo reputaciju Brazila Evrope, i posle sankcija i dalje smo imali iole kakvu takvu prednost u odnosu na okruzenje. I dalje postoji veliki deo sveta odakle bi igraci rado igrali kod nas i bili srecni. U ovakvom ambijentu bi stvarali jace i spremnije igrace za prodaju. A ovo sto sada savez radi, stiti ih, to je propast...
Teleptabis

Post by Teleptabis »

https://mondo.rs/Sport/Fudbal/a1281027/ ... -2020.html" onclick="window.open(this.href);return false;
fare

Post by fare »

Zameniće ga Bralić jebo ga Lalatović.
Turija

Post by Turija »

Mislim da to nije los potez, ni za Vosu, ni za Veselinovica (da promeni sredinu i pokusa da ubrza napredak).
Imamo 4 stopera, kao i 4 golmana, zato mislim da bi i Rockovu ,,legao" neki ino angazman u ovom prelaznom roku.
Imamo i 4 desna beka i tu situaciju treba razresavati.
Krilnih ni ne znam koliko imamo, pa i tu treba napraviti rezove.
Ako se to ne uradi, bice puno nezadovoljnih igraca.
Jedino sto nemamo, to je plej ( jer Bojic to nije). I njega hitno treba kupiti ili tu poziciju dati Covicu i Zukicu.
Bojic, vec ako mora da je na terenu, neka se bori sa Mrkaicem za mesto centarfora. Koliko i kako se krece, najmanje ce steti ekipi na tom mestu.

PS
Zasto utakmica protiv Proletera u 18h, usred februara????
Ko ce doci na stadion, da se smrzava celo vece?
Ne radi se u subotu - drzavni je praznik.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Pera Centar

Post by Pera Centar »

https://www.transfermarkt.com/slavko-br ... ler/206956" onclick="window.open(this.href);return false;

Dobar je ovaj Bralic, ja bih ga stavio na centarfora, jer je u karijeri postigao vise golova od Mrkaica.
Turija

Post by Turija »

Pera Centar wrote:https://www.transfermarkt.com/slavko-br ... ler/206956

Dobar je ovaj Bralic, ja bih ga stavio na centarfora, jer je u karijeri postigao vise golova od Mrkaica.
Cim vidim da je preko 190cm, moze na stopersku poziciju ( naravno, ako nije sporac i teski levat na zemlji).
Bicemo mnogo efikasniji i u prekidima, pred protivnickim golom.
Volim Sanicanina, ali nikako da pogodi okvir protivnickog gola, kod tih prekida igre.
Ostali nasi ne mogu ni da dodju do lopte, posle centarsuta (istina, dosta traljavo izvedenog od strane Drincica).
Mozda bude nesto i od Stojsavljevica (ima visinu za stopera), ako nije ,,drvo".
Ono malo minuta, sto sam ga video, nista nije slabiji od ostalih nasih na terenu.
Svi sto su ispod 190cm su niski za stopera, ako nisu izuzetno snazni i skocni igraci.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Karlsson

Post by Karlsson »

A šta po vama gospodine Turija predstavlja plejmejker?
Plejmejker je onaj koji kreira igru (kako i sama reč kaže), pre svega u napadu.
Daje upotrebljive lopte, stvara šanse za svoj tim.
Bojić ima 8 asistencija za sada, Drinčić 10.
Malo li je?
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Karlsson wrote:A šta po vama gospodine Turija predstavlja plejmejker?
Plejmejker je onaj koji kreira igru (kako i sama reč kaže), pre svega u napadu.
Malo li je?
A šta po vama gospodine Turija predstavlja automobil?
Automobil je onaj koji kreira voznju (kako i sama reč kaže), od tacke A do tacke B.
Daje udobnost, stvara šanse za preticanje.
Jugo ima 4 tocka za sada, Florida 5 (rezervni).
Malo li je?
Mora li taj mercedes!?

Bez ljutnje,samo sam pokusao na svoj nacin da predstavim sta ga pitas :lala:
Image
Turija

Post by Turija »

I Nikolic ima asistencija, mozda kao i golova, a nije plejmejker.
Plejmejker je onaj igrac kome se dodaje druga - treca lopta, koji moze da predribla protivnickog igraca, prenese igru na protivnicku polovinu i doda upotrebljivu loptu, koji igra i deo defanzive, oduzme loptu i da gol iz drugog plana ( Mereba, Miloseski, Pavkovic, Jocko Ilic, Ivezic, Nikezic...). Kad treba da sacuva loptu u posedu itd, itd..Odavno nemamo pleja, zato i preskacemo igru i igramo tako kako igramo - antifudbal.
Bojic stoji i ceka da odigra dupli pas i to su njegove asistencije 80,%.
Koliko je puta predriblao nekog, zasprintao, oduzeo loptu...?
Sve je kod njega laganica, klaj-klaj, pa ako koju loptu proturi ispred 16 ili u 16 sve to u opsegu 20m u kojem se krece ili jos cesce stoji i nervira me, a verovatno i saigrace.
Zbog njega Drincic ide levo, desno, napred, nazad, sto je skroz bezveze i bez smisla i gubimo koncepciju igre.
A da je neki igrac, ne bi ga se odrekao Cukaricki i mi ga doveli iz Lucana (ako se dobro secam). Nije ni njima takav trebao. Dok kod nas dobija status u postavi, odmah iza Drincica.
Dok je Bojic starter, mi nemamo ozbiljan tim.

PS
Mozemo, bar, Punto imati. Jel tako, Vojo :)
Pera Centar

Post by Pera Centar »

Karlsson wrote:A šta po vama gospodine Turija predstavlja plejmejker? Pera Centar: Bojic sigurno nije playmerker, po onome sto je pokazao u jesenjem delu nije ni profesionalan fudbaler.
Plejmejker je onaj koji kreira igru (kako i sama reč kaže), pre svega u napadu. Pera Centar:Bojic nije ni na jednoj utakmici kreirao igru, mi takvog igraca nismo imali u polusezoni.
Malo li je? Pera Centar:Nisam siguran za podatke, ali Bojic je u svakom momentu igrac manje na terenu
Morao sam da odgovorim na Kalssonova pitanja, jer ispada da je zadovoljan onim sto se desava u klubu.
A situacija sa dovodjenjem igraca ne moze biti gora.

Zamisli prva postava sa Bojicem, Mrkaicem, Stojkovicem, Djordjevicem i labilnim Sanicaninom.

Daleko je Evropa.
Karlsson

Post by Karlsson »

Ovde se maši poenta.
Nit mi imamo para za Mercedes (što bi u fudbalu bili možda De Brujne ili Tadić), niti moje pitanje ima veze Mrkaićem, Đorđevićem ili ostalima.
Moje pitanje šta bi trebao da predstavlja plejmejker u fudbalu?
U košarci se zna - kod njega je najčešće lopta, on kreira napade i tempo, proizvodi upotrebljive pasove.
Teodosić ne bi bio to što jeste da ne zna da stvara asistencije ni iz čega.

Nikolić je napadač. Njegov posao je da daje golove, a asistencije su samo bonus.
I zaista ne razumem vaš stav Turija da Bojić ne valja jer ga se neko odrekao, kada ste vi ovde više puta izražavali žaljenje i zabrinutost što se Vojvodina odrekla Pavkova, Merija i Silađija.
Onda možemo i za njih da kažemo da bi ostali da su vredeli. Zar ne?
fare

Post by fare »

Za koliko je otišao Ranko para tepsiju ili 2 tepsije ribe sa ovim potezom se ukanalio evo njega za 2,3 sezone u nekoj surduluci mladosti.... Amaterski potez i njega i kluba.
Turija

Post by Turija »

Karlssone, da li sam pogresio za Merija, Pavkova, Siladjija i Milicevica?
Necu pogresiti ni za Bojica.
Bojic ima samo dobru nogu, na kratki pas, a posto je odmoran i kampuje oko 16m, logicno je da posle takvog dodavanja u sledecoj akciji padne gol i eto asistencije.
Igrac koji kreira napad u polju, manje puta bude direktni asistent, jer to cesce bude onaj igrac kojeg je uposlio, a taj dao zavrsni pas.
S obzirom gde se ,,krece", i stoji koliko je dao golova, koliko je lopti oduzeo, ispratio svog igraca u defanzivi?
Nije fudbal, cekam loptu i asistiram ispred sesnaesterca. U takvoj konstelaciji i utrenirani forumas bi imao zabelezene asistencije.
Na kraju svi prelasci Bojica, od Uzica, Mladosti, Napredka, Cukarickog, Mladosti su free transfer.
Pa, sad nemoguce da su svi klubovi pogresili, samo je Vojvodina prepoznala igraca od 28 godina, a i iz nje ce otici free transfer.
Karlssone, nije mi zelja da se sporimo u diskusiji, samo iznosim svoje vidjenje.
Covic je sigurno bolji na toj poziciji, ali ce Lalatovic dati prednost svom igracu.
Ziveo :cheers: .

PS
Verujem da se ne spore dzabe Lalatovic i Lazetic.
Hajde da kazemo da smo mi forumasi nestrucni i nekompetentni, ali Lazetic ima iza sebe i fudbalsku karijeru i direktno iskustvo. Nije, tek tako, nastao raskol. Mislim da ima dosta i fudbalskog u sukobu, a ne samo novcanog.
slanina

Post by slanina »

fare wrote:Za koliko je otišao Ranko para tepsiju ili 2 tepsije ribe sa ovim potezom se ukanalio evo njega za 2,3 sezone u nekoj surduluci mladosti.... Amaterski potez i njega i kluba.
Ne bi me čudilo 50.000 ili 100.000,evo i zvanično su objavili na sajtu da je prodat.Tuga, za takve talente Dinamo bi uzeo 10 milki samo tako .
100 gb storage

https://degoo.com/g/dyz98u0" onclick="window.open(this.href);return false;
Turija

Post by Turija »

Koliko sam ja shvatio iz tekstova, Ranko je otisao na probu ( pozajmicu), pa ako odigra 12 utakmica, potpisace ugovor.
A, koliko novaca Vosi, ne bih smeo napisati. Pominje se nekih 2,5 miliona E, sto mi bas ne izgleda realno?
Vise mi je da momak pokusa da zaradi nesto od fudbala.
Mlad je i ako popravi brzinu i skocnost, moze napredovati.
Post Reply