Transferi
-
Re: Transferi
Gospodo, kao prvo da vam cestitam na pobedi u kupu, i samo da prokomentarisem nesto jer ne mogu da izdrzim da ne uradim: nemojte vracati Abua. On vam je ostao u lepom secanju, bili ste sila u napadu sa njim dok je bio kod vas, ali to je bilo onda. Vi zelite "tog" Abua koji je bio kod vas, a on to sad u 33. godini sigurno vise nije. Treba da nadjete novog Abua koji ce SADA da igra kao sto je Abu igrao kod vas ONDA kada je bio. Sigurno ga ima u milionima igraca na trzistu. Propustili ste Marija, on se nadavao ludilo golova a vi ste dopustili da ga trener ignorise... Vracanje Abua me podseca kao kad ste doveli Moreiru i ocekivali da ce biti onaj iz Partizana, ili mi doveli Kizita. Ti potezi vecinom slucaja samo uniste reputaciju igracu. Vama treba da nadjete igraca kao Jagodina kad je nasla El Monira, Radnik Ovusua, Javor svojevremeno Oditu pa Onjila, ali tesko je to vama sada, svi znate da sa lalatom nema stranaca, a sad treneri poput njega imaju ekstra izgovor od kada je Kokeza danas najavio da ce sledece sezone klubovi morati imati u SuperLigi obavezno barem 2 igraca ispod 21. godine sve vreme na terenu.
Sta mislite o tome? Ja sam veoma protiv jer smatram da savez treba da olaksava sto vise zivot klubovima. U klubovima treba da igraju najbolji i treneri ce sigurno iskoristiti mlade igrace ako ih ima. Forsiranje moze samo da naskodi svima.
Sta mislite o tome? Ja sam veoma protiv jer smatram da savez treba da olaksava sto vise zivot klubovima. U klubovima treba da igraju najbolji i treneri ce sigurno iskoristiti mlade igrace ako ih ima. Forsiranje moze samo da naskodi svima.
- gospodinFKV
Sta ja znam. U nacelu se ne slazem sa bilo kakvim ogranicenjima.FkpCascais wrote:Sta mislite o tome?
S druge strane, klubovima poput Vojvodine to odgovara, jer ce naterati Lalatovica da koristi klince vise, a manje neke jablane sa strane. U principu, nije puno omanuo s dovodjenjem igraca, jer uglavnom dovodi one koji znaju njegov sistem, ali kad budemo morali da imamo mlade prvotimce, smatram da ce Lalatovic i svaki drugi sposoban trener od njih napraviti igrace koji ce sljakati u njegovom sistemu. Isto tako mislim da ce to pravilo naterati klubove da pojacaju rad i vise ulazu u svoje akademije. Nama donekle ide na ruku, ali nece ici na ruku svim superligaskim klubovima i definitivno ce neki platiti ceh.
Zar nije samo prvo poluvreme? Da u drugom mozes da menjas normalno igrace. Ja se vodim time kako je Football Manager to pravilo primenio u igri i regulisao, tako da nisam siguran da li su oni dobro razumeli to pravilo.
Sto se Abua tice, pitanje je. Slazem se da nije isti, ali isto tako mislim da nije za bacanje. Ako jedan Odita nije, onda Abu definitivno nije. Sto se Moreire tice, meni su njegove igre iz Vose bile skroz korektne. Uvek treba korigovati ocekivanja - nije isti igrac s 30 i 35, a opet pogledaj Drincica

Ovde na forumu cesto imamo problem da se predlazu igraci,za koje pretpostavljam ne znamo ni kakvu frizuru trenutno imaju,a ne kako igraju.gospodinFKV wrote:Ako jedan Odita nije, onda Abu definitivno nije.
nista licno,razumem predlog ukoliko si gledao Abua prethodnu sezonu,pa na osnovu toga predlazes da bi bio pojacanje,sve ostalo spada u kategoriju predlog bez osnova. Palocevicev povratak bih podrzao

Mislim da smo najtanji na sredini i ona je neophodno da se pojača, a voleo bih da vidim još jednog proverenog špica u napadu.
Ako sada nije vreme za Medu i Kačara da se vrate, ja ne znam kada je. Po meni bi oni uz Drinču i Topića bili odlični na sredini, pravili bi međusobno konkurenciju, a i verujem da ne bi u jednom trenutku svi bili zdravi, kakve su sreće.
Nikada nisam preboleo što u klub nije došao Patrick Friday Eze koji je igrao za Mladost, sada je u padu forme pa je realan, ali i mačka u džaku.
U napadu moja najveća želja Lukić iz TSC.
Ako sada nije vreme za Medu i Kačara da se vrate, ja ne znam kada je. Po meni bi oni uz Drinču i Topića bili odlični na sredini, pravili bi međusobno konkurenciju, a i verujem da ne bi u jednom trenutku svi bili zdravi, kakve su sreće.
Nikada nisam preboleo što u klub nije došao Patrick Friday Eze koji je igrao za Mladost, sada je u padu forme pa je realan, ali i mačka u džaku.
- gospodinFKV
Kacar je bez kluba od januara prosle godine, ako se ne varam, i mislim da je vec neko spomenuo da je covek manje-vise okacio kopacke o klin, samo to nije objavio. Meda igra dobro na Kipru i ima jak ugovor do juna 2023.
Vojo, pratio sam mu igre koliko sam mogao od Senzena do Arabije. Iskreno, Abu nije imao dobru sezonu vec jedno dve godine, ali kad pogledas posle kakvih sezona smo ga mi prvi put doveli, ja mislim da to ne moze onda biti toliki faktor u odluci. Imao je on dosta dobrih sezona od kako je otisao od nas, ali i dalje mislim da bi ta karijera otisla u skroz jednom 10. pravcu da se samo strpeo i usao u LE s nama. Ona povreda u Belgiji ga je dosta poremetila i onda je posle toga samo u crnim
i u Kini igrao na onom nivou. Primetio sam da je zadrzao koliko-toliko ono sta ga je krasilo glede brzine i skocnosti, a sad ne znam kako bi se snasao kod nas. Ja bih voleo, ako nista, zbog sentimentalnosti, ali ponavljam - on se ne uklapa u ovu ekipu i koncepciju igre. Rovit je s povredama, a Lalatovicevi napadaci dobijaju batina uvek.
Vojo, pratio sam mu igre koliko sam mogao od Senzena do Arabije. Iskreno, Abu nije imao dobru sezonu vec jedno dve godine, ali kad pogledas posle kakvih sezona smo ga mi prvi put doveli, ja mislim da to ne moze onda biti toliki faktor u odluci. Imao je on dosta dobrih sezona od kako je otisao od nas, ali i dalje mislim da bi ta karijera otisla u skroz jednom 10. pravcu da se samo strpeo i usao u LE s nama. Ona povreda u Belgiji ga je dosta poremetila i onda je posle toga samo u crnim

- gospodinFKV
Deluje jako dobro, ali vec vidim da taj u sistemu Lalatovica ne bi video terena. 

Lukic navodno bira izmedju 2 kancera .Beonic wrote:Mislim da smo najtanji na sredini i ona je neophodno da se pojača, a voleo bih da vidim još jednog proverenog špica u napadu.
-
Ja bih voleo naseg Siladjija da dovedemo, ali TSC ne verujem da bi pojacavao konkurente.
Uprava napolje!
- gospodinFKV
Na igrace TSC-a zaboravite. Ja namerno ne licitiram s tim imenima, jer nemamo sanse.
Sto ne ode napolje, otici ce u blizance. Sto ne ode u blizance, birace da ostane u TSC-u.
http://www.zurnal.rs/fudbal/srbi-u-svet ... -ljubljane" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko se ne seca, to je onaj batica sto je dosao na nase pripreme, resio sve i onda bez najave se samo spakovao i otpalio kod Stolice u Olimpiju.
Sto ne ode napolje, otici ce u blizance. Sto ne ode u blizance, birace da ostane u TSC-u.
Ja se samo nadam da nije ovaj:Lalatovic za Zurnal wrote:Имам у глави два играча као потенцијалне новајлије. Један је познат на домаћој суперлигашкој сцени, а други је у претходном периоду играо у иностранству.
http://www.zurnal.rs/fudbal/srbi-u-svet ... -ljubljane" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko se ne seca, to je onaj batica sto je dosao na nase pripreme, resio sve i onda bez najave se samo spakovao i otpalio kod Stolice u Olimpiju.
-
Tu upravo lezi problem, sto ce pojedini klubovi to podrzati jer im odgovara ne razmisljajuci generalno na opstu situaciju. Mene su moji masovno prozivali kada sam se protivio slicnim merama kada ih je Tole uvodio, jer su teoretski tada te mere nama odgovarale "imamo najbolju skolu, tu ce mo im zadati probleme jer nece imati koga da stave" a "dodatno ih oslabimo sto im strance onemogucimo tim birokratskim putem da mogu da ih koriste". To meni nije bila fora. Ja zelim da pobedimo cigane u njihovom najacem sastavu i na terenu, a ne nekim prevarama menjanjem zakona. Tako me ideja lige od 20 klubova upravo obradovala jer sam mislio mozda ce tako biti vise razlicitih klubova, neki sa klincima, neki sa matorcima, neki sa strancima, neki sa iz regiona... pa da vidimo ko ce kako da se snadje, a ovako ce mo gledati 20 istih klubova u nacinu rada.gospodinFKV wrote:Nama donekle ide na ruku, ali nece ici na ruku svim superligaskim klubovima i definitivno ce neki platiti ceh.FkpCascais wrote:Sta mislite o tome?
Zar nije samo prvo poluvreme? Da u drugom mozes da menjas normalno igrace. Ja se vodim time kako je Football Manager to pravilo primenio u igri i regulisao, tako da nisam siguran da li su oni dobro razumeli to pravilo.
Sto se Abua tice, pitanje je. Slazem se da nije isti, ali isto tako mislim da nije za bacanje.
Ne, pravilo valjda glasi da mora svaki tim uvek da ima barem 2 igraca ispod 21 na terenu, znaci, ako ima 2 i jednog zameni mora da ubaci ponovo neko dete. Pazi kako u savezu nisu uopste mutavi sa terminologijom, u ogranicenju stranaca se vode "protokolom" (maksimalno 4 stranca u protokolu, da ne bi klubovi preko klupe mogli da ih imaju vise) a sa decom se vode "igracima na terenu" (tako terajuci klubove da imaju barem 4 omladinca u protokolu, 2 na klupi da u slucaju zamene nekog broj ne padne sa 2). Problem je, u cemu obaveza? Je li moglo prvo 2 ispod 23 u protokolu recimo? Nasa liga je prosecno vec medju najmladjim, mi treba da napredujemo u raznim drugim poljima a ne da jos vise dubimo u ovm jednom te istom vec. Kazu, "Zalog za buducnost" ma nama treba SADASNJOST, taman smo sada malo poboljsali koeficijent.
Dzaba sve ovo sa Abuom, znate da Lalat nece dovesti stranca. Smesno je sto to nece da prizna, nego ce ponovo da zamaja sve sa nekim rusima na probama, nekim duhom potpisanim kojeg niko u NS nece ni videti, i mozda par uvrh glave ex-Yu igraca.
Elitna liga jedne zemlje ne bi trebalo da ima ogranicenja ko sme da igra. Valjda je to ono sto cini elitu da uvek igraju najbolji (makar u teoriji). Ovakve stvari su za nize rangove koji bi trebali da sluze za razvoj i razigravanje igraca.
Jedino sto bih ja ogranicio za "elitu" je broj igraca pod ugovorom - onoliko koliko je registrovano za takmicenje toliko smes da imas pod profesionalnim ugovorom, plus jos po potrebi mozes pridodati omladince koji su pod stipendijskim. Da se izbegnu situacije da pojedini klubovi (znamo koji) u nefer prednosti zbog nacina finansiranja potpisu i kuso i repato pa posalju po pozajmicama a onda ucenjuju te klubove gde su ih poslali da im se sklanjaju. Ako je ogranicen broj igraca koji mogu biti pod ugovorom sa blizancima onda ce za igrace koji tamo nemaju mesta ostali klubovi postati atraktivniji.
Sa druge strane, 20 klubova u eliti je definitivno previse. Mi u ovoj zemlji nemamo uslova za 20 ozbiljnih profesionalnih klubova. Nemamo toliko ni stadiona koji zadovoljavaju minimum kriterijuma. 10 klubova cetvorokruzno bi bilo bolje resenje od 20 dvokruzno.
Jedino sto bih ja ogranicio za "elitu" je broj igraca pod ugovorom - onoliko koliko je registrovano za takmicenje toliko smes da imas pod profesionalnim ugovorom, plus jos po potrebi mozes pridodati omladince koji su pod stipendijskim. Da se izbegnu situacije da pojedini klubovi (znamo koji) u nefer prednosti zbog nacina finansiranja potpisu i kuso i repato pa posalju po pozajmicama a onda ucenjuju te klubove gde su ih poslali da im se sklanjaju. Ako je ogranicen broj igraca koji mogu biti pod ugovorom sa blizancima onda ce za igrace koji tamo nemaju mesta ostali klubovi postati atraktivniji.
Sa druge strane, 20 klubova u eliti je definitivno previse. Mi u ovoj zemlji nemamo uslova za 20 ozbiljnih profesionalnih klubova. Nemamo toliko ni stadiona koji zadovoljavaju minimum kriterijuma. 10 klubova cetvorokruzno bi bilo bolje resenje od 20 dvokruzno.
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Prosirenje super lige i prve lige nije nista drugo nego politicka igra.
Ne sme se zaboraviti da su u upravama vecine klubova u drugoj i trecoj ligi clanovi vladajucih partija, pogotovo onih klubova koji konkurisu za ulazak u visi rang. Oni na taj nacin dokazuju lokalnom stanovnistvu da su sposobni da vode klub, grad, drzavu. E sad, posto je vise klubova u kojima su politicari na celu nego mesta koja vode u visi rang, ovo prosirenje pod izgovorom korone im je leglo kao budali samar.
Na primer Radnicki 1912 iz Sombora (ne onaj pravi radnicki iz Sombora, oni su cetvrti rang... vec onaj drugi radnicki sto su pre 2 godine osnovali politicari tako sto su preko nocu 'oteli' lokalni klub iz sela Stanisic, promenili mu ime i sediste u Sombor), takmici se u trecem rangu sa ambicijama za drugi rang. To na terenu u regularnom delu sezone nisu uspeli (na sredini tabele su). Ali posle ovih prosirenja dajem glavu da ulaze u drugu ligu. Em su izbacili jadno Smederevo u nizi rang, iako nema ispadanja (ne kazem, ko namesta treba da bude izbacen... ali tom logikom i blizanci treba da igraju beton ligu odavno), em su neki klubovi zbog finansija odustali od drugog ranga. Zdrav razum bi odlucio da drugi rang ostane takav kakav je, ali ipak ce na silu da se prosiruje sa klubovima iz sredine tabele treceg ranga.
A pored toga, koliko znam postoji neka novcana nagrada (koja nije mala za nase uslove) od UEFA za klubove koji su u prvom i drugom rangu takmicenja u svojoj ligi i proslavljaju stogodisnjicu... pa se nekako uvek potrefi da klubovi iz manjih sredina koji uglavnom igraju nize lige, bas za svoju stogodisnjicu se dokopaju druge lige. Tako upravo i taj Radnicki 1912 (kakva ironija, u nazivu kluba stoji godina 1912, a u papirima im stoji da su osnovani 1920) pokusava da se dokopa druge lige, kako bi politicari iz uprave uzeli tu nagradu.
Mogao bih pisati dosta o ovome, ali ne bih previse lutao od teme i zalazio u politiku... ali koliko je super liga u blatu, toliko su nizi rangovi u go*nima.
Ne sme se zaboraviti da su u upravama vecine klubova u drugoj i trecoj ligi clanovi vladajucih partija, pogotovo onih klubova koji konkurisu za ulazak u visi rang. Oni na taj nacin dokazuju lokalnom stanovnistvu da su sposobni da vode klub, grad, drzavu. E sad, posto je vise klubova u kojima su politicari na celu nego mesta koja vode u visi rang, ovo prosirenje pod izgovorom korone im je leglo kao budali samar.
Na primer Radnicki 1912 iz Sombora (ne onaj pravi radnicki iz Sombora, oni su cetvrti rang... vec onaj drugi radnicki sto su pre 2 godine osnovali politicari tako sto su preko nocu 'oteli' lokalni klub iz sela Stanisic, promenili mu ime i sediste u Sombor), takmici se u trecem rangu sa ambicijama za drugi rang. To na terenu u regularnom delu sezone nisu uspeli (na sredini tabele su). Ali posle ovih prosirenja dajem glavu da ulaze u drugu ligu. Em su izbacili jadno Smederevo u nizi rang, iako nema ispadanja (ne kazem, ko namesta treba da bude izbacen... ali tom logikom i blizanci treba da igraju beton ligu odavno), em su neki klubovi zbog finansija odustali od drugog ranga. Zdrav razum bi odlucio da drugi rang ostane takav kakav je, ali ipak ce na silu da se prosiruje sa klubovima iz sredine tabele treceg ranga.
A pored toga, koliko znam postoji neka novcana nagrada (koja nije mala za nase uslove) od UEFA za klubove koji su u prvom i drugom rangu takmicenja u svojoj ligi i proslavljaju stogodisnjicu... pa se nekako uvek potrefi da klubovi iz manjih sredina koji uglavnom igraju nize lige, bas za svoju stogodisnjicu se dokopaju druge lige. Tako upravo i taj Radnicki 1912 (kakva ironija, u nazivu kluba stoji godina 1912, a u papirima im stoji da su osnovani 1920) pokusava da se dokopa druge lige, kako bi politicari iz uprave uzeli tu nagradu.
Mogao bih pisati dosta o ovome, ali ne bih previse lutao od teme i zalazio u politiku... ali koliko je super liga u blatu, toliko su nizi rangovi u go*nima.
- gospodinFKV
Slazem se ja sa svim tim sto si napisao. Kao sto rekoh vec, u tom postu koji si citirao - u nacelu nisam za ogranicenja i ne bi trebalo da ih bude, ali sticajem okolnosti smo mi klub kojem ovo ogranicenje nece ni predstavljati neko pravilo, jer cemo imati koga da stavimo.FkpCascais wrote:...
Nek zvezda igra sa 11 stranaca, ako ce ih platiti. Takvih ogranicenja ne bi bilo da nije interesnih struja, da se guraju domaci, da se guraju klinci, itd. Da smo na zdravim nogama postavljeni, bili bismo vise nego sposobni da skautiramo Afriku i J. Ameriku i pronadjemo 4 jeftina i bolja stranca na svakog preplacenog zvezdinog.
http://www.zurnal.rs/fudbal/prva-liga/9 ... -vojvodinu" onclick="window.open(this.href);return false;
Izgleda ce ili Emil da ide, a da se Simic gura kao prvi golman, ili se Simic malo gurao sad na kraju da bi se prodao. U svakom slucaju, Vuklis je blizu Vojvodine.
Takodje, nastavlja se saradnja s Kabelom po pitanju slanja igraca na pozajmice.
https://www.mozzartsport.com/fudbal/ves ... vic/360482" onclick="window.open(this.href);return false;