Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
gospodinFKV

Re: Transferi

Post by gospodinFKV »

Ja se slazem s Rabbom da nam pre treba spic nego desetka, jer koji ce nam onda Zukic. Onda ga treba prodati, da ne stagnira on, da mi nesto zaradimo. Potpisujem sve, za iznosenje lopte, za ulogu Zukica kao desetke, za tip napadaca koji nam treba.

Gol koji je Covic dao je pokazatelj kako to otprilike treba da izgleda. Iznesena lopta do 60m od naseg gola, pas ka Zukicu, lopta u prostor spic igracu, 1 na 1 i gol. Direktan fudbal, nikakva mudrost, nikakva tika-taka da moraju i Topic, i Busnic, i stoperi da budu kompletni igraci s loptom. Preuzmi odgovornost kao Maksa, sidji malo blize nasem golu, iznesi, tu te cekaju drugi veznjak i desetka, krila rasire igru, koriste prostor, spic stoji na ivici ofsajda i ceka loptu u prostor. Kraj price. Fala bogu, pa imamo brza krila, treba trpati te lopte u prostor kad igraju visoko sa stoperima protivnici. Par lopti u prvom poluvremenu protiv LASKa su bile kriminalno lose, a mogle su biti maestralne kontre, da se to poslalo kako treba.
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

@Deep, Simptomatično kod naše dece ofanzivaca je da nemaju pobednički mentalitet. Pogledaj naše cigane kako igraju, glavni su im igrači tamo toliko da se ni oni ne sećaju kad su poslednji put izbacili takve igrače. A kod nas su izgledali isto kao Zukić. Mlako i mlohavo. Zato mislim da Zukić mora imati prostora, ali pre svega mora imati nekoga ko će sa njim adekvatno raditi. I tu nastupa problem, ne znam da li klub ima takve ljude. Što se trenera tiče, u suštini si u pravu, ali drugačije bi bilo da je Stevanović došao za džabe i da je rezerva koja se bori za 11. Ovako za 150.000 i garantovanim mestom, mora to mnogo mnogo mnogo bolje
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
Turija

Post by Turija »

Definitivno, u nedostatku pravih play igraca u savremenom fudbalu i tehnickom i trkackom napretku igraca ostalih pozicija, play je izbacen iz sastava.
Napadace podupiru bekovi, stoperi zapocinju akcije ili se vraca zadnji vezni u sredinu izmedju njih, a stopere razvlace na bokove, pa u trku i fizicki kolaps igraca do iznemoglosti.

Da li mi imamo takve tipove igraca u nasem rosteru, da li mozemo da igramo tako? Meni se cini da ne. Zato mislim da bi nam kvalitetan play igrac, mnogo poboljsao izgled ekipe, ucinak i igru na terenu?

Neko bi rekao to je demode fudbal? Mozda i jeste ( sve se ubrzava i menja, pa i fudbal menja uloge igraca i njihovih pozicija), nema vica, nema individualnih bravura igraca, sve je ,,konfekcija", pa ko brze i bolje - do novca.
Posto mi nemamo novca za 11 takvih igraca, onda bi mogli sakupiti, bar za jednog, koji ce podici mogucnosti ostalih i doneti bolji rezultat? Stvar pogleda na danasnje nase stanje.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Turija wrote:Definitivno, u nedostatku pravih play igraca u savremenom fudbalu i tehnickom i trkackom napretku igraca ostalih pozicija, play je izbacen iz sastava.

Mozda i jeste ( sve se ubrzava i menja, pa i fudbal menja uloge igraca i njihovih pozicija), nema vica, nema individualnih bravura igraca, sve je ,,konfekcija", pa ko brze i bolje - do novca.

Posto mi nemamo novca za 11 takvih igraca, onda bi mogli sakupiti, bar za jednog, koji ce podici mogucnosti ostalih i doneti bolji rezultat? Stvar pogleda na danasnje nase stanje.
Ko sto rekoh Valakari... mlad,brz,savremeno razmislja,istancanog pasa,dobrog suta i nogom i glavom... Rekao bih nadogradjeni Palocevic iz vremena dok igrao kod nas. Ako je stoper placen 150 000 cena Valakarija nije nesto nepremostivo,a uz to ide i veliki procenat verovatnoce da bi zaradili na njemu
Image
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Smeo bih da se opkladim da mi kao klub trenutno nemamo ni promil šanse da dovedemo Valakarija. Taj dečko košta više od milion.
Deep Purple

Post by Deep Purple »

Rabba wrote:Smeo bih da se opkladim da mi kao klub trenutno nemamo ni promil šanse da dovedemo Valakarija. Taj dečko košta više od milion.
Nije ovde bitan fudbaler tog imena vec sto ne dovedemo nekog slicnog. Sam Valakari je trebao da u Leeds da predje ali muje posao propao zbog radne dozvole.
Mi takve moramo da jurimo jedan korak ranije.
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Rabba wrote:Smeo bih da se opkladim da mi kao klub trenutno nemamo ni promil šanse da dovedemo Valakarija. Taj dečko košta više od milion.
Pre Eura (kad sam i pisao ovde) vrednost na transfermarktu mu je bila 400 000,a sad vidim da je milion iako nije odigrao ni sekund na euru. I ubedjen sam da se takav igrac uz malo angazovanja moze izvuci i za 50% manju cenu.Zato ga i potenciram

p.s.imali su i nasi vrednost milion,pa odlazili za 50 000e
Image
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

Za sve to je potreban promil sposobnosti i zdrav klupski interes.
Sposobnosti sam video u inkrementima, kod nekih prethodnih uprava, dok zdrav klupski interes nisam siguran da sam za zivota video, s obzirom da imam manje godina nego neki ovde.

Ova uprava, pored toga sto joj je sam interes kluba poslednja rupa na svirali, je sigurno jedna od najnesposobnijih od kako sam svestan koncepta uprave Vojvodine. Pumpadzija je zlo i lopina, ali da nije zlo i lopina, sigurno bi postojala sposobnost da Vojvodina bude na zdravim nogama. Ovi likovi tri ceslja nisu u stanju da stave i dizu ruke od domacinstva, i mi sad od njih ocekujemo sposobnost da dovedu igraca koji je bio na spisku za Euro.

Taj transfer nije nemoguc, ali je apsolutna je*ena naucna fantastika za ovu saku stranackog jada.
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Voja wrote:imali su i nasi vrednost milion,pa odlazili za 50 000e
To je tačno Vojo, ali nisu imali 21 godinu, statistički senzacionalnu sezonu iza sebe i leto na Euru... Uopšte se ne bavim cenama na transfermarktu jer mi ne deluju kao realne tržišne cene. Ponoviću pitanje koje sam postavio, ko misli da bi bilo koji klub na svetu platio Gemovića 600.000e koliko mu je cena na TM?

Imaš mladog perspektivnog EU igrača, startera, sa dobrom statistikom, kojeg, kao što je Deep već pomenuo, su zapljunuli klubovi iz ozbiljnijeg evropskog ešalona. Da li stvarno misliš da je on pre Eura koštao 400.000e? Nisu Kiprani sisali vesla, pa da im neki klub iz Srbije farba oblake, pričama o tome šta piše na TMu. Ne bi ga sigurno prodali pre Eura, a sa odlaskom na Euro i sa dobrom predstavom reprezentacije tamo, bez obzira što nije igrao, njemu je cena (laička procena) između 1.5 i 2 miliona. To što on igra za Pafos je "dobro" u smislu da igra u ekipi iz gornjeg doma neke grčke lige, koštao bi između 5 i 10.

Neko je iznad spomenuo, ovaj dečko je izvan naše lige. Dok je igrao za TPS Turku, imalo smo šanse. Samo nismo imali oči da ga vide.
Deep Purple

Post by Deep Purple »

Aleksandar Katanic je nakon slabije minutaze ove sezone u dogovoru sa Metalcem koji ga je ispostovao raskinuo ugovor. Interesantan napadac, sta vi mislite? Meni je nekako vise za rezervnu opciju recimo umesto Mrkajica da bude rezerva a ipak nam treba nesto dokazanije ili perspektivnije za prvu opciju.
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Mislim da nama pre svega treba resenje kome ce Mrkaic da bude rezerva, a ne rezerva Mrkaicu.
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Deep Purple

Post by Deep Purple »

Radoye wrote:Mislim da nama pre svega treba resenje kome ce Mrkaic da bude rezerva, a ne rezerva Mrkaicu.
Mislio sam kao zamena za Mrkajica a ne kao njegova rezerva.
slanobarac

Post by slanobarac »

Naravno. Zaista ne razumem da neko i pored svega viđenog ima Mrkaića kao prvo rešenje. Meni neshvatljivo. Uffff. Mi smo bar 30% opasniji i ubojitiji bez njega u timu.
PS:dok sam pisao post DP se ispravio. :cheers:
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Deep Purple wrote:Mislio sam kao zamena za Mrkajica a ne kao njegova rezerva.
OK to vec ima smisla, malo je zbunjujuce napisano :cheers: :lala:
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Koliko god da smo trenutno losi,u Superligi ne vidim igrace koji bi nam bili pojacanja na poziciji pleja i centarfora... Ispustili smo recimo Vukica,Sarica... Eventualno Agan da dodje... a na pleju ne vidim resenje,sem da se na caroban nacin ne dokopamo Sume :D Da smo bili malo mudriji sa Sanicaninom,verujem da ni to ne bi bilo neizvodljivo... al ajd,idealizujem :leaving:
Image
Post Reply