Njegovo veličanstvo - FUDBAL
- slanobarac
Re: Njegovo veličanstvo - FUDBAL
Ako Srbija bude ispod 15. mesta na uefa listi nema nikakve šanse da naši klubovi igraju le sem kad šampion ispadne iz kvalifikacija. Drugi i još teži uslov je pobediti u tom novostvorenom takmičenju.
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
Kako nema nikakve sanse?slanobarac wrote:Ako Srbija bude ispod 15. mesta na uefa listi nema nikakve šanse da naši klubovi igraju le sem kad šampion ispadne iz kvalifikacija. Drugi i još teži uslov je pobediti u tom novostvorenom takmičenju.
Tajminzi su sigurno uskladjeni i drugoplasirani i prvoplasirani iz Lige konfenferncije mogu u osminu finala, ako prodju preliminarnu nokaut fazu.Imajući u vidu da će i Liga Evrope imati 32 tima (osam grupa po četiri ekipe), u preliminarnoj nokaut fazi igraće osam timova koji su trećeplasirani iz grupne faze LE, kao i drugoplasirani iz grupne faze Lige konferencije. Potom će pobednici u osminu finala gde ih čekaju pobednici grupa Lige konferencija.
Mislim da pravilno tumacim?
Ko je upuceniji, neka napise vise o sva tri sistema i put kvalifikacija za njih, kao i takmicenja u njima.Sta iza ove ,,osmine finala,, u tekstu sledi? Godila bi da se postavi sema predtakmicenja i takmicenja u LE da razjasni stvari.
Hvala
PS
Tako da nam blizancka ,,pomoc" ne treba, samo je duzi (indirektan) i tezi put.Ako imamo kvalitet, dostizno je. Ako nemamo, bolje da se ne brukamo i budemo ,,kanta za napucavanje,, u LE takmicenju.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
- slanobarac
Videćeš kad počne. U svakom sledećem kolu kvalifikacija se pridružuju timovi iz jačih zemalja. I ako dođemo do grupne faze biće jako teško obezbediti priliku da igramo nokaut fazu. Sigurno da se neće jednako tretirati osvojeni bodovi za izračunavanje koeficijenta u odnosu na lš ili le. Ako se plasiramo u "Evropu" igraćemo sa maltežanima, crnogorcima, moldavcima.....
@slanobarac
Jasno je da ce za nas biti tesko da dodjemo do grupne faze Lige konferencije, ali ce takmicenje biti atraktivnije i zanimljivije za gledaoce (sa pridruzenim ekipama iz jacih liga), a tek u grupnoj fazi ce biti pakleno. Ko se izbori, ima sanse i za elitnije takmicenje.
Ipak ce nam najteze biti da se u domacoj ligi izborimo za ravnopravan tretman i time laksi put u Evropi.
Evropa daje sansu, ako imas kvalitet, da to i pokazes i dokazes. Pobedi, ove slabije plasirane iz jacih liga, i sve je OK. Ides dalje.
PS
Kome je zanimljiva zvezda u LS, osim njenim navijacima?
Kome ona puni tribine iz lige petice?
Nikome, jer su sparing parter i samo je pitnje sa koliko golova, u mrezi Borjana, ce se zavrsiti utakmica. Da ga ne prati pusta sreca, pucale bi petarde.
A nece, ovaj put, napuniti tribine ni u Bg, jer su se zaigrali sa cenama karata, misleci da su Liverpul, Real, Barsa, Bajern.... i da im navijaci imaju standard tih zemalja i zanesenost gastarbajtera.
Nece, jer su navikli da su bolesno nezasiti.
Jasno je da ce za nas biti tesko da dodjemo do grupne faze Lige konferencije, ali ce takmicenje biti atraktivnije i zanimljivije za gledaoce (sa pridruzenim ekipama iz jacih liga), a tek u grupnoj fazi ce biti pakleno. Ko se izbori, ima sanse i za elitnije takmicenje.
Ipak ce nam najteze biti da se u domacoj ligi izborimo za ravnopravan tretman i time laksi put u Evropi.
Evropa daje sansu, ako imas kvalitet, da to i pokazes i dokazes. Pobedi, ove slabije plasirane iz jacih liga, i sve je OK. Ides dalje.
PS
Kome je zanimljiva zvezda u LS, osim njenim navijacima?
Nikome, jer su sparing parter i samo je pitnje sa koliko golova, u mrezi Borjana, ce se zavrsiti utakmica. Da ga ne prati pusta sreca, pucale bi petarde.
A nece, ovaj put, napuniti tribine ni u Bg, jer su se zaigrali sa cenama karata, misleci da su Liverpul, Real, Barsa, Bajern.... i da im navijaci imaju standard tih zemalja i zanesenost gastarbajtera.
Nece, jer su navikli da su bolesno nezasiti.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q= ... dNle-OpCa6" onclick="window.open(this.href);return false;
Ево цигани већ раде у интересу свих нас
Требе унајмити ове мигранте дати им по калашњиков и бомбе да се опашу, и уз повике алаху екбер да упадну у ФСС, све их побију на лицу места, ко преживи, одмах га докрајчити. А тек коментари ретардираних цигана
психопатологија.
Ево цигани већ раде у интересу свих нас

Коме бисмо ми били занимљиви да смо неким чудом у Европи осим сами себи?Turija wrote:Kome je zanimljiva zvezda u LS, osim njenim navijacima?
Борјана сам сматрао врхунским голманом још док је био у Радничком. Било ми је мало жао што није био међу нашим стативама.Turija wrote:Da ga ne prati pusta sreca, pucale bi petarde.
Оно што се мени чини је да се ствара Евролига у фудбалу, где ће само такмичење бити затворено са две три позивнице. О тако нечему се већ писало раније
https://www.beogradskiportal.rs/2019/05 ... na-za-nas/
Pa to je vec odavno na delu, otkad su ukinuta tri evro-kupa i napravljena ova sadasnja nakazna takmicenja. Bogati su hteli da igraju samo medju sobom i da im je ucesce zagarantovano, da ne dozvole nekim jadama iz istocne Evrope i slicnoj gologuziji da im skinu skalp i izmisljena je Liga Sampiona gde mogu medjusobno da dudlaju jedni drugima Bajerni, Mancesteri, Milani i ostale Barselone. Serem se ja na takmicenje "sampiona" u kojem iz pojedinih zemalja ucestvuju i petoplasirani klubovi dok iz nekih drugih zemalja sampioni moraju da prodju kroz 15 pretkvalifikacionih kola i turnira. Ali zinulo dupe za parama pa imamo to sta imamo.CRD FCV wrote: Оно што се мени чини је да се ствара Евролига у фудбалу, где ће само такмичење бити затворено са две три позивнице. О тако нечему се већ писало раније
Sve ovo dalje je posledica odluke da se popusti pred ucenama najbogatijih klubova (pretili su da ce se otcepiti iz UEFA i osnovati svoju ligu po ugledu na americke profi lige NBA NFL i tako to) i pokusaja da se njima ugladi a u isto vreme i da se "sirotinja" nekako kompenzuje jerbo se i njihovi glasovi broje kada dodje na red reizbor u FIFA i UEFA. Pa smo dobili i LE, a evo sada i ovo. Da i sirotinja ima gde da se igra, da zna gde joj je mesto, da kusuje i ne sere previse, i da zazmuri na to da bogati postaju jos bogatiji.
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Ne znam zasto si izvlacio te moje recenice iz konteksta, kad si posle dao link koji objasnjava sta sam hteo reci?CRD FCV wrote:Коме бисмо ми били занимљиви да смо неким чудом у Европи осим сами себи?Turija wrote:Kome je zanimljiva zvezda u LS, osim njenim navijacima?
Борјана сам сматрао врхунским голманом још док је био у Радничком. Било ми је мало жао што није био међу нашим стативама.Turija wrote:Da ga ne prati pusta sreca, pucale bi petarde.
Оно што се мени чини је да се ствара Евролига у фудбалу, где ће само такмичење бити затворено са две три позивнице. О тако нечему се већ писало раније
https://www.beogradskiportal.rs/2019/05 ... na-za-nas/
A bila bi i ona zanimljiva kad bi imala priblizan kvalitet boljih evropskih ekipa. O tome je rec. Da li zvezda ili Vojvodina, bitan je fudbal koji prikazuju, a on je sada nedorastao ozbiljnim timovima.
Nezanimljiv je i nama, ali ga pratimo, jer navijamo za njih odavno, kad se igrao dobar fudbal i mogli smo parirati velikim timovima u Evropi.
Хтео сам рећи да то није само до звезде, иста је то прича и са рецимо Клуб Брижом, Бронбијем итд да не набрајам сада.. Њих (навијаче тих реномираних клубова) не занимају много утакмице са клубовима тог нивоа, па самим тим ни са звездом. Да не испадне да се спомиње звезда само зато што је ми овде не волимо. А тешко да се атрактиван фудбал данас може играти без доста уложеног новца. Дешавају се неки примери али и они улажу за наше услове огромне паре.Turija wrote:Ne znam zasto si izvlacio te moje recenice iz konteksta, kad si posle dao link koji objasnjava sta sam hteo reci?
Настављамо истим темпом. Психопатологија vol 2:
https://www.telegraf.rs/sport/fudbal/31 ... -partizanu" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.telegraf.rs/sport/fudbal/31 ... -partizanu" onclick="window.open(this.href);return false;
...jer ima samo tri boda manje od Crvene zvezde i dva od Partizana.Душан wrote:Настављамо истим темпом. Психопатологија vol 2:

Imao sam priliku da Merija gledam mnogo vise u prenosima od kako je otisao iz Vojvodine,nego Vosu za isto vreme.Samo u Shenzhenu sam pogledao sve njegove meceve sem zadnjeg (ubise me njihovi termini,van svih rezona).U Rudar kad je otisao bio je posle prve sezone prvi strelac lige sa 18 pogodaka,na sledecoj polusezoni je postigao mislim 9 pogodaka i isto bio vodeci strelac lige,al su ga prodali.Prva sezona za Meizhou Hakku i opet prvi strelac lige sa 24 gola,na sledecoj polusezoni opet prvi strelac sa 12 golova. Zanimljivo je da po njegovom odlasku Hakka pada na tabeli i u sledecih desetak meceva ima mozda jednu pobedu. Na debijima za sve tri ekipe po odlasku iz Vose je postizao golove. Shenzhen je u jednom momentu imao statistiku 11 zadnjih meceva,4 gola i sva 4 dao Meri,koji je odigrao do tada 3 meca za njih.Za mene Shenzhen stoji iznenadjujuce lose na tabeli. Pisao sam o tome da ih je vodio neki ocajni spanac,i da su imali katastrofalne nastupe. Spanac je ubrzo smenjen i na njegovo mesto dosao je Roberto Donadoni,koji je igracki zategao ekipu i preporodio je.I sad za mene najnejasniji deo,usledila je neka pauza od nekih 20+ dana u prvenstvu.I kada sam ocekivao da se u nastavku prvenstva Meri jos vise razgoropadi,jer je ekipa pocela da lici na takmicarsku,prva dva meca u nastavku prvenstva Meri je poceo sa klupe i ulazio u zadnjih 15 minuta.Secam se u prvom mecu su bili domacini i kvota na njih bila je 10.5,al su poveli,da bi gost izjednacio,i onda udje Meri par minuta pred kraj u za tih nekoliko minuta izbori se za sansu 1 na 1 sa protivnickim golmanom,ali mu golman odbrani.Ostalo je 1:1,i to smatram njegovim najvecim promasajem od kako je otisao iz Vose. Inace procenat realizacije mu je po mom misljenju sigurno preko 80% sto je prosto neverovatno.Zadnji mec su igrali protiv prvog suseda na tabeli i imali 1:1 do 90.minuta kad su poklekli.Meri je odigrao ceo mec,ali se nije uspeo upisati u strelce.Ta statistika koju si prikazao je bez golova u kup mecevima,a bilo ih je i tamo. Sledeci mec igraju tek za dve nedelje protiv prvog na tabeli,a bod su iznad crte,tako daMinja wrote:Mala doza JM-a
Dzon Meri
Trenutni tim: Shenzhen F.C. (#12 / Napadac)
2015–2016 Vojvodina 1 (0)
2016–2018 Rudar Velenje 46 (26)
2018–2019 Meizhou Hakka 43 (36)
2019– Shenzhen 10 (5)
bice veselo.Ali sam ubedjen da i ako Shenzhen ispadne da ce Meri ostati u prvoj ligi Kine

A da ne pominjemo koliko je gorepomenuti vezan za ovaj grad... Novosađanka mu rodi dva deteta.... Prijatelji smo na FB i na Instagramu i on i dalje lajkuje i voli sve što ima veze sa Vošom... Pa Lalatović u najmanju ruku treba da ga zovne i izvini mu se za ignorisanje od pre 3 sezone....
- slanobarac
https://www.sportske.net/vest/vremenska ... 89902.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- gospodinFKV
Secam se kad smo ga doveli. Reko, gotovo, obezbedicemo se za zivota od ovog brata, kad ono...